Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Orkest Dixieland
100% match

Orkest Dixieland

Dit bijzondere orkest verzorgd al lopend een swingend en sfeervol optreden.
Dit Dixieland orkest is leuk om uw gasten te ontvangen op uw feest, receptie of winkelopening. Het dixieland orkest...
Lees meer

4,7 (7 Beoordelingen)
€ 695 - € 2195
Dixieland Band
100% match

Dixieland Band

Deze band zorgt al lopend voor een swingende avond
Deze dixieband loopt al swingend over uw feest. Altijd boordevol gezelligheid en met een grote glimlach weten zij al uw gasten te entertain...
Lees meer

€ 695 - € 1530
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Dixieland orkest

Het feest is vrijwel klaar, de catering is helemaal geregeld, en de uitnodigingen liggen klaar om de deur uit te gaan. Toch heb je nog steeds het gevoel dat er nog iets ontbreekt om echt leven in de brouwerij te brengen. Maar wat? Mensen die al eens een feestje of evenement hebben georganiseerd komt deze vraag waarschijnlijk bekend voor. Je wil tenslotte dat de sfeer op het feest een beetje uitbundig is en dat de genodigden zich een beetje vermaken. In dergelijke gevallen kan het boeken van een Dixieland orkest het ideale idee zijn om je feestje die finishing touch te geven.

Een klassiek Dixieland orkest is een ensemble dat Dixieland jazz speelt, een stijl van jazz waarvan de wortels liggen in het New Orleans van de twintigste eeuw. De samenstelling van een Dixieland orkest kan sterk variëren, zeker wat betreft live acts voor op feesten. Van een jazz trio tot een kleine band of een volledig orkest, je kan in Nederland Dixieland orkesten boeken voor allerlei soorten evenementen.  Via Evenses kan je zelfs opteren voor het boeken van een bewegend Dixieland orkest dat zich tijdens uw feest al lopend tussen je gasten begeeft.

Lijkt zoiets je wel wat, maar weet je niet zeker hoe te beginnen aan het vinden en boeken van een Dixieland orkest? Om te beginnen, kan je een kijkje nemen naar de acts op onze website, waar ieder orkest ook een profiel heeft. We raden ook aan om wat video's en ander materiaal op te zoeken of op te vragen van de Dixieland orkesten die je leuk lijken. Daarnaast kan je ook altijd terecht bij ons voor meer informatie over het boeken van Dixieland orkesten en voor hulp bij het boeken. We zijn zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op de website als per telefoon en e-mail.

Wat is Dixieland jazz?

Dixieland jazz is een soort jazz die voor het eerst werd gespeeld door jazzmuzikanten in het oude New Orleans. De naam “Dixieland” is een verwijzing naar het 'Oude Zuiden' in koloniaal Amerika, specifiek naar de regio iets ten zuiden van de Mason-Dixonlijn, de grenslijn tussen de staten Pennsylvania en Maryland. Dixieland jazz komt oorspronkelijk uit New Orleans en is één van de vroegste stijlen van de jazzmuziek. Hoewel de gebruikte instrumenten en de grootte van de band sterk kunnen variëren, bestaat een Dixieland orkest over het algemeen uit een "frontlinie" van trompet, trombone, en klarinet, met een "ritmesectie" bestaande uit ten minste twee van de volgende instrumenten: de gitaar of de banjo, de snarige bas of de tuba, piano, en drums.

Een typisch Dixieland jazzoptreden bestaat uit één instrument (meestal de trompet) dat de melodie of een herkenbare variatie daarop speelt en de rest van de instrumenten (van de eerder genoemde) 'frontlinie' die op basis van improvisatie die melodie aanvullen. Dit zorgt er grotendeels voor dat Dixieland jazz vaak een stuk gevarieerder en polyfoner klinkt dan, bijvoorbeeld, een bigband die volgens een strak ingestudeerd stuk speelt. De muziek begon aan bekendheid te winnen aan het begin van de twintigste eeuw, maar de term “Dixieland” als aanduiding van het subgenre binnen de jazz werd pas echt populair na de komst van de Original Dixieland Jazz Band in 1917 en hun miljoenen verkochte platen. Ook Louis Armstrong's All-Stars is een band die vaak in de volksmond wordt geïdentificeerd met Dixieland jazz. Beide orkesten zijn het opzoeken waard als je erover denkt om een Dixieland orkest te boeken voor je feest of evenement, al zal je ze ongetwijfeld al kennen als je fan bent van het genre.

Orkest Dixieland.jpeg

Ga je een groots verjaardagsfeest organiseren en ben je op zoek naar een manier om je gasten aan het dansen te krijgen? Wil je van de opening van je nieuwe winkel een uitbundig feest maken? Of zoek je misschien een originele act om het jaarlijkse bedrijfsdiner wat op te peppen? Wat voor feestje je ook gaat organiseren, door een Dixieland orkest te boeken kan je er een memorabele gelegenheid van maken. De Dixieland bands met wie wij regelmatig samenwerken spelen gevarieerde repertoires, van jazz en pop tot Nederlandse meezingers en jouw favoriete liedjes, en passen zich graag aan op basis van de omstandigheden en de wensen van de klanten. Je kan in de meeste gevallen ook mede bepalen over de samenstelling van de band en welke instrumenten er gebruikt worden. Op die manier kan je vrijwel iedere gelegenheid een persoonlijke touch geven.

Verschillende soorten Dixieland jazz

Aangezien jazzmuziek in het algemeen voor een groot deel wordt gekarakteriseerd door improvisatie, bestaan er veel subgenres binnen de jazz, waarvan Dixieland er eentje is. Het subgenre Dixieland jazz kan echter ook weer onderverdeeld worden in verschillende stijlen, waarvan de meest voorkomende de Chicago Style, de West Coast Revival, en de Dutch Old Style Jazz zijn.

Chicago Style jazz is een vorm van jazz die, als gevolg van de verhuizing van veel Zuiderse muzikanten richting het Noorden na 1917, sterk geïnspireerd is door de originele Dixieland jazz uit New Orleans. De overgang van de originele stijl naar Chicago Style werd vooral vertegenwoordigd door de grotere nadruk op solo-refreinen in plaats van kleine solo-breaks, evenals door de nadruk op snellere tempo's, snarige bas en gitaar (ter vervanging van de traditionele tuba en banjo), en saxofoons. King Oliver en Jelly Roll Morton waren enkele van de grootste sterren van de Chicago-jazzscene, terwijl Louis Armstrong met zijn Hot Five en Hot Seven band furore maakte in de muziekindustrie van de jaren 1925 tot 1928 met zijn typische vorm van Chicago Style. De ontwikkeling en groei van Chicago Style jazz zou uiteindelijk ook het begin blijken van de swingmuziek in de jaren dertig en veertig.

De West Coast Revival jazzstijl is eigenlijk een reactie op de groei van de Chicago Style en de hechte link van die stijl met de swingmuziek. Eind jaren dertig werd de West Coast Revival gestart door Lu Watters en zijn Yerba Buena Jazz Band in San Francisco, en dit werd later uitgebreid door trombonist Turk Murphy. De muziek van iconische Dixieland artiesten als Joe "King" Oliver, Jelly Roll Morton, Louis Armstrong en W.C. vormde de basis van het West Coast Revival repertoire. De aanwezigheid van de banjo en de tuba in de ritmesecties is een typische karakteristiek van een West Coast Revival orkest.

Tenslotte vertegenwoordigt ook de Dutch Old Style jazz (of Oude Stijl, zoals het in Nederland genoemd wordt) een belangrijk subgenre van de Dixieland jazz. Min of meer gelijktijdig met de groei van jazzmuziek in New Orleans in de vroege twintigste eeuw werd de traditionele jazz ook weer populairder in Nederland. Veel Nederlandse jazzbands waren op dat moment echter óf al overgestapt naar de swingmuziek óf juist nog bezig met de vroegere jazz en ragtime. De heropleving van de jazz in Amerika werd in Nederland niet echt gevolgd, waardoor nieuwe jazzmuzikanten moesten improviseren wat betreft beschikbare instrumenten (piano's en contrabassen waren, bijvoorbeeld, niet overal beschikbaar) en ensembles, met een hele nieuwe stijl als gevolg.

Door de invloed van de twee belangrijkste orkestvormen van de harmonie in de Lage Landen, de harmonie en de fanfare, bevatten traditionele Nederlandse jazzbands geen piano en geen snaarinstrumenten, afgezien van de banjo. Wat je in deze ensembles wel terugziet zijn trompetten, trombones en saxofoons vergezeld van een klarinet, een sousafoon, en een percussiesectie. Deze invloed is ook terug te zien in de grootte van een typisch Nederlands jazz gezelschap: Met een gemiddeld aantal van vijftien bandleden zijn Nederlandse jazzbands de grootste ensembles om traditionele jazzmuziek te spelen.

Of je nou het genre net begint te verkennen of al jarenlang geniet van energieke Dixieland jazz, bij Evenses helpen we je maar wat graag om jouw feestje of evenement van de ideale band te voorzien. Het boeken van een Dixieland orkest hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zeker niet met de hulp van onze ervaren bookers en entertainment specialisten. Of je nou op zoek bent naar een simpel jazztrio voor wat achtergrondmuziek tijdens het diner of naar een Nederlands Oude Stijl orkest om je gasten mee van hun sokken te blazen, samen kunnen we het Dixieland orkest boeken dat perfect bij je feest én binnen je budget past.

Orkesten dixieland.jpeg

Wat kan Evenses voor jouw feest betekenen?

Er zijn maar weinig acts zo geschikt voor het oproepen van dat typische sfeertje uit het New Orleans van de vroege twintigste eeuw als een Dixieland jazzband. Door een Dixieland orkest te boeken kan je een vrolijke, energieke ambiance creëeren, terwijl het ook een originele aanvulling op je evenement is. Je gasten krijgen tenslotte, normaal gezien, niet iedere dag de kans om Dixieland jazz van een live orkest mee te maken.

Één van de grote voordelen van het werken met de bands op onze website is dat wij al veel ervaring hebben met het boeken van deze Dixieland orkesten. Acts als het Orkest Dixieland en éénmansfanfare De Harmonie hebben wij al vele malen eerder geboekt voor onze klanten. Om je een inzicht te geven in de ervaring van die klanten kan je op de website ook uitgebreide reviews vinden over de te boeken Dixieland orkesten in kwestie. In combinatie met wat videomateriaal, een demo, en de hulp van onze bookers kan je op deze manier een goed beeld krijgen van de ensembles alvorens een beslissing te nemen.

Onze Dixieland orkesten kunnen zich aanpassen aan vrijwel iedere soort feest en ieder thema, van romantische bruiloften en swingende feesten met vrienden tot Kerstfeesten met collega´s en authentieke Amerikaanse Thanksgiving diners. Met vragen over de beschikbaarheid van onze bands en de mogelijkheden om een Dixieland orkest te boeken kan je zeven dagen per bij ons terecht, zowel via het offerteformulier op de website als per e-mail en telefoon.

Dixieland orkest voor uw feest, verjaardag of bruiloft huren? Een dixieland orkest breng een swingende sfeer op elke gelegenheid. Naast het feit dat een dixieland orkest de gasten perfect kan vermaken zijn ze ook nog een eens breed inzetbaar. Zo spelen ze popmuziek, top 40 muziek, jazzmuziek en Nederlandse meezingers. Daarnaast is elke formatie mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een leuk dixieland trio, band of gewoon een heel orkest. Onze Dixieland orkesten zijn erg flexibel en houden rekening met uw wensen. Heeft u liever een lopend Dixieland orkest, die al lopend de gasten vermaken? Dan is dat geen probleem. Onze dixieland orkesten zijn mobiel, maar kunnen uiteraard ook gewoon op een podium optreden. Met de combinatie van zang en instrumenten zoals banjo's, tuba's en blazers weten onze Dixieland muzikanten er een fantastisch feest van te maken.

Dixieland orkest huren voor uw stadsfeest, festival of event.

Voor elke gelegenheid kunt u ons dixieland orkest boeken zoals voor de opening van uw winkel, op de lokale markt of gewoon op uw eigen feest. Het leuke aan onze dixieland orkesten zijn dat zij op veel thema's kunnen inspelen. Zo kunnen zij zich met Kerst aanpassen aan uw kerstthema en nemen zij zelf de benodigde outfits mee. Bent u benieuwd naar het soort muziek dat onze dixieland orkesten spelen? U kunt het dixieland muziek beluisteren via de demo's. Wij helpen u graag om uw evenement tot een succes te maken, daarom kunt u altijd contact met ons opnemen om advies te vragen. Wij zijn 7 dagen per week beschikbaar en helpen u graag verder.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar