Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
DJ & Trompet
100% match

DJ & Trompet

Het unieke geluid van trompet met de beste beats van een top DJ
Deze unieke act brengt het mooie geluid en de dynamiek van trompet samen met de flexibiliteit in muziekstijlen van een DJ. De ...
Lees meer

4,7 (7 Beoordelingen)
€ 925 - € 1760
Trompettist William
100% match

Trompettist William

Een professionele trompettist die het verschil maakt op uw feest! Te boeken met DJ of pianist.
Trompettist William studeerde af in lichte en geïmproviseerde muziek aan het conservatorium. Hi...
Lees meer

4,7 (5 Beoordelingen)
€ 595 - € 1310
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Trompettist huren

Trompettist om een perfecte ambiance te creëren tijdens uw diner, bruiloft of receptie? Bij Evenses bent u aan het juiste adres. U kunt bij ons een trompettist huren om uw bedrijfsfeest, congres of gala tot een succes te maken.

Wat is een trompet eigenlijk?

Een trompet is een blaasinstrument waarbij het geluid ontstaat omdat er tegen het mondstuk geblazen wordt. Met de adem ontstaan er trillingen die geluid maken. De toon die ontstaat, is helder en doordringend. Een trompettist is in veel verschillende formaties te boeken. Het is mogelijk om een trompettist los te boeken of bij bijvoorbeeld een DJ. Samenspel van een DJ met trompettist verzorgt een unieke ervaring.

Gebruik van het instrument

De trompet is een bekend instrument in verschillende muziekgenres. Bij klassieke muziek, jazzmuziek en popmuziek wordt dit gebruikt. Verder is de trompet nog gebruikelijk in harmonie- en fanfareorkesten.

trompet .jpeg

Geschiedenis van de trompet

We zullen niet op de hele geschiedenis ingaan want dan zijn we nog wel even bezig maar het is wel leuk om wat achtergrondinformatie te vertellen. De trompet zou namelijk al ontstaan zijn, toen mensen erachter kwamen dat zij geluid in holle buizen konden maken. De Bijbel is een van de eerste bronnen die over de trompet gesproken heeft. Daarnaast hadden de Egyptenaren soortgelijke trompetten, zoals de Trompetten van Toetanchamon. In deze historie waren trompetten dus bekend, maar de jaren daarna werd het instrument weer vergeten. Vooral in het Westen werd het instrument niet meer gebruikt. Hoe het weer terug kwam? De Islamitische wereld kende het instrument wel. De kruisvaarders kwamen het tegen. Het werd gebruikt in het leger en werd later ook in steden gebruikt. Vanaf 1600 werd het model verbeterd. In plaats van een lange buis die gebogen was, werd er gebruik gemaakt van een nauwere buis die groter uitliep op het einde. Omdat bij dit model de hoge tonen geproduceerd werden was het een goede toevoeging aan een orkest of fanfare. Omdat de trompet in verschillende muziekgenres gebruikt wordt is het van belang dat de klanken aangepast kunnen worden. Hiervoor zijn verschillende dempers.

Verschillende soorten trompetten

 • Het kleinste model is een piccolotrompet.
 • De bastrompet wordt vaak gespeeld door trombonisten.
 • De schuiftrompet heeft een schuif in plaats van ventielen.
 • De pockettrompet is een compacte versie. De modellen hiervan kunnen erg uiteen lopen.
 • Dan is er nog de aïdatrompet, deze wordt vaak gebruikt bij historische gebeurtenissen.

trompettist boeken .jpeg

Tips voor het boeken van een trompettist

De trompet is een instrument dat op heel veel verschillende manieren van toegevoegde waarde kan zijn voor een feest of evenement. Om u alvast een eindje op weg te helpen, zetten we hieronder enkele tips op een rijtje waarmee het boeken van een trompettist gelijk een stuk overzichtelijker wordt.

Welke samenstelling?

Zoals eerder genoemd is het mogelijk om een trompettist in verschillende samenstelling te boeken. Een trompettist kan samen met een DJ, jazzband, fanfare, popband of verzin maar wat leuks. U zou zelfs nog een DJ met verschillende soorten muzikanten samen kunnen boeken.

Binnen of buiten?

Een trompettist heeft niet veel nodig dus deze is makkelijk te verplaatsen. Daarom zou een mooie plek buiten ook mogelijk zijn. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden wel aangenaam moeten zijn voor de muzikant om op te kunnen treden. Dit kan voorafgaand de boeking besproken worden met de trompettist.

Versterkt of akoestisch?

Mocht de trompettist alleen komen dan kunt u er nog voor kiezen om deze versterkt of akoestisch te laten spelen. Bent u met een klein gezelschap? Dan is het geluid genoeg om te horen als dat op de achtergrond nodig is. Mocht u graag met een wat groter gezelschap van de muziek genieten, dan de muzikant ervoor zorgen dat hij versterking meeneemt zodat het voor iedereen te horen is.

Wat Evenses voor u kan betekenen

Als u erover nadenkt om een trompettist te boeken voor uw feest of evenement, dan raden we ook om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan professionele muzikanten, waaronder klassieke solisten, pop trompettist en jazz ensembles, die niet misstaan op een hele uiteenlopende variatie gelegenheden. Daarnaast kunnen wij u ook in contact brengen met een professionele trompettist die samen met een DJ knallende optredens kunnen geven die zowel muzikaal als visueel indruk zullen maken.

Neemt u gerust contact op met Evenses om te vragen naar de mogelijkheden voor het huren van een trompettist. Wij zijn 24/7 bereikbaar en kijken ernaar uit om aan uw wensen te mogen voldoen. Daarnaast kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen als u een violist wilt boeken via deze website.

Bij Evenses kunt u:

Bij Evenses is kwaliteit erg hoogstaand, daarom werken wij alleen maar met professionele artiesten.Wat voor muziek speelt een trompettist?

Een trompettist kan verschillende soorten muziek spelen, van klassiek tot jazz en popmuziek. Vaak bieden trompettisten een breed repertoire van muziekstukken aan, maar het is altijd goed om te informeren welke soorten muziek een trompettist kan spelen.

Hoe kan ik bepalen welk instrument geschikt is voor het evenement?

Het type instrument dat u kiest, hangt af van het type evenement dat u organiseert en de sfeer die u wilt creëren. Als u bijvoorbeeld een formele zakelijke bijeenkomst organiseert, zijn er andere instrumenten passend dan bij een feestelijke gelegenheid. Laat u adviseren met behulp van een omschrijving van de gelegenheid en de gasten. Wij helpen graag.

Kan een instrumentale muzikant buiten optreden?

Bij het boeken van een solist voor een buitenlocatie moet u rekening houden met het weer en de omgeving. Zorg ervoor dat de muzikant beschermd is tegen regen of wind en dat ze het geluid kunnen versterken als dat nodig is. Het kan ook helpen om een back-up plan te hebben in geval van slecht weer. Zeker in de winter kunnen de meeste muzikanten niet optreden buiten.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar