Feest organiseren met Koningsdag? 5 tips

koningsdag organiseren.jpg

Moet je ook elk jaar opnieuw weer bedenken wat je op Koningsdag gaat doen?
Natuurlijk zijn er genoeg feesten en evenementen waar je naar toe kunt gaan, maar vaak is dat ieder jaar hetzelfde. Je wilt een keer iets anders, iets origineels. Hoe leuk zou het dan zijn om zelf een feestje te organiseren op Koningsdag?

Organiseer je ieder jaar een feest of evenement met Koningsdag? Maar wil je nu een keer iets anders? Iets spectaculairs? Lees hier de leukste tips om jouw feest, evenement of activiteit onvergetelijk te maken.

Heb je een geschikte locatie gevonden voor je feest op Koningsdag? En zijn alle gasten uitgenodigd? Dan wordt het tijd om je feest of evenement in te vullen. Een feest is natuurlijk niet compleet zonder goede muziek en leuke acts. Evenses event management helpt je met het vinden van de leukste band, zanger of zangeres en de beste DJ.

Huur een band voor jouw Koningsdag feest

Als je op zoek bent naar sfeervolle muziek voor je evenement of feest op Koningsdag dan biedt Evenses je een ruime keuze aan bandjes in alle vormen en maten. Zo kun je onder meer kiezen voor een coverband, jazz band, soul band of latin band.

De leukste coverbands

Als je een groot feest organiseert voor jong en oud, is een coverband geschikt. De volgende coverbands maken van jouw Koningsdag evenement of feest een swingende party:

 • Party Collective
 • Smashing Susie
 • The Good Fellaz
 • 3Bute

Alle coverbands zetten een spetterende show neer. Ze hebben op tientallen bedrijfsfeesten, stadsfeesten, festivals en bruiloften gespeeld. De coverbands spelen alle bekende popnummers, rock-classics en golden oldies. De muzikanten zijn zeer ervaren en professioneel.

Huur een DJ voor jouw Koningsdag feest

Wil je liever een DJ dan een band op je Koningsdag feest? Ook dan heeft Evenses een ruim aanbod van bekende en mindere bekende DJ’s die verschillende muziekstijlen voor je draaien. Een allround DJ of feest DJ is breed inzetbaar en draait het muziekgenre dat jij wilt horen. Dit kan dus house, techno of dance zijn, maar ook een mix van populaire top 40 hits en muziek van toen en nu. Een ding is zeker: een allround DJ zorgt ervoor dat jouw Koningsdag een spetterend feest wordt.

Zorg voor een onvergetelijke act

Een act geeft net wat meer toevoeging aan je feest of evenement. Voorbeelden van acts zijn typetjes, sneltekenaars of goochelaars. Met een act zorg je ervoor dat je gasten een bijzondere herinnering hebben aan je Koningsdag feest of evenement. Enkele aanraders van typetjes en goochelaars zijn:

 • Diva Hollie
 • De dronken non
 • De schlagerzanger
 • Goochelaar Denny
 • Magic Marcus

Trakteer je gasten op een spectaculaire show

Je kunt natuurlijk ook voor een grotere show kiezen, zoals een dansshow. Ook dan biedt Evenses je een ruime keuze van spectaculaire shows, zoals:

 • Een tissue act: spectaculaire show waarbij een acrobate gebruikt maakt van doeken. De tissue act combineert acrobatiek, dans en muziek tot een prachtige show.
 • Een optreden van een dance duo: dit duo zet een onvergetelijke show neer. Het zijn echte dansfenomenen die aan de top staan. Alle gasten zullen genieten van de geweldige show van het Dance Duo.
 • Een vuurshow van het mystic fire art duo: dit duo verzorgt een originele, mysterieuze en vooral leuke vuurshow van ongeveer negen minuten.

Zet je Koningsdag feest op film

Een video zorgt voor een mooie herinnering aan je Koningsdag feest of evenement. Wat is er nou leuker om alles terug te zien en nog een keer te beleven? Een videograaf maakt dit mogelijk. Onze videografen zijn specialisten op het gebied van video en weten dan ook precies hoe ze jouw feest of evenement moeten vastleggen. De videograaf geeft extra toevoeging aan je feest.

Laat je gasten een boodschap inspreken met het videogastenboek

Wil je weten hoe leuk je gasten het Koningsdag feest vinden? Dan kom je dat te weten met een videogastenboek. Dit is een digitaal receptieboek, waarin je gasten jou vertellen wat ze van je feest of evenement vinden. Het videogastenboek werkt vrij eenvoudig. Met een druk op de knop, wordt het scherm geactiveerd en kan een gast een boodschap inspreken. Dit kan een grapje, liedje of iets anders zijn. Zo kunnen de gasten ook hun ervaringen delen over wat op het feest gebeurt en welke goede muziek de DJ draait.

Huur een fotograaf die foto's maak van je feest

Het is natuurlijk geweldig als je Koningsdag feest geslaagd is en dat er mooie foto’s van zijn gemaakt. Een professionele fotograaf van Evenses kan dit voor je doen. Tijdens het feest of evenement maakt de fotograaf de mooiste foto’s die je later met je gasten kan delen.

Boek polaroid fotografen die rondlopen op je feest

De polaroids zijn weer terug van weggeweest en zijn ideaal voor jouw Koningsdag evenement of feest. De polaroid meiden en jongens lopen op je feest of evenement rond en maken de leukste foto’s van je gasten. Binnen één minuut krijgt een gast de foto overhandigd. Bovendien kunnen de polaroid foto’s achteraf nog digitaal worden gestuurd. Lijkt het je wat om een polaroid fotograaf te boeken voor het Koningsdag feest of evenement? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je bedrijfslogo af te drukken op de geprinte polaroids.

Geef je gasten een leuke herinnering

Wil je je gasten direct een leuke herinnering meegeven? Dan is het mogelijk om een fotohokje te huren waar ze zelf foto’s kunnen maken. Dit zorgt voor heel veel fun. Er zijn tal van verschillende soorten en maten fotohokjes te huur. Zo heb je onder meer de keuze uit een:

 • LED-photobooth: Dit LED-fotohokje werkt vrij eenvoudig. Laat je gasten erin plaats nemen. Na een druk op de knop worden er vier foto’s gemaakt die direct worden afgedrukt.
 • Fotozuil: dit is dé oplossing voor een feest in een kleinere ruimte.
 • Origineel fotohokje: met de grappige accessoires in dit hokje maken je gasten de lolligste en opvallendste foto’s.
 • Branded photobooth: de foto’s en het fotohokje kun je helemaal personaliseren. Zo bepaal je wat er op de achtergrond van de foto’s staat. Dit kan bijvoorbeeld je bedrijfslogo zijn.
 • Foto mirror: de foto mirror zorgt voor magische en grappige momenten. Het is een spiegel die foto’s van de gasten maakt, terwijl zij een gekke of leuke pose aannemen.

Inspiratie opgedaan? Neem contact op of vraag online om advies

Inspiratie opgedaan uit onze tips? En wil je graag een DJ of band boeken voor je Koningsdag feest? Dacht je erover om een act te huren? Of wil je weten welke mogelijkheden Evenses jou biedt om het Koningsdag feest of evenement te organiseren? Neem dan contact met ons op of vraag online om advies.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar