Zakelijke kerstborrel tijdens COVID-19; hoe ziet die eruit?

kerstborrel-kerstmutsen.jpg

Zowel ons privé- als zakelijke leven wordt enorm beïnvloed door het Coronavirus. We gaan minder de deur uit, werken veel thuis en ook op sociaal gebied is het allemaal een stuk rustiger. Maar wat gaan we in 2020 doen met de kerstborrel? Gaat deze ook via Zoom? Of is het toch mogelijk om een gezellig onderonsje te organiseren op kantoor?

Het Corona-virus is al een tijdje onder ons, en het lijkt er sterk op dat dit nog wel een tijdje zal blijven. Ondanks het feit dat sterft- en opnamecijfers enorm teruggelopen zijn, lijkt de overheid de “anderhalvemetersamenleving” (hét woord van 2020, helaas) pas te laten vieren wanneer er een veilig vaccin in omloop is. De meest positieve berichtgeving laat horen dat dit vaccin tegen het eind van het jaar gereed zou moeten zijn, hier is dus nog enigszins hoop! Maar ook zónder vaccin is een gezellige kerstborrel mogelijk!

Sfeer tijdens de kerstborrel!

Kerst is een tijd van warmte, van gezelligheid en sfeer. Natuurlijk is een bedrijfsborrel op anderhalve meter niet zo sfeervol als wanneer je knus op elkaar kan staan. Vooral met kerst! Onze tip is dan ook vooral om daar niet de nadruk op te leggen:

1. Zet statafels neer zodat iedereen al een natuurlijke afstand heeft

2. Zorg voor een podium met een act (bijvoorbeeld de muzikale kerstman, SUPER grappig!) waar mensen zich op kunnen concentreren op een punt, in plaats van de afstand die ze tot elkaar hebben.

3. Zorg ervoor dat de gaste vermaakt en geprikkeld worden. Denk bijvoorbeeld aan leuke feestartikelen of deze goedkope kerstmutsen op dehorecabazaar.nl, dan blijf je ook direct in de kerstsferen.

4. Om na al die maanden thuiswerken wat meer binding te creëren met de werkvloer, is het ook erg leuk om bovenstaande mutsjes te laten bedrukken met de naam of logo van het bedrijf. De kans is groot dat ze dit stukje marketing dan ook nog mee naar huis nemen!

5. En dat is meteen een bruggetje naar ons laatste, maar zeker niet minst belangrijke, laatste punt; de speech! Personeel heeft maanden thuisgezeten en het gevaar ligt op de loer dat de binding met het bedrijf en bedrijfscultuur verloren gaat. Juist nu is het extra belangrijk om personeel te motiveren! Op te peppen! Aangeven hoe belangrijk ze voor je zijn!

Kerst om nooit te vergeten!

Het is beter om van de nood een deugd te maken, dan bij de pakken neer te gaan zitten. Hoe dan ook; het zal een kerst worden die we niet snel zullen vergeten! Om dit stukje extra kracht bij te zetten is het natuurlijk mogelijk om gebruik te maken van onze videozuil of bedrijfsfotograaf. Op deze manier zullen alle mooie momenten, inclusief jouw speech uiteraard, vastgelegd worden.

In deze tijden zijn een stukje verbondenheid en waardering belangrijker dan ooit. De kerstborrel is bij uitstek een goed moment om dit te laten blijken en te uiten. De belangrijkste boodschap in deze tijden is, en ik quote onze minister-president; “we doen het samen”!Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar