Clone of Fotohokje huren

Fotohokje/photobooth huren

Waarom zou je een fotohokje huren?

Een fotohokje of photobooth (in het engels) heeft meerdere voordelen bij uw gelegenheid of evenement. Stel, je hebt het heel gezellig met je vrienden en familie. Jullie hebben de avond van jullie leven maar zodra het moment voorbij is, is het ook voorbij en heb je ook geen foto's. Een fotohokje (photobooth) huren was op dat moment het beste van de event manager kon doen. Zonder bij na te denken zou je het fotohokje binnen lopen en een paar leuke (of gekke) foto's maken die je bij zullen blijven. Een andere voordeel bij het huren van een fotohokje (photobooth) is de hoge kwaliteit foto's die levert geworden en de leuke outfits die je eventueel kan dragen.... Lees meer

Fotohokje, goedekope photobooth en leuke foto booth props te boeken voor uw bruiloft, bedrijfsfeest of evenement! Bekijk hieronder onze selectie en vraag een offerte aan voor uw favoriet.

main
...

Vier jij je huwelijk en zou je heel graag je gasten verrassen? Dan is een fotohokje (photobooth) huren ideaal want wie vindt het nou niet leuk om eens even gek te doen op een foto. Er zijn verschillende soorten fotohokjes (photobooth) die u kunt huren zoals een Selfie Spiegel, LED fotohokje of fotozuil.

Geschiedenis fotohokje (photobooth)

Het fotohokje van vroeger

Tegenwoordig is er een moderne fotozuil waar een soort 'paal' staat die foto's van jou kan maken. Voorheen was de oorspronkelijke vorm van de 'paal' een hokje. In 1888 hadden de Amerikanen William Pope en Edward Poole een idee voor een volautomatische fotomachine. Zij voerden hun idee niet uit waardoor het bij een idee bleef. Anderen probeerden het idee uit te werken en daadwerkelijk te maken. Helaas waren de foto's niet goed en van hele slechte kwaliteit.

Pas in 1925 kwam het eerste fotohokje op Broadway te staan. Voor 25 cent werden er 8 foto's gemaakt. Het ontwikkelen van de foto's duurde ongeveer 10 à 15 minuten, dus snel was het niet. Ondanks de snelheid bleek de photobooth een enorm succes te zijn. In het eerste half jaar werd de eerste photobooth door zo'n 280.000 mensen gebruikt. Hier bleef het natuurlijk niet bij. De photobooth verscheen op verschillende plaatsen waardoor steeds meer mensen in contact kwamen met de photobooth.

Kunstenaar Andy Warhol (1928-1987), bekend van de Campbel soepblikken, was ook gek op de photobooth. Zijn ontdekking van de “coin operated photobooth” gaf hem nieuwe mogelijkheden. Hij nam de foto’s mee naar zijn studio en maakte er gigantische grote kunstwerken van. Hij maakte zo geweldige portretten van vrienden, maar ook van zichzelf

Het bekendste werk dat hij maakte met de photobooth was “Ethel Scull 36 Times” (1963). Het was zijn eerste portret dat werd verkocht en werd ook wel “The most successful portrait of the 1960s” genoemd. Het bestaat uit 36 photobooth foto’s die hij later bewerkte.

De laatste jaren vond je het fotohokje in Nederland vooral op stations en in warenhuizen. Verdikkeme, de Vroom & Dreesman bestaat niet meer en ook op de meeste stations zijn de photobooths inmiddels verdwenen.

Erg jammer, want ze zijn nog steeds erg leuk. Zo’n vintage fotostripje, gewoon lekker zwart-wit, is toch erg leuk om te maken met je vriendinnen. Met z’n allen samengepropt in het kleine hokje, gekke bekken trekken verstopt achter het gordijntje. Lachen!

Geschiedenis

Led fotohokje

Foto spiegel