Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
DJ J-Lynne
100% match

DJ J-Lynne

Zin in een evenement vol soulhouse, discohouse, deephouse, techhouse en techno. Boek J-Lynne!
DJ J-Lynne biografie Deze Nederlandse-Indonesische dame werd geboren en getogen in de hoofdstad...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 750 - € 1650
DJ Mary-Q
100% match

DJ Mary-Q

Een veelzijdig artiest met een uitgebreide setlist waar ze iedereen mee op de dansvloer krijgt
De sprankelende, allround DJ Mary-Q verzorgt een ruim aanbod van muziek, zoals; top 40 hits, jar...
Lees meer

4,5 (6 Beoordelingen)
€ 1245 - € 2240
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Vrouwelijke DJ voor een topfeest

Komt de verjaardag van uw dochter er binnenkort aan en bent u nog op zoek naar cool muzikaal entertainment voor tijdens het feestje? Zit u in het organisatiecomité van een festival voor volgende zomer en willen jullie nog een originele act aan het geheel toevoegen? Of bent u misschien verantwoordelijk voor de organisatie van het tweejaarlijkse bedrijfsfeest en bent u er nog niet helemaal uit hoe u dit gaat aankleden? Zou het boeken van een vrouwelijke DJ niet een goed idee kunnen zijn voor het feest of evenement dat u gaat organiseren?

Als u tegenwoordig de line-up van een gemiddeld muziekfestival bestudeert of een kijkje neemt naar de hitlijsten, dan zal u al snel zien dat het overgrote deel van de vermelde DJ's mannen zijn. De afgelopen jaren heeft de DJ een imago gekregen als een beroep dat vooral door mannen wordt beoefend, maar eigenlijk is niets minder waar. Ondanks het feit dat vrouwen overduidelijk in de minderheid zijn wanneer het op DJ's aankomt, zijn er wel degelijk zeer getalenteerde en wereldberoemde vrouwelijke DJ's. Daar komt nog bij dat verschillende muziekindustrieën de afgelopen decennia mede gevormd en gegroeid zijn door vrouwelijke DJ's. We zullen daar iets hieronder wat dieper op in gaan.

Het feit dat er onder vrouwelijke DJ's heel wat talent bestaat, maar dat er op veel feesten en evenementen toch vooral mannelijke DJ's worden geboekt, zorgt ervoor dat het boeken van een vrouwelijke DJ u als organisator de kans geeft om een originele draai aan de gelegenheid te geven. Veel van uw gasten zullen een vrouwelijke DJ niet verwachten , waardoor u al gelijk een puntje hebt waar mensen over zullen praten nadat het feest of evenement afgelopen is. Op die manier kan het boeken van een vrouwelijke DJ van heel wat toegevoegde waarde zijn voor uw feest of evenement, nog bovenop de kwaliteit van de set en het optreden.

Net als u zou verwachten van Nederland en België als landen die op wereldwijd niveau vooruitstrevend zijn op het gebied van DJ-muziek en cultuur, kunt u hier op lokaal niveau heel wat verschillende vrouwelijke DJ's vinden en boeken. Alleen bij Evenses vindt u al talloze gereputeerde vrouwelijke DJ's, waaronder DJ Miss Goodvibes, DJ J-Lynne en de bekende Lady Bee. Bij het selecteren van onze samenwerkingen met vrouwelijke DJ's hanteren wij zeer strenge criteria om te kunnen garanderen dat u bij ons alleen de beste en meest entertaining artiesten kunt boeken.

dj vrouwelijke, vrouwelijke dj.jpg

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om de perfecte vrouwelijke DJ voor uw feest of evenement te boeken, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het over het algemeen wel een goed idee om hierbij de hulp in te roepen van een bedrijf dat ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Niet iedere vrouwelijke DJ zal namelijk even goed passen bij het feest of evenement dat u gaat organiseren.  Evenses beschikt over een uitgebreid portfolio professionele vrouwelijke DJ's voor wie wij al talloze boekingen hebben geregeld. Die expertise en die ervaring gebruiken we graag om u te helpen, zodat u de perfecte vrouwelijke DJ kan boeken voor uw evenement.

Onze entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar via het offerteformulier op onze website of per e-mail of telefoon om uw vragen omtrent het boeken van een vrouwelijke DJ te beantwoorden. Als u eerst zelf het aanbod wilt verkennen, dan kunt u met de hulp van onze zoekmachine het zoeken wat overzichtelijker maken. In combinatie met ander materiaal dat u kunt vinden op het internet kunt u zo een eerste indruk van de beschikbare vrouwelijke DJ's vormen. Daarnaast gaan we hieronder ook een beetje dieper in op de soms onderschatte rol van vrouwelijke DJ's bij het vormen van het (elektronische) muzieklandschap de afgelopen decennia.

Vrouwelijke DJ's in de elektronische muziekindustrie door de jaren heen

Tegenwoordig is de geschiedenis van elektronische muziek, van underground clubs in de jaren zestig en zeventig naar clubs, concertzalen, stadions en de computers van miljoenen mensen wereldwijd vandaag de dag een vrij bekend verhaal. Van Giorgio Moroder, Derrick May, en Frankie Knuckles tot Armin van Buuren, DJ Tiësto en Avicii, wanneer er wordt gesproken over de explosieve groei van de industrie en van de DJ als beroep komen vaak dezelfde invloedrijke namen langs. Wat echter opvalt is dat de vrouwen die hebben bijgedragen aan de evolutie van iedere fase, in vrijwel ieder genre en subgenre, vaak een beetje onderbelicht blijven.

Enkele van de eerste succesvolle acts in de elektronische muziek waren vrouwen in een tijd waarin maar heel weinig mensen wisten dat zoiets bestond. Clara Rockmore was een Litouwse klassieke muzikant en de eerste die alom werd geprezen als speelster van de theremin, een vrij raar elektronisch instrument dat griezelige geluiden maakte en dat te horen was in verschillende vroege science fiction en horrorfilms. Ze tourde in de Verenigde Staten in de jaren dertig langs uitverkochte concertzalen en fascineerde het publiek met de rare geluiden die ze produceerde met de antennes van haar instrument.

Veel beter bekend was Delia Derbyshire, een lid van de BBC Radiophonic Workshop die vanaf de jaren zestig electronica componeerde voor radio- en tv-programma's van de BBC. In een tijd waarin elektronische muziek eigenlijk vooral een niche was voor de neoklassieke componisten en academici, gebruikten Derbyshire en haar collega's ingewikkelde machines en synths om om geluiden te produceren en zo een bepaalde sfeer te creëren.

Een andere vrouwelijke DJ die de grenzen van (elektronisch) geluid veel eerder verlegde dan de meesten is Pauline Oliveros. Hoewel ze haar eerste album pas in 1982 uitbracht, was Oliveros in de jaren zestig lid van het San Francisco Tape Music Center, een instituut voor elektronische geluiden. Haar concepten van Deep Listening en Sonic Awareness waren baanbrekend, onder andere dankzij een elektronisch bewerkt accordeongeluid.

Elke discussie over vroege muziek uit de elektronica zou echter onvolledig zijn zonder de naam van Laurie Anderson te vermelden. Daarnaast is Anderson vandaag de dag nog steeds zeer actief. Vanuit een audiovisuele kunstachtergrond was elektronische muziek een vroege passie van haar, maar ze begon al snel met het remixen van klassiekers als 'O Superman', een hit in 1981, welke vervolgens de afgelopen jaren weer geremixed werd door, onder andere, MANDY & Booka Shade en Audiofly.

vrouwelijke dj, dj vrouwelijke.jpg

In de jaren tachtig stonden er ook enkele vrouwelijke DJ's vooraan bij de verdere ontwikkeling van de elektronische muziek. Princess Julia begon als onderdeel van de Blitz Kids-scene die onstaan was in de nachtclub New Romantic Blitz, waar iedereen langs kwam, van Marc Almond tot David Bowie. Zij maakte later naam als de resident DJ op de genre-definiërende Kinky Gerlinky-avonden in Londen. Als muziekschrijver en -editor heeft zij de afgelopen decennia samengewerkt met talloze electro-acts en is ze tegenwoordig nog steeds zeer actief in de muziekwereld..

In Nederland in de jaren 90 bijvoorbeeld, baande DJ/producer Miss Djax zich een weg door de hardere techno, van Detroit-vibes tot raw acid. Haar eigen platenlabels Djax en Djax-Up Beats waren berucht om hun banging, maar funky releases en hun collaboraties met de bekendste namen van het moment, van Steve Poindexter en Mike Dunn tot DJ Skull en Acid Junkies. Tegelijkertijd werd het opkomende house-genre mede-bepaald door Smokin 'Jo, één van de populairste DJ's in de Britse house-industrie. Ze begon als resident DJ van de legendarische club Trade at Turnmills in Londen en maakte haar naam overal waar ze speelde, van Space Ibiza tot Fabric. Haar hele carrière maakt ze al stevige underground house. Ze produceert tegenwoordig nog steeds muziek en heeft de afgelopen jaren nieuwe muziek uitgebracht, onder andere op het Nederlandse tech-house label Area Remote.

Als resultaat van het werk en talent van zulke namen, heeft er in de jaren 2000 een explosie plaatsgevonden wat betreft het aantal vrouwelijke DJ's in house en techno. Namen als Magda, Heidi, en Miss Kittin hebben het voortouw genomen voor deze generatie, terwijl vrouwelijke DJ's als DJ Ayda, Amelie Lens, Nina Kraviz, Steffi, Tama Sumo, Virginia, Bella Sarris, Aurora Halal, Xosar en The Black Madonna slechts enkele van de namen zijn die vandaag de dag nachtclubs laten knallen en stadions vullen. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat het beroep van DJ ook andere meisjes en vrouwen erg populair is geworden, met als gevolg dat u als organisator de keuze hebt uit heel wat verschillende vrouwelijke DJ's in Nederland en België.

Wat Evenses zoal voor u kan betekenen

Het boeken van een vrouwelijke DJ hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zeker niet als u al min of meer weet wat voor soort evenement u gaat organiseren en wat voor rol de act zal gaan vervullen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor uzelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat u begint met het zoeken en boeken van een vrouwelijke DJ. Niet iedere opzet zal namelijk even goed passen bij het soort feestje dat u in gedachten hebt.Hoeveel kost een DJ huren?

Kosten indicatie DJ:
€0 - €250 Hobby DJ
€250 - €500 Professionele DJ, korte set
€500 - €1000 Professionele DJ, avondvullend
€1000 - €1250 Professionele DJ met muzikant
€1250 - €1750 Professionele DJ met band
€2000 en hoger Bekende DJ

De exacte prijzen voor het boeken van een DJ hangen af van een aantal elementen:

 • De tijdsduur dat de DJ optreedt. Een optreden van 1 uur heeft een lagere prijs dan 4 uur. Relatief neemt de prijs van het boeken van een DJ wel af naarmate de Dj draait. In het eerste uur zitten namelijk ook de reiskosten en op-/ afbouwkosten van de DJ verwerkt.
 • De hoeveelheid licht- en geluidstechniek die de DJ dient mee te nemen.
 • De reisafstand die de DJ dient af te leggen.
Hoe lang draait de DJ?

Dat is flexibel en helemaal afhankelijk van uw wensen. Doorgaans draait een DJ vanaf 1 uur en meestal tot 4 uur lang. Het is echter ook mogelijk een DJ langer dan 4 uur in te zetten, bij een bruiloft DJ bijvoorbeeld. Een drankje en klein hapje is dan wel welkom!

Neemt de DJ zelf geluid en licht mee?

Ja, in de meeste gevallen spreken we dit zo af. Onze DJ's hebben een geluidsset die geschikt is voor een feest tot 150 personen. Dit kan ook nog uitgebreid worden voor grotere aantallen gasten. U kunt het ook zelf inhuren als dit uw voorkeur heeft. Vaak is de voordeligste optie wel om dit bij de DJ te boeken. Ook is hij bekend met de apparatuur wat voor hem of haar prettig werkt.

Hoe lang duurt het opbouwen van de DJ techniek?

Het opbouwen van de techniek van een DJ gaat vrij snel. U kunt uitgaan van een periode tussen de 30 en 60 minuten.

Hoe lang van tevoren staat de DJ klaar?

De DJ staat standaard 30 minuten voor het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en de soundcheck succesvol is afgerond. In overleg is het voor de DJ ook mogelijk om eerder startklaar te staan. Dit kan wenselijk zijn als u bijvoorbeeld het feest in dezelfde zaal geeft als waar het diner plaatsvindt.

Kunnen de DJ's ook met muzikanten spelen?

Ja, dit kan zeker en is een leuke toevoeging aan de act. Veel gekozen muzikanten bij de Dj zijn saxofonisten, violisten of zangeressen.

Kan ik mijn verzoeknummers doorgeven aan de DJ?

Ja, dit is mogelijk. Het beste is om dit vast voor de boeking met de DJ af te spreken. Dan kan hij of zij ervoor zorgen dat de nummers mooi verwerkt worden in de Dj set. Op de avond zelf een enkele verzoeknummer doorgeven kan ook, maar we raden af om dit al te veel te doen. Zo wordt het moeilijker om een goede opbouw van de set te maken.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar