Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Zanger Clay
100% match

Zanger Clay

Laat u betoveren door zanger Clay met zijn prachtige soulvolle stemgeluid!
Zanger Clay boeken voor uw evenement, feest, bruiloft of bedrijfsfeest? Clay is een zeer allround zanger. Hij is een...
Lees meer

4,6 (5 Beoordelingen)
€ 845 - € 1605
Patricia Foort
100% match

Patricia Foort

Een swingende zangeres die live heerlijke nummers zingt van soul, jazz, pop tot gospel
Een swingende zangeres die live heerlijke soul, disco, motown, pop, jazz en gospel muziek zingt. Zangere...
Lees meer

4,8 (8 Beoordelingen)
€ 445 - € 1115
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Gospel artiesten

Gospel artiesten.jpeg

Wat is Gospel muziek?

Gospel muziek is afgeleid van kerkdiensten van spirituals en bluesmuziek en is een vorm van zwarte Amerikaanse muziek. Oorspronkelijk werd de term gospelmuziek gebruikt om te verwijzen naar de religieuze liederen gezongen door blanke en Afro-Amerikaanse christenen. Beide groepen aanbidden op vergelijkbare manieren, maar na verloop van tijd begonnen er uiteindelijk verschillen te ontstaan. Wanneer men aan Gospel denkt, wordt dit al gauw gedefinieerd als Afro- Amerikaanse christelijke muziek. Gospelmuziek omvat hymnen en andere liederen die zijn ontleend aan de orale tradities van de Afro-Amerikaanse cultuur. De muziek van Gospel werd gezongen door de tot slaaf gemaakte mensen terwijl ze op plantages werkten om hun moreel op te krikken en tevens troost te vinden in de pijn en het lijden van de slavernij. Omdat het vaak verboden was om echte Afrikaanse muziek te maken (noch tekst, noch instrumentaal) ontstond er een nieuwe vorm van muziek. Met de kennis van harmonie en typische ‘call-to-response’ in de Afrikaanse cultuur werd dit toegepast op Europese muziek, van bijvoorbeeld de kerk waar de liederen van hoop en bemoedigingen ontstond.

De term Gospelmuziek ook wel vertaald naar evangelie, is beïnvloed door het latijn en het Grieks. Het heeft twee Germaanse wortels en wanneer vertaald naar het oud- Engels wordt dit geschreven als Godspell. God betekent goed en de spreuk betekent nieuws of verslag. Het woord evangelie betekent eveneens goed nieuws. Deze term is inmiddels algemeen bekend en wordt sinds het einde van de 19e eeuw veel gebruikt.

Artiesten gospel.jpeg

In de muziek van gospel zijn er twee stromingen onder te verdelen.

Southeren Gospel

Deze vorm van Gospel werd meestal a capella gezongen, oftewel zang zonder muzikale begeleiding. Dit werd later begeleid door instrumenten waarbij zang nog steeds het belangrijkste onderdeel van het gospel is. Hierbij wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van een meerstemmige zangstijl, ook wel close harmony genoemd. Deze muziekvorm wordt ook wel ‘White gospel’ genoemd en was vooral voor de blanke gemeenschap.

Black Gospel

Deze vorm van gospel is waar de meeste mee bekend zijn. Black Gospel wordt vooral solistisch gezongen of in koren, en vaak ook een combinatie van beide. Dit kent het publiek ook van van tv en films zoals bijvoorbeeld de filmklassieker "Sister Act" of "The fighting Temptations" met Grammy Award winnares en zangeres Beyoncé in de hoofdrol.

De ontwikkelingen van Gospel muziek.

In 1874 wordt de term gospel voor het eerst gebruikt als Phillip Bliss een zangboek uitbrengt getiteld “gospelsongs. A choice Collection of Hymes and Tunes”. Hierin werd een nieuwere stijl kerk muziek beschreven die wat toegankelijker was. Deze was tevens makkelijker te onthouden en mee te zingen in tegenstelling tot de traditionele kerkmuziek wat vrolijker en opwekkend was. Rond de jaren 20 van de 20e eeuw is gospel als muziekstijl een feit. Een decennia later komen er sterke invloeden vanuit de blues en wordt gospel hierdoor een stuk diverser. Er ontstaan bands die in het gospel muziekstijl optreden al dan niet een stuk rustiger. (blues) songwriters gaan zich in dit decennia ook met gospel bezighouden. Hierin ontstaat er niet alleen een creatieve impuls maar ook zeker een lucratieve. Gospel wordt bij het publiek een groot succes wat resulteerde in verschillende platenmaatschappijen en producers. In de jaren 50 nemen blanke kerkkoren elementen over vanuit de “black gospel” zodat deze deels versmelt met de “white gospel”

Bekende Gospelartiesten.

Gospel kent inmiddels grote nationale en internationale gospel artiesten. Wanneer je aan Gospelartiesten denkt komen vele grote namen naar boven.

Aretha Franklin is ongetwijfeld één van de beroemdste en meest invloedrijkste zangeressen van de 20e eeuw. De ontwikkeling van vele genres waaronder rock, funk, jazz, r&b, soul en pop zijn beïnvloed door haar zang- en muziekstijl. Aretha Franklin was al menig ander mainstream -artiest volleerd zanger van gospelmuziek. Haar live album ‘Amazing Grace’ die zij samen opnam met het Southern gospel Community choir en James Cleveland in 1972 is tot vandaag het bestverkocht album van Franklin. Het album werd dubbel Platinum en verkocht meer dan 2 miljoen exemplaren in de VS.

 • Sam Cooke

In het begin van de 20e eeuw met de ontwikkeling van Soul- en gospel muziek word Sam cooke, ook wel “the king of soul’ ongetwijfeld als een invloedrijke artiest beschouwd. Ook hij begon op jonge leeftijd als gospelzanger. In zijn tijd waar Sam Cooke in de band “The Souls Stirrers” gospel zong, werd hij uiteindelijk een van de leadzangers en begon met het schrijven van zijn eigen liedjes! Van zijn meest bekende hits ‘A Change is gonna come’ schreef Cooke in de jaren 50 als een protest lied voor de burgerrechtenbeweging.

 • Johnny Cash

Als één van de meest beroemdste Country zangers van de 20e eeuw beelfde Johnny Cash een streke terugkeer naar het christelijke geloof. Dit zou uiteindelijk zijn muzikale focus en stijl beïnvloeden. Tegen de tijd dat Cash praktiserend christen werd had hij al verschillende gospel albums uitgebracht. Cash versmolt met zijn twangy stem en akoestische gitaar het country- en gospelgenre. Hij nam zowel originele hymnes als covers op en werd opgenomen in de Gospel Music Hall of Fame voor zijn bijdrage aan het genre.

 • Elvis Presley

Hij staat in de geschiedenis bekend als onder andere een van de belangrijke figuren in de ontwikkeling van rock’n roll. Maar van jongs af aan was Elvis ook een volleerd gospelzanger. Tijdens zijn carrière bracht hij 3 gospel albums uit en stond tevens bekend als een liefhebber van het gospelgenre.

Nederlandse Gospel artiesten

Dit is maar een kleine greep van Gospel artiesten die Het gospel naar de hitlijsten brengen. Maar op Nederlandse bodem zijn er ook zeker artiesten die bekend staan om hun gospelmuziek. Denk bijvoorbeeld aan Berget Lewis onder andere bekend van Ladies of Soul. In 1986 ging de zangers met een gospelkoor op tournee door de verenigde staten en in 1998 richtte zij “The Berget Lewis Gospel Train” op.

Gospel artiesten.jpg

Naast Berget Lewis hebben we ook Shirma Rouse. Natuurlijk kennen de meeste Shirma Rouse van The voice of Holland maar naast haar deelname aan het progamma heeft deze zangeres een indrukwekkend CV. Shirma heeft haar carriere als achtergrondzangeres volbracht bij artiesten aonder andere als Chaka Khan en Anouk. Met Anouk verzorgde Shirma Rouse de backing vocals op het Eurovisie Song festival met haar deelname en wordt hier uitgeroepen tot beste backingvocalist van het songfestival. Naast deze 2 powervrouwen heeft Nederland nog artiest die het gospel vertolken als Pearl Jozefzoon, Sabrina Starke en meer!Wat voor soort gospelartiesten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten gospelartiesten, waaronder soloartiesten, koren, bands, ensembles en meer. Gospelartiesten kunnen verschillende muziekstijlen spelen, waaronder traditionele gospelmuziek, hedendaagse gospelmuziek, praise & worship, gospelblues en meer.

Hoe lang duurt een gospeluitvoering?

De duur van een gospeluitvoering varieert afhankelijk van de artiest en de gelegenheid. Sommige uitvoeringen duren slechts enkele minuten, terwijl andere enkele uren kunnen duren. Over het algemeen duren gospelconcerten meestal tussen 30 minuten en 2 uur.

Welke instrumenten worden gebruikt bij gospel?

Gospelartiesten maken gebruik van verschillende instrumenten, afhankelijk van de stijl van de muziek en de grootte van de groep. Enkele van de meest voorkomende instrumenten zijn piano, keyboard, drums, basgitaar, gitaren, blazers (zoals trompet en saxofoon), percussie en meer.

Wat voor soort evenementen zijn geschikt voor gospelartiesten?

Gospelartiesten kunnen worden geboekt voor verschillende soorten evenementen, waaronder kerkdiensten, concerten, festivals, bruiloften, beurzen, conferenties, enzovoort. Gospelartiesten zijn geschikt voor elk evenement waar muziek en spirituele beleving belangrijk zijn.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar