Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
DJ & Trompet
100% match

DJ & Trompet

Het unieke geluid van trompet met de beste beats van een top DJ
Het unieke geluid van trompet met de beste beats van een top DJ. Wij hebben meerdere professionele artiesten beschikbaar die di...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 925 - € 1760
Trompettist William
100% match

Trompettist William

Een professionele trompettist die het verschil maakt op uw feest! Te boeken met DJ of pianist.
Biografie Trompettist William Trompettist William studeerde af in lichte en geïmproviseerde mu...
Lees meer

5 (2 Beoordelingen)
€ 495 - € 1240
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Trompettist huren

Trompettist om een perfecte ambiance te creëren tijdens uw diner, bruiloft of receptie? Bij Evenses bent u aan het juiste adres. U kunt bij ons een trompettist huren om uw bedrijfsfeest, congres of gala tot een succes te maken.

Wat is een trompet eigenlijk?

Een trompet is een blaasinstrument waarbij het geluid ontstaat omdat er tegen het mondstuk geblazen wordt. Met de adem ontstaan er trillingen die geluid maken. De toon die ontstaat, is helder en doordringend. Een trompettist is in veel verschillende formaties te boeken. Het is mogelijk om een trompettist los te boeken of bij bijvoorbeeld een DJ. Samenspel van een DJ met trompettist verzorgt een unieke ervaring.

Gebruik van het instrument

De trompet is een bekend instrument in verschillende muziekgenres. Bij klassieke muziek, jazzmuziek en popmuziek wordt dit gebruikt. Verder is de trompet nog gebruikelijk in harmonie- en fanfareorkesten.

trompet .jpeg

Geschiedenis van de trompet

We zullen niet op de hele geschiedenis ingaan want dan zijn we nog wel even bezig maar het is wel leuk om wat achtergrondinformatie te vertellen. De trompet zou namelijk al ontstaan zijn, toen mensen erachter kwamen dat zij geluid in holle buizen konden maken. De Bijbel is een van de eerste bronnen die over de trompet gesproken heeft. Daarnaast hadden de Egyptenaren soortgelijke trompetten, zoals de Trompetten van Toetanchamon. In deze historie waren trompetten dus bekend, maar de jaren daarna werd het instrument weer vergeten. Vooral in het Westen werd het instrument niet meer gebruikt. Hoe het weer terug kwam? De Islamitische wereld kende het instrument wel. De kruisvaarders kwamen het tegen. Het werd gebruikt in het leger en werd later ook in steden gebruikt. Vanaf 1600 werd het model verbeterd. In plaats van een lange buis die gebogen was, werd er gebruik gemaakt van een nauwere buis die groter uitliep op het einde. Omdat bij dit model de hoge tonen geproduceerd werden was het een goede toevoeging aan een orkest of fanfare. Omdat de trompet in verschillende muziekgenres gebruikt wordt is het van belang dat de klanken aangepast kunnen worden. Hiervoor zijn verschillende dempers.

Verschillende soorten trompetten

  • Het kleinste model is een piccolotrompet.
  • De bastrompet wordt vaak gespeeld door trombonisten.
  • De schuiftrompet heeft een schuif in plaats van ventielen.
  • De pockettrompet is een compacte versie. De modellen hiervan kunnen erg uiteen lopen.
  • Dan is er nog de aïdatrompet, deze wordt vaak gebruikt bij historische gebeurtenissen.

trompettist boeken .jpeg

Tips voor het boeken van een trompettist

De trompet is een instrument dat op heel veel verschillende manieren van toegevoegde waarde kan zijn voor een feest of evenement. Om u alvast een eindje op weg te helpen, zetten we hieronder enkele tips op een rijtje waarmee het boeken van een trompettist gelijk een stuk overzichtelijker wordt.

Welke samenstelling?

Zoals eerder genoemd is het mogelijk om een trompettist in verschillende samenstelling te boeken. Een trompettist kan samen met een DJ, jazzband, fanfare, popband of verzin maar wat leuks. U zou zelfs nog een DJ met verschillende soorten muzikanten samen kunnen boeken.

Binnen of buiten?

Een trompettist heeft niet veel nodig dus deze is makkelijk te verplaatsen. Daarom zou een mooie plek buiten ook mogelijk zijn. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden wel aangenaam moeten zijn voor de muzikant om op te kunnen treden. Dit kan voorafgaand de boeking besproken worden met de trompettist.

Versterkt of akoestisch?

Mocht de trompettist alleen komen dan kunt u er nog voor kiezen om deze versterkt of akoestisch te laten spelen. Bent u met een klein gezelschap? Dan is het geluid genoeg om te horen als dat op de achtergrond nodig is. Mocht u graag met een wat groter gezelschap van de muziek genieten, dan de muzikant ervoor zorgen dat hij versterking meeneemt zodat het voor iedereen te horen is.

Wat Evenses voor u kan betekenen

Als u erover nadenkt om een trompettist te boeken voor uw feest of evenement, dan raden we ook om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan professionele muzikanten, waaronder klassieke solisten, pop trompettist en jazz ensembles, die niet misstaan op een hele uiteenlopende variatie gelegenheden. Daarnaast kunnen wij u ook in contact brengen met een professionele trompettist die samen met een DJ knallende optredens kunnen geven die zowel muzikaal als visueel indruk zullen maken.

Neemt u gerust contact op met Evenses om te vragen naar de mogelijkheden voor het huren van een trompettist. Wij zijn 24/7 bereikbaar en kijken ernaar uit om aan uw wensen te mogen voldoen. Daarnaast kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen als u een violist wilt boeken via deze website.

Bij Evenses kunt u:

Bij Evenses is kwaliteit erg hoogstaand, daarom werken wij alleen maar met professionele artiesten.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar