Waarom een bedrijfsfotograaf inhuren?

Fotograaf boeken huren.jpg

Sta je op het punt om een product te lanceren? Geeft je bedrijf een groot bedrijfsfeest? Of ben je bezig met een nieuwe bedrijfswebsite? Dan weet je dat er ook foto’s moeten komen. Je kunt natuurlijk je collega, broer of nicht inzetten die hobbyfotograaf is. Of je maakt gebruik van standaard stockfoto’s. Maar of dit nu zo’n goed idee is? Nee. Wij geven je 7 redenen waarom een bedrijfsfotograaf inhuren een goed idee is.

1. Met bedrijfsfoto’s laat je jouw bedrijfsidentiteit zien

Alles kost veel geld. Ook bedrijfsfoto’s. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je collega die hobbyfotograaf is in te zetten. Of je schakelt je neef, zus of broer in die goed is in plaatjes schieten. Waarschijnlijk doet die het voor een zachte prijs of zelfs gratis. Helaas zijn amateurfoto’s vaak van een slechte kwaliteit. Zo loop je het risico dat de foto’s niet scherp genoeg zijn of niet de juiste kleuren weergeven. Dit risico loop je niet als je een bedrijfsfotograaf inzet. Foto’s die zijn genomen door een professionele bedrijfsfotograaf stralen kwaliteit uit. Ze laten jouw bedrijfsidentiteit zien en tonen ook direct aan dat je een professioneel bedrijf bent.

2. Met bedrijfsfoto’s laat je jouw product goed zien

Heb je een mooie en gebruiksvriendelijke webshop met kwaliteitsproducten, maar verkoop je toch te weinig? Laat je producten fotograferen door een bedrijfsfotograaf. Hiermee kan je jouw producten laten zien op je website en social media. Websites met onduidelijke, vage foto’s zorgen voor minder verkopen. Met goede bedrijfsfotografie zorg jij ervoor dat mensen worden verleid en jouw product willen kopen.

3. Beelden zeggen vaak meer dan woorden

“Wij repareren auto’s” komt natuurlijk minder goed over dan een afbeelding. In bepaalde gevallen is het veel overtuigender en makkelijker om jouw verhaal te vertellen met beelden. Hiermee geef je jouw bedrijf ook direct een betere uitstraling. Bovendien val je sneller op tussen de andere aanbieders.

4. Met bedrijfsfoto’s toon jij dat jullie een fijn bedrijf zijn

Met professionele bedrijfsfoto’s laat jij aan jouw klanten en relaties zien dat jullie een fijn bedrijf zijn. Bovendien laat je hiermee ook de motor van de organisatie zien: de medewerkers. Hiermee geef je jouw bedrijf een gezicht. Jullie zijn een organisatie waar hard wordt gewerkt, maar waar er ook wordt gelachen. Je toont aan dat je een goede werkgever bent. Je klanten en relaties zullen dit zeker waarderen. Bovendien zijn potentiële nieuwe medewerkers veel sneller geneigd om een sollicitatiebrief naar je bedrijf te sturen.

5. Je hebt foto’s voor een professionele ‘over ons’ pagina

Iedereen kent wel de ‘over ons’ foto’s op een website. Vaak zijn het vakantiefoto’s met een lachend gezicht. In de meeste gevallen vraagt de manager aan de medewerkers om even een foto te mailen voor op de website. De ene stuurt een grappige selfie en de ander mailt een foto van zichzelf met een zonnebril op. Met zulke selfies straal je als bedrijf natuurlijk geen professionaliteit uit. Goede bedrijfsfoto’s kunnen professioneel én grappig zijn. Een goede, ervaren bedrijfsfotograaf weet precies de juiste middenweg te vinden.

6. Met bedrijfsfoto’s geef je jouw merk of bedrijf een gezicht

Met goede bedrijfsfoto’s laat je zien waar jij voor staat. Je geeft jouw merk, product of bedrijf een gezicht. Zo zorg jij ervoor dat mensen zich veel meer verbonden voelen met je bedrijf of merk.

7. Met bedrijfsfoto’s zet u een geloofwaardig beeld neer

Natuurlijk wil je als bedrijf geloofwaardig overkomen. Met bedrijfsfoto’s lukt je dit. Hiermee beeld je de normen en waarden van je bedrijf uit. De foto’s vertellen (potentiële) klanten waarom jouw bedrijf het beste is in wat het doet en waarom iemand bij jouw zaken moet doen. De bedrijfsfotograaf kan jouw bedrijf op deze manier weergeven. Hiermee bereik je direct veel meer mee dan met iedere andere vorm van communicatie.

Wat kan je verwachten van een bedrijfsfotograaf?

Evenses werkt samen met verschillende, professionele en ervaren fotografen. Als je onze bedrijfsfotograaf inhuurt dan neemt deze eerst telefonisch contact met je op. Daarna komt de fotograaf bij jou op bezoek. Om een goed beeld te krijgen van wat je wilt, zal hij of zij je de volgende vragen stellen:

Wie of wat moet er gefotografeerd worden?

Waar wil je de foto’s voor gebruiken? Is dit voor je website, je flyer, je jaaroverzicht of iets anders?

Hoeveel foto’s heb je nodig?

Waar wil je dat de fotoshoot plaatsvindt?

Zijn er figuranten nodig voor de fotoshoot?

Is er een visagist nodig voor de fotoshoot?

Enz.

Als alles is doorgenomen regelt de fotograaf de fotoshoot. Hierna zal de bedrijfsfotograaf de foto’s uploaden en een selectie maken van de mooiste foto’s. Jij krijgt deze selectie weer toegestuurd en hieruit kun je de definitieve foto’s kiezen. Daarna zal de fotograaf de gekozen foto’s corrigeren en bijwerken. Vervolgens zal hij of zij de definitieve foto’s aan je leveren.

Bedrijfsfotograaf inhuren?

Wil jij een bedrijfsfotograaf inhuren? Dan biedt Evenses je 4 verschillende pakketten voor bedrijfsfotografie. Dit zijn:

Pakket 1: Een fotoreportage van 2 uur voor 395 euro

Pakket 2: Een fotoreportage van een dagdeel (4 uur) voor 495 euro.

Pakket 3: Een dagvullende fotoreportage (8 uur) voor 895 euro.

Pakket 4: Een exclusieve fotoreportage (10 uur) voor 1050 euro

Een vaste bedrijfsfotograaf

Evenses werkt standaard met een vaste bedrijfsfotograaf, waarmee wij al jarenlang mee samenwerken. Wanneer de ingehuurde fotograaf onverhoopt niet kan dan bieden wij je altijd een waardige, professionele vervanger aan. Ook als het last-minute is.

Alle fotografen zijn persoonlijk door ons geselecteerd. Dit hebben wij gedaan door middel van een kennismakingsgesprek en een testshoot, waarbij wij alleen de allerbeste fotografen hebben geselecteerd. Wij garanderen u dan ook dat u bij ons een professionele en attente fotograaf kunt inhuren die een prachtige fotoreportage levert. Deze reportage is een blijvende herinnering voor uzelf, uw collega’s, uw klanten en relaties!

Meer weten over bedrijfsfotograaf?

Wil je meer weten over bedrijfsfotografie? Of wil je een bedrijfsfotograaf inhuren bij Evenses en heb je hier nog wat vragen over? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Dit kan online via het chatmenu op de site of telefonisch. Een van onze event specialisten kan je direct informeren over de pakketten die wij aanbieden.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar