Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Vuurspuwshow boeken
100% match

Vuurspuwshow boeken

Zet uw evenement in vuur en vlam met deze vuurspuwshow.
Onze vuurspuw demonstratie is een magische show waarbij op de meest spannende wijze de natuurwetten worden overtreden. Van het spuwen...
Lees meer

4,7 (13 Beoordelingen)
€ 575 - € 1250
April Summer
100% match

April Summer

Drag queen, entertainer én host April Summer nu te boeken bij Evenses!
Op 20-jarige leeftijd heeft Hildo voor het eerst een travestietie-optreden gedaan in de kroeg CHez-Nous. Hier woonde d...
Lees meer

5 (11 Beoordelingen)
€ 695 - € 1530
Light my Fire
100% match

Light my Fire

De avond wordt verlicht door deze prachtige, vurige act!
Deze waanzinnige groep dansers maken een show zoals je die nog nooit gezien hebt. Doormiddel van vuur en dans wordt er een spektakel g...
Lees meer

4,8 (8 Beoordelingen)
€ 995 - € 2785
Lassepoester
100% match

Lassepoester

Hosten, performen, bingo’s, doorbitch? She can do it all!
Lassepoester is een energiek, ludiek, sexy & fierce Queen die van al uw evenementen een sickening show maakt! Ze is ontstaan door de...
Lees meer

4,5 (7 Beoordelingen)
€ 495 - € 1250
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Excentrieke Acts

Waar komt het woord excentriek vandaan?

Excentriciteit was oorspronkelijk een technische term in de meetkunde en astronomie. Het komt van een Latijns woord dat 'zonder de aarde in het midden' betekent en uiteindelijk is afgeleid van een Grieks woord dat verschillende betekenissen heeft, waaronder 'het rustpunt van het kompas' en 'het middelpunt van een cirkel of bol'. Maar ook het figuratieve gebruik ervan is al lang bekend: al in de 17e eeuw werd het woord gebruikt om mensen en dingen te beschrijven die afwijken van conventionele, gebruikelijke of geaccepteerde dingen.

Apart, bijzonder, extravagant, merkwaardig, ongewoon, vreemd, eigenaardig. Dit zijn al een paar woorden die eigenlijk in 1 woord omschrijven wat excentriek precies is.

Rare dingen worden vaak geassocieerd met genialiteit, intelligentie of creativiteit. Men kan het grillige gedrag van een individu begrijpen als een uiterlijke manifestatie van zijn of haar unieke intelligentie of creatieve impuls. Vreemde gewoonten zijn onbegrijpelijk in dit soort denkwijze, niet omdat het onlogische of gekke resultaten zijn, maar omdat ze voortkomen uit een intellect die zo primitief is dat deze niet in overeenstemming is met sociale normen. De Engelse utilitaire denker John Stuart Mill schreef dat "de hoeveelheid excentriciteit in een samenleving gewoonlijk evenredig is aan de hoeveelheid genialiteit, mentale kracht en morele moed die het bevat", en betreurde het gebrek aan excentriciteit. "gevaar van de grootste der tijden". Edith Sitwell schreef dat excentriciteit "meestal een naïeve trots is.

Wat is een voorbeeld van een excentriekeling?

Excentriek wordt vaak gedefinieerd als iemand of iets dat anders is of zich op een onconventionele manier gedraagt. Een voorbeeld van excentriek is een individu die een pyjama draagt naar een formeel diner. Of iemand die zijn of haar haar in felle kleuren draagt met een apart kapsel. Maar excentriek komt ook voor in kunst, hedendaagse mode en muziek. Denk aan het Europees Song Festival waar artiesten die hun land vertegenwoordigen, vaak een excentriek uiterlijk hebben en hun nummers ten gehore brengen. Meest bekende winnaar hiervan was Conchita Wurst met het nummer Rise like a Phoenix of de hardrock-heavy metal band Lordi die met hun monsterlijke kostuums hun nummer Hard Rock Hallelujah lieten horen aan het publiek in 2006, en werden bekroond tot winnaars van dat jaar.

Bekende excentriekelingen.

De wereld zit vol excentriekelingen en sommigen behalen een status van bekendheid vanwege hun excentriek gedrag of genialiteit. Hieronder een paar van werelds beroemde excentriekelingen.

Salvador Dali

De excentrieke kunstenaar met de lange krulsnor. Zijn ver gelijkenis werd ook gebruikt als masker in de populaire serie La Casa Del Papel op Netflix. Dali profileerde zich bewust als excentrieke persoonlijkheid. Hij hield zich naast schilderen ook bezig met andere vormen van expressie in film, theater en politiek.

Nikola Tesla

De uitvinder, natuurkundige en ingenieur. Vandaag de dag zijn de vele uitvindingen van Nikola Tesla te vinden in bijna elk huishouden. Nikola Tesla sprak 8 verschillende talen en had een sterk fotografisch geheugen. Hij had ook sterke compulsieve neigingen en was geobsedeerd door witte duiven. Hij ontwikkelde een diepe emotionele aantrekkingskracht tot een witte duif.

Edith Sitwell

Geboren in een rijke familie maakte het haar makkelijk om zich niks van de buitenwereld aan te trekken. Sitwell was 1,82 meter lang en samen met haar uiterlijke verschijning viel ze al gauw op. Ze gaande haar bekendheid onder ander met haar eigenaardige gedichten en de bijzondere manier waarop zij deze voordroeg, verscholen achter een gordijn, pratend door een megafoon. Tevens was Switwell ook bekend vanwege het feit dat zij de traditionele gender rollen en genres in haar tijd al probeerde op te schudden.

Vincent van Gogh

Nederlands meest bekende schilder wereldwijd, vaak aangeduid als de gekke kunstenaar die zijn eigen oor afsneed na de hoogopgelopen spanningen met kunstenaar Paul Gauguin. Van Gogh leefde het merendeel van zijn leven in armoede, waarnaast hij ook te kampen had met geestelijke gezondheid problemen. Hij belande hierdoor vaak in gevechten vanwege zijn excentrieke gedrag.

Excentrieke acts

Excentrieke acts bij evenses

Vandaag de dag is niks meer te gek. Mensen willen graag voor verbazing komen te staan en zoeken iets wat net anders is. Naast een muzikale omlijsting van een favoriete Dj/ band of een goochelaar voor de omlijsting van entertainment willen mensen graag ook iets bijzonders. Iets wat een grote indruk achter laat bij aanwezigen en waar mensen nog lang over zullen napraten. Maar wat boek je dan? Bij Evenses hebben wij een breed aanbod wat als een excentrieke act kan worden beschouwd.

Kijk eens op het profiel van de dansende zeemeermin. Zij is zowel binnen als buiten het water een echte aandachtstrekker.

Neem ook eens een kijkje op onze pagina van Drag Queens. Deze acts zijn tegenwoordig een graag gezien act op feesten en gelegenheden. Drag queens hebben de extra toegevoegde level van entertainment oftewel extravagant om een bijzondere indruk achter te laten bij gasten.

Of wat dacht u van een dansshow zoals Trinxxx. Bekend van de shows Belgium en Holland Got talent. 3 mannen die op hoge hakken die een unieke show weten neer te zetten. Wellicht wilt u de avond afsluiten met een bijzondere vuurshow geheel gechoreografeerd of on the spot freestyle op de aanwezige muziek. Onze acts kunnen op zowel grootschalige als kleinschalige evenementen worden ingezet en een bijzondere indruk achter laten bij u en uw gasten.

Boeken bij Evenses heeft diverse voordelen, Evenses hanteert een all-in prijs, dit houdt in dat kosten voor attributen en reiskosten al inbegrepen zijn bij de prijs. Dit bespaart u weer een hoop geregel, zodat u kunt genieten van een spectaculaire vuurshow.
Wilt u weten wat voor mogelijkheden u nog meer heeft? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze event Specialisten staan 5 dagen in de week tijdens kantoor uren voor u klaar om u te helpen met het vinden van een excentrieke act.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar