Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
April Summer boeken
100% match

April Summer boeken

Drag queen, entertainer en host April Summer nu te boeken bij Evenses!
Drag queen April Summer Op 20-jarige leeftijd heeft Hildo voor het eerst een travestietie-optreden gedaan in de kroe...
Lees meer

prijs op aanvraag
De Diabolo Jongleur
100% match

De Diabolo Jongleur

Boek nu deze spectaculaire diabolo act!
De diabolo jongleur De diabolo jongleur vermaakt u en uw publiek graag met een spectaculaire diabolo/jongleeract of circus workshop. Met zijn 14 jaa...
Lees meer

€ 595 - € 1205
Lassepoester boeken
100% match

Lassepoester boeken

Hosten, performen, bingo’s, doorbitch? She can do it all!
Lassepoester biografie Lassepoester is een energiek, ludiek, sexy & fierce Queen die van al uw evenementen een sickening show maakt!...
Lees meer

€ 495 - € 1250
Light my Fire
100% match

Light my Fire

De avond wordt verlicht door deze prachtige, vurige act!
Light my Fire Deze waanzinnige groep danseres maken een show zoals je die nog nooit gezien hebt. Door middel van vuur en dans wordt e...
Lees meer

€ 995 - € 2785
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Excentrieke Acts

Waar komt het woord excentriek vandaan?

Excentriciteit was oorspronkelijk een technische term in de meetkunde en astronomie. Het komt van een Latijns woord dat 'zonder de aarde in het midden' betekent en uiteindelijk is afgeleid van een Grieks woord dat verschillende betekenissen heeft, waaronder 'het rustpunt van het kompas' en 'het middelpunt van een cirkel of bol'. Maar ook het figuratieve gebruik ervan is al lang bekend: al in de 17e eeuw werd het woord gebruikt om mensen en dingen te beschrijven die afwijken van conventionele, gebruikelijke of geaccepteerde dingen.

Apart, bijzonder, extravagant, merkwaardig, ongewoon, vreemd, eigenaardig. Dit zijn al een paar woorden die eigenlijk in 1 woord omschrijven wat excentriek precies is.

Rare dingen worden vaak geassocieerd met genialiteit, intelligentie of creativiteit. Men kan het grillige gedrag van een individu begrijpen als een uiterlijke manifestatie van zijn of haar unieke intelligentie of creatieve impuls. Vreemde gewoonten zijn onbegrijpelijk in dit soort denkwijze, niet omdat het onlogische of gekke resultaten zijn, maar omdat ze voortkomen uit een intellect die zo primitief is dat deze niet in overeenstemming is met sociale normen. De Engelse utilitaire denker John Stuart Mill schreef dat "de hoeveelheid excentriciteit in een samenleving gewoonlijk evenredig is aan de hoeveelheid genialiteit, mentale kracht en morele moed die het bevat", en betreurde het gebrek aan excentriciteit. "gevaar van de grootste der tijden". Edith Sitwell schreef dat excentriciteit "meestal een naïeve trots is.

Wat is een voorbeeld van een excentriekeling?

Excentriek wordt vaak gedefinieerd als iemand of iets dat anders is of zich op een onconventionele manier gedraagt. Een voorbeeld van excentriek is een individu die een pyjama draagt naar een formeel diner. Of iemand die zijn of haar haar in felle kleuren draagt met een apart kapsel. Maar excentriek komt ook voor in kunst, hedendaagse mode en muziek. Denk aan het Europees Song Festival waar artiesten die hun land vertegenwoordigen, vaak een excentriek uiterlijk hebben en hun nummers ten gehore brengen. Meest bekende winnaar hiervan was Conchita Wurst met het nummer Rise like a Phoenix of de hardrock-heavy metal band Lordi die met hun monsterlijke kostuums hun nummer Hard Rock Hallelujah lieten horen aan het publiek in 2006, en werden bekroond tot winnaars van dat jaar.

Bekende excentriekelingen.

De wereld zit vol excentriekelingen en sommigen behalen een status van bekendheid vanwege hun excentriek gedrag of genialiteit. Hieronder een paar van werelds beroemde excentriekelingen.

Salvador Dali

De excentrieke kunstenaar met de lange krulsnor. Zijn ver gelijkenis werd ook gebruikt als masker in de populaire serie La Casa Del Papel op Netflix. Dali profileerde zich bewust als excentrieke persoonlijkheid. Hij hield zich naast schilderen ook bezig met andere vormen van expressie in film, theater en politiek.

Nikola Tesla

De uitvinder, natuurkundige en ingenieur. Vandaag de dag zijn de vele uitvindingen van Nikola Tesla te vinden in bijna elk huishouden. Nikola Tesla sprak 8 verschillende talen en had een sterk fotografisch geheugen. Hij had ook sterke compulsieve neigingen en was geobsedeerd door witte duiven. Hij ontwikkelde een diepe emotionele aantrekkingskracht tot een witte duif.

Edith Sitwell

Geboren in een rijke familie maakte het haar makkelijk om zich niks van de buitenwereld aan te trekken. Sitwell was 1,82 meter lang en samen met haar uiterlijke verschijning viel ze al gauw op. Ze gaande haar bekendheid onder ander met haar eigenaardige gedichten en de bijzondere manier waarop zij deze voordroeg, verscholen achter een gordijn, pratend door een megafoon. Tevens was Switwell ook bekend vanwege het feit dat zij de traditionele gender rollen en genres in haar tijd al probeerde op te schudden.

Vincent van Gogh

Nederlands meest bekende schilder wereldwijd, vaak aangeduid als de gekke kunstenaar die zijn eigen oor afsneed na de hoogopgelopen spanningen met kunstenaar Paul Gauguin. Van Gogh leefde het merendeel van zijn leven in armoede, waarnaast hij ook te kampen had met geestelijke gezondheid problemen. Hij belande hierdoor vaak in gevechten vanwege zijn excentrieke gedrag.

Excentrieke acts

Excentrieke acts bij evenses

Vandaag de dag is niks meer te gek. Mensen willen graag voor verbazing komen te staan en zoeken iets wat net anders is. Naast een muzikale omlijsting van een favoriete Dj/ band of een goochelaar voor de omlijsting van entertainment willen mensen graag ook iets bijzonders. Iets wat een grote indruk achter laat bij aanwezigen en waar mensen nog lang over zullen napraten. Maar wat boek je dan? Bij Evenses hebben wij een breed aanbod wat als een excentrieke act kan worden beschouwd.

Kijk eens op het profiel van de dansende zeemeermin. Zij is zowel binnen als buiten het water een echte aandachtstrekker.

Neem ook eens een kijkje op onze pagina van Drag Queens. Deze acts zijn tegenwoordig een graag gezien act op feesten en gelegenheden. Drag queens hebben de extra toegevoegde level van entertainment oftewel extravagant om een bijzondere indruk achter te laten bij gasten.

Of wat dacht u van een dansshow zoals Trinxxx. Bekend van de shows Belgium en Holland Got talent. 3 mannen die op hoge hakken die een unieke show weten neer te zetten. Wellicht wilt u de avond afsluiten met een bijzondere vuurshow geheel gechoreografeerd of on the spot freestyle op de aanwezige muziek. Onze acts kunnen op zowel grootschalige als kleinschalige evenementen worden ingezet en een bijzondere indruk achter laten bij u en uw gasten.

Boeken bij Evenses heeft diverse voordelen, Evenses hanteert een all-in prijs, dit houdt in dat kosten voor attributen en reiskosten al inbegrepen zijn bij de prijs. Dit bespaart u weer een hoop geregel, zodat u kunt genieten van een spectaculaire vuurshow.
Wilt u weten wat voor mogelijkheden u nog meer heeft? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze event Specialisten staan 5 dagen in de week tijdens kantoor uren voor u klaar om u te helpen met het vinden van een excentrieke act.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar