Bedrijfsfeestje? Dit mag niet ontbreken

bedrijfsfeest, Evenses.png

Bedrijfsfeestje

Een goed team..

op de werkvloer is belangrijk. Als de samenwerking prettig verloopt, stijgt de productiviteit ook. Zorg voor een goede teamsfeer, bijvoorbeeld door een bedrijfsfeest te organiseren. Een geslaagd bedrijfsfeest biedt de kans voor alle werknemers en mogelijke aanhang elkaar beter te leren kennen in een andere setting en zorgt er uiteindelijk voor dat iedereen weer met vol enthousiasme naar zijn werk gaat. Je wil tenslotte dat iedereen in een leuke sfeer elkaar beter leert kennen.

Maar hoe zorg je dat een bedrijfsfeest geslaagd is? Hieronder beschrijf ik aan de hand van de ervaringen van mijn vrienden en die van mijzelf wat de belangrijkste punten zijn voor een bedrijfsfeest met een teambuildend karakter.

Op nummer één heb ik muziek staan, want dit mag natuurlijk niet ontbreken op een bedrijfsfeest. Het is daarbij van belang dat iedereen de muziek weet te waarderen. Op een bedrijfsfeest heb je vaak te maken met verschillende leeftijdsgroepen, 'jong en ouder', die ieder een andere muzieksmaak hebben. Een goede oplossing hiervoor is om een artiest in te huren die hierop goed kan inspelen en met zijn / haar energie de gasten zal uitnodigen om mee te doen. Met hits van nu en vroeger die iedereen kent zit je al snel goed en zeg nou zelf wat is er leuker om Joke van 58 heerlijk te zien swingen op de Golden Oldies en Daan te zien losgaan op Happy Hardcore.

Als tweede vind ik eten en drinken erg belangrijk. Samen eten en drinken verbroedert, want het verzacht verdriet en versterkt vreugde volgens Maaike de Haardt, hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Samen eten heeft bovendien een sterke sociale en emotionele kant. ‘Maaltijden staan voor kansen om samen te zijn, momenten om te verzoenen en banden te verstevigen’.
Probeer eens een meer exotische keuken of heel anders, een wok show.

Op drie heb ik het spelelement staan. Om een bedrijfsfeest te organiseren dat echt bij iedereen in het geheugen gegrift blijft staan, is naast muziek, eten en drinken een spel of activiteit goed voor de teambuilding. Hiervoor zijn verschillende opties mogelijk, zoals; een mobiele bowlingbaan of een stijvol casino, keurig verzorgd op locatie. Dit kan de smaakmaker zijn van het bedrijfsfeest én zorgen dat het een onvergetelijke avond wordt voor jou en je collega’s.

Tot slot is een mooi aandenken een goede afsluiter. Foto's wekken vrolijke herinneringen op en zorgen voor gesprekken op de werkvloer. Plaats bijvoorbeeld een fotohokje met te gekke attributen tijdens het feest, of enkele mooie dames / heren  die polaroid foto’s maken. Een videograaf kan ook, die zorgt voor een spectaculaire aftermovie zoals je vaak op festival ziet. Plaats dit alles online en je hebt direct leuke en promotionele tools om het bedrijf te promoten.

Door: Rick      Fotografie: fastcardsNiet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar