Even wat anders? Bezoek vijf populaire muziekfestivals in Amerika

festival bezoeken blog

Het festivalseizoen staat weer op het punt te beginnen. Eerst nog even carnavallen, maar daarna kan er worden uitgekeken naar een met muziek gevulde festivalzomer. Misschien heb je zelfs al je kaartjes voor Lowlands of Pinkpop zelfs al op zak. Heb je de meeste festivals in de Benelux al gehad en wil je weten wat er buiten de grenzen van ons kleine kikkerlandje te vinden is? Wat dacht je van Amerika? Amerika is het land van de populaire popmuziek, het land van de onbegrensde dromen, het land waar alles kan en mag. Daarom is er nergens zo’n levendige en diverse muziekcultuur als in de Verenigde Staten. Er zijn elk jaar door het hele land tientallen muziekfestivals te bezoeken, en zijn allemaal verschillend van aard. Er is dus voor iedereen wat wils en iedereen kan samen met andere gelijkgestemden genieten van zijn of haar muziekstijl.

Coachella – Indio, Californië

Als je een lijstje gaat opstellen van de populairste en bekendste muziekfestivals in Amerika, dan kan Coachella natuurlijk niet op het lijstje ontbreken. Coachella werd eind jaren negentig opgericht in Indio, Californië en is uitgegroeid van een klein en relatief betaalbaar festival tot een van de meest gewilde en exclusieve festivals in de Verenigde Staten waar je gezien MOET worden. Er komen jaarlijks dan ook honderden jetsetters, beroemdheden en influencers naar het festival, want je bent pas iemand als je ook naar Coachella bent geweest.

blog amerika coachella.jpeg

Het zesdaagse festival vindt dit jaar plaats van 17 t/m 23 april en zal de crème de la crème van de hedendaagse muziekwereld ten tonele brengen. Dit jaar zullen artiesten zoals Bad Bunny, Blackpink, Yungblud, Calvin Harris en vele andere jonge en moderne artiesten er optreden. Aan eerdere edities deden grote namen mee zoals Paul McCartney, Beyoncé, Ariana Grande, Radio Head en Snoop Dogg. Met zoveel verschillende artiesten die op Coachella optreden, kan iedereen er zich, ongeacht zijn muzieksmaak, goed vermaken. Wees er vroeg bij, want Coachella tickets zijn snel uitverkocht, en daar het een van de duurste muziekfestivals in Amerika is, is het niet onverstandig om te zorgen voor een goed gevulde portemonnee.

Lollapalooza – Chicago, Illinois

Het festival Lollapalooza, dat sinds 1991 in Chicago, Illinois, wordt gehouden, maakte oorspronkelijk deel uit van de afscheidstournee van de Amerikaanse rockband Jane’s Addiction. Het hardrock- en metalfestival, vaak afgekort tot Lolla, wordt elke zomer gehouden in het centrum van Chicago en trekt jaarlijks meer dan 300.000 fans. Dit jaar valt Lollapalooza in het weekend van 3 tot 6 augustus, en zullen artiesten zoals Metallica, Green Day, Dua Lipa en Maneskin er hun opwachting maken. Als je van wat zwaardere en alternatieve muziek houdt, dan is dit festival zeker een bezoekje waard.

Electric Zoo – New York

Als elektronische muziek, zoals techno, dance en hardstyle meer jouw ding is, dan is de kans groot dat het festival Electric Zoo beter in jouw straatje past. Dit festival is een van de grootste muziekfestivals die elk jaar in New York te vinden zijn en trek jaarlijks tienduizenden liefhebbers van elektronische muziek aan. Het festival, dat elk jaar in de herfst wordt gehouden, begon in 2009 en heeft sindsdien aan veel populariteit verworven, ook buiten de grenzen van de Verenigde Staten. Het festival kent verschillende edities over de hele wereld, waaronder in Tokio, Sao Paulo, Mexico City en Shanghai. Alle subgenres van het elektrische muziekgenre zijn vertegenwoordigd, zoals de eerder genoemde techno, dance en hardstyle, maar ook een grote verscheidenheid aan andere stijlen. Als je de hele nacht wil dansen op het hypnotiserende ritme van de muziek, dan is Electric Zoo voor jou de place-to-be.

blog amerika festival .jpeg

Het festival kan trouwens perfect gecombineerd worden met bijvoorbeeld een citytripje naar New York. De ticketprijzen en hotelovernachtingen zijn in de herfst een stuk goedkoper dan in hoogzomer, wanneer de meeste andere festivals gehouden worden, dus doe er je voordeel mee. Vergeet ook niet om voor vertrek te controleren of je een reistoestemming zoals een visum nodig hebt, zo bespaar je enige problematiek bij aankomst in Amerika. Om eenvoudig aan de visumplicht voor Amerika te voldoen, kun je met behulp van een online aanvraagformulier eenvoudig je ESTA-aanvraag indienen. Na het voltooien van het aanvraagformulier moet je nog een paspoortscan aanleveren. Al deze stappen staan in eenvoudige taal uitgelegd. Je kunt het ESTA zo ver mogelijk van tevoren aanvragen, maar als je het ESTA sneller nodig hebt, omdat je binnen zeer korte tijd naar de VS moet reizen, kun je een spoedaanvraag indienen. Deze worden meestal binnen een uur goedgekeurd. Dus ook al kom je er bij het inchecken pas achter dat je een ESTA nodig hebt, zelfs dan hoef je je geen zorgen te maken, en heb je het ESTA ruim voor vertrek nog binnen.

Bonnaroo – Manchester, Tennessee

Niet te verwarren met de Engelse stad Manchester, maar dit hippieachtige festival wordt jaarlijks gehouden in de stad Manchester, in de landelijke Amerikaanse staat Tennessee. Hoewel het wordt vergeleken met bekendere festivals als Woodstock, is het zeker geen countryachtig festival, en zijn er verschillende muziekstijlen te horen, waaronder hardrock. Dit jaar zullen er artiesten zoals Paramore en de Foo Fighters optreden. Hoewel het festival niet zo populair is als bijvoorbeeld Coachella en Lollapalooza, en veel kleiner in omvang is, doet het met ruim 100.000 fans die jaarlijks naar dit festival komen dat in juni wordt gehouden, niet onder voor de grotere festivalnamen.

Burning Man – Black Rock Desert, Nevada

Wil je iets totaal anders doen? Bezoek dan zeker het Burning Man festival, dat elk jaar aan het einde van de zomer in augustus wordt gehouden. Elk jaar verrijst uit het niets een tijdelijke stad in de woestijn in de Amerikaanse staat Nevada die duizenden fans, vrijwilligers en artiesten van allerlei slag aantrekt.

burning man blog.jpeg

Op dit festival heerst een kunstzinnige sfeer, en fans van dit festival kunnen zeker de vuurwerkshows, uitzinnige kunstinstallaties en muzikale optredens van wereldartiesten zonder meer waarderen. Bovenal kan er op dit festival tot in de vroege uurtjes van de ochtend gefeest worden, totdat je de zon over het uitgestrekte woestijnlandschap ziet opkomen. Het hoogtepunt van dit festival is de verbranding van een enorm houten beeld op de laatste dag van het festival, waar het festival zijn naam ook aan heeft ontleend. Houdt er wel rekening mee dat er in de woestijn zandstormen kunnen voorkomen. Dus als je van plan bent om hier naartoe te gaan, neem dan een duikbril en een sjaal mee om je tegen het zand te beschermen.

Klaar voor het festivalseizoen in Amerika? Vergeet dan niet om vooraf een ESTA aan te vragen

Of je nu naar een specifiek festival wilt gaan of het hele Amerikaanse festival in al zijn volledigheid wil meemaken, moet je, om Amerika in te mogen reizen, in het bezit zijn van de juiste reistoestemming. Met het online aan te vragen ESTA kun je gedurende maximaal twee jaar een onbeperkt aantal reizen naar Amerika maken. Ga je met een groep vrienden een festivalreis maken naar Amerika? Dan kun je ook voor de hele groep tegelijkertijd een groepsaanvraag indienen met hetzelfde aanvraagformulier. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je niet telkens alle contact- en reisgegevens opnieuw hoeft in te vullen.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar