1 filter
Sorteer op: Relevantie
Zangeres-Pianiste Kim
100% match

Zangeres-Pianiste Kim

42 Beoordelingen

Met haar warme stem en goede pianospel zorgt Kim voor een geslaagde avond vol mooie muziek

€ 845 - € 1795
Anna Noa
100% match

Anna Noa

11 Beoordelingen

Met haar prachtige stem zingt de zangeres bekende covers van toen en nu.

€ 445 - € 1115
Miss Jazz
100% match

Miss Jazz

7 Beoordelingen

Deze jazz zangeres begeleidt zichzelf op piano. Ze speelt een mooie mix van jazz, pop en soul.

€ 395 - € 990
Nederlandse operazangeres boeken | Evenses
Advies of hulp nodig?

7 dagen per week bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Nederlandse operazangeres boeken

Nederlandse operazangeres boeken Nederlandse Operazangeres boeken.jpg

Opera muziek is een verzameling van vele vormen van theatrale muziekvormen in de klassieke westerse traditie. Sinds de komst van opera ("werk" in het Italiaans) in de 16e eeuw is het genre zich in verschillende richtingen blijven ontwikkelen. Twee kenmerken komen terug: het is een vorm van drama die geheel of grotendeels wordt begeleid door muziek, waarbij acteurs hun woorden zingen.

Opera ontstond aan het einde van de 16e eeuw in Florence, Italië. Een groep kunstliefhebbers verzamelde zich onder de naam "Florence Camera", geleid door graaf Giovanni de Baldi. Kunstliefhebbers laten zich inspireren door klassieke oude kunst, zoals Grieks drama. Daarbij probeerden ze muziek die bedoeld was om het theater te versterken. Omdat de oude Grieken niet lang leefden, hadden ze geen voorbeelden bij de hand, maar sommigen vermoedden dat het een tekst was die door de oude Grieken werd gezongen. Tegelijkertijd verscheen er een populaire intermediair in het drama: korte muzikale intermezzo's tussen theatervoorstellingen, met veel spektakel en dans.

Meestal begint een opera met een ouverture en daarna een instrumentale ‘samenvatting’ van alle komende muziek. In veel gevallen bestaat een opera uit verschillende aktes, die weer uit verschillende tonelen bestaan. Daarin wisselen recitatief (gezongen en gespeelde teksten zonder herhalingen), en aria's (expressieve, reflecterende teksten met herhalingen) elkaar af. Op de plek van aria's komen ook duetten, trio’s, kwartetten en koorstukken voor.

Operazangeressen

Nederlandse operazangeres boeken Operazangeressen Operazangeres boeken.jpg

Operazangeressen zijn zeer bekwame artiesten wiens speciale en ongebruikelijke vaardigheden voortkomen uit hun eisen voor kunstvormen. In tegenstelling tot de naam kunnen operazangeressen niet alleen zingen; net zoals opera muziek en drama combineert, combineren operazangers hun verbazingwekkende muzikale kennis met indrukwekkende prestaties en actievermogen om het werk van toneelschrijvers en componisten tot leven te brengen. Al met al, zijn operazangeressen echte artiesten die van gezang een verhaal kunnen maken en door middel met acteren en het podium, een echt toneelstuk kunnen neerzetten.

Nederlandse operazangeressen

Nederlandse operazangers boeken Nederlandse operazangeressen boeken.jpg
Na de Tweede Wereldoorlog werd de Dutch Opera House opgericht, een theatergezelschap met een vast orkest. Het gezelschap toerde door het land, met de nadruk op Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De Amsterdamse Stadsschouwburg is hun thuisbasis. In 1964 werd het operahuis omgedoopt tot het Nederlandse Operahuis. Ook de aard van het gezelschap is veranderd: het is een toneelgezelschap geworden: voor elk werk zijn verschillende solisten en verschillende kunstteams aangetrokken.

De Nederlandse operazangeres die naamsbekendheid hebben, komen meestal van de Dutch Opera House. Opera was voorheen iets waar alleen rijkere mensen heen gingen omdat de prijs van een operastuk erg duur was maar steeds meer word het toegankelijker voor iedereen. Ook word de Nederlandse operazangers ook meer als echte zangeressen en beroemdheden gezien en kun je ze vaak herkennen op Tv-shows. Een Nederlandse operazangeres boeken is hierom erg populair.

Lijst bekende Nederlandse operazangeres:
  • Karin van Arkel
  • Priscilla van der Feen
  • Maria Fiselier
  • Claudia Patacca
  • Margriet van Reisen
  • Mirjam Schreur
  • Francis van Broekhuizen
  • Operazangers Freya

Nederlandse operazangeres boeken

Door de meerdere talenten die Nederlandse operazangeressen hebben, zijn ze perfect als act voor een gelegenheid. Als u een Nederlandse operazangeres wilt als optreden kunt u bij Evenses een Nederlandse operzangeres boeken. U kunt een Nederlandse operazangeres boeken voor een borrel, of u kunt een Nederlandse operazangeres boeken voor een bedrijfsfeest, klassiek feest of u kunt een Nederlandse operazangers boeken voor elke andere gelegenheid. Kortom, voor elk evenement is een Nederlandse operazangeres boeken erg geschikt. Blaas uw gasten omver met hun talent en met hun bijzondere skills.

Wij werken met alleen de beste Nederlandse operazangeressen en bieden u dan ook operazangeres Freya aan. Deze Nederlandse operazangeres is te boeken als solist of met een orkest, indien gewenst.

Nederlandse operazangeressen boeken is nog nooit zo makkelijk geweeest. Nieuwsgierig? Vraag een offerte aan en u kunt een Nederlandse operazangeres boeken.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.