Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Kingdom of Desire
100% match

Kingdom of Desire

Avondvullend entertainment met een verhaal! Een Burlesque stijl 'Do you feel funky' band.
Kingdom of desire zijn een geweldige, unieke 9-koppige band die perfect passen bij een ‘The Great Gat...
Lees meer

5 (10 Beoordelingen)
€ 2495 - € 3990
Supercharger
100% match

Supercharger

Met coverband Supercharger word het gegarandeerd een groot feest!
Maak je klaar om weggeblazen te worden door de fantastische muziek van Supercharger! Met een krachtige zanger, virtuoze gitar...
Lees meer

5 (10 Beoordelingen)
€ 1295 - € 2330
M8T boeken
100% match

M8T boeken

Deze New Wave band M8T boekt u hier voor al uw feesten!
Band M8T bestaat uit 5 muzikanten die door middel van hun professionele samenwerking en vriendschap de band hebben opgericht met het do...
Lees meer

€ 1125 - € 2025
Cry Wolf
100% match

Cry Wolf

Invloeden van o.a. Herman Brood, Foo Fighters, Joe Satriani, Steve Lukather en Neil Young zijn duidelijk terug te horen in deze band. Lees meer

€ 1695 - € 2880
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Rockband

Rockband boeken

Waneer je aan rockmuziek en een live rockband denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan leren jacks, keiharde gitaarsolo's, en luidruchtige concerten, maar het genre rockmuziek is veel meer dan dat. Van hard rock en punk rock tot country rock en pop rock, er bestaan ontzettend veel stromingen binnen het genre die ook nog eens heel veel regionale variaties kennen. Kortom, als we het hebben over het boeken van een rockband hebben we het eigenlijk over een heel breed begrip.

Iets hieronder zullen we wat dieper ingaan op de geschiedenis van de rockmuziek, en hoe dit genre ook in Nederland en België erg populair is. Wat we echter nu al kunnen vertellen, is dat het een enorm veelzijdig type muziek is en veelzijdigheid is iets dat je als organisator van een feest of evenement graag wil zien. Afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het soort rockmuziek, het type rockband, en de mensen die je gaat uitnodigen, kan het boeken van een rockband zoals de Belter Brothers, DeWollf of Luminize een heel goed idee zijn voor verschillende soorten gelegenheden. Van verjaardagen en buurtfeesten tot themafeesten en bruiloften, door een passende rockband te boeken kan je wat pit en energie toevoegen aan het feest of evenement.

Als we het specifiek over Nederland en België hebben, dan kent de rockmuziek een vrij rijke geschiedenis. Rockbands als Golden Earring, uit de jaren zestig en zeventig, Krezip, uit het begin van dit millennium, en Kane, de Nederlandse pop rock band uit dezelfde periode als Krezip, zijn nog steeds namen die bij miljoenen Nederlanders en Belgen meer dan een belletje doen rinkelen. Dankzij het succes van zulke bands is de lokale rockscéne al decennialang erg bruisend, wat ook goed nieuws is voor jou als organisator.

Het boeken van een rockband voor jouw feest of evenement is niet per se moeilijk, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod rockbands die wij al voor talloze feesten en evenementen hebben geboekt, soms zelfs inclusief aanvullend entertainment als lichtshows of catering. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte rockband kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Daarnaast zullen we hieronder, om je alvast wat verder te helpen, een kijkje nemen naar de geschiedenis van de rockmuziek, zowel globaal als in de Lage Landen, en zetten we enkele goede redenen voor het boeken van een rockband op een rijtje.

Een stukje geschiedenis over rockmuziek

Vergeleken met veel andere muziekgenres, zoals bijvoorbeeld de klassieke muziek en verschillende Latijs-Amerikaanse genres, is de rockmuziek een relatief jong genre. Deze muziek, over het algemeen op basis van (elektrische) gitaren, bass en drums, is ontstaant aan het einde van de jaren veertig van de vorige eeuw in de Verenigde Staten, dankzij de samenkomst van verschillende muzikale trends en elementen uit die periode. Country en blues waren erg populair indertijd, terwijl de elektrische gitaar toen ook zijn intrede deed. Veel van de eerste rocksterren, zoals Chuck Berry, werden hevig geïnspireerd door bluesmuziek bij het maken van de eerste rockmuziek.

In de vroege jaren zestig leek de rockmuziek al een stuk meer op het imago van het genre dat we vandaag de dag ermee associëren. Onder andere de Rolling Stones hadden rock een meer rebels en controversieel imago gegeven, en tegen de tijd dat de jaren zeventig aanbraken waren verschillende subgenres van de rockmuziek uitgegroeid tot globale trends. Ook het punk genre werd groot in die periode, onder aanvoering van populaire bands als de Sex Pistols en The Clash.

Toen de jaren tachtig aanbraken, was rockmuziek een beetje populariteit aan het verliezen, vooral vanwege het gebrek aan innovatie en creativiteit binnen het genre. Dit maakte ruimte vrij voor de groei van subgenres, waaronder new wave rock van bands als het Engelse Depeche Mode en het Amerikaanse R.E.M. De rockmuziek begon zich opnieuw te bewegen richting het meer rebelse en afwijkende imago dat de muziek had in de jaren zestig, en onder andere dankzij die trend werd het één van de populairste soorten muziek onder jongere mensen en studenten. Vandaar ook de benamingen college rock en alternative rock.

Hard rock, van bands als Puddle of Mud en Staind, alternative rock, van bands als Red Hot Chili Peppers en Foo Fighters, en bands als Linkin Park en Limp Bizkit die verschillende genres mixten met rockmuziek, groeiden uit tot wereldberoemde ensembles daarna.

In de afgelopen twee decennia is de rockmuziek verder blijven evolueren aan de hand van alternative rockbands als Coldplay en The White Stripes, terwijl bands als The Red Hot Chili Peppers nog steeds hele stadia vullen voor hun concerten. Ondanks het feit dat de geschiedenis van de rockmuziek nog steeds redelijk recent is, heeft het genre al heel wat meegemaakt sinds de jaren veertig. In korte tijd is het uitgegroeid tot één van de meest populaire en meest beluisterde genres ter wereld, en dat heeft er ook voor gezorgd dat er in Nederland en België heel wat rockbands te boeken zijn voor particuliere feestjes en bedrijfsevenementen. Dat komt jou als organisator alleen meer goed uit, aangezien het betekent dat er gegarandeerd een rockband bestaat die perfect is voor de gelegenheid die jij gaat organiseren en bij Evenses helpen we je graag om die samen met jou te vinden.

Waarom het een leuk idee kan zijn om een rockband te boeken

Het boeken van een rockband of duo kan een hartstikke goed idee zijn voor een hele uiteenlopende variatie aan feesten en evenementen, gaande van feestjes met vrienden en verjaardagen tot festivals en bedrijfsevenementen. Mocht je echter nog steeds wat twijfels hebben, dan zetten we hieronder enkele redenen voor het boeken van een rockband op een rijtje.

Het brengt leven in de brouwerij

Zoals we al eerder hebben geschreven, bestaan er heel wat verschillende soorten rockmuziek. Wat voor genre je ook kiest, je kan er echter wel op rekenen dat de rockband wat leven in de brouwerij zal brengen. Rockmuziek omvat over het algemeen vaak gitaren, drums, en bass, en het ritme is vaak heel energiek. Het boeken van een rockband is de perfecte manier om je gasten aan het meezingen en op de dansvloer te krijgen.

Rockmuziek is goed af te stemmen op het publiek

Één vande belangrijkste factoren om als organisator van een feest of evenement rekening mee te houden, is het publiek dat je uitnodigt. Het mooie aan rockmuziek is dat je de band goed kan afstemmen op de gasten die aanwezig zullen zijn. Komen er, bijvoorbeeld, vooral mensen van een jaar of vijftig, dan is een rockband in de trend van David Bowie en The Police misschien wel leuk. Komen er meer mensen die zijn opgegroeid in de jaren negentig? Dan kan een rockband die muziek van bands als de Red Hot Chili Peppers en Linkin Park, bijvoorbeeld een goed idee zijn. In andere woorden, door een rockband te boeken kan je het feest aanpassen aan hele verschillende soorten gasten.

Rockmuziek is in Nederland en België heel populair

Rickbands uit de Lage Landen, zoals Golden Earring, Kensington, Janez Detd, en Krezip, hebben enorm succesvolle periodes gekend en ervoor gezorgd dat er ontzettend veel rockbands bestaan in de regio. Alleen al het uitgebreide portfolio aan rockbands op onze website bewijst dat. Voor jou als organisator is dit heel fijn, want het betekent dat je heel wat keuze hebt bij het boeken van een rockband die precies past bij  wat jij in gedachten hebt voor de gelegenheid.

Bekende rockband boeken
Bij het boeken van een bekende band komt veel kijken, daarom kunnen wij als Evenses fungeren als belangrijke schakel binnen dit proces. U geeft bij ons aan welke bekende rockband u graag zou willen boeken bijvoorbeeld Kingdom of Desire, Legends of misschien wel Mooi Wark

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Het boeken van een rockband hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als je al min of meer weet wat voor soort evenement je gaat organiseren en wat voor rockmuziek je precies wil horen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor jezelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat je begint met het zoeken en boeken van een rockband. Niet iedere professionele rockband zal namelijk even goed passen bij het soort feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Of je nou een bruiloft voor je zoon aan het organiseren bent of midden in de organisatie van de bedrijfsborrel van dit jaar zit, het kan leuk en verrassend zijn om een live rockband te boeken. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van de party planning en we hebben door de jaren heen al honderden boekingen voor rockbands verzorgd. Met behulp van de  zoekmachine op onze website kan je alvast beginnen aan je zoektocht naar de perfecte rockband, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een rockband. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de rockband boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Evenses kan u een breed scala van muziekgroepen en muzikanten zoals The Groove aanbieden die dagelijks geboekt worden voor verschillende soorten feesten, festivals en evenementen.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met een van onze medewerkers bij boekingsbureau Evenses. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen op deze website.Wat is het verschil tussen een rockband en een allround band?

Een rockband is een muziekgroep die rockmuziek speelt, terwijl een allround band muziek uit verschillende genres speelt, zoals pop, rock, soul, funk en jazz. Hieronder zijn enkele verschillen tussen de twee:

 • Muziekstijl: Een rockband richt zich specifiek op rockmuziek, terwijl een allround band muziek uit verschillende genres speelt en meestal bedoeld is voor een breder publiek.

 • Repertoire: Een rockband heeft vaak een beperkter repertoire, gericht op rocknummers, terwijl een allround band een veel breder repertoire heeft en in staat is om nummers uit verschillende genres te spelen.

 • Doelgroep: Een rockband richt zich meestal op een specifieke doelgroep, namelijk rockfans, terwijl een allround band een bredere doelgroep aanspreekt.

 • Sound: Een rockband heeft een kenmerkend, harder geluid, met veel gitaargeluid en drums, terwijl een allround band meestal een meer afgeronde sound heeft, waarbij verschillende instrumenten en zang centraal staan.

Beide bandtypen hebben hun eigen unieke kenmerken en kunnen geschikt zijn voor verschillende soorten evenementen, afhankelijk van de wensen en het soort publiek dat verwacht wordt.

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar