Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Spectaculaire Steltloopact
100% match

Spectaculaire Steltloopact

Hoog boven het publiek geeft deze steltloopact uw evenement een extra dimensie!
De steltloopact is beschikbaar in een breed scala aan thema's, waaronder Kerstmis, Heksen, Zomertijd, Sprookje...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 795 - € 1510
Steltenlopers
100% match

Steltenlopers

Deze steltenlopers hebben prachtige op maat gemaakte kostuums!
Onze steltenlopers trekken veel bekijks op menig event, de pakken zijn prachtig en op maat gemaakt. de verschillende opties staa...
Lees meer

4,8 (8 Beoordelingen)
€ 950 - € 1550
Kerst steltenloopact
100% match

Kerst steltenloopact

Een spectaculaire show om uw kerstfeest compleet te maken.
De spectaculaire steltloopact is een unieke act, die uw kerst evenement een extra dimensie en aankleding geeft. Steltenloopact voo...
Lees meer

€ 795 - € 1510
R&L
100% match

R&L

Boek bij Evenses R&L voor uw persoonlijke gelegenheid!
Wij zijn Robbie en Lainke, de oprichters van R&L. Met een natuurlijk talent voor entertainment en organisatie hebben wij besloten om dez...
Lees meer

€ 449 - € 1125
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Steltenloper

Help je mee aan de organisatie van de Kerstmarkt in het dorp dit jaar en wil je graag iets origineels doen voor de bezoekers? Is je dochter dol op het circus en wil je voor haar komende verjaardag iets organiseren in die trend? Of maak je deel uit van het team dat voor jullie kantoor naar een beurs gaat binnenkort en zijn jullie op zoek naar een unieke manier om bezoekers naar jullie stand te lokken? Het klinkt misschien raar, maar misschien is een professionele steltloper wel de ideale oplossing voor jou.

Steltloopacts zijn te boeken in verschillende vormen en op basis van verschillende thema's, waaronder Kerstmis, Summertime, Sprookjes, Clowns, Catwoman Italië, en Oosters. Hierdoor zijn de acts voor veel uiteenlopende soorten evenementen of gelegenheden geschikt. Bij het boeken van een steltloper zit ook vaak muziek inbegrepen, waardoor je in één keer bent voorzien van al het entertainment rondom deze act. Steltlopers zijn erg goed inzetbaar bij openingen, (kerst-)markten, festivals, bedrijfsfeesten, en promotionele activiteiten.

Wat het feest of evenement ook is dat je gaat organiseren, het is zeer goed mogelijk dat je gasten nog nooit een steltloper van dichtbij aan het werk hebben gezien. Het boeken van een steltloper is daarom niet alleen een vermakelijk, maar ook een origineel idee. Je kan er in ieder geval zeker van zijn dat hij of zij niet onopgemerkt zal blijven op het feest en de kans is groot dat men zich de fratsen van de steltloper nog lang zal herinneren. Om die reden bieden we bij Evenses dan ook de services van verschillende steltlopers aan.

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om de perfecte steltloper voor jouw feest of evenement te boeken, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het over het algemeen wel een goed idee om hierbij de hulp in te roepen van een bedrijf dat ervaring heeft op het gebied van het boeken van dergelijke acts. Niet iedere steltloper zal namelijk goed passen bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.  Evenses beschikt over een uitgebreid portfolio professionele steltlopers voor wie wij al talloze boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen, zodat jij de perfecte steltloper kan boeken voor jouw evenement.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken door het offerteformulier op onze website in te vullen, door ons een mailtje te sturen, of door ons te bellen. Als je ezelf eerst een kijkje wil nemen naar wat wij op het gebied van steltlopers zoal kunnen bieden, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine het zoeken wat overzichtelijker maken. In combinatie met ander materiaal dat je kan vinden op het internet kan je zo een eerste indruk van de beschikbare steltlopers vormen.

Een korte geschiedenis van het steltenlopen

Steltlopen is een activiteit die afstamt uit de folklore waarbij gelopen wordt op palen, oftewel stelten, van soms wel vier meter hoog. Oorspronkelijk was steltlopen een wijze om ondergelopen land te doorwaden, zoals in het oude Les Landes in Zuid-Frankrijk of het Chinese Newchwang, of om op geringe hoogte te werken, waaronder soms in Nederland en België door stukadoors en schilders. Later is het steltlopen uitgegroeid tot een vorm van acrobatiek en traditie.

Zeker in verschillende delen van Europa, waaronder Nederland en België, maken steltlopers als honderden jaren deel uit van festivals en andere feestelijke gelegenheden. Hierdoor wordt de kunst van het steltlopen soms ook gezien als een ouderwetse vorm van entertainment. Zo bestaat er in het Belgische Namen, bijvoorbeeld, al sinds 1411 een traditie van gevecht op stelten. Tijdens dat spel tonen de mensen hun kracht, vaardigheid en lenigheid op stelten. Ze zijn in twee groepen verdeeld: de ene groep onder de naam "mélans", oftewel de inwoners van de oude stad, de andere onder de naam "avresses", oftewel de bewoners van de "nieuwe" stad. Dit is tegenwoordig nog steeds een populair evenement waarvoor verschillende organisatie zich het hele jaar lang voorbereiden.

Ook in Nederland worden vandaag de dag nog steeds populaire evenementen georganiseerd waarbij steltenlopers centraal staan. Zo is Didam op Stelten een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd in de Gelderse gemeente Montferland. Het stamt af uit 1977, toen er een nieuw stationsgebouw werd geopend. Om dit te vieren werd de Spoorstraat afgesloten met slagbomen en werden er wedstrijden steltlopen gehouden waaraan ook de burgemeester en de wethouders deelnamen. Een ander bekend evenement is het straatfestival Deventer op Stelten dat al sinds 1996 wordt georganiseerd in de Overijsselse stad Deventer. In de oude binnenstad treden dan theatergroepen uit vele landen op, merendeels op stelten. Dit festival trekt in drie dagen tijd meer dan 125.000 bezoekers.

Naast entertainment worden tegenwoordig ook nog wel eens stelten gebruikt voor het uitvoeren van werkzaamheden in de hoogte. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan schilders, stukadoors, monteurs, en mensen die werkzaam zijn in tuinderijen. De stelten die hierbij worden gebruikt zijn echter niet meer van hout gemaakt, maar van aluminium. Dergelijke werkstelten stammen echter regelrecht af van de stelten die honderden jaren geleden al werden gebruikt door mensen over de hele wereld, van Frankrijk tot China en van Nederland tot Nigeria.

Waarom zou je een steltloper boeken voor jouw evenement?

De kans is groot dat je voor de organisatie van jouw feest of evenement nog niet gedacht had aan het boeken van een steltloper. Dat is ook gelijk een goed teken, want het wil zeggen dat een steltloper als act geen hele voor de hand liggende keuze is, wat betekent dat het dat ook niet zal zijn voor jouw gasten. Een professionele steltloper kan van de gelegenheid een heel memorabel moment maken, dus zetten we hieronder enkele voordelen van het boeken van een steltloper op een rijtje.

Het is een unieke act

Er zijn maar weinig acts die zoiets unieks toevoegen aan het entertainment op jouw feest als een professionele steltloper. Ondanks het feit dat steltlopen een eeuwenoude kunst is in Nederland en België, zie je toch relatief weinig steltlopers op feesten en partijen. Door een steltloper te boeken, kan je jouw gasten een soort entertainment bieden dat ze hoogstwaarschijnlijk nog nooit van dichtbij hebben meegemaakt.

Steltlopers bieden een hoge zichtbaarheid, letterlijk en figuurlijk

Als je op zoek bent naar een manier om iets duidelijk te maken aan zoveel mogelijk mensen tegelijk, dan is een steltloper de ideale oplossing. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan een bedrijfsbeurs waarop je de aandacht wil trekken van de bezoekers waardoor ze even langskomen bij jullie stand. Een professionele en goed uitgedoste steltloper biedt een uitstekende mogelijkheid om op een originele manier boven de concurrentie uit te steken.

Onder steltlopers bestaat er ook een grote variatie

Het is één ding om te besluiten om een steltloper te boeken, maar daarna bestaat er nog heel wat keuze wat betreft kostuums en acts. Voor kinderfeestjes is, bijvoorbeeld een clown of een piratenkapitein heel leuk, terwijl voor een themafeestje dan weer een Elvis-kostuum of een Kerstman ideaal kan zijn. In andere woorden, wat voor feest of evenement je ook organiseert, je kan er zeker van zijn dat je de steltloper kan boeken die er precies bij past.

Door een steltloper te boeken, haal je een artiest met meerdere talenten in huis

Het komt eigenlijk zelden tot nooit voor dat een steltloper enkel kan steltlopen en verder niks. Over het algemeen combineert een professionele steltloper het steltlopen met meerdere andere vermakelijke kunsten, zoals bijvoorbeeld jongleren, zang, of het spelen van typetjes. Om voor nog meer variatie op jouw feest te zorgen, kan je afspreken met de steltloper in kwestie om het optreden op stelten af te wisselen met optredens te voet. Een dergelijke combinatie van steltenlopen en lopend entertainment zorgt voor afwisseling en leuke afleiding op vrijwel iedere gelegenheid.

Een foto met een steltloper in kostuum vormt een leuke herinnering

Gesproken over het combineren van steltlopen en andere acts: het kan ook meer dan de moeite waard zijn om een steltloper te boeken in combinatie met een professionele fotograaf. Uiteindelijk wil je dat jouw gasten zich jouw feest nog lang zullen herinneren en wat is een leukere herinnering dan een foto met een echte steltloper? Op deze manier kan je ervoor zorgen dat men nog lang zal napraten over jouw feest.

Wat Evenses voor je kan betekenen

Het boeken van een steltloper hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als je al min of meer weet wat voor soort feest of evenement je gaat organiseren, en wat voor rol de steltloper zal gaan vervullen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor jezelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat je begint met het zoeken en boeken van een steltloper. Er bestaat namelijk heel veel variatie onder professionele steltlopers wat betreft stijl en interactie met het publiek, dus niet iedere steltloper zal even goed passen bij het soort feestje dat jij in gedachten hebt.

In de afgelopen decennia heeft Evenses honderden verschillende acts geboekt, waaronder verschillende professionele steltlopers. Met behulp van de zoekmachine op onze website kan je ons mooie aanbod al eens bekijken, terwijl je ook zeven dagen per week contact op kan nemen met onze bookers en entertainment specialisten als je vragen hebt wat betreft het boeken van een steltloper. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de steltloper boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Steltenloper inhuren voor uw themafeest, festival of jubileum? De steltloper zal u versteld doen staan met de prachtige kostuums die zij dragen en zal u en uw gasten hartelijk ontvangen bij het georganiseerde evenement. De artiesten passen hen aan verschillende thema's, zoals Christmas, Summertime, Sprookjes en Clowns. Bij [boekingsbureau Evenses]("Steltenloper boeken") kunt u naast een steltenlopers ook verschillende andere acts en shows boeken. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een acrobatische show, vuurshow, clowns, waarzegsters of goochelaars.

Steltenloper inhuren voor uw evenement, feest of themafeest

Door het inhuren van een steltenloper zal u zeker een indruk achter laten bij uw gasten. De gasten zullen nog lang napraten over het evenemnt wat u heeft georganiseerd. Bent u opzoek naar de mogelijkheden van het inhuren van een steltenloper? Neem dan eens contact op met een van onze medewerkers. Wij staan u graag te woord. U kunt ons 24/7 telefonisch of per mail bereiken. Hier onder vindt u meer informatie over het boeken van een steltenloper in onze blog.Waarom is een steltenloper een leuke toevoeging op het evenement?

Steltenlopers kunnen ook helpen om een ​​bepaalde sfeer op het evenement te creëren, afhankelijk van de kostuums en de stijl van hun prestaties. Zo kunnen bijvoorbeeld steltenlopers met kleurrijke kostuums en speelse acrobatiekacts een vrolijke en uitbundige sfeer creëren, terwijl steltenlopers met elegante kostuums en sierlijke dansbewegingen een meer verfijnde en stijlvolle sfeer kunnen creëren.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar