1 filter
Sorteer op: Relevantie
Foodtrucks
100% match

Foodtrucks

Diverse foodtrucks met allerlei heerlijke consumpties.

€ 695 - € 1530
Frietkraam
100% match

Frietkraam

3 Beoordelingen

Een duurzaam zakje friet? Verras uw gasten met een frietkraam!

€ 495 - € 1240
Poffertjeskraam
100% match

Poffertjeskraam

3 Beoordelingen

Uw gasten laten genieten van vers gebakken poffertjes?

€ 495 - € 1240
Foodtruck boeken? Een Foodtruck boeken voor uw festival
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Foodtruck

Ga je binnenkort een grote bruiloft organiseren en ben je nog op zoek naar een originele aanvulling op de catering? Maak je deel uit van het organisatiecomité van de jaarlijkse buurtbarbecue en willen jullie graag wat extra's doen dit jaar? Of ben je over een paar weken jarig en zou je de uitgenodigde familie en vrienden wel eens willen verrassen met iets speciaals? Waarom boek je geen goed aangeschreven foodtruck om een tijdje op het feest of evenement te komen staan dat je gaat organiseren?

Foodtruck door de jaren heen

Het is goed mogelijk dat je de term foodtruck de afgelopen jaren al eens ergens tegen bent gekomen, want het is een concept waarvan de populariteit in korte tijd enorm gegroeid is. Mocht je echter nog geen heel duidelijk idee hebben van wat een foodtruck precies is: het is precies wat het woord betekent, namelijk een mobiel voertuig dat is uitgerust om eten voor te bereiden en te verkopen. Het soort voedsel dat verkocht wordt kan enorm variëren, van simpele snacks en opgewarmde diepvriesproducten tot organische trucks en hele keukens waarin met verse producten wordt gewerkt. Klassiek voorbeelden van een foodtruck in Nederland zijn, bijvoorbeeld, de ouderwetse ijscowagen en de mobiele poffertjeskraam op de Kerstmarkt.

In de afgelopen jaren is vooral de gourmet foodtruck, met gastronomische gerechten en een verscheidenheid aan specialiteiten en etnische menu's, bijzonder populair geworden. Deze trend gaat hand in hand met de groeiende populariteit van zogenaamd street food in Nederland, oftewel eten dat oorspronkelijk op straat verkocht werd. Denk hierbij, bijvoorbeeld, aan trucks  vank banketbakkers en foodtrucks van bekende restaurants die op festivals gaan staan.

Foodtruck voor iedere gelegenheid

Je kan ook een foodtruck boeken voor je eigen feest of evenement, en het mooie hieraan is dat er voor vrijwel iedere gelegenheid een foodtruck te vinden is die er perfect bij past. Van verjaardagen en buurtfeesten tot festivals en bedrijfsevenementen, een foodtruck kan een lekkere en originele aanvulling zijn op het evenement in kwestie. Beeld je, bijvoorbeeld, in hoe leuk het zou zijn om op de verjaardag van je elfjarige zoontje voor een paar uur een mobiele suikerspinkraam als foodtruck te boeken? Of wat dacht je van het boeken van een foodtruck die lokale delicatessen voorbereid tijdens het jaarlijkse kantoorfeest waarop ook collega's uit andere landen aanwezig zullen zijn?

Het boeken van een foodtruck voor jouw feest of evenement hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar gezien het uitgebreide aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een brede variatie aan foodtrucks die wij al op talloze feesten en evenementen hebben neer laten zettten, vaak zelfs inclusief professioneel personeel. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte foodtruck kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf een kijkje wil nemen naar het aanbod, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Verder zullen we hieronder, ter informatie, wat dieper ingaan op de geschiedenis van de foodtruck en zetten we enkele factoren om op te letten bij het boeken van een foodtruck op een rijtje.

Een stukje geschiedenis van de foodtruck

Het fenomeen van de foodtruck zoals wij die vandaag de dag kennen is rond het einde van de negentiende eeuw ontstaan in de Verenigde Staten.

Vanaf de jaren veertig en vijftig van de twintigste eeuw begon de foodtruck pas echt een permanent deel uit te maken van het Amerikaanse straatbeeld. Je kon ze vaak vinden bij bouwplaatsen, fabrieken, en andere locaties waar veel arbeiders waren.

De groeiende populariteit van de foodtruck in Nederland en België over de afgelopen jaren wordt door kenners verklaard als een combinatie van (crisis-gerelateerde) factoren. De economische crises van de afgelopen jaren hebben meer mensen doen nadenken over hun uitgaven aan eten, de constant verbeterende technologie creërt continu nieuwe mogelijkheden voor mobiele bedrijfsmodellen, en het eten van streetfood is een trend geworden. Dit heeft geleid tot een enorme variatie aan foodtrucks, met als resultaat de gourmet foodtruck die tegenwoordig furore maakt. Deze gastronomische trucks richten zich vaak op beperkte maar creatieve gerechten tegen redelijke prijzen en bieden ze klanten de kans om voedsel te ervaren dat ze anders misschien niet zouden hebben. Met onze hulp kan jij jouw gasten nu ook met gemak zo'n ervaring bieden.

Enkele dingen om op te letten bij het boeken van een foodtruck

Het is op zich niet moeilijk om een foodtruck te boeken, zeker niet met de hulp van een ervaren partij als Evenses. Dat wil echter niet zeggen dat er geen dingen zijn waar je op dient te letten bij het zoeken naar, en boeken van, een foodtruck. Voor de duidelijkheid zullen we enkele van deze factoren hieronder kort op een rijtje zetten.

Ruimte

Dit klinkt misschien logisch, maar het zou je verbazen hoeveel mensen wel een foodtruck willen boeken, maar uiteindelijk over niet genoeg ruimte beschikken om het voertuig neer te zetten. Houd er dus altijd rekening mee dat een food truck ergens geparkeerd moet kunnen worden en dat de nodige ruimte per voertuig kan verschillen.

Electriciteit

Afhankelijk van het soort foodtruck dat je wil boeken, kan het zijn dat het voertuig een aansluiting op het elecktriciteitsnet nodig heeft. Het kan zijn dat dit nodig is en dat de foodtruck in kwestie, bijvoorbeeld, met een generator werkt, maar het is van belang dat je dit weet en bespreekt alvorens over te gaan tot een boeking.

Menu

Neem zeker de tijd om het menu van de foodtrucks die je leuk lijken te bestuderen en zo mogelijk eens uit te gaan proberen, zeker als het een soort voedsel is dat je zelf niet goed kent. Op die manier weet je tenminste zeker wat je naar je feest of evenement haalt, en kom je niet op het allerlaatste moment nog voor onaangename verrassingen te staan.

Papierwerk

Bij Evenses werken we enkel samen met foodtrucks van welke al het papierwerk, van vergunningen tot verzekeringen, helemaal in orde is. Het kan echter nooit kwaad om hier zelf ook nog eens naar te vragen voordat je een foodtruck gaat boeken.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Er zijn maar weinig opties binnen de catering waar je zo flexibel mee kan zijn als met het boeken van een foodtruck. Door een professionele foodtruck te boeken, kan je de gasten buiten het feestprogramma om verrassen, terwijl het ook nog eens een originele aanvulling op je evenement is. We gaan er namelijk vanuit dat je gasten niet iedere dag op evenementen komen waar foodtrucks speciaal voor hun genot geboekt worden.

Één van de grote voordelen van het werken met de foodtrucks op onze website is dat wij al veel ervaring hebben met het boeken van deze voertuigen. Populaire foodtrucks als Sweet Prints en de IJS-bar hebben wij al vele malen eerder geboekt voor onze klanten. Om je een inzicht te geven in de ervaring van die klanten kan je op de website ook uitgebreide reviews vinden over de beschikbare foodtrucks. In combinatie met de hulp van onze bookers kan je op deze manier een goed beeld krijgen het aanbod en de kwaliteit van de beschikbare foodtrucks voordat je overgaat tot het boeken.

Een foodtruck heb je in vele verschillende formaten, kleuren en verschillende kookstijlen uit verschillende landen. U kunt zelf kiezen welke foodtruck met welke keuken het best bij u en uw event past. Er zullen kleine menukaartjes worden gemaakt waarop u kunt zien wat u kunt nuttigen bij welke foodtruck. Deze kan naar uw eigen wens ingevuld worden. Het design van het menukaartje voor de foodtruck kunt u ook zelf uitkiezen.

Foodtruck boeken

Foodtruck, food service, eetkraam huren voor uw feest.

Andere food services waar u aan kunt denken is een leuke eetkraam. Wij hebben o.a. een frietkraam en een poffertjeskraam te huur. Als u interesse heeft in een andere eetkraam schroom niet om even contact met ons op te nemen. Wij hebben extra mogelijkheden aan food service. Een Foodtruck is ideaal in combinatie met de Fotobuzz van Evenses. Dit is een fotobusje in de vorm van een Volkswagen, dit past perfect bij het thema. Ook kunt u een Foodtruck perfect combineren met een Band of Cocktailbar. De Foodtrucks hebben al op diverse evenementen gestaan. De Foodtrucks die u bij Evenses boekt hebben een all-in prijs, hierbij zijn reiskosten, apparatuur en andere benodigdheden inbegrepen. Bij Evenses hoeft u zich alleen nog maar druk te maken om het evenement en hier van te genieten. U kunt voor vragen of een offerte vrijblijvend contact opnemen met een van onze medewerkers, wij helpen u graag verder met het vinden van een Foodtruck.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.