60s en 70s

blur-feest-band.jpg

Staat over enkele maanden jullie veertigste trouwdag voor de deur en spelen jullie met het idee om voor de gelegenheid een passend feestje op poten te zetten voor familie en vrienden? Ben je zelf een helemaal fan van alles Swinging Sixties en Seventies, en lijkt het je wel leuk om je volgende verjaardag zo'n thema te geven? Of organiseer je misschien een verrassingsfeestje voor je ouders en wil het geheel graag voorzien van een vleugje nostalgie? Wat de gelegenheid ook moge zijn, het zou zomaar wel eens de moeite waard kunnen zijn om een feestje met als thema 60's en 70's te boeken.

Maar wat bedoelen we precies met het boeken van een 60's en 70's feestje? We kunnen ons voorstellen dat dit een vraag is die zojuist bij je op is gekomen, dus leggen we graag kort uit wat het boeken van 60's en 70's feestje inhoudt. Waar het, kort gezegd, op neerkomt, is dat wij samen met jou het evenement organiseren dat jij voor ogen hebt, of dat nou een verjaardag, een themafeest, of een bedrijfsevenement is. De vorm die deze samenwerking aanneemt hangt echter volledig af van jouw wensen en voorkeuren.

Zeker als je zelf nog nooit een 60's en 70's feestje of een vergelijkbaar evenement georganiseerd hebt, kan het goed zijn dat je niet bepaald uitkijkt naar alle plannen die moeten worden gemaakt en alle voorbereidingen die moeten worden getroffen. In zo'n geval staan wij voor je klaar om jou de dingen uit handen te nemen waar je zelf geen tijd of energie voor hebt of kan vrijmaken. Het enige wat wij in dit geval nodig hebben is zoveel mogelijk informatie over jouw ideeën voor het feest, zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen helpen bij het opzetten van het evenement in kwestie zoals jij dat voor ogen hebt. Ook bij het boeken van een 60's en 70's feestje ben en blijf jij de organisator.

Wij hebben echter ook heel veel ervaring met klanten die het voorbereiden van hun evenement juist als de deel van de fun beschouwen. In zulke gevallen kunnen we jou bijstaan door de taken te verzorgen waar je zelf geen zin in hebt of tijd voor kan vrijmaken. Op die manier hou je meer tijd over om je bezig te houden met de taken die je niet uit handen kan of wil geven. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan het boeken van wat bedienend personeel om tijdens het evenement de gasten van snacks en drankjes te voorzien, zodat jij zelf ook een beetje kan genieten van je eigen feestje. Een ander voorbeeld is het boeken van live muziek: als je ons laat weten waar je naar op zoek bent, dan komen wij zo snel mogelijk bij je terug met wat passende voorstellen. Kortom, bij het boeken van een 60's en 70's feestje zijn jouw wensen en ideeën leidend.

Het boeken van het ideale 60's en 70's feestje voor de gelegenheid die jij gaat organiseren is niet per se moeilijk, maar gezien het gevarieerde aanbod qua opties en mogelijkheden in Nederland en België is het vaak wel verstandig om hierbij de hulp in te roepen van een partij met ervaring op het gebied van entertainment en party planning. Niet alle opties zullen namelijk even goed passen bij het soort evenement dat jij in gedachten hebt. Bij Evenses beschikken we over uitstekende contacten met betrouwbare leveranciers en live acts voor wie wij al talloze boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte 60's en 70's thema kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Wat voor stijl je ook zoekt en wat voor entertainment je ook wil boeken, bij Evenses helpen we je graag met het vinden en boeken van de ideale opties voor jouw 60's en 70's feest. Om te beginnen, kan je onze website al eens verkennen. Je kan met behulp van de zoekmachine door de profielen van alle leveranciers van diensten en acts in ons aanbod scrollen, onder andere door te filteren op het type feest en het beschikbare budget. Ook vind je daar verschillende reviews van mensen die al ervaringen hebben opgedaan met de professionals in kwestie. Dat kan je al een eindje op weg helpen wat betreft het boeken van een 60's en 70's feestje. Verder zijn onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon, om jouw vragen omtrent het boeken van een 60's en 70's feestje te beantwoorden.

Typische elementen van een authentiek 60's en 70's feestje

Van sandalen en hippies tot platformzolen en discomuziek, en van de Summer of Love tot de Village People, de 60's en 70's stonden bol van de nieuwe muziek, radicale politiek, en opkomende culturen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat wij best vaak vragen binnenkrijgen van mensen die een feestje met een 60's en 70's thema willen boeken. Voor veel mensen in Nederland en België brengt dit tijdperk een flinke portie aan nostalgie met zich mee, zeker als je de aankleding van het evenement een beetje authentiek aanpakt. Om je daarbij te helpen, zetten we hieronder enkele typische elementen uit de 60's en 70's op een rijtje.

Embrace the counterculture

De counterculture, in het Nederlands ook wel tegencultuur genoemd, domineerde een groot deel van de 60's en 70's. Grof genomen gaat het hier om een beweging (in de westerse wereld) van voornamelijk jongere mensen die zich qua gedachtegoed en gedrag afkeren van de strikte sociopolitieke normen en waarden uit de jaren vijftig. Om het heel simpel te zeggen: de hippies. Één van de dingen die je kan doen om jouw 60's en 70's feestje aan te kleden is het instellen van een dresscode gebaseerd op deze counterculture. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan kleurrijke paisley shirts, bell bottom jeans (ook wel olifantenpijpen genoemd in Nederland en België), en tie-dye, de techniek waarbij er eerst willekeurig knopen worden gelegd in een stuk kleding alvorens het te verven.

Natuurlijk, de muziek

Ook op het gebied van muziek waren de 60's en 70's een een roerige tijd. Dat komt jou als organisator van een 60's en 70's feest alleen maar goed uit, want het zorgt ervoor dat je veel kanten op kan met de muziek. Zo werd de Amerikaanse folkmuziek een leidend genre in Amerika, onder leiding van nieuwe artiesten als Bob Dylan en Joan Baez, terwijl bands als The Beatles, The Doors, en Jimi Hendrix het rock 'n roll-genre een nieuwe richting gaven, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Kortom, er bestaat nogal wat variatie qua muziek voor 60's en 70's feestjes. Zo kan je, bijvoorbeeld, een vervolg geven aan het vorige punt door een live tribute band te boeken die zich vooral focust op Americana en psychedelische rockmuziek uit dit tijdperk.

De details maken het verschil

Het gaat er uiteindelijk maar net om hoe ver je wil gaan met het aankleden van het 60's en 70's thema voor het evenement dat je gaat organiseren, maar met de hulp van slechts enkele details kan je vrij makkelijk het sfeertje oproepen waar je naar op zoek bent. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan invloeden uit de populairste films uit die periode, zoals Saturday Night Fever, 2001: A Space Odyssey, en Jaws. Of laat je inspireren door toonaangevende persoonlijkheden uit die periode als Bob Dylan, Martin Luther King, en John Lennon en Yoko Ono. Zoals we eerder al zeiden zijn de 60's en 70's een onuitputtelijke bron van heerlijke nostalgie en herkenbare symboliek, en een perfect thema voor een leuk feestje. Het ligt natuurlijk voor een groot deel aan de mensen die je uitnodigt voor het evenement, maar met een beetje moeite kan ervoor zorgen dat iedereen zich van begin af aan in de Swinging 60's en 70's waant.

Wat Evenses zoal voor u kan betekenen

Het boeken van een 60's en 70's feestje hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zeker niet als je al min of meer weet wat voor soort feestje je gaat organiseren en hoe je het geheel wil gaan invullen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor jezelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat je begint met het boeken van een 60's en 70's feestje. Niet alle opties zullen namelijk even goed passen bij het soort evenement dat jij zelf voor ogen hebt.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar