Vinyl DJ

Wordt je binnenkort veertig en heb je zin om een authentiek feestje met muziek uit jouw jeugd te geven? Ben je op zoek naar een originele live act als onderdeel van een festival in de buurt? Of ben jij dit jaar misschien verantwoordelijk voor de kantoorborrel en denk je erover na om het geheel een retro touch te geven? Waarom zou een vinyl DJ niet de ideale oplossing voor het feest of evenement dat je gaat organiseren? Naast de muziek zorgt het boeken van een vinyl DJ ook voor een vleugje visuele nostalgie, zeker wanneer je gasten er oog voor hebben. Lees meer

Onze topaanbevelingen

Bekijk hier al onze DJ acts in alle genres

 

Het mooie aan het boeken van een vinyl DJ is dat je er, op muzikaal vlak in ieder geval, vrijwel alle kanten mee op kan. Er zijn natuurlijk de vinyl DJ's die zich vooral bezighouden met tijdperk-gebonden muziek, zoals bv. jaren zeventig disco of jaren tachtig rock, maar het overgrote deel van de vinyl DJ's in Nederland en België kan met verschillende muziekgenres overweg. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of er wel een vinyl DJ bestaat die de muziek kan draaien die jij in gedachten hebt voor jouw feest of evenement.

 

Aan de hand van de snel verbeterende digitale technologie is het een stuk makkelijker en vooral toegankelijker geworden voor mensen om DJ te worden. Hierdoor is de populariteit van de DJ als entertainer enorm toegenomen. Enkele van de bekendste en meest succesvolle artiesten ter wereld op dit moment zijn DJ's, zoals The Chainsmokers, David Guetta, en Martin Garrix. Veel van de meest populaire feesten en festivals ter wereld, zoals Burning Man en Ultra Music Festival, hebben DJ's als headline acts. Deze trend heeft er voor gezorgd dat het aanbod DJ's voor jouw feest of evenement ook sterk gegroeid is de afgelopen jaren.

Dat het overgrote deel van deze generatie DJ's vooral digitaal hun sets ten gehoor brengen, wil niet zeggend dat er niet nog steeds DJ's zijn die vinyls gebruiken. Een aanzienlijke groep DJ's, zowel hobbyisten als professionals, verkiezen het werken met vinyls nog steeds boven digitale muziek. Als je dus op zoek bent naar een vinyl DJ voor het feest dat jij gaat organiseren, zal je in ieder geval een ruime keuze hebben. Het ligt er vooral aan naar wat voor muziek jij op zoek bent en wat voor rol je in gedachten hebt voor de DJ op jouw feest.

 

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om de perfecte vinyl DJ voor jouw feest of evenement te boeken, maar gezien het aanbod in Nederland en België is het over het algemeen een goed idee om hierbij de hulp in te roepen van een bedrijf dat ervaring heeft op het gebied van artiestenboekingen. Niet iedere vinyl DJ zal namelijk goed passen bij het feest of evenement dat jij gaat organsieren.  Evenses beschikt over een uitgebreid portfolio professionele vinyl DJ's voor wie wij al talloze boekingen hebben geregeld. Die expertise en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen, zodat jij de perfecte vinyl DJ kan boeken voor jouw evenement.

 

Onze entertainment specialisten zijn zeven dagen per week beriekbaar via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf het aanbod wil verkennen, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine het zoeken wat overzichtelijker maken. In combinatie met ander materiaal dat je kan vinden op het internet kan je zo een eerste indruk van de beschikbare vinyl DJ's vormen. Daarnaast gaan we hieronder ook een beetje dieper in op waarom een vinyl DJ beter bij jouw feest zou kunnen passen dan een digitale DJ.

 

 

 

Vinyl vs. digitaal: waarom een vinyl DJ beter bij jouw feest zou kunnen passen

De opkomst van de digitale muziek is hand in hand gegaan met de discussie over wat nou “beter” zou zijn: een vinyl DJ of een DJ die met digitale muziek werkt. Wat ons betreft is dat punt echter niet zo relevant: het is, naar onze mening, vooral belangrijk om te weten welk type DJ het beste past bij het feest of evenement dat jij in gedachten hebt. Het gaat er uiteindelijk om dat jij de best mogelijke optie vindt en boekt voor jouw feest. Voor het geval je daar nog niet helemaal uit bent voor jezelf, zetten we alvast enkele pluspunten van het boeken van een vinyl DJ op een rijtje.

 

 

 

Een verschil in geluidskwaliteit

OK, dit eerste punt is er misschien eentje voor de kenners en de fijnluisteraars, maar het geluid van vinyls kan wel degelijk zorgen voor een mooier en voller geluid, in vergelijking met muziek op CD's of in MP3-formaat. Daarnaast zijn de gevolgen van clipping (wanneer een of meerdere van de geluidselementen in een nummer het maximumniveau van de versterkers overschrijden) een stuk minder merkbaar bij vinyls dan bij digitale muziek. Zeker in het geval van grotere ruimtes en evenementen waarbij het volume bij tijd en wijlen omhoog gaat, is dit een punt om rekening mee te houden.

 

 

 

Kwaliteit versus kwantiteit

Net zoals verschillende andere pluspunten in dit lijstje is ook dit punt deels geïnspireerd door de romantiek van het draaien met vinyl platen. Over veel muziek op iTunes of in de privé-mappen op je computer beschikken, wil niet gelijk zeggen dat je ook een goede DJ bent. Een vinyl DJ geeft normaal gezien meer uit aan een nummer dan een digitale DJ, aangezien hij of zij de fysieke plaat moet kopen. In theorie zou dit dus betekenen dat de gemiddelde vinyl DJ een stuk beter nadenkt over welke nummers hij of zij aanschaft, en ook een stuk meer tijd spendeert aan het oefenen met de nummers in zijn of haar arsenaal.

 

 

 

Vinyl platen zijn tastbaar, in de handen van de DJ en op jouw feest

Misschien wel het grootste verschil tussen vinyl DJ's en digitale DJ's is dat de eerste groep aan het werk gaat met fysieke platen van de muziek die ze willen spelen, terwijl de tweede groep eigenlijk nooit te maken krijgt met de muziek in één of andere fysieke vorm. Dit zorgt vaak voor een authentieker, persoonlijker sfeertje. Daarnaast is ook het visuele aspect een wereld van verschil, zowel voor de vinyl DJ zelf als voor het publiek. Een digitale DJ is vooral bezig met de computer en de draaitafel, als deze zelfs niet één en dezelfde machine zijn, terwijl je een vinyl DJ constant in de weer is met platen uit de collectie die hij of zij heeft meegenomen. Dit voegt een heel uniek element toe aan de performance van een vinyl DJ op jouw feest of evenement.

 

 

 

In de tijd van vinyl draaide de muziek nog om de muziek

Dit is waarschijnlijk het meest pro-vinyl argument in deze lijst, maar er zit wel een kern van waarheid in. Het is een veelvuldig gehoord argument dat, als gevolg van de groei van het internet en daarmee  digitaal als prominent formaat voor moderne muziek, de gemiddelde kwaliteit van de hedendaagse muziek een stuk lager ligt dan, pak 'm beet, dertig of veertig jaar geleden. Of dat waar is lijkt ons vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur , maar wat wel waar is, is dat het in de tijd van de vinyls een stuk kostbaarder was voor artiesten om muziek uit te brengen. Dat zou dan weer betekenen dat er langer werd nagedacht over het uitbrengen van een nummer, wat zou leiden tot een hogere kwaliteit van beschikbare muziek. Wat ons betreft, ligt het er vooral aan wat voor muziek jij het liefst wil horen tijdens jouw feest.

 

 

 

Perfect voor een vleugje nostalgie

Waar het uiteindelijk om gaat, is wat voor feestje je gaat geven en welke muziek je graag zou horen tijdens dat feest. Als je iets gaat organiseren waarbij een vleugje nostalgie wel van pas komt, dan is het een goed idee om te overwegen een vinyl DJ te boeken. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan een jaren zeventig themafeest of een feestje voor het vieren van jullie dertigste trouwdag. Een live act van een vinyl DJ kan precies de finishing touch zijn waar je naar op zoek bent voor jouw feest of evenement, en precies het soort entertainment dat je gasten niet iedere dag van dichtbij meemaken.

 

 

 

Wat Evenses voor je kan betekenen

Als je overweegt om een vinyl DJ te boeken voor jouw feest of evenement, dan is het verstandig om daarbij ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses hebben we een lange en succesvolle historiek opgebouwd met een breed scala aan professionele vinyl DJ's, waaronder DJ Vintage en DJ Classics, om maar een paar namen te noemen uit ons portfolio. Daarnaast kunnen wij je ook in contact brengen met professionele vinyl DJ's die samen met een instrumentale begeleiding, zoals de saxofoon of de gitaar, zowel muzikaal als visueel indruk zullen maken met een show waar nog lang over na zal worden gepraat.

 

In de afgelopen decennia heeft Evenses honderden verschillende acts geboekt, waaronder verschillende professionele vinyl DJ's. Met behulp van de zoekmachine op onze website kan je ons mooie aanbod al eens bekijken, terwijl je ook zeven dagen per week contact op kan nemen met onze bookers en entertainment specialisten als je vragen hebt wat betreft het boeken van een vinyl DJ. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de vinyl DJ boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

 

 

 

Vinyl DJ huren? Het inhuren van een goede is een leuke toevoeging voor uw evenement of huwelijk. Deze DJ's bieden ieder een uniek pakket qua stijlen en muziek genres. Zo is het compleet aan u in welke stijl de avond zal zijn. Misschien bent u iemand met affiniteit heeft met Jaren 70 muziek. Of heeft u liever Disco, House, Techno of Funk muziek op uw evenement? Bijna alles is mogelijk. De Discjockeys hebben namelijk een assortiment van 10.000+ elpees. Dus vraag gerust vantevoren een plaatje aan, allicht hebben ze hem. 

 

Alle Vinyl-DJ's zijn persoonlijk en zorgvuldig uitgezocht door Evenses. Wij noodzaken namelijk dat de act proffessioneel en zo vermakelijk mogelijk is. We kunnen stellig zeggen dat elke Discjockey in ons aanbod een ervaren en volleerde act is. Wij hebben het voorrecht dat we een uitzonderlijk assortiment aan Vinyl-DJ's in dienst hebben bij Boekingsbureau Evenses. Ofwel we kunnen/zullen altijd een eminente act leveren. 

 

 

Vinyl DJ huren voor uw feest, jubileum en evenement

 

Heeft u interesse in het boeken van een Vinyl-Deejay? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen dan voor u een all-in totaalprijs berekenen. Bij Boekingsbureau Evenses hebben we overigens veel meer soorten acts. Allround Dj's, Drive-in shows, bekende DJ's en nog veel meer. Kijk hieronder voor een overzicht en het huren van een Vinyl DJ. Mocht u eerst meer informatie wensen over het boeken van een Vinyl DJ, lees dan verder in de blog hieronder.

 

Vul onderstaande gegevens in en ontvang vrijblijvend een prijsopgave.
Niet nodig