René van der Gijp komt uit een ware voetbalfamilie. Naast zijn vader, haalde ook zijn oom het Nederlands elftal. De voetbalcarrière van René van der Gijp bracht hem naar onder andere Sparta Rotterdam, PSV en het Belgische Lokeren. Tussen 1982 en 1987 speelde hij vijftien interlands. Na zijn imposante voetballoopbaan was hij te zien op televisie als sidekick in de bekende voetbal talkshow 'Voetbal International', later Voetbal Inside, tegenwoordig Veronica Inside. Bij Veronica Inside bespreekt hij samen met zijn vaste partners Johan Derksen en Wilfred Genee het voetbal uit het binnen- en buitenland.

Dat René van der Gijp meer is dan voetbal beschrijft hij samen met schrijver Michel van Egmond in zijn biografie Gijp. Het boek verscheen in 2012 en daarin wordt zowel zijn voetbal- als tv-carrière toegelicht. Daarnaast wordt er ook dieper ingegaan op de burn-out waar René van der Gijp mee kampte. Het boek werd het op drie na bestverkochte Nederlandse boek van dat jaar. In een uitzending van De Wereld Draait Door werd het boek ook gekroond met de NS Publieksprijs. Ditzelfde deed hij dunnetjes over in 2017 met zijn tweede boek De wereld volgens Gijp. In dit boek vertelt hij onder andere over het overlijden van zijn ex-partner en moeder en hoe deze gebeurtenissen hem sindsdien heeft veranderd.

René van der Gijp boeken voor uw evenement

Onderwerpen waar René van der Gijp onder andere over spreekt zijn:

- De voetbalwereld

- Motivatie & Inspiratie,

- Teambuilding,

- Teamwork

Zou u graag spreker René van der Gijp willen boeken voor uw evenement? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Mocht u nog vragen hebben over het boeken van René van der Gijp, bel of mail dan gerust met een van onze medewerkers. Wij beantwoorden graag uw vragen over het inhuren van spreker René van der Gijp.