Acht redenen om een videograaf op je bruiloft te boeken

videograaf huren bruiloft.jpg

Bruiloft videograaf

Ga je over een paar weken trouwen en is alles al geregeld? Zoals de fotograaf, de catering, de locatie, de muziek, de gastenlijst, enz.? Dan ben je natuurlijk al een heel eind op de goede weg. Je kunt zonder stress genieten van de voorpret, maar vergeet een belangrijk onderdeel niet: het boeken van een videograaf voor het maken van jullie trouwfilm. Wij geven je acht redenen waarom het boeken van een videograaf van belang is voor een mooie herinnering aan jullie bruiloft.

Veel bruidskoppels kiezen er pas op het laatste moment voor om een videograaf in te huren voor een trouwfilm. Vaak doen ze dit als ze nog wat van het trouwbudget over hebben. Dit is erg zonde, want een trouwfilm heeft veel toegevoegde waarde. Wij hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet, zodat je je aanstaande er makkelijk van kunt overtuigen om een videograaf te boeken.

1. Je beleeft de bruiloft opnieuw

Met een trouwfilm beleef je jullie bruiloft opnieuw. Op de trouwdag vinden er tal van mooie momenten plaats en je beleeft alles in een roes. Sommige momenten wil je later weer opnieuw beleven en rustig in je op kunnen nemen. Om deze reden is het fijn om een videograaf op jullie bruiloft te hebben die alle bijzondere en mooie momenten vastlegt, zodat je later alles nog kunt terugkijken in de bruiloftsfilm. Natuurlijk kan een huwelijksfotograaf ook emoties en momenten vastleggen op foto’s, maar op een trouwfilm komt het nog iets intenser over.

2. Bewegende beelden zeggen vaak meer

Hebben jullie al een fotograaf geboekt voor de bruiloft? Dan is dit een goede beslissing, want een prachtige fotoshoot is een kostbare herinnering. Echter, bewegende beelden laten weer andere momenten van jullie bruiloft zien. Als je de trouwfilm kijkt, heb je echt het gevoel alsof de bruiloft opnieuw plaatsvindt. Je komt weer helemaal in de sfeer van die dag. Een professionele videograaf brengt de sfeer van jullie bruiloft over in een film naar jullie smaak.

3. Leuke herinnering voor je familie en vrienden

Een trouwfilm is de leukste herinnering voor je familie en vrienden. Plan een avondje met je familie of vrienden en kijk samen naar de trouwfilm. Zo beleef je de dag van jullie leven nog een keer met al je dierbaren. Of deel de trouwfilm op Facebook of Instagram, zodat alle gasten de bruiloft nog een keer beleven.

4. Voor mensen die niet (of gedeeltelijk) op jullie bruiloft waren

Een trouwfilm is ook leuk voor de mensen die niet (of gedeeltelijk) op jullie trouwdag aanwezig konden zijn. Door de trouwfilm kunnen ze toch nog een beetje meegenieten van jullie dag.

Er bestaat een kans dat er een aantal gasten niet naar jullie bruiloft kunnen komen. Dit kan bijvoorbeeld, omdat ze ziek zijn of in het buitenland wonen en het niet in hun budget past om naar Nederland te reizen. Als je deze mensen jullie trouwfilm kan laten zien, zijn ze er toch een klein beetje bij. Ook mensen die eerder het feest moesten verlaten, zoals je overgrootmoeder of een zwangere nicht, kunnen door de trouwfilm nog genieten van het feest.

5. Het geluid neemt je terug in het moment

Op een trouwfilm hoor je ook al het geluid van jullie bruiloft. De tonen van de vioolmuziek tijdens de ceremonie, het gelach van de gasten, de zuivere stem van de zangeres van de band, al deze geluiden nemen je weer terug naar dé dag. De trouwdag gaat snel voorbij en sommige dingen krijg je niet goed mee. Als je de film terugkijkt en het geluid erbij hoort, beleef je het weer opnieuw.

6. Je ziet hoe jullie de geloftes uitspreken

Het meest bijzondere moment van een bruiloft is toch wel het uitspreken van de geloftes. Op de foto’s zie je niet goed dat jullie op een moment de geloftes uitspreken aan elkaar. Op een trouwfilm zie je dat wel. Jullie zien elkaars reactie en die van de gasten. Bovendien hoor je ook wat er gezegd wordt.

7. Je kunt de speeches en de ceremonie nog eens goed terugkijken

Op jullie trouwdag worden er natuurlijk veel mooie dingen gezegd. Het kan zijn dat er ook een speech wordt gegeven door een familielid of een vriend. De woorden van een speech zijn vaak erg mooi dat je ze het liefst nog een keer wilt horen. Een videograaf kan de speeches perfect vastleggen. Hij kan ook de volledige ceremonie van jullie bruiloft filmen en gedeeltes ervan in de trouwfilm editen.

8. Leuk voor later

Net als foto’s kun je een film later terug kijken. Denk je eens in hoe leuk het is om over tien of twintig jaar jullie bruiloft te bekijken met de kinderen of kleinkinderen. Zo kunnen zij jullie dag ook opnieuw beleven en zien hoe gek jullie op elkaar waren op de trouwdag. Fantastisch toch?

Boek een professionele videograaf

Ben je overtuigd? En wil je graag een trouwfilm laten maken? Kies er dan voor om dit te laten doen door een professionele videograaf. Waarschijnlijk ken je wel een vriend of een familielid die graag filmpjes maakt in zijn vrije tijd. Toch is het geen aanrader om een amateurfilmer te vragen om jullie bruiloftsfilm te maken. Er zit namelijk een groot kwaliteitsverschil tussen een film van een hobbyfilmer en die van een professionele videograaf.

Een ervaren en professionele videograaf weet precies op welk moment en op welke manier hij het beste shot moet maken. Daarnaast beschikt een professional over goede film- en geluidsapparatuur, waardoor deze jullie bruiloft goed kan vastleggen.

Ervaren videografen

Onze videografen zijn zeer ervaren in het maken van een bruiloftsfilm en weten precies wat ze doen. Ze zijn inzetbaar voor een korte als zowel een dagvullende periode. Als je een videograaf wilt boeken, heb je bij ons de keuze uit drie verschillende opties:

  • Het maken van een dagfilm, tussen 09.00 en 20.00 uur
  • Het filmen van het feest in de avond
  • Een combinatie van bovenstaande opties

Altijd iemand stand-by

De videografen en fotografen van Evenses zijn allemaal geselecteerd door ons entertainmentbureau. Dit betekent dat het professionele video- en fotografen zijn die perfect werk afleveren en een prachtige herinnering vastleggen. Als je een video- of fotograaf bij ons boekt, ben je er altijd zeker van dat er een bruiloftsfilm wordt gemaakt. Er staat altijd iemand stand-by. Mocht de door jullie geboekte videograaf onverhoopt niet kunnen dan hebben wij altijd een tweede professional klaarstaan.

Als je een bruidsvideograaf inhuurt dan merk je niet eens dat hij er is. Hij is nauwelijks zichtbaar aan het werk. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er continu een filmcrew mee staat te kijken en dat je dingen over moet doen voor het perfecte shot.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar