Studentenfeest organiseren

bokkengroet-feest.jpg

Ben je onderdeel van het organisatiecomité dat verantwoordelijk is voor het eindejaarsfeest op je universiteit en zijn jullie nog op zoek naar wat entertainment om het evenement echt áf te maken?  Gaat jullie oudste dochter volgend jaar afstuderen en denken jullie erover na om voor de gelegenheid een groot feest te organiseren voor haar en haar jaargenoten? Of sta jij misschien bekend als nogal een feestbeest op jouw universiteit en ben je daarom gevraagd om jouw input te geven voor het volgende studentenfeest? Het zou kunnen dat je er zelf ook al eens aan gedacht hebt, maar waarom zou je niet overwegen om een studentenfeest te boeken?

We kunnen ons voorstellen dat dit een beetje vaag klinkt, zeker als je zelf nog niet aan deze mogelijkheid had gedacht, dus zullen we om te beginnen kort uitleggen wat we precies bedoelen met het boeken van een studentenfeest. Het is eigenlijk een nogal breed begrip waarmee we willen zeggen dat wij, als entertainmentbureau en event planner, kunnen helpen bij het organiseren van een uniek en memorabel studentenfeest. Hoe we op die manier van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw evenement hangt vooral van jou af.

Zeker als het pas de eerste keer is dat je een studentenfeest gaat organiseren, kan er heel wat op je af kan komen, zowel tijdens de voorbereidingen als tijdens het feest zelf. Van het regelen van een locatie en het opzetten van de benodigde installaties tot het rekening houden met de veiligheid en het boeken van entertainment, als organisator moet je overal mee bezig zijn. Om deze reden kan je er, onder andere, voor kiezen om de hele voorbereiding uit handen te geven. In zo'n geval moeten wij enkel van jou weten wat jij in gedachten hebt voor het feest en wat je precies wil organiseren.

Voor heel veel organisatoren is het voorbereiden en opzetten van een studentenfeest echter een belangrijk onderdeel van de pret. Daarom kan je er ook voor kiezen om slechts enkele taken aan ons over te laten, zodat je zelf meer tijd overhoudt om je bezig te houden met de taken die je niet uit handen kan of wil geven. Zo kunnen wij je, bijvoorbeeld, helpen om live entertainment te boeken of om een simpele catering voor grote groepen te regelen. We kunnen ook professionele geluids- en lichtinstallaties voor je boeken en opzetten, of jouw evenement voorzien van originele details als een foodtruck of een enorme lasershow. Kortom, en zoals we al eerder schreven, het ligt vooral aan wat jij als organisator zelf wil.

Als gevolg van alles opties die er bestaan wat betreft het boeken van een studentenfeest, kan het soms wel lastig zijn om te weten wat er precies allemaal mogelijk is en wat het beste zou passen bij jouw evenement. Om die reden is het wel handig om bij het boeken van een studentenfeest samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Evenses is zo'n partij. Niet alleen beschikken wij over een enorm aanbod opties, maar hebben wij door de jaren heen ook al talloze studentenfeesten geboekt en georganiseerd voor onze klanten. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte studentenfeest kan boeken voor de gelegenheid.

Wat voor soort studentenfeest je ook naar op zoek bent, bij Evenses helpen we je graag met het vinden en boeken van de ideale keuze. Om te beginnen, kan je al eens kijkje nemen op onze website. Je kan met behulp van de zoekmachine door ons aanbod scrollen, onder andere door te filteren op het budget dat je wil uitgeven. Daarnaast vind je hier ook een heel aantal reviews van mensen die al eens de services, producten, en acts in kwestie hebben geboekt of er aan deelgenomen hebben. Dat kan je al een eindje op weg helpen wat betreft het boeken van een studentenfeest. Verder zijn onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon.

Tips voor het organiseren van een knallend studentenfeest

Een studentenfeest en het organiseren daarvan vereist een specifieke soort voorbereiding en planning. Over het algemeen krijg je als organisator van een studentenfeest te maken met een relatief jong publiek dat goed op de hoogte is van de nieuwste mode en de laatste trends wat betreft entertainment, technologie, muziek, en vele andere gebieden. Dat hoeft echter niet per se een obstakel te zijn, want het betekent vaak ook dat je een stuk creatiever aan de slag kan gaan. Om je alvast een beetje op weg te helpen en je hopelijk wat inspiratie te geven, zetten we hieronder enkele tips voor het organiseren van een studentenfeest op een rijtje.

Begin met een thema

We vermeldden het al kort in de inleiding, maar één van de leuke facetten van het organiseren van een studentenfeest is dat je vaak heel wat ruimte krijgt om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Dat begint met het verzinnen van een thema voor het evenement dat je gaat organiseren. Niet alleen kan je door een goed thema te kiezen het makkelijker maken om van het feest een samenhangend geheel te maken, maar het helpt ook om van jouw studentenfeest iets unieks te maken. Er worden tenslotte jaarlijks heel wat studentenfeesten op universiteiten in Nederland en België georganiseerd, en als organisator wil je natuurlijk wel dat jouw feest erbovenuit steekt.

De voorverkoop is van groot belang van studentenfeesten

Één van de elementen die heel belangrijk bij het organiseren van een studentenfeest, nog veel meer dan bij heel wat andere soorten feesten en evenementen, is de voorverkoop van tickets. Dat komt omdat je op die manier een goed idee kan krijgen van hoeveel mensen je min of meer kan verwachten, maar zeker ook omdat tickets in de voorverkoop normaal gezien met korting worden verkocht. Bij de doelgroep van een studentenfeest (studenten, dus) spelen de kosten van het evenement, van de tickets tot de consumptie tijdens het feest zelf, over het algemeen een grote rol. Hou daar dus rekening mee bij het plannen van de ticketverkoop.

Gebruik social media voor de promotie van je studentenfeest

Dit had je zelf waarschijnlijk ook al wel bedacht, zeker ook omdat het vandaag de dag eigenlijk geldt voor alle feesten en evenementen, maar we vinden het toch belangrijk genoeg om in dit lijstje te zetten. De kans is namelijk enorm groot dat het overgrote deel van je doelgroep voor een studentenfeest heel actief is op social media en hoogstwaarschijnlijk op meer dan één platform. Als organisator doe je er goed aan om een goed idee te vormen van wat de meest populaire platforms zijn en hoe deze op de meest effectieve manier kunnen gebruikt worden voor de promotie van het feest dat je gaat organiseren. Met een beetje geluk kan je er zelfs voor zorgen dat de studenten zelf het feest gaan promoten door allerlei informatie en promotiemateriaal te delen op hun eigen accounts.

Vraag om input bij het boeken van het entertainment

Een belangrijk onderdeel van het studentenfeest dat je gaat organiseren, is het entertainment. In veel gevallen zal het op dit vlak voornamelijk gaan om de muziek. Of je nou een kleine line-up van live DJ's wil boeken of een liever gaat voor een live band, als je een studentenfeest gaat boeken, dan kunnen wij je hier in een handomdraai mee helpen. We raden je echter ook aan om bij het maken van deze keuze je oor te luisteren te leggen bij de studenten zelf. Naar wat voor muziek wordt er veel geluisterd op hun feesten? Welke artiesten zijn populair bij hen? Wat voor entertainment zouden ze zelf kiezen voor het evenement in kwestie? Dit is informatie die je vrij makkelijk kan verkrijgen en die van grote waarde kunnen zijn bij het organiseren van een studentenfeest waar nog lang over nagepraat zal worden.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Één van de grote voordelen van het boeken van een studentenfeest met de hulp van Evenses is dat wij al veel ervaring hebben met het boeken van zulke activiteiten. Om je een inzicht te geven in de ervaring van die klanten kan je op de website ook uitgebreide reviews vinden over alle beschikbare opties voor studentenfeesten. In combinatie met de hulp van onze bookers kan je op deze manier een goed beeld krijgen het aanbod en de kwaliteit van deze services en acts voordat je overgaat tot het boeken.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar