Verlichte  Dansvloer huren voor uw feest, verjaardag of evenement? Dan is een verlichte LED verlichte dansvloer perfect om de gasten aan te sporen tot dansen. De verlichte dansvloeren van Evenses Entertainment verschillen tussen een aantal modellen. Zo heb je LED verlichte dansvloeren, verlichte Discovloeren, verlichte dansvloeren met patronen, verlichte dansvloeren met pixels en meer! De verlichte dansvloeren zijn geschikt voor bijna elk soort feest. 
Verlichte dansvloeren huren voor bruiloft en feest

Wordt je zoon of dochter binnenkort achttien jaar oud en wil je een spetterende disco organiseren om de gelegenheid in stijl te vieren? Gaat jullie bruiloft over enkele maanden plaatsvinden en ben je nog op zoek naar manieren om de dansvloer wat specialer te maken? Of help je mee aan de organisatie van het halfjaarlijkse feestje op kantoor en zou je graag eens iets origineels doen voor de gelegenheid? Aan wat speciale verlichting en een DJ of een professionele zanger heb je waarschijnlijk al gedacht, maar heb je ook al eens overwogen om een verlichte dansvloer te boeken?

Bij een verlichte dansvloer denk je waarschijnlijk al snel terug aan het tijdperk van de discomuziek en populaire films uit die tijd als Saturday Night Fever. Dat is ook niet gek, want het is deze film die vaak wordt gezien als een belangrijke reden voor de populariteit van verlichte dansvloeren in de jaren zeventig en tachtig. Het verhaal gaat zelfs dat regisseur John Badham het idee voor de vloeren in verschillende dansscènes van de film had opgedaan tijdens een bezoek aan The Club, een nachtclub in Birmingham, Alabama.

Voor degenen die nog geen echt goed beeld kunnen vormen bij wat we bedoelen wanneer we het hebben over een verlichte dansvloer: een verlichte dansvloer, soms ook wel LED-dansvloer of disco-dansvloer genoemd, is een vloer met panelen of tegels die oplichten in verschillende kleuren, normaal gezien op het ritme van de muziek die er gespeeld wordt. Soms kunnen dergelijke vloeren ook van tevoren geprogrammeerd worden als onderdeel van de verlichting van de locatie.

Het leuke aan het boeken van een verlichte dansvloer is dat het van toegevoegde waarde kan zijn voor een brede variatie aan feesten en evenementen. Van gezellige verjaardagen en spetterende bruiloften tot feestelijke bedrijfsevenementen en festivals met een indoor-gedeelte, voor vrijwel elke gelegenheid kan je een verlichte dansvloer boeken die van de feestelijkheden een unieke ervaring maakt. Wat voor feest je ook organiseert, de kans is klein dat het boeken van een verlichte dansvloer niet voor een memorabel feestje zal zorgen, zowel voor je gasten als voor jezelf.

Het boeken van een verlichte dansvloer voor jouw feest of evenement hoeft niet ingewikkeld te zien, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van verlichte dansvloeren. De ene verlichte dansvloer is namelijk de andere niet. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreide waaier aan dansvloeren die wij al op talloze feesten en evenementen hebben geïnstalleerd, soms zelfs inclusief professionele begeleiding voor het geval er iets onverwachts gebeurt. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte verlichte dansvloer kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Onze bookers en entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens een kijkje wil nemen, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle verlichte dansvloeren in ons portfolio. Daarnaast zullen we hieronder, om je alvast wat verder te helpen, uitleggen wat een verlichte dansvloer precies is en waar je zoal op dient te letten wanneer je er eentje gaat boeken.

Enkele dingen om op te letten bij het boeken van een verlichte dansvloer

Alhoewel het boeken van een dansvloer op zich niet moeilijk is, is het wel van belang dat je de goede vloer kiest voor de gelegenheid. Er bestaat namelijk nogal wat verschil op het vlak van functie, kwaliteit, en geschikt gebruik. Wij kunnen je hier natuurlijk bij helpen, maar om je alvast een idee te geven van welke factoren er meespelen bij het boeken van een verlichte dansvloer, zetten we hieronder enkele factoren om op te letten tijdens het boekingsproces.

Bedraad versus draadloos: wat is het verschil en wat werkt het best?

Dit is, bijvoorbeeld, een punt waar je misschien niet eens aan denkt als je nog nooit een verlichte dansvloer hebt geboekt, maar dat een enorm verschil kan maken. Draadloos klinkt namelijk een stuk handiger, maar in het geval van een verlichte dansvloer is het ook een stuk riskanter. Dat komt omdat, in het geval van een draadloze vloer, de elektriciteit tussen de panelen wordt vervoerd met behulp van koperen connectoren. Als de verbinding tussen deze connectoren niet optimaal is, kunnen er panelen beginnen uitvallen, en daar ligt het grote probleem. Er bestaan namelijk veel situaties in welke de verbinding niet optimaal is. Denk daarbij aan oneven ondergronden, maar ook mensen die hun drankjes laten vallen of kinderen die te wild op de dansvloer staan te springen. Kortom, een draadloze verlichte dansvloer brengt nogal veel risico op problemen tijdens het feest met zich mee.

Een bedrade verlichte dansvloer, daarentegen, is een stuk betrouwbaarder. Zoals je ondertussen wel begrepen hebt, gaat het hier voornamelijk om de verbinding tussen de panelen van de vloer. Als deze bestaat uit draden, dan zijn eerder besproken factoren als een oneven ondergrond, een gemorst drankje, of een te grote groep mensen op één deel van de vloer niet langer een risico. Ga dus zeker na of de verlichte dansvloer die jou leuk lijkt bedraad of draadloos is, en probeer zo mogelijk voor een bedrade versie te gaan.

Let op de grootte van de verlichte dansvloer

Dit klinkt misschien logisch, maar het zou je verbazen hoe vaak er boekingen overwogen worden van verlichte dansvloeren die eigenlijk helemaal niet op de locatie passen. Beslis allereerst voor jezelf waar je graag een vloer zou willen laten installeren en hoeveel ruimte daar beschikbaar is. Daarna kan je bekijken welke verlichte dansvloeren er zoal te verkrijgen zijn en welke goed zouden passen op de locatie van het feest of evenement dat je gaat organiseren. Op deze manier krijg je, in ieder geval wat betreft de grootte van de vloer, geen problemen.

Probeer om de verlichte dansvloer persoonlijk te zien

Als het kan, is het zeker een aanrader om de verlichte dansvloer die jou leuk lijkt eerst met eigen ogen te zien voordat je de boeking afrondt. Ten eerste ben je er op die manier zeker van dat de vloer beschikbaar is en werkt. Ten tweede geeft dit je de kans om de staat van de vloer te bekijken, en om zelf te zien hoe de vloer werkt en wat de mogelijkheden zijn. Het komt namelijk wel eens voor dat er beschadigde verlichte dansvloeren worden geleverd en dat wil je natuurlijk niet op jouw feest of evenement. Dit is dan ook iets waar we bij Evenses heel goed op letten wat betreft de partners met wie wij samenwerken. Bij het boeken van een verlichte dansvloer is het tenslotte van groot belang dat de vloer ook werkelijk iets toevoegt aan het feest en dat de klant krijgt waarvoor betaald wordt.

Ga online op onderzoek uit

Zeker als het de eerste keer is dat je een verlichte dansvloer gaat boeken, dan is het verstandig om wat onderzoek te plegen naar de vloeren die jouw goed lijken voor de gelegenheid. Om die reden vindt je, bijvoorbeeld, op onze website verschillende reviews per verlichte dansvloer. Deze zijn geschreven en achtergelaten door mensen die al eens de dansvloer in kwestie geboekt hebben of er al eens op gedanst hebben tijdens een ander feest. Daarnaast zal je van veel verlichte dansvloeren ook op andere plekken online videomateriaal en andere reviews kunnen vinden. Op die manier kan je al een beetje een beeld vormen van hoe de vloer eruit ziet tijdens een feest en wat mensen ervan vonden.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Net zoals er verschillende types DJ's of orkesten bestaan, krijg je ook te maken met heel wat keuze op het gebied van verlichte dansvloeren om te boeken. Bij Evenses beschikken we over een breed aanbod verlichte dansvloeren die geschikt zijn voor boekingen op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Wij kunnen in samenwerking met jou ook een verlichte dansvloer boeken in combinatie met andere soorten entertainment  zoals bijvoorbeeld een live DJ set of een visuele show door een VJ. Daar wordt het feest of evenement alleen maar spectaculairder van. Of je nou het komende buurtfeest een origineel tintje wil geven of op zoek bent naar uniek vermaak voor avondje feesten met collega's op het jaarlijkse kantoorfeest, een verlichte dansvloer zal indruk maken. Om je feest helemaal een persoonlijke finishing touch te geven, kan je een verlichte dansvloer boeken en deze laten afstellen op jouw favoriete muziek, op de manier naar jouw keuze.

Bij het boeken van een verlichte dansvloer is het vaak wel een goed idee om dat in ieder geval te doen met een partij die ervaring heeft wat betreft het boeken van dergelijk entertainment. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van het entertainment en de party planning, en we hebben door de jaren heen al talloze keren verschillende soorten verlichte dansvloeren geïnstalleerd bij onze klanten. Met behulp van de zoekmachine op onze website kan je ons aanbod verlichte dansvloeren al eens in alle rust verkennen, terwijl onze bookers en entertainment specialisten ook zeven dagen per week bereikbaar zijn om jouw vragen omtrent het boeken van een verlichte dansvloer te beantwoorden. Je kan hen bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of door een mailtje te sturen of even te bellen. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de verlichte dansvloer boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.