Ben je de verjaardag van een van je kinderen aan het plannen en wil je graag iets origineels organiseren om het feest memorabel te maken? Is je partner een enorme fan van kunst en stripfiguren en ben je op zoek naar een manier om dat te combineren met een feestje? Of maak je onderdeel uit van de organisatie van het jaarlijkse feest op kantoor en willen jullie de rest van de collega's verrassen met iets grappigs? Je hebt er misschien nog niet aan gedacht, maar het boeken van een sneltekenaar zou wel eens een topidee kunnen zijn.
Maar wat is een sneltekenaar eigenlijk? Een sneltekenaar, soms ook wel een karikaturist genoemd, is een artiest die razendsnel tekeningen maakt en dan met name portretten. Op het feest dat je gaat organiseren, bijvoorbeeld, zou een sneltekenaar van jouw gasten grappige tekeningen kunnen maken, zoals je ook wel eens ziet op markten of andere evenementen. Over het algemeen worden zulke tekeningen ook wel karikaturen genoemd en hebben ze een grappige ondertoon. Niet alleen is het leuk entertainment tijdens het feest, maar ook een origineel aandenken aan het feest, aangezien je gasten hun portretten mee naar huis kunnen nemen.

Daar komt nog bij dat het boeken van een sneltekenaar van toegevoegde waarde kan zijn voor een hele uiteenlopende variatie aan gelegenheden. Van verjaardagen en bruiloften tot festivals en bedrijfsevenementen, door een sneltekenaar te boeken kan je een vleugje humor toevoegen aan het feest of evenement dat je gaat organiseren. De aanwezigheid van een sneltekenaar geeft het feest daarnaast ook wat extra dynamiek, aangezien je gasten actief worden vermaakt door de artiest, zeker wanneer zijn of haar tekeningen en karikaturen in de smaak vallen.

Het boeken van de ideale sneltekenaar voor jouw feest of evenement hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het over het algemeen wel een goed idee om hierbij de hulp in te roepen van een partij die bekend is in de wereld van sneltekenaars. Niet iedere sneltekenaar zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat jij in gedachten hebt. Bij Evenses beschikken we over een uitstekende contacten met verschillende professionele sneltekenaars voor wie wij al talloze boekingen hebben verzorgd. Die expertise en ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte sneltekenaar kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Wat voor stijl je ook zoekt en welke sneltekenaar je ook wil boeken, bij Evenses helpen we je graag met het vinden en boeken van de ideale keuze voor jouw feest. Om te beginnen, kan je al eens kijkje nemen op deze website. Je kan via de zoekmachine door de profielen van de sneltekenaars in ons portfolio scrollen, onder andere door te filteren op het type feest en het beschikbare budget. Daarnaast vind je hier ook een heel aantal reviews van mensen die al eens gewerkt hebben met, of getekend zijn door, de sneltekenaar in kwestie. Dat kan je al een eindje op weg helpen wat betreft het boeken van een sneltekenaar. Verder kan je onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon.

Waarom is het leuk om een sneltekenaar te boeken?

Zoals eerder gezegd, is een sneltekenaar iemand die in korte tijd een cartoon kan maken van de gasten op jouw feest of evenement. Dit kan echt heel snel gaan: een professionele sneltekenaar kan in enkele uren tientallen portretten maken. Afhankelijk van jouw voorkeuren en die van de artiest kunnen deze getekend worden op papier, op servetten, op bierviltjes, wat je wil. Mocht je nog niet overwogen hebben om een sneltekenaar te boeken voor jouw feest, dan zetten we hieronder enkele pluspunten van deze vorm van entertainment op een rijtje.

Een sneltekenaar vertegenwoordigt universeel entertainment

In tegenstelling tot veel andere vormen van entertainment die je kan boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren, is de kunst van een sneltekenaar heel universeel, Dat wil zeggen, karikaturen zijn duidelijke visuele kunst, waardoor factoren als, bijvoorbeeld, de talen die je gasten spreken, vrijwel geen rol spelen. Tijdens internationale evenementen, zoals grote kantoorfeesten of bruiloften bijvoorbeeld, kan dit erg goed van pas komen.

Een sneltekenaar is anders dan anders

Om ervoor te zorgen dat een sneltekenaar zijn of haar werk kan doen, is het soms nodig dat je gasten enkele minuten de tijd nemen om te poseren. Dat kan een welkom rustmoment vormen voor hen, zeker als de rest van het feest heel energiek is. Tussen het eten, dansen, en  drinken door kan het best fijn zijn om even een paar minuten te zitten terwijl de sneltekenaar een leuk portret maakt.

Een sneltekenaar kan een blikvanger zijn

In vergelijking met verschillende andere acts die je kan boeken voor jouw feest of evenement kan een sneltekenaar een hele originele aanvulling op de feestelijkheden. Zo kan een sneltekenaar een grote hit zijn op een verjaardag of een bruiloft, maar ook, bijvoorbeeld, op beurzen en andere professionele evenementen. Door een sneltekenaar te boeken, vergroot je de kans op het aantrekken van potentiële nieuwe klanten, aangezien de mensen minstens enkele minuten bij jouw stand moeten doorbrengen om hun portret te laten maken. Dat geeft jou de tijd om in een informele setting jouw sales pitch te doen.

Een sneltekenaar creërt blijvende herinneringen voor jouw gasten

Één van de leukste dingen aan het boeken van een sneltekenaar is dat je de aanwezige mensen voorziet van een leuke en blijvende herinnering aan het feest. Ieder portret is een persoonlijk kunstwerkje dat de mensen mee naar huis kunnen nemen. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat er nog lang zal worden nagepraat over jouw feest of evenement.

Waar moet je zoal op letten bij het boeken van een sneltekenaar?

Het boeken van een sneltekenaar hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het is wel verstandig om tijdens het boekingsproces met enkele factoren rekening te houden. We zetten hieronder al enkele dingen op een rijtje die je in de gaten dient te houden als je overweegt om een sneltekenaar te boeken voor jouw feest of evenement.

Bevalt het eerdere werk van de sneltekenaar in kwestie?

Aangezien het tekenen van karikaturen een zeer persoonlijke vorm van kunst is, kan de stijl van tekenen enorm verschillen per artiest. Het is om die reden belangrijk om al eens een kijkje te nemen naar het werk van de sneltekenaars in kwestie alvorens over te gaan tot het boeken. Dit kan je doen door het aanbod op onze website te verkennen, en door beeldmateriaal van de sneltekenaars online op te zoeken, bijvoorbeeld. In de meeste gevallen zal een professionele sneltekenaar voorbeelden van zijn of haar werk online hebben staan.

Hoe gaat de sneltekenaar in kwestie te werk?

Breed gesproken zijn er twee manieren waarop een sneltekenaar te werk kan gaan op jouw evenement: al zittend op een min of meer vaste plek op het feest, of al lopend tussen de gasten door. Aangezien iedere vorm bepaalde voorwaarden heeft voor het maken van leuke portretten, zoals bijvoorbeeld de belichting en het materiaal waarop getekend wordt, is het verstandig om dit duidelijk af te spreken met de sneltekenaar in kwestie.

Hoe lang wil je dat de tekenaar bezig is op het evenement?

In essentie is een sneltekenaar een artiest die een optreden geeft, net als, bijvoorbeeld, een DJ of een muzikant. Het is dus belangrijk dat je duidelijk met de sneltekenaar afspreekt wanneer tijdens het feest hij of zij karikaturen van de gasten tekent, en hoe lang hij of zij daar mee bezig gaat zijn. Door dit goed af te spreken, maak je de planning van het feest alweer iets overzichtelijker.

Wat heeft de sneltekenaar nodig om zijn of haar werk te doen?

Simpel gezegd heeft een sneltekenaar niet veel meer nodig dan papier en tekengerief, maar overleg dit zeker met hem of haar alvorens de boeking te formaliseren. Daarnaast zal je misschien een plekje en een stoel en tafel voor de artiest moeten regelen. Om het feest of evenement nog verder te personaliseren, vind je het misschien ook leuk om de sneltekenaar te laten tekenen op gepersonaliseerd papier, bijvoorbeeld met het logo van je bedrijf of de naam van het feestvarken erop. Wat je ook wil, overleg het zeker met de sneltekenaar die je leuk lijkt.

Wat Evenses voor je kan betekenen

Als entertainmentbureau werken wij samen met een ruim aanbod sneltekenaars die geschikt zijn voor allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen. Of je nou een zomers feest in de tuin geeft en dat van een vleugje humor wil voorzien, of een eindejaarsdiner organiseert voor het kantoor waarvan je wil dat de aanwezigen er nog lang over na zullen praten, bij Evenses helpen je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een sneltekenaar te boeken kan je jouw feest helemaal uniek maken, zeker als je op voorhand samen met hem of haar afspreekt wat voor soort portretten er worden getekend en waar de nadruk op wordt gelegd.

Bij het boeken van een sneltekenaar is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van sneltekenaars. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van de artiestenboekingen en we hebben door de jaren heen honderden verschillende acts geboekt. Als je zelf eerst eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de  zoekmachine op onze website alvast een eerste stap zetten. Daarnaast kan je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een sneltekenaar. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de sneltekenaar boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Sneltekenaar boeken voor uw verjaardag, bedrijfsfeest of bruiloft? Bij evenementenbureau Evenses hebben we een wijd en diep assortiment aan sneltekenaars en karikaturisten in te huren. Alle tekenaars zijn persoonlijk door ons uitgekozen op basis van professionaliteit, kwaliteit en teken-stijl. De tekenaars/karikaturisten bezitten allemaal dus de competenties om uw evenement een humoristisch aandenken te geven door een karikatuur te laten maken. Er zijn voor het kiezen van een karikatuurtekenaar meerdere opties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan karikatuur tekenen van foto's of een groepskarikatuur.

Sneltekenaar huren voor elke gelegenheid

Heeft u interesse in een karikatuurtekenaar huren? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen alles in onze macht doen om al uw wensen waar te maken. Bij boekingskantoor Evenses bent u op de juiste plek voor het boeken van een sneltekenaar! Hieronder vindt u een blog met meer informatie over het boeken van een sneltekenaar.