Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Fotograaf Cecile
100% match

Fotograaf Cecile

Cecile maakt prachtige foto's met een stoer randje.
Fotograaf Cecile focust zich vooral op bruidsfotografie, maar is ook te boeken voor evenementen en bedrijfsfeesten. Haar fotografiestijl l...
Lees meer

4,8 (10 Beoordelingen)
€ 1100 - € 1980
Fotograaf inhuren
100% match

Fotograaf inhuren

Een prachtige fotoreportage van uw feest, evenement of bruiloft.
Tegen een zeer scherpe prijs komt onze professionele en persoonlijk geselecteerde fotograaf op uw gelegenheid de mooiste foto...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 795 - € 1510
Bruidsfotograaf
100% match

Bruidsfotograaf

De bruidsfotograaf maakt een prachtige trouwreportage van uw bruiloft en trouwdag.
Trouwen is een enorm speciale en mooie gelegenheid. Iedere bruiloft is uniek en het meest belangrijke is dat...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 695 - € 1530
Bedrijfsfotografie
100% match

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie van uw evenement, opening of bedrijfsfeest verzorgd door een top fotograaf.
Ontdek onze uitgebreide diensten in bedrijfsfotografie, ontworpen om een verscheidenheid aan gel...
Lees meer

4,8 (12 Beoordelingen)
€ 795 - € 1510
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Fotograaf

Gaan jullie binnenkort trouwen en willen jullie er niet alleen voor jullie zelf maar ook voor alle gasten een perfecte dag van maken? Organiseert jullie kantoor dit jaar het bedrijfsfeest voor alle branches in het land en willen jullie er graag voor zorgen dat ook de collega's die er niet bij kunnen zijn de kans hebben om te zien hoe leuk het feest was? Dan is een fotograaf huren een goede optie voor u!

Fotograaf boeken

Een professionele fotograaf huren kan net dat detail zijn dat uw feest of evenement helemaal áf maakt. Er zijn maar weinig betere manieren om uzelf ervan te verzekeren dat er aandenkens worden gemaakt van de gelegenheid. In het geval van een bruiloft, bijvoorbeeld, kunt u met de professioneel genomen foto's een prachtig fotoalbum samenstellen, terwijl u de foto's van een groots bedrijfsevenement, bijvoorbeeld, online kunt zetten, als een stukje authentieke marketing en positieve beeldvorming voor het bedrijf. Wat voor soort feest of evenement het ook om gaat, een professionele fotograaf boeken is zelden een slecht idee.

Huren fotograaf, fotograaf huren

Daar komt nog bij dat fotografie een enorm populaire bezigheid is in Nederland. Dit wordt alleen al geïllustreerd door de grofweg 200.000 digitale fototoestellen die er per jaar in ons land over de toonbank gaan en dan hebben we het nog niet eens over tweedehands transacties. Het aantal beroepsfotografen, op basis van registratie bij de Kamer van Koophandel, ligt rond de 11.000, terwijl er ook nog eens tienduizenden (en misschien wel honderdduizenden) mensen graag foto's maken als hobby of gewoon vermaak. Zeker sinds de opkomst van de mobiele telefoon met (fatsoenlijke) digitale camera en de bijbehorende sociale netwerken, zoals Instagram en Snapchat, is deze laatste categorie amateurfotografen explosief gegroeid.

Er bestaat dus een grote variatie aan professionele fotografen in ons land, maar dat wil niet zeggen dat een fotograaf boeken ingewikkeld is voor uw eigen feest. Aangezien professionele fotografen zich soms specialiseren in bepaalde soorten fotografie, zoals bijvoorbeeld natuur, portretten, of evenementen, is het vaak wel verstandig om bij een professionele fotograaf boeken de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijk boekingen. Niet iedere professionele fotograaf zal namelijk even goed passen bij het type feestje dat jij in gedachten hebt. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid portfolio van professionele fotografen voor wie wij al talloze boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat de perfecte professionele fotograaf boeken voor het evenement dat u gaat organiseren makkelijk geregeld kan worden.

Wat voor fotograaf u ook wilt boeken, bij Evenses helpen we u graag met het vinden en boeken van de ideale keuze voor uw feest of ander event. Om te beginnen, kunt u al eens onze website verkennen. U kunt via de zoekmachine door de profielen van de fotografen in ons aanbod scrollen, onder andere door te filteren op het type feest en het beschikbare budget. Daarnaast vindt u hier ook een heel aantal reviews van mensen die al eens gewerkt hebben met, of gefotografeerd zijn door, de fotograaf in kwestie. Dit kunt u al een eindje op weg helpen betreft een passende fotograaf boeken. Verder zijn onze event specialisten zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon.

Een stukje geschiedenis over de fotograaf

Professionele fotograaf professionele fotograaf

In de jaren twintig van de negentiende eeuw waren het de Franse uitvinders Joseph Nicéphore Niépce en Louis Jacques Daguerre die de moderne fotografie uitvonden. Het was Niépce die het in de jaren 1825 en 1826 al gelukt was om de eerste optische foto's te maken, door een plaat met een lichtgevoelig materiaal in een camera obscura bloot te stellen aan licht. Het was echter pas vanaf het moment dat Niépce in 1829 samen begon te werken met Louis Daguerre, de uitvinder van het diorama, dat het fotografische proces in een rap tempo begon te verbeteren. Niépce hield zich vooral bezig met het verbeteren van fotografische technieken, onder andere door onderzoek te plegen naar het verlengen van de houdbaarheid van foto's en het vergemakkelijken van de scherpstelling, terwijl Daguerre zich voornamelijk toelegde op het verbeteren van het ontwikkelingsproces van foto's.

Het was ook in deze periode van de geschiedenis dat, als gevolg van de snelle ontwikkeling en verbetering van de fotografie, het ambt van de fotograaf ontstond. Al snel na de uitvinding van de fotografie begonnen rondreizende professionele fotografen meer en meer op te duiken om over het hele land portretfoto's van mensen te maken. Vergeet niet dat een fotograaf in die tijd heel wat meer moest meesjouwen dan een moderne fotograaf vandaag de dag, waaronder een veel groter toestel, materialen voor de ontwikkeling van foto's, en soms zelfs een tent die diende als donkere kamer, waardoor de aankomst van een professionele fotograaf, en wanneer mensen een professionele fotograaf boekte in vroegere tijden, op veel plekken een hele gebeurtenis was.

Tegen het einde van de negentiende eeuw en aan het begin van de twintigste eeuw waren de fotografische technieken zo ver gevorderd dat de fotografie bereikbaar werd voor een groter publiek. Dit was in grote mate te danken aan George Eastman, de oprichter van de Eastman Dry Plate Company in 1881, en de eerste fotocamera met rolcamera voor het grote publiek die hij ontwikkelde. Deze camera, genaamd KODAK, kwam in 1888 op de markt en luidde het einde van het tijdperk van de reizende fotograaf in.

Iedere filmrol van deze camera kon maximum honderd opnames bevatten. Wanneer de rol vol was, kon de fotograaf de rol opsturen naar de Eastman Kodak Company. Dit bedrijf drukte tegen betaling de foto's op de rol af, en stuurde deze daarna, plus een camera mét nieuwe rol, terug naar de fotograaf. Ondanks deze revolutie was fotografie vanzelfsprekend nog steeds een redelijk kostbare hobby in die tijd. Desalniettemin begon het aantal fotografen en hobbyisten vanaf deze periode snel te groeien, waardoor de verbetering van fotografische technieken ook in een permanente stroomversnelling terecht kwam.

De volgende revolutie binnen de fotografie vond plaats aan de hand van de commercialisering van de persoonlijke computer in de jaren zeventig en tachtig. De eerste commercieel verkrijgbare digitale camera's kwamen uit in de loop van de jaren negentig en aan het begin van de 21ste eeuw, waarmee de kwaliteit van foto's omhoog ging terwijl de prijs van de ontwikkeling ervan scherp begon te dalen. De nood aan film-gebaseerd fotochemische ontwikkeling bestond tenslotte niet bij digitale fotografie. Deze trend en de snelheid waarmee deze heeft plaatsgevonden de afgelopen tien á twintig jaar wordt perfect geïllustreerd door de groei van de camera's op smartphones. Tegenwoordig kan iedereen met een smartphone foto's maken met een hoge resolutie die twintig jaar geleden zelfs voor professionele fotografen moeilijk te vinden was. Dat wil echter zeker niet zeggen dat een professionele fotograaf boeken geen aanzienlijke toegevoegde waarde vertegenwoordigt.

Professionele fotograaf Fotograaf boeken

Professionele fotograaf

Wat is de toegevoegde waarde van een professionele fotograaf huren?

Met de prachtige foto's die u iedere dag online en op social media langs ziet komen, zou u bijna gaan denken dat het vak van professioneel fotograaf overbodig wordt. Dat is echter helemaal niet het geval en zeker niet als het gaat om het nemen en bewerken van de foto's van een feest of evenement. Vaak zijn professionele fotografen ook enorm goed in het bewerken van foto's en bijna alle foto's die u voorbij ziet komen op het internet voor bedrijven of bekende mensen zijn gemaakt door professionele fotografen. Vaak worden fotografen geboekt bij evenementen om meer in de media gezet te worden als reclame. Fotograaf boekingen worden ook voor persoonlijke doeleinden enorm vaak geregeld. Zij weten namelijk precies de juiste foto's te maken en bewerken voor de desbetreffende doelgroepen/klanten. Een professionele fotograaf heeft heel wat te bieden op het gebied van het nemen en later bewerken van de foto's.

Professionele fotograaf ervaringen

Een ervaren professional voelt de situaties op uw feest of evenement goed aan, en heeft er een handje van om vaak op de goede plek op het goede moment aanwezig te zijn om een plaatje te schieten. Hij of zij heeft snel door hoe iemand het best gefotografeerd kan worden zonder dat er per se geposeerd wordt, en heeft verstand van de verschillende belangrijke posities, zoals die van de camera, het licht, de voorwerpen die worden gebruikt en het onderwerp, voor het nemen van de perfecte foto's.

Professionele fotografie is meer dan foto's nemen

Bij digitale fotografie is de bewerking of editing van de foto's soms misschien nog wel belangrijker dan het nemen van de foto zelf. Het is op dit vlak dat u ook vaak pas echt het verschil gaat opmerken tussen goede amateurfotografen en ervaren professionele fotografen. De professionele fotograaf weet precies op wat voor een manier de foto gemaakt en bewerkt moet worden wanneer de foto gemaakt wordt. Hier is dus een bepaald inzicht voor nodig waar professionele fotografen zich in hebben gespecialiseerd. Iedere fotograaf bewerkt foto's op zijn of haar eigen manier, en dit is ook wat er voor een groot deel voor zorgt dat er zoveel variatie bestaat qua stijlen en kwaliteit onder fotografen.

Fotograaf boeken / aanvragen

De meeste professionele fotografen zullen ook graag met u doornemen naar wat voor soort foto's u precies op zoek bent wat betreft het feest of evenement dat u gaat organiseren. Wilt u dat de aandacht op bepaalde plekken, momenten, of mensen wordt geplaatst? Zou u graag een bepaalde sfeer oproepen met de foto's die u gaat laten nemen? Als wat voor een eindproduct ontvangt u de foto's graag? Door een professionele fotograaf te boeken, kunt u profiteren van de kennis en ervaring van die persoon om precies die foto's te bekomen die de gelegenheid in kwestie recht aan doen.

Fotograaf boeken bij Evenses

Een professionele fotograaf huren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als u al min of meer weet wat voor soort evenement u gaat organiseren en wat voor rol de fotograaf zal gaan vervullen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor uzelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat u begint met het zoeken en de fotograaf huren. Niet iedere professionele fotograaf zal namelijk even goed passen bij het soort feest of evenement dat u gaat organiseren.

fotograaf boeken fotograaf boeken fotograaf boeken

Fotograaf boeken

Wilt u een fotograaf boeken? U kunt via onze site een bericht sturen en een offerte aanvragen of bijvoorbeeld telefonisch contact opnemen met een van onze event-specialisten als u nog vragen heeft of meer over bepaalde professionele fotografen zou willen weten.

bij Evenses kunt u:

Gegarandeerd een prachtige invulling van uw feest door een van onze vele professionele fotografen en/of artiesten.

Professionele fotograaf boekingen zorgen altijd voor veel plezier, ook staan de professionele fotograaf boekingen bekend als een groots feest spektakel.Waarom een fotograaf op het evenement?

Een professionele fotograaf heeft vaak ervaring met het vastleggen van verschillende soorten evenementen en kan de beste hoeken, belichting en compositie bepalen om uw evenement goed vast te leggen.

Is de fotograaf geschikt voor het evenement?

Als u bij ons een fotograaf boekt heeft u altijd de mogelijkheid gehad om het werk van de fotograaf te bekijken. Wij verzorgen een profiel met informatie over de fotograaf en beelden uit het portfolio. Mocht u graag meer werk ontvangen dan kunnen we dat altijd toesturen.

Kunnen wensen vooraf besproken worden?

Ja, het is belangrijk om uw eigen ideeën en suggesties aan de fotograaf te communiceren. Het is mogelijk om voor de boeking contact te hebben om de wensen te bespreken. Een goede fotograaf zal uw wensen en behoeften in overweging nemen en zijn of haar werk aanpassen om aan uw verwachtingen te voldoen.

Waar rekening mee houden bij het boeken van foto & video?

Bij het boeken van foto en video is het belangrijk om rekening te houden met het resultaat waar u naar op zoek bent. Wilt u graag een aftermovie? Dan is een videograaf een goede invulling. Mocht u foto's wensen, dan is een fotograaf of een fotohokje een goede invulling. Het verschil tussen een fotograaf en een fotohokje is dat de fotograaf de foto's nabewerkt en zorgt dat deze digitaal ontvangen worden. Bij het fotohokje worden de foto's direct geprint en kunt u deze na ongeveer 2 weken ook digitaal verwachten.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar