Even wat anders? Bezoek vijf populaire muziekfestivals in Amerika

festival bezoeken blog

Het festivalseizoen staat weer op het punt te beginnen. Eerst nog even carnavallen, maar daarna kan er worden uitgekeken naar een met muziek gevulde festivalzomer. Misschien heb je zelfs al je kaartjes voor Lowlands of Pinkpop zelfs al op zak. Heb je de meeste festivals in de Benelux al gehad en wil je weten wat er buiten de grenzen van ons kleine kikkerlandje te vinden is? Wat dacht je van Amerika? Amerika is het land van de populaire popmuziek, het land van de onbegrensde dromen, het land waar alles kan en mag. Daarom is er nergens zo’n levendige en diverse muziekcultuur als in de Verenigde Staten. Er zijn elk jaar door het hele land tientallen muziekfestivals te bezoeken, en zijn allemaal verschillend van aard. Er is dus voor iedereen wat wils en iedereen kan samen met andere gelijkgestemden genieten van zijn of haar muziekstijl.

Coachella – Indio, Californië

Als je een lijstje gaat opstellen van de populairste en bekendste muziekfestivals in Amerika, dan kan Coachella natuurlijk niet op het lijstje ontbreken. Coachella werd eind jaren negentig opgericht in Indio, Californië en is uitgegroeid van een klein en relatief betaalbaar festival tot een van de meest gewilde en exclusieve festivals in de Verenigde Staten waar je gezien MOET worden. Er komen jaarlijks dan ook honderden jetsetters, beroemdheden en influencers naar het festival, want je bent pas iemand als je ook naar Coachella bent geweest.

blog amerika coachella.jpeg

Het zesdaagse festival vindt dit jaar plaats van 17 t/m 23 april en zal de crème de la crème van de hedendaagse muziekwereld ten tonele brengen. Dit jaar zullen artiesten zoals Bad Bunny, Blackpink, Yungblud, Calvin Harris en vele andere jonge en moderne artiesten er optreden. Aan eerdere edities deden grote namen mee zoals Paul McCartney, Beyoncé, Ariana Grande, Radio Head en Snoop Dogg. Met zoveel verschillende artiesten die op Coachella optreden, kan iedereen er zich, ongeacht zijn muzieksmaak, goed vermaken. Wees er vroeg bij, want Coachella tickets zijn snel uitverkocht, en daar het een van de duurste muziekfestivals in Amerika is, is het niet onverstandig om te zorgen voor een goed gevulde portemonnee.

Lollapalooza – Chicago, Illinois

Het festival Lollapalooza, dat sinds 1991 in Chicago, Illinois, wordt gehouden, maakte oorspronkelijk deel uit van de afscheidstournee van de Amerikaanse rockband Jane’s Addiction. Het hardrock- en metalfestival, vaak afgekort tot Lolla, wordt elke zomer gehouden in het centrum van Chicago en trekt jaarlijks meer dan 300.000 fans. Dit jaar valt Lollapalooza in het weekend van 3 tot 6 augustus, en zullen artiesten zoals Metallica, Green Day, Dua Lipa en Maneskin er hun opwachting maken. Als je van wat zwaardere en alternatieve muziek houdt, dan is dit festival zeker een bezoekje waard.

Electric Zoo – New York

Als elektronische muziek, zoals techno, dance en hardstyle meer jouw ding is, dan is de kans groot dat het festival Electric Zoo beter in jouw straatje past. Dit festival is een van de grootste muziekfestivals die elk jaar in New York te vinden zijn en trek jaarlijks tienduizenden liefhebbers van elektronische muziek aan. Het festival, dat elk jaar in de herfst wordt gehouden, begon in 2009 en heeft sindsdien aan veel populariteit verworven, ook buiten de grenzen van de Verenigde Staten. Het festival kent verschillende edities over de hele wereld, waaronder in Tokio, Sao Paulo, Mexico City en Shanghai. Alle subgenres van het elektrische muziekgenre zijn vertegenwoordigd, zoals de eerder genoemde techno, dance en hardstyle, maar ook een grote verscheidenheid aan andere stijlen. Als je de hele nacht wil dansen op het hypnotiserende ritme van de muziek, dan is Electric Zoo voor jou de place-to-be.

blog amerika festival .jpeg

Het festival kan trouwens perfect gecombineerd worden met bijvoorbeeld een citytripje naar New York. De ticketprijzen en hotelovernachtingen zijn in de herfst een stuk goedkoper dan in hoogzomer, wanneer de meeste andere festivals gehouden worden, dus doe er je voordeel mee. Vergeet ook niet om voor vertrek te controleren of je een reistoestemming zoals een visum nodig hebt, zo bespaar je enige problematiek bij aankomst in Amerika. Om eenvoudig aan de visumplicht voor Amerika te voldoen, kun je met behulp van een online aanvraagformulier eenvoudig je ESTA-aanvraag indienen. Na het voltooien van het aanvraagformulier moet je nog een paspoortscan aanleveren. Al deze stappen staan in eenvoudige taal uitgelegd. Je kunt het ESTA zo ver mogelijk van tevoren aanvragen, maar als je het ESTA sneller nodig hebt, omdat je binnen zeer korte tijd naar de VS moet reizen, kun je een spoedaanvraag indienen. Deze worden meestal binnen een uur goedgekeurd. Dus ook al kom je er bij het inchecken pas achter dat je een ESTA nodig hebt, zelfs dan hoef je je geen zorgen te maken, en heb je het ESTA ruim voor vertrek nog binnen.

Bonnaroo – Manchester, Tennessee

Niet te verwarren met de Engelse stad Manchester, maar dit hippieachtige festival wordt jaarlijks gehouden in de stad Manchester, in de landelijke Amerikaanse staat Tennessee. Hoewel het wordt vergeleken met bekendere festivals als Woodstock, is het zeker geen countryachtig festival, en zijn er verschillende muziekstijlen te horen, waaronder hardrock. Dit jaar zullen er artiesten zoals Paramore en de Foo Fighters optreden. Hoewel het festival niet zo populair is als bijvoorbeeld Coachella en Lollapalooza, en veel kleiner in omvang is, doet het met ruim 100.000 fans die jaarlijks naar dit festival komen dat in juni wordt gehouden, niet onder voor de grotere festivalnamen.

Burning Man – Black Rock Desert, Nevada

Wil je iets totaal anders doen? Bezoek dan zeker het Burning Man festival, dat elk jaar aan het einde van de zomer in augustus wordt gehouden. Elk jaar verrijst uit het niets een tijdelijke stad in de woestijn in de Amerikaanse staat Nevada die duizenden fans, vrijwilligers en artiesten van allerlei slag aantrekt.

burning man blog.jpeg

Op dit festival heerst een kunstzinnige sfeer, en fans van dit festival kunnen zeker de vuurwerkshows, uitzinnige kunstinstallaties en muzikale optredens van wereldartiesten zonder meer waarderen. Bovenal kan er op dit festival tot in de vroege uurtjes van de ochtend gefeest worden, totdat je de zon over het uitgestrekte woestijnlandschap ziet opkomen. Het hoogtepunt van dit festival is de verbranding van een enorm houten beeld op de laatste dag van het festival, waar het festival zijn naam ook aan heeft ontleend. Houdt er wel rekening mee dat er in de woestijn zandstormen kunnen voorkomen. Dus als je van plan bent om hier naartoe te gaan, neem dan een duikbril en een sjaal mee om je tegen het zand te beschermen.

Klaar voor het festivalseizoen in Amerika? Vergeet dan niet om vooraf een ESTA aan te vragen

Of je nu naar een specifiek festival wilt gaan of het hele Amerikaanse festival in al zijn volledigheid wil meemaken, moet je, om Amerika in te mogen reizen, in het bezit zijn van de juiste reistoestemming. Met het online aan te vragen ESTA kun je gedurende maximaal twee jaar een onbeperkt aantal reizen naar Amerika maken. Ga je met een groep vrienden een festivalreis maken naar Amerika? Dan kun je ook voor de hele groep tegelijkertijd een groepsaanvraag indienen met hetzelfde aanvraagformulier. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je niet telkens alle contact- en reisgegevens opnieuw hoeft in te vullen.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar