Heb je plannen om een DJ te boeken voor je bruiloft? In de loop der jaren hebben wij vele DJ's voor bruiloften verzorgd en we weten dus waar je op moet letten. Hier vind je de beste tips en adviezen die we uit eigen ervaring graag met je delen:

#1 Duidelijke Muziekvoorkeuren
Bedenk van tevoren duidelijk wat je wel én niet wilt qua muziek. Denk hierbij niet alleen aan jullie eigen voorkeuren, maar houd rekening met je overige gasten. Het beste kan je een aantal muziekstijlen doorgeven die gewenst zijn, met c.a. 15 liedjes die jullie graag willen horen. Geef ook aan welke stijlen jullie NIET wensen.  Denk ook na over een goed en logisch verloop van het feest. Wil je direct feest, of toch rustig beginnen en langzaam opbouwen naar een climax? Als je dit van tevoren doorgeeft en bespreekt met de DJ, dan kan de DJ zich hierop voorbereiden en dit zal uiteindelijk leiden tot een leuker feest voor jullie, de DJ en jullie gasten.

#2 Benodigd licht en geluid
Om een goede show te geven heeft de DJ licht, geluid, dj-apparatuur en een DJ meubel nodig. Zorg er voor dat dit van tevoren besproken zodat je een werkende opstelling hebt tijdens het feest. Sommige locaties hebben de techniek al op locatie. Bespreek ook dan met de DJ of dit apparatuur is waar hij iets mee kan, want vaak is het verouderd of niet geheel compleet.

#3 Grootte van de show
Sommige DJ’s komen letterlijk met een vrachtwagen vol met apparatuur. Hierdoor zijn ze in staat om een uitgebreide en mooie show te leveren. Nadeel hiervan is dat de op- en afbouw erg veel tijd in beslag neemt en dat de locatie hier ook vaak last van ondervindt. Daarnaast wordt het vaak een duur optreden omdat er veel manuren en techniek nodig is.  Andere DJ’s nemen slechts een paar boxen en een draaitafel mee en zetten hun apparatuur op een tafeltje ter plekke. Erg praktisch en voordelig, maar wel weinig uitstraling. Zorg dat je dit van tevoren bespreekt. Zelf kiezen wij voor de middenweg: een show die niet al teveel opbouwtijd vergt, maar toch veel uitstraling heeft. Wilt je echt uitpakken? Dan kan je altijd een grotere show huren.

#4 Vervangende DJ
Het kan altijd gebeuren dat de DJ door ziekte of overmacht niet meer in staat is om op jullie feest te draaien. Zorg er voor dat er in dit geval een goede andere DJ beschikbaar is. Veel DJ’s bieden deze optie niet. Als bureau hebben wij een netwerk met goede DJ’s, zodat we altijd een succesvolle doorgang van jullie feest kunnen garanderen.

#5 Combinatie met live muzikanten
DJ optredens kunnen gecombineerd worden met live muzikanten. Dit is tegenwoordig erg populair: je hebt namelijk de muzikale flexibiliteit van een DJ gecombineerd met de charme van een live act. De combinaties zijn mogelijk met een saxofonist, zanger, zangeres, violiste, percussionist en meer. Boek niet zomaar los een muzikant en los een DJ. Het is belangrijk dat de muzikanten op elkaar ingespeeld zijn en elkaar kennen;  dit zal het optreden vele malen beter maken.

#6 Maak duidelijke prijsafspraken.
De uiteindelijke prijs van een DJ optreden is afhankelijk van meerdere factoren:
- Aantal draaiuren
- Reistijd en reiskosten
- Licht- geluid en DJ apparatuur
- Benodigde opbouw tijd
- Wachtgeld
Sommige DJ’s rekenen alles apart. Dit kan tot onaangename verrassingen leiden. Zorg er dus voor dan dit van tevoren duidelijk is afgesproken. Wij werken altijd met een alles-inclusief prijs, zodat er geen verrassingen zijn over de prijs.

#7 Overleg met locatie
Bespreek van tevoren met de locatie dat je een DJ gaat inhuren. Hiermee voorkom je vervelende situaties op de trouwdag zelf.  Bespreek de volgende zaken:
- Is de locatie goed bereikbaar om in- en uit te laden?
- Is jullie feest niet op de begane grond? Bespreek dan hoe de apparatuur op de juiste plek komt. Vaak zijn er goederenliften. Moet de apparatuur enkele trappen op? Of is het lastig bereikbaar? Geef dit dan van tevoren aan: de DJ zal hiermee rekening houden met zijn planning.
- Is er een geluidslimiet? Bespreek het gewenste geluidsniveau met zowel de locatie als de DJ.
- Wanneer kan er worden opgebouwd? Soms moeten zalen worden omgebouwd en kan de DJ niet opbouwen. Wel zo handig om van tevoren te bepalen wanneer de opbouw goed uitkomt voor de DJ

#8 De ene DJ is de andere niet
Boek niet zomaar een DJ en kijk niet enkel naar prijs. Een persoonlijke klik, een DJ met ervaring en een representatief en betrouwbaar persoon zijn van grote invloed op het optreden. Zorg er dus voor dat je de DJ ergens boekt waar je dit met een goed gevoel kan doen. Al onze DJ’s draaien al jaren voor ons en zijn persoonlijk door ons geselecteerd. Ook nemen zowel wij, als de DJ altijd van tevoren contact met jullie op om kennis te maken en jullie wensne en voorkeuren te bespreken. Zo zorgen we er voor dat de juiste DJ op het juiste feest komt.

#9 Tijdig boeken
Wacht niet op het laatste moment met het boeken van een DJ. Helemaal in de populaire maanden (mei, juni, augustus, september, december) zijn DJ’s vaak al volgeboekt. Tijdig boeken is vaak voordeliger en zorgt er voor dat je de DJ van jullie voorkeuren hebt.

#10 Stukjes
Willen je gasten stukjes doen, of willen jullie zelf iets doen? Plan dit van tevoren in. Ons advies is om dit VOOR aanvang van het ‘dans’gedeelte te doen. We hebben vaak meegemaakt dat een feest lekker op gang is en dat dit dan wordt onderbroken voor een stukje die net iets te lang duurt. Het is dan erg moeilijk om de sfeer weer terug te krijgen.

#11 Grootte van de dansvloer
Wie houdt er nou van om in een discotheek op een lege dansvloer te staan? Bijna niemand... Zorg er dus voor dat de dansvloer niet te groot is. De grootte van de dansvloer moet dus aansluiten bij de groepsgrootte.

#12 Leuke extra’s
De mogelijkheden bij het huren van een DJ zijn eindeloos. Afhankelijk van jullie wensen en budget zijn er vele leuke extra opties mogelijk. Enkele suggesties:
- Een verlichte dansvloer. Zorgt voor veel uitstraling en werkt als een magneet om de mensen snel op de dansvloer te krijgen
- Fotohokje. Hiermee kunnen je gasten op de foto en hebben ze een leuke, tastbare herinnering aan de avond.
- Muzikanten voor bij de DJ
- VJ. Deze laat mooie beelden en projecties zien. Ook is het mogelijk om foto’s en film materiaal van jullie zelf in de show te betrekken

#13 Wees ontspannen en geniet
Probeer niet alles van minuut tot minuut van tevoren vast te leggen en blijf pragmatisch. Vertrouw op de ervaring van de DJ en zorg er voor dat je op een prettige wijze de boeking voorbereid. Probeer niet alles te regisseren maar geniet vooral van jullie feest.

Mocht je ons aanbod willen bekijken, dan kan je dat hieronder vinden. Heb je verder nog vragen of wil je meer informatie over het huren van een DJ? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via:

info@evenses.com
Telefoon Nederland:  020-2600044
Telefoon België:  02-8084961
Tijdens kantooruren kan je ook met ons chatten via de website.