Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
The Jazz Kings
100% match

The Jazz Kings

Een geweldige en swingende jazzband die zijn jazz klassiekers kent.
De band The Jazz Kings is een unieke jazzband die authentieke, swingende jazz muziek tijdens uw feest verzorgt. De band be...
Lees meer

4,9 (9 Beoordelingen)
€ 1150 - € 3425
Christmas supremes boeken
100% match

Christmas supremes boeken

Ervaar een swingende jazz kerst met dit duo of trio!
Kerst Het organiseren van een kerstfeest kan veel gezelligheid met zich meebrengen maar het kan ook snel erg stressvol worden. Omdat Kers...
Lees meer

€ 895 - € 1495
The Winter Bells
100% match

The Winter Bells

Het blazerskwartet om ieder Kerstfeest compleet te maken!
Wilt u graag een kerstfeest organiseren? Of heeft de kerstmarkt nog entertainment nodig? The Winter Bells zijn een blazerskwartet om...
Lees meer

€ 695 - € 1895
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Kerstband huren

Kerst

kerstband huren kerstbands huren band kerst.jpeg

Kerstmis, voor vele de mooiste tijd van het jaar. Het is een warme periode in een donker en koud seizoen waar iedereen elkaar lief heeft. Warme chocomelk, kerstliedjes die te horen zijn in een mooie verlicht stadscentrum, kerstdiners en borrels en natuurlijk veel liefde en cadeaus. Elke familie die kerst viert heeft een eigen manier om deze feestdag te vieren en heeft eigen kerst tradities die elke generatie word voorgezet.
Als men aan Kerst denkt, komen vaak kerstliedjes op in hun hoofd. Kerstliederen die gaan over liefde en elkaar lief hebben of echte kerstklassiekers zoals ‘Last Christmas’ en ‘Jingle Bells’ zijn een groot karakteristiek van de kerstsfeer. Bij elk kerst feest word hierom ook de beste kerstliedjes gespeeld en staat kerstmuziek centraal.

U geeft een feest en wilt kerstmuziek maar weet niet waar te boeken? U wilt de leukste Kerst band voor uw kerstfeest? Bij Evenses hoeft u niet verder te zoeken! Wij hebben een groot aanbod aan verschillende soorten kerstbands die u kunt boeken zonder teveel moeite. Zo kunt u genieten van deze mooie tijd en een goed kerstfeest garanderen.

Huren Kerstband?

Evenses heeft vele opties voor kerstbands. Om het makkelijker te navigeren, hebben wij ze in verschillende subcategorieën gezet:

 • Coverband: dit type kerst band speelt covers van bekende liedjes. Als u op de beste kerstliedjes wilt dansen die iedereen kent, is dit soort band de keuze voor u.
 • Rockband: als de naam al zegt, speelt dit type kerst band in het rockgenre. Dit is leuk als u en uw gasten fan zijn van rockmuziek en u, uw kerstfeest meer op uw smaak wilt aanpassen.
 • jazz band: een jazz kerst band is perfect voor een kerstborrel of diner. Jazz is al jaren een groot genre als het gaat om Kerstmuziek omdat het net als Kerst een warm gevoel geeft.
 • Soul band: Soul kerst bands zijn een leuke optie wanneer u kerst wilt vieren met een beetje swing. Geniet van uw kerstdiner terwijl u meeswingt met de leukste kerstliedjes.
 • klassiek orkest: niet echt een kerst band maar wel in de categorie kerstband, is het klassiek orkest. Houd u niet zo zeer van pop/rock of jazz en wilt u een rustig en luxe sfeer hebben voor uw kerstfeest? Dan kunt u een klassiek kerstorkest boeken.

Met een kerst band kunt u genieten van de leukste kerstmuziek. U kunt een soort kerst band kiezen zodat u zeker weet dat u de muziek kan appreciëren en zodat uw muziek op u en uw feest wordt aangepast. U kunt de kerstband klassiekers laten zingen of u kunt kijken naar hun repertoire en van hun kerstmuziek genieten. Boek bij Evenses de kerst band voor u.

Band

Een band is altijd een goede keuze als entertainment. Of het nou een bekende band zoals de Romeo's is of een coverband, met een band als act is uw kerstfeest helemaal af. Bands zijn een muzikale groep die bestaan uit op zijn minst 4 muzikanten. Meestal heeft een *band *een leadzanger en speelt de rest een instrument. Instrumenten die vaak worden gebruikt zijn een piano of keyboard, gitaarsoorten en een drumstel.

De reden waarom bands zo bekend zijn als entertainment is omdat ze meer speling hebben qua liedjes en qua sfeer. U kunt bijvoorbeeld een coverband boeken die de beste kerstklassiekers zingt of u kiest voor een band die hun eigen kerst repertoire speelt.

Ook zijn bands vaak populairder omdat door de aantal mensen in een band, ze een leukere feest sfeer kunnen creëren. Het effect wordt groter en de bandleden moedigen elkaar en het publiek aan om te dansen en echt te feesten. Of ze kunnen juist ervoor zorgen dat het emotioneel word door middel van zang en het type instrument.

Kerst band huren

kerst band huren huren band kerst.jpeg

Een kerst band huren voor uw feest? Of een kerstband huren voor uw borrel of kerst bedrijfsfeest? U kunt voor elke kerstgelegenheid een kerst band huren. Of het nou voor een groot knal feest is of voor een rustige borrel, hier kunt u de kerst band huren die bij u en uw gelegenheid past.

Evenses werkt met enkel alleen professionele artiesten en als u kiest om voor een kerst band huren, kunnen wij u hierdoor ook garanderen op een feest die professioneel verloopt. De kerst bands die te huur staan bij Evenses weten hoe ze het publiek moeten lezen en om uw wensen waar te laten komen. Uw wens staat namelijk centraal als u een kerst band huren wilt. Onze event-specialisten zorgen ervoor dat uw kerstfeest vlekkeloos verloopt en dat u rondom entertainment niks te zorgen over heeft.

U kunt een kerst band huren door een offerte aan te vragen ofcontact op te nemen met onze event-specialisten. Fijne feestdagen en veel plezier met een kerst band huren!

Bij Evenses kunt u:

FAQ Kerst band

Welke kerst bands kan ik via Evenses boeken?

u kunt het aanbod zien bij de kerst band pagina, ook kunt u bellen naar ons en wij kunnen u een kerstband die past bij uw evenement aanraden

Kan ik een optie plaatsen?

U kunt bij ons altijd vrijblijvend een optie plaatsen op een Kerst band. Nadat u een optie geplaatst hebt, ontvangt u van ons een bevestiging per email. Een optie is gratis en twee weken geldig. Mocht er in de tussentijd een andere opdrachtgever geïnteresseerd zijn in de betreffende datum/artiest dan zullen wij altijd contact met u opnemen en heeft u meestal 48 uur de tijd om een beslissing te nemen.

Kan ik ook andere kerst acts boeken of alleen kerst bands?

Bij Evenses hebben wij dit jaar meerdere acts die een kerst editie voor hun optreden hebben gemaakt. Zo kunt u bijvoorbeeld een Klassiek Kerst Duo, Kerst DJ of Kerst Trio/Duo boeken. Zelfs solisten en acts die te boeken zijn hebben een kerst editie gemaakt.

Hoe kan ik weten hoe lang een kerst band kan komen draaien en wat de bijbehorende prijzen hiervan zijn?

De prijs en duur van de optredens en acts kunnen enorm uit een lopen. Vandaar dat het aan te raden is om een offerte aan te vragen voor de desbetreffende band of andere act. U kunt via de site een vrijblijvende offerte aanvragen door de informatie betreft het feest in te vullen en op te sturen. U kunt natuurlijk ook bellen om dit te vragen of u kunt ons deze vraag via de app of chat stellen. Wij proberen u zo snel mogelijk verder te helpen aan uw wensen om deze uit te laten komen!Wat is een kerst band?

Een kerstband is een groep muzikanten die samen optreden tijdens de feestdagen, met als doel de kerstsfeer te creëren en feestelijke muziek over te brengen. Ze spelen traditionele kerstliedjes en kerstmuziek, en het publiek kan meezingen en dansen. Het boeken van een kerstband is een populaire activiteit tijdens de feestdagen, vooral voor kerstfeesten en bedrijfsfeesten. Een kerstband is een manier om de feestdagen te vieren en te genieten van live muziek en gezelligheid.

Hoe duur is het boeken van een kerst band?

Het is belangrijk om op te merken dat de prijzen voor het boeken van een kerstband variëren en het is aan te raden om vroegtijdig te boeken en offertes van verschillende bands te vergelijken om de beste deal te vinden. Houd er ook rekening mee dat de prijzen voor het boeken van een kerstband meestal hoger zijn dan die voor het boeken van een band buiten de feestdagen.

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar