9 tips voor een knallend Sixties feest

Sixties feest organiseren.jpg

Terug naar de jaren ‘60, wie wilt dat nu niet?

De jaren ’60 waren de tijd van de hippies, van ‘Make love, not war’, The Beatles en Woodstock. De jaren ’60 waren de zorgeloze en kleurrijke jaren. Een goed uitgangspunt om dit te gebruiken voor een themafeest. Proef de sfeer, beleef de muziek en momenten uit die goede, oude tijd. Themafeesten zijn tegenwoordig helemaal hip. Giet uw bedrijfsjubileum, verjaardag of vereniging in de sixties stijl. Want een sixties feest is ontzettend leuk om te organiseren. U kunt uw creativiteit de vrije loop laten gaan. Outfits en aankleding, u kunt het zo gek niet bedenken. Alles mag uit de kast gehaald worden om ervoor te zorgen dat uw sixties feest een groot succes wordt. Laat u inspireren door de mode, films en natuurlijk de muziek uit de jaren ‘60. Denk er natuurlijk wel aan dat het feest aansluit bij de gasten, vereniging of het bedrijf.

Sixties feest locatie

Wilt u uw sixties feest op een originele locatie? Binnen of buiten, thuis, in een sportzaal of de kantine van een vereniging of bedrijf. Of gaat u helemaal uitpakken en kiest u voor wat meer originaliteit. Huur een toffe, inspirerende en bijzondere locatie. Hoeveel budget heeft u tot uw beschikking? Dat laatste kan soms best wel even een knelpunt zijn, want de coolste feestzalen zijn natuurlijk het duurst. Een locatie waar niemand over nadenkt? Die echt uniek is? Kijk eens om u heen in de stad of het dorp waar u werkt of woont. Er staan vast wel wat panden leeg. Huur zo’n leegstaand pand zoals een winkel of loods. Of ga het park in. U kunt natuurlijk ook de parkeerplaats bij uw bedrijf omtoveren tot een sixties feest locatie. Check altijd de gemeente of u er een feest mag organiseren. Zodra de perfecte locatie is gevonden kunt u uw organisatie skills naar boven halen en begint het echte werk.

Uitnodigingen in sixties stijl

Een sixties feest waarmee u gaat uitpakken kan niet zonder de uitnodigingen. De uitnodigingen geven al aan dat het een themafeest is. Gebruik felle kleuren, zoals geel, rood, limoengroen, felblauw of oranje. U kunt ook grote letters gebruiken en vergeet natuurlijk niet de peace-tekens, smileys en felgekleurde bloemen. Net als bij ieder themafeest geeft u aan op uw uitnodiging wat de dresscode is. Met andere woorden, vraag of uw gasten zich in stijl willen verkleden. U kunt er nog een winactie van maken: wie zich het origineelst verkleedt ontvangt een leuk aandenken of iets dergelijks. Zorg dat u op tijd bent met de uitnodigingen (zo’n 6 weken van tevoren) want u werkt met een specifiek ‘back tot the sixties’ thema en zo zijn uw gasten tijdig op de hoogte. Ze hebben op deze manier alle tijd om na te denken over kleding en kostuums. De creatievelingen zullen vast en zeker alle registers opentrekken.

De sfeer op uw sixties feest

In de jaren ‘60 waren er nog niet veel spannende dingen zoals verlichting op een feest. Wel waren er spiegelbollen of werd er confetti gebruikt. Felle kleuren, grote bossen bloemen en gekleurde lampen. Wilt u helemaal origineel uit de hoek komen tijdens uw sixties feest? Regel dan een oude diaprojector met een driehoekspiegel ervoor. Zo kunt u oude dia’s langs de muren laten bewegen. Wist u dat er in de jaren ‘60 de eerste kleurentelevisies opkwamen? Hoe tof is het wanneer u er eentje op de kop kunt tikken voor decoratie. Ook kunt u denken aan dromenvangers, lavalampen, peace-tekens en popart. Dat laatste was razend populair in de jaren ‘60. Posters van The Beatles, Rolling Stones of Jimi Hendrix. Zoek mooie platen van deze sterren en hang ze op. Batikstoffen horen ook bij de sfeer van de sixties en zijn ook een perfecte aankleding voor muren. Na al dat dansen is het soms lekker om even neer te ploffen. Wilt u ook een plek maken waar uw gasten kunnen zitten? Maak een hoekje met zitzakken. Niet aan te slepen in de jaren ’60. Uw gasten kunnen dus letterlijk neerploffen in de gekleurde zitzakken. Even uitpuffen en opladen voor een volgend rondje disco dansen.

sixties feest, sixties feesten, sixties feesten, feest sixties, feest sixties.jpg

Sixties kleding hoort erbij

De mode in de sixties was divers en kleurrijk. Eindelijk kunt u zich weer uitleven met de hotpants en minirok. Kleed u als een hippie met fleurige, wijdvallende broeken of kies voor de wijde pijpen jeans en maxi jurk. Slippers, flower power shirts en roze zonnebrillen maken uw outfit af. Kortom, fleurige kleding met bloemen doen het altijd goed. Stijliconen in de sixties waren Jackie Kennedy, Mary Quant, Brigitte Bardot, Diana Ross en Audrey Hepburn. Supermodel Twiggy liet haar fine legs zien in een minirok. Heren kunnen zich inspireren door de stijl van de toen immens populaire band The Beatles.

Sixties muziek

De muziek uit de jaren ‘60 kent verschillende stijlen. Van Aretha Franklin tot Elvis, van The Monkees tot The Beatles. En niet te vergeten: Bob Dylan! Maar ook de bekende Nederlandse bands zoals The Blue Diamonds, Rob de Nijs of Shocking Blue. Wilt u uw sixties feest helemaal afmaken? Huur een tributeband bijvoorbeeld Back to Woodstock. Deze band neemt u helemaal mee naar de sixties en zingt alle nummers uit 1969. Ze spelen nummers van The Who en Hendrix. Of Sixty Pound, de band bestaat uit vier jongens met een voorliefde voor Rock ’n Roll muziek en speelt alles uit de jaren ‘60. Back tot the Sixties, neemt u mee terug in de tijd van de flower power. Pas wanneer de zangeres begint te zingen waant u zich echt helemaal in de jaren ’60. Vergeet dus zeker niet om een goede tributeband te regelen op uw sixties feest.

Hapjes voor uw sixties feest

Het eten en drinken was eenvoudig in de jaren ’60. De fonduepan hoorde er echt bij in die tijd. Wanneer u ruimte en plaats hebt kun u deze plaatsen in een apart hoekje. U hoeft niet echt uit te pakken met vlees maar een kaasfondue of chocoladefondue (al weten we niet of dit laatste er in de jaren ’60 al was) kan perfect. Immers, de meeste hippies waren vegetariër in de jaren ‘60. Verder serveerden men op feestjes blokjes kaas (aan een prikkertje!) met een augurkje of zilveruitje. Evenals de plakjes (lever)worst en nootjes waren populair. Bitterballen! Vergeet deze zeker niet. Een grote schaal met bitterballen mét mosterd stond vrijwel op ieder feest. Minihamburgertjes doen het ook goed, want de eerste McDonalds opende in Amerika zijn deuren. En last but not least, gevulde eieren, een hit in de jaren ’60. Natuurlijk kunt u hier helemaal een vrije invulling aan geven. Vind u alleen een plakje worst en blokje kaas wat karig dan pakt u uit met een lekkere barbecue of een buffet. Goed eten en drinken op een feest is nooit een straf.

Drankjes voor uw sixties feest

In de jaren ’60 was frisdrank erg populair. De bekendere merken zoals Coca-Cola, Fanta en Sprite in een glazen fles. Wilt u voor wat luxe gaan op uw sixties feest? Maak geweldige cocktails. Kent u de Emma Peel cocktail? Emma Peel is een personage uit ‘De Wrekers’. ‘De Wrekers’ is een Britse serie die aan het eind van de jaren ’60 op tv kwam. Deze cocktail maakt u op de volgende wijze: U heeft ¼ deel kersenbrandenwijn nodig op 1 deel ananassap, doe dit met ijsklontjes in een shaker. Schenk het in een ruim glas en schenk er een scheut champagne bij. Maak het af met een kers en geniet van uw Emma Peel cocktail!

Een herinnering voor uw gasten; een photobooth!

Wat past er nu perfect bij een sixties feest? Wat maakt het hippie- en onbezorgde gevoel echt compleet? Juist, het Volkswagen busje. In de jaren ‘60 en ‘70 gingen de hippies massaal met deze busjes aan de haal. Het muziekfestival Woodstock in 1969 stond er vol mee. Handig, want u kon vanaf het dak tenminste alles goed bekijken. U kunt uw sixties feest helemaal compleet maken en u gasten nog meer meenemen naar de jaren ’60 door een fotobooth te huren. Een fotobooth is een leuke, extra optie voor op uw evenement of personeelsfeest. Dit is een luxe variant van een fotohokje. Met een fotobooth kunt u uw gasten een leuk aandenken meegeven aan het feest in de vorm van een foto. Wat helemaal in het thema past is de Fotobuzz. Dit is een Volkswagen busje omgetoverd tot een fotohokje. Het Volkswagen busje past natuurlijk perfect in het sixties thema en met de verschillende attributen kunnen grappige foto’s gemaakt worden.

Organiseer sixties spelletjes

Spelletjes saai? Nee, helemaal niet en ter afwisseling op uw feest erg leuk! Giet ze in de stijl van uw sixties feest en uw gasten zullen zeker genieten. We zetten 5 spelletjes voor u op een rij:

 • Fragmenten raden. Haal korte fragmenten uit liedjes van de jaren ’60. Wie weet de meeste fragmenten te raden? U kunt het in groepjes spelen maar individueel is natuurlijk ook een optie.
 • Klaar met de fragmenten raden dan kunt u de karaoke set tevoorschijn halen. Zing mee met de muziek uit de jaren ’60. Gegarandeerd een succes. Het sixties gevoel komt vast en zeker helemaal weer naar boven bij uw gasten. Dit is juist een goed idee voor wanneer het feest al wat in een later stadium is.
 • Speel Twister! Twister werd ‘geboren’ in de jaren ‘60.
 • Laat uw gasten aan het eind van de avond naar huis gaan met een kralenketting. De zogenaamde love beads. Deze werden in de jaren ’60 zelfgemaakt en waren ontzettend populair. Zet een tafel klaar met kralen en draad en uw gasten kunnen zelf een love bead maken.
 • Vriendschapsarmbandjes maken. Helemaal hip in de jaren ’60 en iedereen deed het, de felgekleurde armbandjes. U kunt op het internet kijken voor patronen. Zet een tafel klaar met felgekleurde wol en katoen. Het is misschien wel een idee dat er iemand is die handig is in het knopen van vriendschapsarmbandjes.

Kortom genoeg ideeën, inspiratie om een geweldig feest te organiseren. Invloeden van de jaren ‘60 blijven ook nu nog steeds aanwezig. Kijk maar eens naar de bands van nu, ze laten zich steeds meer inspireren door bands uit de sixties, bijvoorbeeld The Beatles. En wat dacht u van de mode? Steeds meer van de mode komt terug uit de jaren ’60. U bent dus helemaal in stijl wanneer u een sixties feest organiseert. Met deze 9 tips hopen we u een handvat aan inspiratie en ideeën te hebben gegeven. Op deze manier kunt u met collega’s, vrienden, familie en gasten een onvergetelijk sixties feest realiseren. Er zal vast en zeker na afloop nog lang nagepraat worden over hoe gaaf het was.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar