Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Licht en geluid verhuur
100% match

Licht en geluid verhuur

Licht en geluid voor grootse evenementen, tot een klein privéfeestje, Evenses regelt het.
Voor elke gelegenheid verzorgt Evenses het licht en geluid. Dit wordt natuurlijk geleverd met profess...
Lees meer

4,5 (10 Beoordelingen)
€ 395 - € 990
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Licht en geluid verhuur

Is de locatie geregeld, weet de catering wat ze moeten voorbereiden, en heb je een coole DJ geboekt voor de verjaardag van je zoon, maar heb je het gevoel dat er toch nog wat ontbreekt? Komt jullie bruiloft er binnenkort aan en zijn jullie nog op zoek naar manieren om jullie speciale dag werkelijk onvergetelijk te maken voor iedereen? Of ga je een festival organiseren, maar heb je nog twijfels over het bereik van alle speakers? Wat voor feest of evenement je ook organiseert, en waar je ook naar op zoek bent, je hebt altijd de mogelijkheid om professioneel licht en geluid te boeken.

Wat bedoelen we precies met licht en geluid?

Wat bedoelen we precies met het boeken van licht en geluid? Eigenlijk precies hoe het klinkt. Van geluidsapparatuur en draaitafels voor DJ's tot disco verlichting, bij een bedrijf als Evenses kan je werkelijk alles boeken. Dit kan zowel op zichzelf als in aanvulling op, bijvoorbeeld, de apparatuur die je zelf al hebt, die al aanwezig is op de locatie van het evenement, of die eventuele ingehuurde artiesten en acts zelf al meenemen. In dergelijke gevallen is het heel belangrijk dat het licht en geluid dat je gaat boeken goed aansluiten op de al bestaande apparatuur, maar het is allemaal mogelijk.

Daarbij maakt ook het type evenement en de grootte ervan weinig uit. Heb je, bijvoorbeeld, voor jullie trouwdag een band ingehuurd, maar weet je niet zeker of de huidige geluidsapparatuur hen wel recht aandoet? Dan kan je met hen overleggen en, bijvoorbeeld, een versterker of een uitbreiding van het speakersysteem erbij boeken. Geef je binnenkort een feestje thuis voor wat vrienden en familie, en wil je in de kelder iets van een disco maken? Geen probleem, in plaats van extra speakers en wat lichten te kopen, kan je ook gaan voor het boeken van licht en geluid. Het doet er dus niet toe of je iets kleins of iets groots organiseert, je kan altijd licht en geluid boeken.

Het boeken van licht en geluid is niet per se ingewikkeld, maar het komt wel van pas om in ieder geval min of meer te weten wat voor evenement je gaat organiseren en wat voor soort entertainment daar het beste bij zou passen. Het boeken van licht en geluid is namelijk één ding, maar zoals we al schreven, bestaat er ontzettend veel variatie op dit vlak. Van een extra speaker voor een feestje thuis en een DJ booth voor de verjaardag van je dochter tot versterkers voor bandoptredens voor festivals, er bestaan heel veel verschillende opties en niet alle opties zullen even goed passen bij het feest of evenement dat je gaat organiseren.

Om die reden is het dan ook een goed idee om voor het boeken van licht en geluid samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van party planning en entertainment. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod van professionele licht- en geluidapparatuur welke wij de afgelopen jaren al honderden keren hebben geboekt en geïnstalleerd voor onze klanten. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het beste licht en geluid kan boeken voor jouw feest. Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Mocht je eerst zelf eens willen kijken wat wij zoal aan kunnen bieden qua licht en geluid, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine alvast op verkenning gaan. Verder zullen we hieronder iets verder in gaan op waarom het een goed idee is om licht en geluid te boeken van een professioneel bedrijf, en waar je zoal op dient te letten tijdens het boekingsproces.

De voordelen van het boeken van licht en geluid

Je hoeft er niet lang over na te denken om te begrijpen dat het boeken van licht en geluid in heel veel gevallen de ideale oplossing is om een feest of evenement van professioneel entertainment te voorzien zonder alles in te moeten kopen. Soms zal de locatie van het feest al beschikken over uitgebreide apparatuur, of misschien ben je zelf een professional op dit gebied en heb je al alles wat je nodig hebt, maar vaak merk je als organisator dat er altijd nog wel wat ontbreekt op het vlak van licht en geluid. In zulke gevallen is het boeken van licht en geluid een ideale oplossing die heel wat voordelen met zich meebrengt.

Licht en geluid van topkwaliteit voor iedereen

Dit hangt natuurlijk voor een groot deel af van de grootte van het feest of evenement dat je organiseert, maar vaak zal het zo zijn dat het geluid niet overal even goed te horen is en dat eventuele lichtelementen niet overal even goed te zien zijn. Door professioneel licht en geluid te boeken, bijvoorbeeld als aanvulling op de bestaande installatie van de locatie, kan je ervoor zorgen dat iedereen op het feest kan genieten van licht en geluid van professionele kwaliteit. Dit komt het entertainment alleen maar ten goede.

Maak gebruik van de nieuwste technologie

Veel interne systemen voor licht en geluid bestaan uit versleten of verouderde luidsprekers en andere apparatuur, waarvan vele niet de kracht hebben om het juiste volumeniveau voor de fysieke evenementruimte te bereiken of die uit balans zijn (zwakke tonen, te veel bass, etc...). Het boeken van licht- en geluidapparatuur kan dergelijke problemen voorkomen, doordat bedrijven die zulke apparatuur verhuren er over het algemeen alles aan doen om de nieuwste apparatuur op het gebied van licht en geluid ter beschikking van hun klanten te stellen. Zo kan je als organisator beschikken over moderne licht- en geluidinstallaties zonder deze permanent aan te hoeven schaffen.

Voorkom last-minute technische problemen

Er zijn maar weinig dingen zo stresserend voor de organisator van een feest of evenement als een last-minute probleem met het licht of het geluid. Door het licht en geluid te boeken bij een professioneel bedrijf, zoals Evenses bijvoorbeeld, elimineer je dit risico vrijwel volledig. Ten eerste werken wij enkel samen met leveranciers van kwaliteitsapparatuur, ten tweede kan je alle apparatuur van tevoren testen, en ten derde zal ieder mogelijk probleem zo snel mogelijk worden opgelost door een professional, zodat je daar zelf niet achteraan moet. Zo houd je een stuk meer tijd over voor andere dingen op je to-do lijstje.

Enkele dingen om op te letten bij het boeken van licht en geluid

Het boeken van licht en geluid hoeft niet moeilijk te zijn, maar als je niet per se veel verstand hebt van dergelijke apparatuur en zelf nog nooit zo'n boeking hebt gedaan, dan is het wel verstandig om de hulp in te roepen van een ervaren partij. Er zijn tenslotte wel wat factoren om op te letten tijdens het boekingsproces en het is heel goed mogelijk dat je aan een paar daarvan nog niet hebt gedacht. Hieronder zetten we er in ieder geval al enkele op rijtje om je op weg te helpen.

Probeer licht en geluid niet op het allerlaatste moment te boeken

Als je bepaalde licht- en geluidapparatuur wil boeken, doe je er goed aan om daar op tijd mee te beginnen. Zeker in gevallen waar je nood hebt aan vrij gespecialiseerde apparatuur of installaties van topkwaliteit is het goed mogelijk dat deze niet meer beschikbaar zullen zijn voor jou als je deze kort van tevoren probeert te boeken. Daarnaast speelt ook de beschikbaarheid van de technische mensen die de apparatuur eventueel moeten installeren een rol. Hoe later je begint met het boeken van licht en geluid, hoe groter de kans wordt dat datgene wat je graag wil boeken niet meer beschikbaar of mogelijk is.

Houd de kosten in de gaten

De prijs voor de verhuur van de apparatuur zal vaak wel duidelijk zijn, maar let ook goed op de aanvullende voorwaarden. Zo zal je, bijvoorbeeld, over het algemeen een bepaald percentage van het totale bedrag als deposit moeten betalen vóórdat het evenement van start gaat. Daarnaast is het ook slim om de annuleringskosten te bekijken, zeker als je een feest organiseert dat, bijvoorbeeld, voor een groot deel afhankelijk is van het weer. Al dit soort kost-gerelateerde elementen kunnen van invloed zijn op het beschikbare budget en zijn meer dan de moeite waard om goed te bestuderen alvorens een contract te tekenen.

Probeer een goed beeld te krijgen van wat je al hebt qua licht en geluid

Als jijzelf of de locatie waar je het feest organiseert nog over niks beschikt wat betreft licht en geluid, dan is het vrij makkelijk. In zo'n geval moet je vooral rekening houden met wat je gaat doen qua entertainment en hoe groot de ruimte is. Als er echter al apparatuur aanwezig is op de locatie, zoals bijvoorbeeld een speakersysteem of een podium met wat verlichting, dan is het belangrijk om te weten wat er precies aanwezig is en wat voor soort apparatuur daarop aangesloten kan worden. Bij Evenses kunnen we je helpen om hiervan een goed beeld te krijgen.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als je erover nadenkt om licht en geluid te boeken voor jouw feest of evenement, dan raden we ook om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan leveranciers van professionele licht- en geluidapparatuur, waaronder geluidsversterkers, lichtshows, en DJ-apparatuur, die niet misstaan op een hele uiteenlopende variatie aan gelegenheden. Daarnaast kunnen wij je ook in contact brengen met professionele acts en artiesten die in samenspel met de geboekte apparatuur voor een knalled spektakel kunnen zorgen.

Door de jaren heen heeft Evenses honderden boekingen voor licht en geluid verzorgt voor talloze verschillende feesten en gelegenheden, waaronder verjaardagen, bruiloften, en festivals. Met behulp van de zoekmachine op onze website kan je al eens gaan kijken wat je opties zoal zijn, terwijl je ook zeven dagen per week contact op kan nemen met onze bookers en entertainment specialisten als je vragen hebt wat betreft het boeken van licht en geluid. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de licht- en geluidapparatuur boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Wij hebben verschillende opties aan licht- en geluidtechnieken. U kunt bijvoorbeeld een piano huren die zo groot of klein ingezet kan worden als u wilt. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om DJ apparatuur in te huren, waaronder de DJ booth en mengpanelen of een leuke uitbreiding van een verlichte dansvloer. Hoe groot uw evenement ook is, wij hebben voldoende geluidsversterking voor het optreden van de band of DJ.

Licht en geluid boeken voor uw bedrijfsfeest, festival of themafeest

Heeft u nog vragen over de apparaturen die wij verhuren, neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder. U kunt ons 24/7 telefonisch bereiken of per mail.Waarom techniek inhuren?

Technische apparatuur en diensten zijn essentieel voor het succes van een evenement, vooral als het gaat om licht, geluid en videodisplays. Technische apparatuur en diensten kunnen u helpen om een professionele en indrukwekkende sfeer te creëren, waardoor uw evenement nog meer impact heeft.

Welke soorten technische apparatuur en diensten zijn er beschikbaar?

Er zijn tal van technische apparatuur en diensten beschikbaar, zoals geluidsapparatuur, lichtapparatuur, videodisplays, podiums, trussing, rigging, stroomvoorziening enzovoort.

Is het mogelijk om technische apparatuur en diensten zelf te installeren en te bedienen?

Dit hangt af van het type apparatuur en uw technische kennis. Sommige technische apparatuur en diensten zijn vrij eenvoudig te installeren en te bedienen, terwijl andere complexer zijn en meer technische kennis vereisen. Het is belangrijk om het juiste personeel te hebben voor het opzetten en bedienen van de apparatuur om er zeker van te zijn dat het evenement soepel verloopt.

Is er ondersteuning beschikbaar als er technische problemen optreden tijdens het evenement?

Ja, het technische verhuurbedrijf moet ondersteuning bieden en technische problemen tijdens het evenement kunnen oplossen. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de ondersteuning die beschikbaar is en hoe u contact kunt opnemen met het technische verhuurbedrijf in geval van problemen.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar