Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Violiste
100% match

Violiste

De violiste speelt mooie klassieke viool muziek voor uw receptie, diner of ceremonie.
Prettig in het gehoor liggende klassieke muziek. Onze violistes kunnen op de achtergrond spelen of als ce...
Lees meer

4,9 (12 Beoordelingen)
€ 545 - € 1200
De Vurige Viool
100% match

De Vurige Viool

Boek hier de vuurshow voor uw persoonlijke gelegenheid.
Maak je klaar om te worden betoverd door een buitengewone ervaring. De Vurige Viool brengt een betoverende fusie van prachtige vioolme...
Lees meer

€ 1150 - € 2070
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Violist huren

Violist boeken om een perfecte ambiance te creëren tijdens uw diner, bruiloft of receptie? Bij Evenses bent u aan het juiste adres. U kunt bij ons een violist huren om uw bedrijfsfeest, congres of gala tot een succes te maken.

Bij Evenses kunt u een violist boeken als solist, als duo of als ensemble. Wanneer u een duo boekt, kan de viool gecombineerd worden met een ander muziekinstrument zoals een altviool, handpan, piano of een cello. Bij een ensemble is dit gegarandeerd het geval. ​

Een Nederlandse violist kan ingehuurd worden om rustige achtergrondmuziek te spelen evenals voorgrondmuziek tijdens uw trouwfeest, opening of diner. De meeste violisten die bij ons te boeken zijn spelen klassieke muziek. Daarnaast hebben wij één duo met een viool en gitaar die jazz muziek speelt en één duo die popmuziek kan spelen op uw evenement. Elke violist die u kunt huren in ons aanbod is een professionele muzikant en afgestudeerd aan het conservatorium.

Violist huren, violist, violist boeken, boeken violist, violist boeken.jpg

Violist huren voor uw diner, bruiloft of receptie

Is het jullie trouwdag en zou u het wel passend vinden om ter ere van die mooie gelegenheid enkele van jullie favoriete nummers live te horen? Of is de tijd voor het jaarlijkse kerstfeest op kantoor weer aangebroken en zoekt u als organisator nog iets leuks voor op de achtergrond tijdens het diner? Waarom bekijkt u niet eens of het de moeite waard is om een violist te huren voor uw feest of evenement? De klanken van een viool zijn verrassend goed in te passen bij een uiteenlopende variatie aan feesten en evenementen. Van bruiloften en ceremonies tot feestelijke diners en themafeesten, een violist boeken zou zomaar een heel goed idee kunnen zijn.

De veelzijdigheid van de viool als instrument geeft u als organisator een hele rits aan opties qua muziekstijl die er gespeeld kan worden en samenstelling van de live act. Een violist boeken als solist kan een prachtige toevoeging zijn aan de gelegenheid, terwijl een klassiek trio met daarbij ook nog een piano en een zanger al uw gasten de hele avond op de dansvloer kan houden. Door een violist te boeken kunt u vrijwel alle kanten op met de muzikale begeleiding van uw feest.

Om die reden is het ook een goed idee om voor uzelf al een idee te vormen van het feest dat u gaat organiseren en het soort live muziek dat u daarvoor in gedachten hebt alvorens te beginnen met het boeken van een violist. Bij Evenses wijden we ons al jarenlang aan het plannen van feesten, het leveren van entertainment voor allerlei soorten evenementen en het boeken van live acts. Dankzij deze ervaring beschikken we over een uitgebreid aanbod professionele violisten met wie we al talloze keren eerder hebben samengewerkt. Zo weten we precies welke violist het beste bij ieder soort feestje past en die expertise stellen we graag ter beschikking aan onze klanten, zodat u de perfecte violist voor uw feest of evenement kunt boeken.

violist huren, huren violist, violist boeken, huren violist, boeken violist.jpg

Wij vinden het interessant om iets dieper in te gaan op de geschiedenis van de viool en zullen we ook enkele tips geven die van pas zullen komen bij het boeken van een violist. Als jullie bijvoorbeeld een keer een violist huren, dan wilt u gewoon dat dit professionals zijn.

Een stukje vioolgeschiedenis

De viool behoort tot de snaarinstrumenten, een instrumentenfamilie met een verleden dat duizenden jaren terug in de tijd gaat. Zo was de lier, een snaarinstrument dat ook wel als voorloper van de harp wordt gezien, al een populair instrument in de klassieke Oudheid. Ook in overgebleven kunst en literatuur uit het antieke Mesopotamië en het oude Indiase rijk, beide van enkele eeuwen voor Christus, zijn luitachtige instrumenten en andere soorten snaarinstrumenten terug te vinden.

Deze instrumenten verschillen echter aanzienlijk van wat wij kennen als de moderne viool. De oorsprong van de viool zoals wij die kennen is niet precies bekend, maar men is het er over het algemeen wel over eens dat het instrument direct afstamt van de Arabische rebab, een vioolachtig snaarinstrument dat via de Arabische handelaars rond de achtste eeuw werd verspreid over delen van Azië, Noord-Afrika, en Europa.

In de eeuwen die daarop volgden bleef het instrument veranderingen ondergaan en ontstonden er twee types: een kleiner instrument dat in de arm kon worden gehouden tijdens het spelen, ook wel lira da braccio (letterlijk lier voor de armen) genoemd in het Italiaans en een grotere variant, ook wel lira da gamba (lier voor de benen) genoemd, die tussen de knieën van de artiest moest staan. Alhoewel de lira da braccio aan het begin van de Renaissance oorspronkelijk werd gezien als een minder mooi en vooral minder aristocratisch instrument, is dit het type dat uiteindelijk het populairst werd en van waaruit de moderne viool is ontstaan.

Tijdens de Renaissance groeiden de steden Brescia en Cremona uit tot centra voor instrumentenbouwers en -ontwerpers. In de loop van de zestiende eeuw werden dan ook de eerste violen in hun huidige vorm gemaakt in het noorden van Italië. Dankzij de opkomst van meester-vioolbouwers in deze steden, waaronder de Stradivari-familie, de Guarneri-familie, en de Montagnana-familie, wordt de periode tussen de zestiende en achttiende eeuw door kenners ook wel het Gouden Tijdperk van de viool genoemd. De populariteit van het instrument groeide razendsnel, zowel onder de aristocraten als de straatmuzikanten, en verschillende van de exemplaren uit die tijd zijn vandaag de dag nog steeds terug te vinden in musea en privécollecties.

Violist huren, violist boeken, violist boekingen, violist boekingen.jpg

Tips voor het boeken van een violist

De viool is een instrument dat op heel veel verschillende manieren van toegevoegde waarde kan zijn voor een feest of evenement. Dat maakt van het huren van een violist een uitstekende manier om uw feest van een persoonlijke touch te voorzien, maar het zorgt er ook voor dat u goed moet kijken naar welke violist het best past bij het feest dat u voor ogen heeft. Zeker als het de eerste keer is dat u overweegt om een violist te boeken, kunnen er best een aantal vragen in u opkomen tijdens het boekingsproces. Om u alvast een eindje op weg te helpen, zetten we hieronder enkele tips op een rijtje waarmee het boeken van een violist gelijk een stuk overzichtelijker wordt.

Variatie van de viool

Wat allereerst belangrijk is om te weten, is dat u door het boeken van een violist uzelf niet limiteert qua muziekgenre. De viool wordt over het algemeen in één adem genoemd met klassieke muziek en daarvoor is het instrument natuurlijk uitermate geschikt, maar ook andere genres komen uitstekend tot hun recht op de viool. Denk daarbij aan energieke volksmuziek, chille jazzmuziek of een vioolversie van uw favoriete Top-40 hits.

Rol op uw feest wanneer jullie een violist huren

Naast de muziekstijl is ook de rol van muziek op uw feest belangrijk. Het is namelijk nogal een verschil of u op zoek bent naar een solo violist die tijdens een welkomstreceptie op de achtergrond speelt of naar een jazztrio dat wat leven in de brouwerij brengt na het eten. De viool is in principe geschikt voor verschillende soorten muzikale begeleiding, dus vergeet dit zeker niet te overleggen met de violist die jullie leuk lijkt.

Weinig voorwaarden

De manier waarop het optreden van de violist en de klanken van de viool tot hun recht komen tijdens uw evenement hangt voor een groot deel af van de locatie. Een violist heeft over het algemeen niet veel nodig, maar er moet in ieder geval genoeg ruimte zijn om te kunnen zitten en om zijn of haar muziekstandaard neer te kunnen zetten. Afhankelijk van het evenement en de locatie kan er ook nood zijn aan een versterker, dus overleg dat zeker met de artiesten in kwestie. Verder is het natuurlijk altijd vriendelijk om de violist wat te eten en/of te drinken aan te bieden, ook al staat dit niet expliciet in het contract.

Binnen of buiten

Gezien het weinige dat een violist nodig heeft om zijn of haar muziek te kunnen laten horen, is het ook mogelijk om een violist te boeken die optreedt in de buitenlucht. Het spreekt voor zich dat het weer en de omstandigheden er wel naar moeten zijn, maar de meeste violisten zullen het leuk vinden om buiten op te treden. Ook hier is het weer verstandig om dit op voorhand met de violist te bespreken, mocht u hem of haar in de buitenlucht willen laten spelen.

Een vleugje elegantie

De viool staat bekend als een heel verfijnd en elegant instrument, waardoor het boeken van een violist uw evenement kan voorzien van een vleugje klasse. Wat is er nou sfeervoller dan een klassiek viooltrio in smoking terwijl uw gasten allemaal een plekje vinden voor het diner? Een mooi aangeklede live violist act kan uw feest net die finishing touch geven waar u naar op zoek bent.

Wat Evenses voor u kan betekenen

Als u erover nadenkt om een violist te boeken voor uw feest of evenement, dan raden we ook om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan professionele violisten, waaronder klassieke solisten, popviolisten en jazz ensembles, die niet misstaan op een hele uiteenlopende variatie gelegenheden. Daarnaast kunnen wij u ook in contact brengen met een professionele violist die samen met een DJ knallende optredens kunnen geven die zowel muzikaal als visueel indruk zullen maken.

Door de jaren heen heeft Evenses talloze verschillende acts geboekt, waaronder verschillende acts met een violist. Met behulp van de zoekmachine op onze website kunt al eens gaan kijken wat uw opties zoal zijn, maar u kunt ook zeven dagen per week contact opnemen met onze event specialisten als u vragen heeft wat betreft het huren van een violist. U kunt hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kunt u er vanuit gaan dat we samen met u de violist huren die perfect past bij het feest of evenement dat u gaat organiseren.

Neemt u gerust contact op met Evenses om te vragen naar de mogelijkheden voor het huren van een violist. Wij zijn 24/7 bereikbaar en kijken ernaar uit om aan uw wensen te mogen voldoen. Daarnaast kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen als u een violist wilt boeken via deze website.Wat voor muziek speelt een violist?

Een violist kan verschillende soorten muziek spelen, van klassiek tot popmuziek en filmmuziek. Vaak bieden violisten een breed repertoire van muziekstukken aan, maar het is altijd goed om te informeren welke soorten muziek een violist kan spelen.

Hoe kan ik bepalen welk instrument geschikt is voor het evenement?

Het type instrument dat u kiest, hangt af van het type evenement dat u organiseert en de sfeer die u wilt creëren. Als u bijvoorbeeld een formele zakelijke bijeenkomst organiseert, zijn er andere instrumenten passend dan bij een feestelijke gelegenheid. Laat u adviseren met behulp van een omschrijving van de gelegenheid en de gasten. Wij helpen graag.

Kan een instrumentale muzikant buiten optreden?

Bij het boeken van een solist voor een buitenlocatie moet u rekening houden met het weer en de omgeving. Zorg ervoor dat de muzikant beschermd is tegen regen of wind en dat ze het geluid kunnen versterken als dat nodig is. Het kan ook helpen om een back-up plan te hebben in geval van slecht weer. Zeker in de winter kunnen de meeste muzikanten niet optreden buiten.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar