Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
DJ Miss Goodvibes
100% match

DJ Miss Goodvibes

Dé vrouwelijke allround DJ die van uw feest een onvergetelijke avond maakt!
DJ Miss Goodvibes is een allround DJ die u bij Evenses kunt boeken voor uw bedrijfsfeest, verjaardag, jubileum of b...
Lees meer

5 (4 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
DJ J-Lynne
100% match

DJ J-Lynne

Zin in een evenement vol soulhouse, discohouse, deephouse, techhouse en techno. Boek J-Lynne!
DJ J-Lynne biografie Deze Nederlandse-Indonesische dame werd geboren en getogen in de hoofdstad...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 750 - € 1650
Bruiloft DJ
100% match

Bruiloft DJ

Professionele bruiloft show met onze DJ, geschikt voor elke soort bruiloft.
Onze bruiloft DJ is geschikt voor elk soort bruiloft en maakt uw bruiloft compleet. Onze ervaren bruiloft DJ draait...
Lees meer

5 (4 Beoordelingen)
€ 795 - € 1510
vrouwelijke dj boeken huwelijk.jpg
1/9
DJ Mary-Q
DJ Mary-Q
100% match

DJ Mary-Q

Een veelzijdig artiest met een uitgebreide setlist waar ze iedereen mee op de dansvloer krijgt
DJ Mary-Q boeken De sprankelende, allround DJ Mary-Q verzorgt een ruim aanbod van muziek, zoal...
Lees meer

4,5 (6 Beoordelingen)
€ 845 - € 1605
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Vrouwelijke DJ voor een topfeest

Komt de verjaardag van uw dochter er binnenkort aan en bent u nog op zoek naar cool muzikaal entertainment voor tijdens het feestje? Zit u in het organisatiecomité van een festival voor volgende zomer en willen jullie nog een originele act aan het geheel toevoegen? Of bent u misschien verantwoordelijk voor de organisatie van het tweejaarlijkse bedrijfsfeest en bent u er nog niet helemaal uit hoe u dit gaat aankleden? Zou het boeken van een vrouwelijke DJ niet een goed idee kunnen zijn voor het feest of evenement dat u gaat organiseren?

Als u tegenwoordig de line-up van een gemiddeld muziekfestival bestudeert of een kijkje neemt naar de hitlijsten, dan zal u al snel zien dat het overgrote deel van de vermelde DJ's mannen zijn. De afgelopen jaren heeft de DJ een imago gekregen als een beroep dat vooral door mannen wordt beoefend, maar eigenlijk is niets minder waar. Ondanks het feit dat vrouwen overduidelijk in de minderheid zijn wanneer het op DJ's aankomt, zijn er wel degelijk zeer getalenteerde en wereldberoemde vrouwelijke DJ's. Daar komt nog bij dat verschillende muziekindustrieën de afgelopen decennia mede gevormd en gegroeid zijn door vrouwelijke DJ's. We zullen daar iets hieronder wat dieper op in gaan.

Het feit dat er onder vrouwelijke DJ's heel wat talent bestaat, maar dat er op veel feesten en evenementen toch vooral mannelijke DJ's worden geboekt, zorgt ervoor dat het boeken van een vrouwelijke DJ u als organisator de kans geeft om een originele draai aan de gelegenheid te geven. Veel van uw gasten zullen een vrouwelijke DJ niet verwachten , waardoor u al gelijk een puntje hebt waar mensen over zullen praten nadat het feest of evenement afgelopen is. Op die manier kan het boeken van een vrouwelijke DJ van heel wat toegevoegde waarde zijn voor uw feest of evenement, nog bovenop de kwaliteit van de set en het optreden.

Net als u zou verwachten van Nederland en België als landen die op wereldwijd niveau vooruitstrevend zijn op het gebied van DJ-muziek en cultuur, kunt u hier op lokaal niveau heel wat verschillende vrouwelijke DJ's vinden en boeken. Alleen bij Evenses vindt u al talloze gereputeerde vrouwelijke DJ's, waaronder DJ Miss Goodvibes, DJ J-Lynne en de bekende Lady Bee. Bij het selecteren van onze samenwerkingen met vrouwelijke DJ's hanteren wij zeer strenge criteria om te kunnen garanderen dat u bij ons alleen de beste en meest entertaining artiesten kunt boeken.

dj vrouwelijke, vrouwelijke dj.jpg

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om de perfecte vrouwelijke DJ voor uw feest of evenement te boeken, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het over het algemeen wel een goed idee om hierbij de hulp in te roepen van een bedrijf dat ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Niet iedere vrouwelijke DJ zal namelijk even goed passen bij het feest of evenement dat u gaat organiseren.  Evenses beschikt over een uitgebreid portfolio professionele vrouwelijke DJ's voor wie wij al talloze boekingen hebben geregeld. Die expertise en die ervaring gebruiken we graag om u te helpen, zodat u de perfecte vrouwelijke DJ kan boeken voor uw evenement.

Onze entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar via het offerteformulier op onze website of per e-mail of telefoon om uw vragen omtrent het boeken van een vrouwelijke DJ te beantwoorden. Als u eerst zelf het aanbod wilt verkennen, dan kunt u met de hulp van onze zoekmachine het zoeken wat overzichtelijker maken. In combinatie met ander materiaal dat u kunt vinden op het internet kunt u zo een eerste indruk van de beschikbare vrouwelijke DJ's vormen. Daarnaast gaan we hieronder ook een beetje dieper in op de soms onderschatte rol van vrouwelijke DJ's bij het vormen van het (elektronische) muzieklandschap de afgelopen decennia.

Vrouwelijke DJ's in de elektronische muziekindustrie door de jaren heen

Tegenwoordig is de geschiedenis van elektronische muziek, van underground clubs in de jaren zestig en zeventig naar clubs, concertzalen, stadions en de computers van miljoenen mensen wereldwijd vandaag de dag een vrij bekend verhaal. Van Giorgio Moroder, Derrick May, en Frankie Knuckles tot Armin van Buuren, DJ Tiësto en Avicii, wanneer er wordt gesproken over de explosieve groei van de industrie en van de DJ als beroep komen vaak dezelfde invloedrijke namen langs. Wat echter opvalt is dat de vrouwen die hebben bijgedragen aan de evolutie van iedere fase, in vrijwel ieder genre en subgenre, vaak een beetje onderbelicht blijven.

Enkele van de eerste succesvolle acts in de elektronische muziek waren vrouwen in een tijd waarin maar heel weinig mensen wisten dat zoiets bestond. Clara Rockmore was een Litouwse klassieke muzikant en de eerste die alom werd geprezen als speelster van de theremin, een vrij raar elektronisch instrument dat griezelige geluiden maakte en dat te horen was in verschillende vroege science fiction en horrorfilms. Ze tourde in de Verenigde Staten in de jaren dertig langs uitverkochte concertzalen en fascineerde het publiek met de rare geluiden die ze produceerde met de antennes van haar instrument.

Veel beter bekend was Delia Derbyshire, een lid van de BBC Radiophonic Workshop die vanaf de jaren zestig electronica componeerde voor radio- en tv-programma's van de BBC. In een tijd waarin elektronische muziek eigenlijk vooral een niche was voor de neoklassieke componisten en academici, gebruikten Derbyshire en haar collega's ingewikkelde machines en synths om om geluiden te produceren en zo een bepaalde sfeer te creëren.

Een andere vrouwelijke DJ die de grenzen van (elektronisch) geluid veel eerder verlegde dan de meesten is Pauline Oliveros. Hoewel ze haar eerste album pas in 1982 uitbracht, was Oliveros in de jaren zestig lid van het San Francisco Tape Music Center, een instituut voor elektronische geluiden. Haar concepten van Deep Listening en Sonic Awareness waren baanbrekend, onder andere dankzij een elektronisch bewerkt accordeongeluid.

Elke discussie over vroege muziek uit de elektronica zou echter onvolledig zijn zonder de naam van Laurie Anderson te vermelden. Daarnaast is Anderson vandaag de dag nog steeds zeer actief. Vanuit een audiovisuele kunstachtergrond was elektronische muziek een vroege passie van haar, maar ze begon al snel met het remixen van klassiekers als 'O Superman', een hit in 1981, welke vervolgens de afgelopen jaren weer geremixed werd door, onder andere, MANDY & Booka Shade en Audiofly.

vrouwelijke dj, dj vrouwelijke.jpg

In de jaren tachtig stonden er ook enkele vrouwelijke DJ's vooraan bij de verdere ontwikkeling van de elektronische muziek. Princess Julia begon als onderdeel van de Blitz Kids-scene die onstaan was in de nachtclub New Romantic Blitz, waar iedereen langs kwam, van Marc Almond tot David Bowie. Zij maakte later naam als de resident DJ op de genre-definiërende Kinky Gerlinky-avonden in Londen. Als muziekschrijver en -editor heeft zij de afgelopen decennia samengewerkt met talloze electro-acts en is ze tegenwoordig nog steeds zeer actief in de muziekwereld..

In Nederland in de jaren 90 bijvoorbeeld, baande DJ/producer Miss Djax zich een weg door de hardere techno, van Detroit-vibes tot raw acid. Haar eigen platenlabels Djax en Djax-Up Beats waren berucht om hun banging, maar funky releases en hun collaboraties met de bekendste namen van het moment, van Steve Poindexter en Mike Dunn tot DJ Skull en Acid Junkies. Tegelijkertijd werd het opkomende house-genre mede-bepaald door Smokin 'Jo, één van de populairste DJ's in de Britse house-industrie. Ze begon als resident DJ van de legendarische club Trade at Turnmills in Londen en maakte haar naam overal waar ze speelde, van Space Ibiza tot Fabric. Haar hele carrière maakt ze al stevige underground house. Ze produceert tegenwoordig nog steeds muziek en heeft de afgelopen jaren nieuwe muziek uitgebracht, onder andere op het Nederlandse tech-house label Area Remote.

Als resultaat van het werk en talent van zulke namen, heeft er in de jaren 2000 een explosie plaatsgevonden wat betreft het aantal vrouwelijke DJ's in house en techno. Namen als Magda, Heidi, en Miss Kittin hebben het voortouw genomen voor deze generatie, terwijl vrouwelijke DJ's als DJ Ayda, Amelie Lens, Nina Kraviz, Steffi, Tama Sumo, Virginia, Bella Sarris, Aurora Halal, Xosar en The Black Madonna slechts enkele van de namen zijn die vandaag de dag nachtclubs laten knallen en stadions vullen. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat het beroep van DJ ook andere meisjes en vrouwen erg populair is geworden, met als gevolg dat u als organisator de keuze hebt uit heel wat verschillende vrouwelijke DJ's in Nederland en België.

Wat Evenses zoal voor u kan betekenen

Het boeken van een vrouwelijke DJ hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zeker niet als u al min of meer weet wat voor soort evenement u gaat organiseren en wat voor rol de act zal gaan vervullen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor uzelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat u begint met het zoeken en boeken van een vrouwelijke DJ. Niet iedere opzet zal namelijk even goed passen bij het soort feestje dat u in gedachten hebt.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar