Pianist

Pianist huren voor uw verjaardag, bruiloft of bedrijfsfeest? Wij van boekingsbureau Evenses helpen u hier graag bij. We bieden namelijk een breed assortiment aan van verschillende pianisten die te huur zijn voor uw event. In ons aanbod hebben wij klassieke pianisten, jazz pianisten, pop piansten en pianist-entertainers. Voor chiquere gelegenheden komt de klassiek pianist goed tot zijn recht. De jazz- en pop pianist zijn erg geschikt om sfeervolle achtergrond muziek te verzorgen. De pianist-entertainer maakt er met zijn zang en interactie een groot feest van. Lees meer

Onze topaanbevelingen

Alle pianisten die u kunt huren voor uw ceremonie, receptie en borrel

 

De pianisten nemen standaard een digitale piano mee. Als u een piano of vleugel wenst kunnne wij deze ook voor u verzorgen. Wij werken uitsluiten met professionele muzikanten. Al de pianisten in ons aanbod zijn ervaren, netjes verzorgd en goede spelers. Zo bent u er zeker van dat de pianist een goede optreden zal verzorgen. 
 

Pianist inhuren voor uw feest, verjaardag of trouwfeest

 

Er zijn maar weinig instrumenten die zo veelzijdig zijn als de piano, in ieder geval op het gebied van Westerse muziek. Van klassieke muziek en popmuziek tot jazz en rock 'n roll, de piano heeft de afgelopen eeuw in vrijwel ieder populair genre een plaatsje bemachtigd. Luister maar eens goed naar de liedjes op de radio: de kans is groot dat je in een overgroot deel van die liedjes een soort piano kan herkennen.

Dat betekent dus ook dat je een pianist kan boeken voor een heel veel verschillende soorten feesten en evenementen. Ga je binnenkort trouwen met de liefde van je leven en wil je de ceremonie laten begeleiden door een pianist die live jullie favoriete klassieke stukken speelt? Organiseer je het eindejaarsdiner voor je bedrijf en wil je tijdens het eten wat kalme achtergrond muziek laten spelen? Of geef je volgende week een jazzfeestje voor vrienden uit de straat en wil je ze graag verrassen met een live pianist? Wat voor soort evenement of feest je ook gaat organiseren, de kans is klein dat het boeken van een pianist niet voor een toegevoegde waarde zorgt. Een live performance van een professionele pianist kan jouw feestje net voorzien van dat extra tikkeltje originaliteit en entertainment.

De veelzijdigheid van de piano kan het boeken van een pianist echter ook wat ingewikkelder maken, zeker als je nog niet precies weet wat voor soort evenement je gaat organiseren of naar wat voor soort muzikale begeleiding op zoek bent. Om die reden is het zeker verstandig om daar alvast een goed idee van te vormen, in ieder geval voor jezelf, voordat je begint met het zoeken en boeken van een pianist. Niet iedere pianist zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat jij in gedachten hebt.

Om die reden is het dan ook een goed idee om bij het boeken van een pianist samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van artiestenboekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid portfolio professionele pianisten met wie we al heel vaak samen hebben gewerkt. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte pianist kan boeken voor jouw feest. Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Mocht je eerst zelf het aanbod willen verkennen, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine alvast een eerste selectie maken. Daarnaast zullen we hieronder ook wat dieper ingaan op de piano in het algemeen en waar je zeker op moet letten wanneer je een pianist gaat boeken.

 

 

Een stukje pianogeschiedenis

 

Het exacte jaar waarin de piano is uitgevonden, is niet bekend, maar we weten wel dat de piano is uitgevonden door de Italiaanse muziekinstrumentenbouwer Bartolomeo Cristofori, ergens rond het jaar 1700. Indertijd werd het nieuwe instrument een pianoforte, of soms fortepiano, genoemd. Zowel het woord piano als het woord forte komt uit de Italiaanse muziekterminologie, waarbij de eerste zacht betekent en de laatste sterk. In de context van de piano refereren deze termen aan de variatie in volume die optreedt als het gevolg van de pianist die de toetsen van de piano zachter of harder indrukt. De fortepiano wordt alom gezien als de voorloper van de hedendaagse piano en is het instrument waar, bijvoorbeeld, Mozart al zijn pianomuziek op heeft gecomponeerd.

De moderne piano is een slag-, toets-, en snaarinstrument waarmee muziek kan worden gemaakt door het gebruik van een combinatie van een klavier (of toetsenbord) en twee of drie pedalen. De klanken worden gecreëerd bij het indrukken van de toetsen van het klavier van de piano, want iedere toets zorgt ervoor dat via een mechanisme de hamers aan de binnenkant tegen de snaren van de piano slaan. Met de pedalen kan de pianist daarna de klanken verder bepalen.

In het geval van een piano met twee pedalen wordt het linkerpedaal wordt ook wel una corda, of één snaar, genoemd, aangezien het indrukken van dit pedaal ervoor zorgt dat de hamer minder snaren met minder kracht raakt, met minder volume als gevolg. Het rechterpedaal wordt ook wel het sustainpedaal genoemd en zorgt ervoor dat bij indrukken alle dempers van de snaren worden gehaald, waardoor de klanken van de toetsen langer doorklinken. Sommige piano's beschikken ook nog over een derde pedaal dat verschillende functies kan hebben. Soms is het een zogenaamd moderatorpedaal waarmee het geluid van de piano gedempt kan worden (bijvoorbeeld als je wil oefenen zonder al teveel lawaai te maken) en soms betreft het een zogenaamd sostenutopedaal waarmee je alle snaren van de piano kan laten doorklinken. Dit type pedaal zit over het algemeen enkel op de grotere (vleugel)piano's.

Vandaag de dag bestaan er binnen de familie van de klassieke piano verschillende soorten piano's. De typische, kleinere piano die je zo nu en dan tegenkomt bij mensen thuis wordt ook wel buffetpiano of huiskamerpiano genoemd. Dit type heeft de snaren in een verticale samenstelling liggen en produceert een minder krachtig geluid dan een vleugelpiano. Bij een vleugelpiano liggen de snaren horizontaal in een vlak en kan de pianist een groter volume creëeren. Ook de projectie van het geluid is beter in het geval van een vleugel. Verder heeft de afgelopen decennia ook de elektrische piano of keyboard aan populariteit gewonnen, met dank aan vooral de techno en de rockmuziek.

 

 

Enkele punten om rekening mee te houden bij het boeken van een pianist

 

Een pianist boeken is op zich niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om met belangrijke factoren rekening te houden tijdesn het boekingsproces. Dat komt onder andere door de verschillende soorten piano's die er bestaan en doordat het een relatief groot instrument in vergelijking met veel andere instrumenten. Om je alvast op weg te helpen in je zoektocht naar de perfecte pianist voor jouw feest zetten we hieronder enkele van de belangrijkste punten op een rijtje.

 

 

De muziek

Het is al eerder aangestipt, maar het vinden en boeken van een pianist die precies datgene kan brengen wat jij wil, wordt een stuk makkelijker wanneer je weet wat voor muziek je van hem of haar wil horen tijdens het evenement. Organiseer je, bijvoorbeeld, een wat formeler evenement op een vrij grote locatie waarbij rustige achtergrondmuziek perfect zou zijn? Dan is een pianist op een vleugelpiano waarschijnlijk een uitstekende optie. Geef je een klein feestje met als thema jazz om je verjaardag te vieren met wat vrienden en familie? Dan is een goede pianist met een simpele huiskamerpiano misschien al voldoende. Wat voor feestje of evenement je ook organiseert: hoe beter je weet naar wat voor pianomuziek je op zoek bent, hoe sneller je de ideale pianist kan boeken als je eenmaal begint met zoeken.

 

 

De piano zelf

Is het het soort piano dat je nodig hebt aanwezig op de locatie? Dat is één van de eerste dingen die je jezelf moet vragen wanneer je een pianist gaat boeken. Als je op zoek bent naar een pianist met een keyboard, dan is de kans heel groot dat hij of zij zelf het instrument meebrengt. In het geval van een akoestische piano is dit echter een ander verhaal. Aangezien de pianist normaal gezien niet rondzeult met een eigen akoestische piano, moet het instrument óf al op locatie zijn óf door jou daar worden neergezet. Dit is iets dat je zowel met de verantwoordelijke voor de locatie als met de pianist zelf moet bespreken.

 

 

Overige benodigdheden van de pianist

Ter bevordering van de organisatie, maar ook zeker om onaangename budget-gerelateerde verrassingen tee voorkomen, is het nuttig om te vragen aan de pianist wat hij of zij nodig zal hebben voor het optreden. Deze wensen kunnen variëren van, bijvoorbeeld, een parkeerplaats vlakbij de plek waar zal worden opgetreden als de pianist een eigen keyboard meeneemt, tot een ruimte om zich te verkleden en het beschikbaar stellen van enkele drankjes en versnaperingen. Er valt vaak wel te onderhandelen over deze overige benodigdheden, dus zorg ervoor dat er duidelijk wordt vastgelegd wat er allemaal inbegrepen zit in de uiteindelijke prijs van de pianist die je gaat boeken.

 

 

Wat Evenses voor je kan betekenen

 

Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid scala aan pianisten, waaronder jazzpianisten, klassieke pianisten, en pianisten met elektrische piano, die geschikt zijn voor optredens op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen. Daarnaast kan je bij ons pianisten boeken die zelf ook zingen. Of je nou een romantische viering van je trouwdag organiseert en die dag wil begeleiden met prachtige live pianomuziek, of een zakelijk diner met receptie geeft waarbij je de gasten wil ontvangen met enkele rustige pianostukken, we helpen je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een pianist-zanger te boeken kan je jouw feest helemaal een persoonlijk tintje geven, zeker als je op voorhand samen met hem of haar de playlist samenstelt.

Bij het boeken van een pianist is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van pianisten. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van de party planning en we hebben door de jaren heen al talloze verschillende acts geboekt. Met behulp van de  zoekmachine op onze website kan je alvast beginnen aan je zoektocht, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een pianist. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de pianist boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

 

Voor meer informatie of het boeken van een pianist kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar via telefoon of email. Ook kunt u via de website een voorstel aanvragen. Mocht u vragen hebben aarzel dan niet om contact met Evenses op te nemen. Wij helpen u graag met het huren van de juiste pianist.

Vul onderstaande gegevens in en ontvang vrijblijvend een prijsopgave.
Niet nodig