Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Harpiste Amélie
100% match

Harpiste Amélie

De prachtige klanken van de harp als toevoeging op uw ceremonie of receptie.
Harpiste Amélie biografie Harpiste Amélie werd op vierjarige leeftijd geraakt door de klanken van de harp. Sind...
Lees meer

€ 495 - € 1240
Harpiste Helena
100% match

Harpiste Helena

Prachtige harpmuziek voor uw feest, receptie, opening, bruiloft of diner.
Harpiste Helena is een enthousiaste en gepassioneerde harpiste met liefde voor haar instrument. Zij behaalde haar Ma...
Lees meer

4,9 (6 Beoordelingen)
€ 595 - € 1310
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Harpist

Ga je een feest of een evenement organiseren en wil je daarvoor iets origineels doen, maar ben je er nog niet helemaal uit wát precies? Waarom kies je er niet voor om een harpist te boeken? Of je nou een romantische viering van jullie trouwdag aan het plannen bent of op een mooie en intieme manier afscheid wil nemen van een dierbare die is overleden, de harp kan je helpen om de subtiele sfeer te creëren waar je naar op zoek bent.

De harp is sowieso een instrument dat van toegevoegde waarde kan zijn voor een hele waaier aan evenementen, ondanks het feit dat het boeken van een harpist vaak niet het eerste idee is dat je als organisator te binnen schiet. Zo kan een optreden van een professionele harpist ook een vleugje van  verfijning geven aan, bijvoorbeeld, een diner met vrienden en familie. Daarnaast kan de harp ook deel uitmaken van een groter harmonieus geheel met, bijvoorbeeld, een piano en een viool. In andere woorden, de harp is een veelzijdiger instrument dan je denkt en het boeken van een harpist kan een uitstekend idee zijn voor vrijwel iedere gelegenheid.

Net zoals voor veel andere instrumenten geldt ook voor de harp dat er verschillende uitvoeringen en speeltechnieken bestaan. Alhoewel de meeste professionele harpisten bekend zijn met meerdere technieken en in de meeste gevallen zelfs met verschillende soorten harpen, is het wel zo dat de ene harpist waarschijnlijk beter past bij het evenement dat je in gedachten hebt dan een andere. Bij het boeken van een harpist zal de artiest zelf je hier een stuk meer over kunnen vertellen, maar het is ook aangeraden om tijdens het boekingsproces de hulp in te roepen van een meer ervaren partij.

Bij Evenses hebben wij, bijvoorbeeld, al talloze keren professionele harpisten in Nederland en België geboekt. Wij zijn al jarenlang actief in de wereld van het entertainment en artiestenboekingen, en die kennis en expertise stellen we maar al te graag beschikbaar voor onze klanten, zodat zij voor hun evenementen de perfecte harpist kunnen boeken. We hebben door de jaren heen een uitgebreid netwerk van professionele harpisten opgebouwd met wie we al heel vaak samen hebben gewerkt, dus je kan al eens een kijkje nemen op onze website. Onze bookers en entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail of telefoon. Mocht je eerst zelf het aanbod willen verkennen, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine alvast een eerste stap zetten. Daarnaast zullen we hieronder ook wat dieper ingaan op de geschiedenis van de harp in Nederland en geven we enkele redenen waarom het boeken van een harpist superleuk kan zijn voor je feest of evenement.

Waarom een harpist boeken?

We begrijpen het volkomen als je nog niet aan de mogelijkheid had gedacht om een harpist te boeken, maar dat wil niet zeggen dat de harp niet de ideale begeleiding van jouw feest of evenement kan zijn. Om die reden geven we hieronder alvast een kort overzichtje van wat een harpist zoal kan betekenen voor jouw evenement en waar op gelet moet worden bij het boeken van een harpist.

Niet alleen muzikaal

Natuurlijk, het boeken van een harpist doe je vooral omdat harpmuziek de perfecte begeleiding vormt van het feest of evenement dat je organiseert, maar er is meer. Een live harpist voegt namelijk ook een heel mooi en origineel visueel element toe aan de gelegenheid. Zeker een grotere concertharp met mooie illuminatie is niet iets dat makkelijk te missen is.

Zowel binnen als buiten

Een harp kan vanzelfsprekend gespeeld worden op vrijwel ieder evenement dat zich binnenshuis afspeelt. Daarbij is het belangrijk om, onder andere, rekening te houden met de ruimte voor de harpist en zijn of haar instrument, en met de ondergrond waar de harp stabiel op moeten kunnen staan. Het is echter ook mogelijk om voor een evenement in de buitenlucht een harpist te boeken. Dit kan een prachtige combinatie zijn en veel harpisten zullen het juist leuk vinden om bij lekker weer buiten op te treden. Ook in dergelijke gevallen is het van groot belang dat de ondergrond even is en dat het weer het toelaat om een relatief complex snaarinstrument als de harp naar behoren te kunnen bespelen.

Hits op de harp

Bij de harp denkt men toch al snel aan klassieke stukken en begeleidende tonen, maar niets is minder waar. Je kan ook een harpist boeken die, bijvoorbeeld, harpversies van jouw favoriete rocknummers of Top-40 hits speelt. De meeste harpisten zijn hier wel voor te vinden, al is het aan te raden om dit zeker met de artiesten in kwestie te bespreken. Door het repertoire van de harpist af te stemmen op jouw evenement en voorkeuren, kan je het geheel een mooie persoonlijke touch geven.

Au naturel vs. versterkt

Tegenwoordig kunnen de meeste harpen ook aangesloten worden op versterkers om in alle omstandigheden de klanken duidelijk hoorbaar te maken voor iedereen. Of dit nodig is voor de harpist die jij wil boeken, hangt voor een groot deel af van de locatie waar het feest wordt gehouden en het aantal mensen dat aanwezig zal zijn. Het is verstandig om dit onderwerp met de harpist te bespreken tijdens het boekingsproces, aangezien hij of zij normaal gezien ook suggesties zal hebben op dit vlak.

Wat kan Evenses betekenen voor jouw evenement

Het boeken van een harpist hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als je al min of meer weet wat voor soort evenement je gaat organiseren en wat voor rol de harpist zal gaan vervullen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor jezelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat je begint met het zoeken en boeken van een harpist. Niet iedere harpist zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat jij in gedachten hebt.

Een harpist kan geboekt worden in combinatie met andere muziekinstrumenten, zoals een piano, saxofoon, contrabas of viool, wat een harmonieus geheel vormt. Daarnaast kan er met de harp verschillende wereldmuziek worden gespeeld. Het spelen op de harp kan gecombineerd worden met een geluidsinstallatie, zodat het geluid van de harp perfect beluisterd kan worden door zowel u als uw gasten. De harpist zal op uw evenement of receptie voor zeer aangename muziek zorgen.

Naast de traditionele harp bestaan er meerdere soorten harpen, zoals de kleine harp, Keltische harp, Ierse harp, pedaalharp, Aoyama harp, Otja harp, troubadour harp, Camac harp en tot slot de Salvi harp. Harpist Remy van Kesteren is een van de bekendste harpisten van Nederland, die vorig jaar nog een theatertour heeft gedaan met harpconcerten.

Harpist huren voor uw huwelijksfeest, diner of evenement

Bekijk het aanbod van de harpisten, muziekgroepen of de overige acts die u kunt boeken bij evenementenbureau Evenses. Boekingsbureau Evenses helpt u graag verder met het beantwoorden van al uw vragen. Evenses is 7 dagen per week bereikbaar. Daarnaast kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar