De koffiebar voor jouw evenement

koffiebar inhuren.jpg

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: van alle nationaliteiten ter wereld drinkt de Nederlander gemiddeld de meeste koffie. De conclusie van een grootschalig onderzoek door business website Quartz.com is dat de gemiddelde Nederlander per dag ongeveer 2,4 koppen koffie drinkt, wat een stuk meer is dan de gemiddelde Fin met 1,8 koppen per dag, de nummer twee op de lijst. 's Ochtends vroeg bij het ontbijt, op kantoor tijdens een welverdiende pauze, als afsluiter van een lekker diner: de Nederlander drinkt veel en vaak koffie.

Iets anders waar wij, als Nederlanders, ook wel van houden, is een gezellig feestje. Het is daarom redelijk verwonderlijk dat er nog steeds relatief weinig feestjes in Nederland worden aangevuld met een gehuurde koffiebar. In dit geval hebben we het niet over het huren van een professioneel koffiezetapparaat, maar over het huren van een koffiebar met alles erop en eraan, inclusief barista. In dit artikel vertellen we over wat het huren van een echte koffiebar zoal inhoudt, en hoe je jouw feesten en partijen met gemak nóg leuker kan maken.

Waarom zijn wij zo dol op koffie in Nederland?

Vaak wordt het drinken van koffie direct geassocieerd met energie en wakker blijven. Alhoewel dat wel degelijk nuttige effecten van koffie zijn, heeft het drinken van koffie nog een stuk meer positieve invloeden, mits het natuurlijk niet in overdreven hoeveelheden gedronken wordt. Het huren van een koffiebar voor je feestje is dus niet alleen een leuke originele touch, maar ook nog eens goed voor de gezondheid van je gasten.

Cafeïne stimuleert de verbranding van lichaamsvet

Als je eens een kijkje neemt naar de ingrediënten van enkele willekeurige dieetsupplementen die de werking van het metabolisme bevorderen, dan bestaat er een grote kans dat cafeïne in de lijst voorkomt. Het kan het metabolisme tot wel 10% sneller laten werken, terwijl het verbranden van vet tot wel 30% sneller kan gaan. Cafeïne stimuleert dus niet alleen de hersenen, maar ook de rest van ons lichaam.

Cafeïne voor betere sportieve prestaties

In samenwerking met het voedingsteam van het NOC*NSF heeft de website Allesoversport.nl een factsheet opgesteld met betrekking tot de effecten van koffie en cafeïne op sportprestaties. De conclusie van het onderzoek is dat cafeïne je sportieve prestaties zeker kan bevorderen, al verschilt het effect wel per persoon en soort sport of training. Vooral bij duurprestaties, zoals wielrennen of hardlopen, kunnen de effecten van een kop koffie een uurtje voordat je gaat trainen een merkbaar positief verschil maken.

Minder kans op diabetes

Alhoewel de werkelijke redenen ervoor nog relatief onduidelijk zijn, meldt onder andere het Diabetes Fonds dat mensen die zes kopjes per dag drinken een lagere kans hebben op diabetes 2. Let daarbij wel op dat dit gaat over koffie zonder suiker. Koffie met suiker, zeker in grotere hoeveelheden, kan juist een tegenovergesteld effect hebben, zeker in het geval van mensen met een aanleg voor diabetes 2.

Voor de dames: een kop koffie verlaagt de kans op depressie

Als je erover denkt om een koffiebar te huren voor je volgende feestje, dan doe je daar iedereen een plezier mee, zelfs diegenen die niet van koffie houden. Een uitgebreide studie van de Harvard School for Public Health uit 2011 toont namelijk aan dat relatief regelmatig koffiedrinken kan leiden tot een lagere kans op depressie onder vrouwen. Bij vrouwen die vier of meer koppen koffie per dag drinken, is het risico op depressie tot wel 20% lager.

Een natuurlijke boost van energie

Zoals we al eerder zeiden, is één van de meest bekende effecten van het drinken van koffie de energy boost die je ervan krijgt. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom koffie zo populair is als deel van het ontbijt en tijdens de pauze op het werk. Als je veel koffie drink is op het vlak van energie het nadeel echter dat het effect ook weer afneemt na een tijdje, met de zogenoemde “cafeïne crash” als gevolg.

Lang leve(n dankzij) koffie

Een grootschalig en langdurig onderzoek, uitgevoerd door JAMA Internal Medicine in 2018, toont aan dat de levensverwachting van koffiedrinkers relatief hoger is dan die van mensen die geen of nauwelijks koffie drinken. De kans op een voortijdig overlijden lag bij de eerse groep tussen de 8% en de 16% lager dan bij de andere groep. Door een koffiebar te huren maak je dus niet alleen je gasten blij, ze leven er ook nog langer door ook.

Voor wat voor evenementen en locaties kan je een koffiebar huren?

Als je een koffiebar huurt bij erkende bedrijven of specialisten in entertainment zoals Evenses krijg je niet zomaar een over-sized koffiezetapparaat op wielen waar je het dan verder zelf mee mag uitzoeken. De betere verhuurders van Nederland zullen niet alleen een mobiele bar met alles erop en eraan leveren, maar ook de mensen die weten hoe de bar het best bediend wordt en waarover ze het hebben wanneer het over koffie gaat. Sommige bedrijven, waaronder bijvoorbeeld het eerdergenoemde Evenses, leveren zelfs baristas die zogenaamde latté art kunnen creëren. Dit refereert aan de kunst van het creëren van vormen en figuren, zoals smilies, hartjes, of woorden in het melkschuim van de koffie. Daarnaast biedt een beetje koffiebar ook opties voor je gasten die geen koffie drinken, zoals verschillende soorten thee en andere warme dranken.

Het huren van een koffiebar maakt van de koffie op je evenementen meer dan gewoon een warme drank waar we in Nederland zo van kunnen genieten. Met een koffiebar wordt koffiedrinken een ervaring en deze ervaring is geschikt voor een hele waaier aan evenementen. Van zakelijke meetings en conferenties tot bruiloften en gewoon leuke feestjes, een gespecialiseerde koffiebar geeft je evenement een originele touch die gewaardeerd zal worden.

Wat voegt een koffiebar toe aan je feest of evenement?

Om te beginnen is het huren van een koffiebar een originele toevoeging aan het evenement dat je organiseert, aangezien het (vreemd genoeg) nog steeds iets is dat relatief weinig wordt gedaan in Nederland. In veel bedrijven is het koffiezetapparaat een ontmoetingspunt om een praatje te maken met collega's tussen het werken door, dus een levendige koffiebar op jouw evenement kan ook dienen om het contact en de conversatie tussen je gasten te stimuleren.

Alhoewel het huren van een koffiebar misschien kostbaar klinkt, valt dat erg mee. Een koffiebar of coffee bike (een concept waar we iets later op terug zullen komen), inclusief gespecialiseerd personeel en bijbehorende accessoires zoals koffiekaarten en glaswerk, hoeft helemaal niet overdreven veel kosten. Dat kan je zelf zien wanneer je online de offertes van verhuurders als Evenses en andere bedrijven gaat vergelijken. Wat een gehuurde koffiebar wel vertegenwoordigt, is een vleugje luxe en glamour voor je feest.

In een land met zoveel koffieliefhebbers als Nederland zal het huren van een koffiebar op heel wat positieve reacties kunnen rekenen. Afgezien van het feit dat het een perfecte aanvulling op het meer klassieke drankenaanbod op feesten en partijen is, geeft het de gasten die van koffie houden ook een hele uitgebreide keuze van hoge kwaliteit. Daarnaast is het soms ook mogelijk om het uiterlijk en het aanbod van de koffiebar aan te passen op basis van het thema van je feest of de voorkeur van je gasten.

Over het personaliseren van je gehuurde koffiebar gesproken: wat dacht je van een professionele barista die ter plekke vers gemalen koffie maakt met het logo van je bedrijf of de initialen van je partner omringd door een hartje in het melkschuim? Het zijn dat soort details die van jouw feest een onvergetelijk evenement kunnen maken, of het nou om een bedrijfsfeest, een verjaardag, of een bruiloft gaat.

Een koffiebar huren... of misschien een coffee bike?

Als je de flexibiliteit van een gehuurde koffiebar al kan waarderen, dan zal je het concept van de coffee bike helemaal geweldig vinden. Het mooie van de coffee bike is dat deze jouw gasten zelfs op de meest ongebruikelijke locaties kan voorzien van een heerlijke kop verse koffie of thee, zoals in het park, op de stoep voor je huis, of op de wekelijkse markt in het dorp. Met een coffee bike kan je nog creatiever zijn wat betreft de locatie van je feesten.

Er bestaan verschillende soorten coffee bikes en meerdere bedrijven in Nederland bieden meerdere bedrijven de mogelijkheid om er een te huren, waaronder Evenses. Als je hebt besloten om jouw feest of evenement op te fleuren met een coffee bike, dan raden wij wel aan om goed te letten op de grootte van het voertuig (zeker als het evenement binnenshuis plaatsvindt) en op het drankenaanbod. Zo zijn er, bijvoorbeeld, coffee bikes die enkel verschillende soorten koffie aanbieden, maar ook bikes waarmee warme chocolademelk en thee kan worden aangeboden.

Of je nu voor een volledig uitgeruste koffiebar of een originele coffee bike gaat, je kan er in ieder geval zeker van zijn dat jouw feest herinnerd zal worden. Je gasten zullen het kunnen waarderen dat je naast het meer voorkomende aanbod dranken ook extra een geste hebt gedaan voor de liefhebbers van koffie. Van bedrijfsfeesten en beurzen tot bruiloften en tuinfeesten, een gehuurde koffiebar of een coffee bike mistaat nooit.

Zoals gezegd aan het begin van dit artikel is de dagelijkse consumptie van koffie per persoon nergens ter wereld hoger dan in Nederland en het ziet er niet naar uit dat deze trend gaat veranderen in de nabije toekomst. Veel mensen vinden het lekker, het kan gedronken worden op verschillende momenten, en het heeft ook nog eens heel wat positieve effecten op de gezondheid en het humeur van je gasten. Denk dus eens na over het huren van een koffiebar of een coffee bike voor je volgende feest thuis of op kantoor.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar