Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
April Summer boeken
100% match

April Summer boeken

Drag queen, entertainer en host April Summer nu te boeken bij Evenses!
Drag queen April Summer Op 20-jarige leeftijd heeft Hildo voor het eerst een travestietie-optreden gedaan in de kroe...
Lees meer

prijs op aanvraag
Lassepoester boeken
100% match

Lassepoester boeken

Hosten, performen, bingo’s, doorbitch? She can do it all!
Lassepoester biografie Lassepoester is een energiek, ludiek, sexy & fierce Queen die van al uw evenementen een sickening show maakt!...
Lees meer

€ 495 - € 1250
The Alley girls boeken
100% match

The Alley girls boeken

Glitter, Glamour en Entertainment. Boek The Alley Girls bij Evenses!
Wie zijn the Alley Girls? Maak kennis met Florence, Conny en Christine. Het travestietrio dat inmiddels al 25 jaar het l...
Lees meer

€ 1250 - € 2250
LIONSTORM boeken
100% match

LIONSTORM boeken

Een uniek Glitchcore duo die doen wat zij willen
LIONSTORM is een dynamisch rapduo dat bekend staat om hun confronterende muziekstijl, met invloeden van hiphop, punk, bubbling en glitchcore. ...
Lees meer

prijs op aanvraag
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Drag Queens

Wat is een Drag queen precies?

Een drag queen is iemand, meestal een man, die zichzelf opzichtig verkleedt en opvoert als vrouw, meestal als onderdeel van een entertainment- of cabaretact. De term "drag queen" is afkomstig uit de LGBT-cultuur en wordt vaak gebruikt om een man te beschrijven die zich uitdost en optreedt als vrouw voor de vermaak of amusement van het publiek. Het drag queen-genre omvat een breed scala aan optredens, van lip syncs en dansroutines tot comédie en verhalenvertelling.

drag queen seo.jpeg

Geschiedenis van drag

De eerste queen of drag
De eerste persoon die zichzelf als de 'queen van drag' omschreef was William Dorsey Swann en presenteerde 'Drag Gala's' in 1880 in Washington DC. Hij is later veroordeeld omdat hij een bordeel runde. Hij heeft aangevraagd of het toegestaan zou kunnen worden om Drag Gala's te organiseren maar dat werd afgewezen.

Spelshows
De jaren daarna is het op veel plekken nog niet toegestaan geweest om als een vrouw gekleed te gaan zonder dat het als grap bedoeld was. In spelshows gebeurde het wel en daar werd het een populaire act. Toch is er ook in de spelshows uiteindelijk een te grote link gelegd met homoseksualiteit en sekswerk en dat was niet toegestaan.

Nachtclubs
In het begin van 1900 werd het nadoen van het vrouwelijke geslacht geassocieerd aan de LGBT-community en de criminaliteit die daarbij kwam kijken. Het werd zo erg dat gelegenheden alleen plaat konden vinden in het nachtleven van de slechte delen van een stad. In de nachtclubs werden grenzen opgezocht over geslacht en seksualiteit waar mensen geaccepteerd werden hoe zij waren.

De kunst van drag

Het proces om er als een prachtige drag queen uit te zien kan uren duren. Elke drag heeft een specifieke stijl, impressie en boodschap met de uitstraling van de look. De hele look van een drag is extravaganter dan wat een typische vrouw zou dragen. In de prachtige kunstwerken treden drags op in een 'drag show' wat uit verschillende elementen kan bestaan.

drags.jpeg

Wat doet een Drag queen?

Een drag queen vermaakt het publiek door zichzelf op te voeren als een vrouw, met overdreven make-up, kleding, haar en attributen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals door middel van lip syncs, dansroutines, comédie-acts, verhalenvertelling, en andere soorten entertainment. Het doel van een drag queen-optreden is om te vermaken en te ontspannen, en soms om boodschappen over gender en seksualiteit te verkondigen. Drag queens zijn vaak een belangrijk onderdeel van de LGBTQ+-cultuur en worden vaak beschouwd als pioniers en ambassadeurs van vrijheid, diversiteit en verdraagzaamheid.

Waarom zou je een drag queen boeken voor het feest?

Er zijn verschillende redenen om een drag queen te boeken voor een feest:

  • Vermaak: Drag queens zijn bekend om hun opzichtige en vermakelijke optredens, en ze zorgen voor een unieke en verfrissende ervaring op het feest.

  • Unieke entertainment: Drag queens bieden een uniek type entertainment dat je niet snel ergens anders vindt. Ze creëren een feestelijke en ontspannen sfeer, en vermaken het publiek met hun verbluffende vermommingen en opvoeringen.

  • Representatie van de LGBTQ+-gemeenschap: Door een drag queen te boeken, laat je zien dat je inclusief bent en openstaat voor verschillende levensstijlen en identiteiten. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan de beleving van het feest en de gemeenschap.

  • Een aanvulling op het feestthema: Je kunt een drag queen boeken als een specifieke aanvulling op het feestthema. Bijvoorbeeld, als je een Gatsby-thema hebt, kun je een glamoureuze drag queen boeken die het thema verder versterkt.

Over het algemeen bieden drag queens een vermakelijk en onvergetelijk element aan het feest, en dragen ze bij aan een inclusieve en verdraagzame sfeer.

Wat kan Evenses voor u betekenen?

Een drag queen boeken is de manier om uw gasten een keer een compleet andere ervaring te bezorgen. Een drag queen kan worden ingezet op diverse gelegenheden, denk hierbij aan een bedrijfsfeest, feest, evenement, bruiloft of festival. Bij het huren van een een drag queen is 1 ding zeker, het wordt hoe dan ook een spektakel. De shows zijn origineel, mysterieus en over de top. De meeste een drag shows nemen ongeveer 10 minuten in beslag. De drag queens staan bekend om hun mooie bijpassende kostuums, dansstijlen en make-up. Een drag queen boeken bij Evenses heeft diverse voordelen want Evenses hanteert een all-in prijs. Dit houdt in dat kosten voor de shows en reiskosten al inbegrepen zijn bij de prijs. Dit bespaart u weer een hoop geregel, zodat u kunt genieten van een spectaculaire vuurshow.

Drag queens kunnen zowel op kleine als grootschalige evenementen worden ingezet. Om uw feest nog completer en specialer te maken, beschikt Evenses over diverse opties, heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een Foto Spiegel, Verlichte Dansvloer of Cocktailbar? U kunt vrijblijvend contact opnemen met een van onze medewerkers en wij helpen u graag verder met het vinden van de juiste drag show.

Bij Evenses kunt u:

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar