Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Live Saxofonist
100% match

Live Saxofonist

Wilt u een geslaagde gelegenheid? Boek dan een van onze top saxofonisten!
De live saxofonist is een conservatorium geschoolde muzikant met jarenlange ervaring. Solo zet de saxofonist een mooi...
Lees meer

4,7 (6 Beoordelingen)
€ 395 - € 990
Saxofonist Ron
100% match

Saxofonist Ron

Deze saxofonist brengt sfeervolle saxofoon muziek, dit kan akoestisch of met backing tracks.
Saxofonist Ron is geen gewone saxofonist, maar een echte entertainer. Door zijn sfeervolle klanken...
Lees meer

4,9 (7 Beoordelingen)
€ 445 - € 1115
Sax & Songs
100% match

Sax & Songs

Multitalent Sax & Songs is DJ, zanger, saxofonist en toetsenist!
Sax en Songs biografie Sax & Songs is DJ, Saxofonist, toetsenist en zanger. Dit betekent dat hij op allerlei manieren is in...
Lees meer

5 (5 Beoordelingen)
€ 995 - € 1890
Saxofonist Craig
100% match

Saxofonist Craig

Saxofonist Craig is een echte ras muzikant, met internationale ervaring
Saxofonist Craig is een echte alleskunner. Zo speelt hij mee in bekende bands, heeft hij zijn eigen jazz ensembles en s...
Lees meer

4,8 (5 Beoordelingen)
€ 395 - € 990
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Saxofonist

Saxofonist boeken voor uw ceremonie, bruiloftsfeest of bedrijfsfeest? Evenses Entertainment heeft een wijd aanbod in saxofonisten, denk hierbij aan: jazz saxofonisten, soul saxofonisten en saxofonisten die met een DJ meespelen. De saxofoon staat bekend om zijn serene toon. In de jazz, pop en soul muziek wereld is het ook een gewaardeerd instrument, maar tegenwoordig is het ook een ideale combinatie met de elektronische muziek. Een saxofonist is breed inzetbaar en te boeken als solo artiest voor een romantische avond, als een duo in combinatie met een pianist of een trio formatie met een pianist en een bassist. Ook is het mogelijk om een volwaardige band samen te stellen. Bent u opzoek naar de zwoele tonen van jazz muziek, dan is een saxofonist eigenlijk een must! Bent u meer een liefhebber van top 40 muziek? Dat kunnen onze saxofonisten ook uitstekend.

Saxofoon, saxofonen.jpg

Saxofonist boeken voor uw bruiloft, romantisch diner of personeelsfeest

Is uw echtgenoot helemaal gek van bigbandmuziek en wilt u hem een leuke verrassing geven voor zijn vijfenveertigste verjaardag? Bent u verantwoordelijk voor de organisatie van het bedrijfsdiner deze maand en wilt u ervoor zorgen dat na het eten de voetjes nog even van de vloer gaan? Of organiseert u een swingend jaren dertig themafeestje met vrienden en wilt u iets van een retro-achtige sfeer oproepen? In deze gevallen en nog veel meer andere is het boeken van een saxofonist misschien wel een hartstikke goed en vooral heel origineel idee. Als instrument kan de saxofoon deel uitmaken van talloze acts, van bands die moeten zorgen voor relaxende achtergrondmuziek tot ensembles die uw gasten de hele avond aan het dansen houden.

Een saxofonist boeken is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer u een feest of evenement gaat organiseren, maar de saxofoon kan van meer toegevoegde waarde zijn voor uw feest of evenement dan u denkt. Een goede saxofonist kan zowel zelf liedjes spelen als de acts van anderen begeleiden, waardoor het boeken van een saxofonist u talloze opties geeft op muzikaal gebied. Daarnaast zal het voor uw gasten ook een originele verrassing zijn, aangezien we aannemen dat zij niet andere dag van een live saxofoonconcert speciaal voor hun kunnen genieten.

Daarom is het verstandig om bij het boeken van een saxofonist samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van artiestenboekingen. Bij Evenses beschikken we over een breed scala aan professionele saxofonisten met wie we al heel vaak hebben samengewerkt. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat u de perfecte saxofonist kunt boeken voor uw feest. U kunt onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website of per e-mail of telefoon. Mocht u nog niet willen bellen en eerst zelf even willen rondkijken, dan kunt u met de hulp van onze zoekmachine alvast een eerste zet geven. Daarnaast zullen we hieronder ook wat dieper ingaan op de geschiedenis van de saxofoon en geven we enkele tips voor het boeken van een saxofonist voor uw feest of evenement.

Een stukje saxofoongeschiedenis

In tegenstelling tot verschillende andere instrumenten is in het geval van de saxofoon wél bekend wanneer het instrument is uitgevonden en door wie. De uitvinder van de saxofoon is de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax, naar wie, zoals u kunt zien, het instrument ook vernoemd is. Sax begon met de ontwikkeling van de saxofoon rond het jaar 1840 en liet het zes jaar later patenteren in Frankrijk.

De legende gaat dat Sax de saxofoon eigenlijk min of meer per ongeluk uitvond toen hij bezig was met een ophicleïde, een Frans blaasinstrument uit de negentiende eeuw. Volgens de Franse componist en dirigent Louis Hector Berlioz kwam Sax op het idee voor wat wij vandaag de dag kennen als de saxofoon toen hij het mondstuk van een klarinet op een ophicleïde zette. Sax is namelijk de uitvinder van de saxofoon, maar hij was ook een specialist op het gebied van koperinstrumenten, waaraan hij door de jaren heen talloze verbeteringen aanbracht. Zo is, bijvoorbeeld, de basklarinet ook door de Belgische instrumentenbouwer ontworpen.

De saxofoon, welke ook wel eens in afgekorte vorm de sax wordt genoemd, is een blaasinstrument dat over het algemeen gemaakt is van koper. Ondanks dat feit behoort de saxofoon tot de instrumentenfamilie van de houtblazers waartoe onder andere ook de blokfluit en de klarinet behoren. Dit komt omdat een saxofonist geluid produceert met behulp van een trillend houtachtig stuk riet in plaats van met lippen die trillen binnen een mondstuk, zoals het geval is bij de leden van de familie van de koperblaasinstrumenten waartoe onder andere ook de trompet en de trombone behoren. Door in het mondstuk van de saxofoon te blazen, gaat het riet trillen en ontstaat het geluid dat door het verdere lichaam van het instrument reist.

Binnen de categorie van de koperinstrumenten is de saxofoonfamilie een aparte familie. Hiertoe behoren, onder andere, de soprillo (of piccolosaxofoon), de kleinste saxofoonsoort ter wereld, de altsaxofoon (of altsax of simpelweg alto), het meest voorkomende type saxofoon, en de bassaxofoon, welke qua bereik één van de laagste saxofoons is. De saxofoonfamilie heeft echter nog verschillende andere volwaardige en gerelateerde leden die verschillen op basis van ondermeer het bereik en de vorm van het instrument. Bij het boeken van een saxofonist zal ook de performer zelf u meer kunnen vertellen over het type saxofoon dat hij of zij speelt en op wat voor manier die geschikt is voor uw feest of evenement.

saxofonen.jpg

Wat extra informatie omtrent het boeken van een saxofonist

Het boeken van een saxofonist verschilt op zich niet veel van het boeken van een gitarist of een harpist, en hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Net als ieder ander instrument zijn er ook bij de saxofoon echter specifieke dingen waar u op dient te letten wanneer u een saxofonist gaat boeken voor uw feest. Aangezien het boeken van een saxofonist een entertainment optie waar veel mensen mogelijk niet gelijk aan denken wanneer ze een feestje gaan organiseren, zullen we aan de hand van enkele standaardvragen iets meer informatie geven over wat een professionele saxofonist zoal voor u en uw gasten kan doen.

Wat heeft een saxofonist zoal te bieden?

Alvorens een saxofonist te boeken, is het goed om alvast een idee te hebben van wat voor soort muziek u graag wilt horen tijdens uw feest of evenement. De saxofoon is een veelzijdig instrument en kan dus gebruikt worden als onderdeel van verschillende muziekstijlen, van pop covers en klassieke muziek tot swingende jazz en nostalgische bluesmuziek. Een saxofonist is vaak thuis in meerdere stijlen, al raden wij aan om voor een saxofonist te gaan die zich voornamelijk toelegt op de muziekstijl die u zelf ook in gedachten hebt voor het feest. Live saxofoonmuziek heeft een bepaalde unieke energie en het boeken van een saxofonist zorgt ervoor dat uw gasten een memorabel optreden voorgeschoteld krijgen.

Voor wat voor evenementen is het een goed idee om een saxofonist te boeken?

Het mooie aan de saxofoon en het geluid dat ermee kan worden geproduceerd, is dat het perfect kan passen bij hele uiteenlopende soorten omgevingen. Wilt u samen met uw partner een speciale dag gewoon met z'n tweetjes vieren met een uitgebreid diner thuis? Laat een saxofoonsolist een uurtje of twee langskomen om de avond van de juiste romantische tonen te voorzien. Gaat u trouwen en wilt u van de ceremonie een evenement maken dat men zich nog jarenlang zal herinneren? Een saxofoontrio is uitstekend om het grote moment wat extra volume te geven. Organiseert u een discofeestje voor uw zoon en wilt u hem en zijn vriendjes verrassen? Boek een saxofonist die energieke covers van bekende popnummers kan spelen terwijl u op de achtergrond de originele versies van die nummers uit de speakers laat knallen. Kortom, een saxofonist is een goed idee voor vrijwel ieder soort feest, het ligt er vooral aan hoe u het invult en daarmee helpen we u graag.

Wat heeft een saxofonist over het algemeen nodig voor zijn act?

Één van de voordelen aan het boeken van een saxofonist is dat de saxofoon als instrument weinig ruimte behoeft. Natuurlijk moet de performer wel genoeg ruimte hebben om zich comfortabel te kunnen bewegen, zeker wanneer u wilt dat hij of zij een beetje leven in de brouwerij brengt met de muziek, maar ruimte zal over het algemeen geen probleem bij het boeken van een saxofonist.

Wat betreft de benodigde uitrusting zal een saxofonist het meeste zelf meebrengen. Dat de artiest zijn of haar saxofoon meeneemt is vrij vanzelfsprekend, maar ook een muziekstandaard en bladmuziek behoren normaal gezien tot de items waar de saxofonist zelf voor zorgt. Het is echter een goed idee om samen met de saxofonist even te doorlopen wat zoal nodig is qua uitrusting en of u zelf nog voor iets moet zorgen. Zo is het ook nuttig om te vragen of hij of zij nood heeft aan een versterker of iets anders van elektronische apparatuur, dan kunt u dat eventueel nakijken voordat de contracten worden getekend. Op deze manier is alles duidelijk, zowel voor de saxofonist als voor uzelf en komt u later ook niet voor onaangename verrassingen in uw budget te staan.

Wat Evenses voor u kan betekenen

Zeker als u zelf nog nooit een saxofonist hebt geboekt voor een feest of evenement raden wij aan om de hulp in te roepen van een partij met ervaring. Als entertainmentbureau werken we bij Evenses samen met een breed portfolio aan saxofonisten, waaronder bluessaxofonisten, saxofoonensembles, en klassieke saxofonisten die geschikt zijn voor allerlei soorten feesten, van bruiloften en ceremonies tot themafeesten en zakelijke evenementen. Daarnaast kunnen wij u ook in contact brengen met professionele saxofonisten die samen met een DJ spetterende shows op poten kunnen zetten die zowel muzikaal als visueel indrukwekkend zijn.

Evenses is al lange tijd actief in de wereld van entertainment en artiestenboekingen, en we hebben door de jaren heen honderden verschillende acts geboekt, waaronder verschillende acts met saxofoons. Met behulp van de zoekmachine op onze website kunt u de opties alvast gaan verkennen, terwijl u ook zeven dagen per week terecht kan bij onze event specialisten met vragen omtrent het boeken van een saxofonist. U kunt hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kunt u er vanuit gaan dat we samen met u de saxofonist boeken die perfect past bij het feest of evenement dat u gaat organiseren.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar