Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Zangeres-Pianiste Kim
100% match

Zangeres-Pianiste Kim

Met haar warme stem en goede pianospel zorgt Kim voor een geslaagde avond vol mooie muziek
Kim begon al met zingen en viool spelen toen ze net vier jaar oud was. In 2002 won ze met het 'Kinde...
Lees meer

4,9 (44 Beoordelingen)
€ 845 - € 1795
Two Delight
100% match

Two Delight

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo!
Allround duo die altijd de juiste snaar raakt, laat u verrassen! Bent u op zoek naar een geweldig allround duo voor uw ju...
Lees meer

4,9 (37 Beoordelingen)
€ 775 - € 1475
Violist Julian
100% match

Violist Julian

Deze violist is voor iedere gelegenheid te boeken!
Violist Julian biografie Sinds hij een kind was heeft Julian de viool gespeeld. Geboren en getogen in Colombia en naar Nederland verhuisd...
Lees meer

€ 495 - € 1155
violist boeken receptie bruiloft feest violiste huren.jpeg
1/6
Violiste
Violiste
100% match

Violiste

De violiste speelt mooie klassieke viool muziek voor uw receptie, diner of ceremonie.
Prettig in het gehoor liggende klassieke muziek. Onze violistes kunnen op de achtergrond spelen of als ce...
Lees meer

4,9 (12 Beoordelingen)
€ 695 - € 1530
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Feestdagen

De mooiste tijd van het jaar: de feestdagen!

In de maanden november, december, januari en februari hebben we heel wat te vieren met elkaar op verschillende feestdagen. Sinterklaas arriveert te paard of in zijn stoomboot met zijn pieten en we zingen een moppie met Sint Maarten. We vieren het samenzijn met mensen tijdens Kerstmis, op kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag. We vieren het nieuwe jaar met terugblikken en mooie voornemens tijdens Oud & Nieuw. We proberen indruk te maken op onze aanbidders naar wie we al lange tijd verlangen op Valentijnsdag en we wagen een gek dansje in ons kostuum tijdens Carnaval.

Het leukste van allemaal is, dat de meeste feestdagen officiële vrije dagen zijn. Maar waarom? Waar komen deze feestdagen eigenlijk vandaan? Zoals je al wel verwacht, zijn de feestdagen jaren geleden ontstaan en zijn de feesten die we op feestdagen vieren tradities van vroeger.

Deze feestdagen geven mensen de tijd om stil te staan en zich te bezinnen. Tegenwoordig is dat vooral om stil te staan bij mensen om je heen of in de wereld. We genieten ervan om samen bij het houtvuur warme chocolademelk te drinken, te dineren en samen te genieten van muziek: denk aan coverbands, jazzbands of muzikale duo's. Maar vroegen dachten mensen vooral aan de gebeurtenissen in het leven van Jezus. We nemen je kort mee naar de oorsprong van het vieren van de feestdagen:

Kerstmis en Oud & Nieuw

Kerst vieren we in december en markeert het begin van de feestdagen. We vieren dan de geboorte van Jezus. Later in het jaar staan we stil bij het lijden en de dood van Jezus. Kerst staat echter in het teken van de feestelijke geboortenis dat hij ter wereld komt. Op nieuwjaarsdag vieren we het nieuwe jaar en dat we met een schone lei beginnen. Vele mensen nemen een nieuwjaarsduik. En dat is dapper, want de zee is in januari ijskoud! Dat is een minpunt op de feestdagen.

Valentijnsdag

Valentijnsdag is een feestdag die we vieren op 14 februari en is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes en kaarten. Dit doet men al sinds 496.

In de 18e eeuw werd het valentijnsfeest op 14 februari ingesteld om een Romeins vruchtbaarheidsfeest, de feestdag 'Lupercalia', te vervangen.

Lupercalia is een feest waar voorheen op 15 februari Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk, en Pan, de god van de natuur, werden gevierd. Het schijnt zo te zijn dat namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote bak werden gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken en op die manier werden de mannen en vrouwen aan elkaar gekoppeld en werden zij elkaars partner.

Carnaval

Carnaval betekent letterlijk 'carne vale'. Dat betekent: 'vaarwel aan het vlees'. De vastentijd wordt ingeluid door het vrolijke feest. Carnaval is oorspronkelijk een katholiek feest. Tijdens de feestdag wordt het begin van het vasten gevierd. Om de vastentijd te kunnen overleven wordt van tevoren een feest gevierd waarbij voeden en drank wordt genuttigd. Saillant detail: de meeste carnavalsvierders vasten tegenwoordig helemaal niet (meer).

Welk feestje ga jij vieren?

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar