8 tips voor het organiseren van een feest

Feest organiseren.jpg

Heeft u dit jaar iets te vieren? En wilt u hét feest van het jaar houden? Dan is voorbereiding hét sleutelwoord. Met onze tips geeft u het allerbeste feest en zorgt u er ook nog eens voor dat het drukbezocht wordt.

Tips voor het het organiseren van een feest

Of u nu een bedrijfsfeest, een jubileumfeest of een huwelijksfeest organiseert: er komt veel bij kijken. Het organiseren van een feest is niet iets dat u in een middagje doet. Vooral niet als het om een groot feest gaat. Met deze 8 handige tips maakt u de organisatie van uw feest een stuk makkelijker.

Tip 1: Begin op tijd

Begin altijd op tijd met het organiseren van een feest. Minstens een half jaar van tevoren. Doe dit ook wanneer u de afgelopen jaren al vaker een feest heeft georganiseerd. Het kost namelijk heel wat tijd om alles volgens planning geregeld te krijgen. Als u op tijd begint, kunt u er ook voor zorgen dat de uitnodigingen op tijd worden verstuurd en dat de genodigden een plekje in hun agenda kunnen vrijhouden.

Tip 2: Bepaal uw doelgroep

Voordat u verder gaat met de organisatie van het feest, is het van belang om de doelgroep vast te stellen. Zo kunt u de invulling van het feest op uw doelgroep afstemmen. Uw doelgroep kan bijvoorbeeld bestaan uit vrienden, klanten, werknemers of onbekenden.

Tip 3: Bepaal het juiste moment

Als u zeker weet dat u een feest gaat geven, is het tijd om een datum te prikken. Niet alleen de invulling van uw feest of event bepaalt het succes, maar ook de dag waarop u het organiseert. Houd rekening met het seizoen, feestdagen en/of vakantieperiodes. Ga na of er op dezelfde dag geen andere vergelijkbare feesten zijn, want dit kost u bezoekers.

Tip 4: Kies de locatie

De locatie bepaalt voor een groot deel het succes van het feest. Zo kunt u bijvoorbeeld een partycentrum kiezen, maar ook een meer afgelegen locatie. Let bij het kiezen van een feestlocatie in ieder geval op de volgende zaken: de ligging, de capaciteit, de bereikbaarheid en parkeergelegenheid.

Tip 5. Zorg ervoor dat uw feest bekendheid krijgt

Wanneer u een groot feest organiseert, is het natuurlijk belangrijk dat er genoeg mensen op uw party komen. Zorg er dus voor dat uw feest bekendheid krijgt. Stuur niet alleen uitnodigingen, maar deel uw feest op social media en stuur e-mails en/of whatsappberichten naar alle genodigden.

Tip 6: Bedenk een thema

Een goed feest heeft een goed thema nodig. Bovendien maakt dit het plannen een stuk makkelijker. Een thema zorgt ook voor positieven energie. Wanneer u een thema heft geselecteerd wordt het veel makkelijker om de invulling te kiezen. Zo kunt u de hapjes, drankjes, aankleding, muziek en acts helemaal op het thema afstemmen. Evenses kan elk themafeest voor u organiseren. Voorbeelden hiervan zijn een:

Hippie Party

Après-Ski feest

Oktoberfest

Foute Party

Er wordt dan aan alles gedacht, zoals de decoratie, de catering, acts en de muziek. Denk bijvoorbeeld aan een DJ of een leuke coverband.

Hippie Party

Laat de hippie in u los op de Hippie Party. Dit feest is geschikt voor elke gelegenheid, zoals een bedrijfsfeest, clubfeest of jubileum. Met de Hippie Party gaat u terug in de tijd van de flower power en hoort u de beste hits van toen en nu. Op het feest zijn een allround zanger/entertainer en een DJ aanwezig die verzoeknummers draait. Uw gasten genieten van vier uur non-stop entertainment en kunnen meedoen aan een te gekke muziekquiz. Dus trek uw bloemetjesoutfit aan, haal de plateauzolen uit de kast en geniet van de flower power muziek.

Après-ski feest

Tijdens de succesvolle après-ski party heeft u het gevoel dat u net uit de ski’s bent gestapt en een gezellige après-ski bezoekt. Wij toveren de locatie om in een geweldig skidecor. Onze allround zanger/entertainer en DJ zorgen voor de warme après-ski sfeer en draaien de meest swingende hits. Tijdens dit themafeest komen bekende nummers langs, zoals Anton aus Tirol en Fliegerlied. Kortom; dit feest is een en al ‘gemütlichkeit’ onder het genot van lekkere warme glühwein en verschillende schnaps.

Oktoberfest

Evenses kan voor u een echt Oktoberfest organiseren. Op dit Duitse muziekspektakel gaat iedereen los! Natuurlijk zijn de pullen bier, traditionele Duitse lederhosen en dirndls onmisbaar op dit te gekke feest. De beste schlagerhits komen voorbij. Deze hebben een hoog meezing gehalte en leiden ongetwijfeld tot een volle dansvloer. Een allround zanger/entertainer en een DJ zorgen er samen voor dat dit muziekspektakel een groot succes wordt.

Foute Party

De Foute Party is een Goed Fout feest met de foutste en gekste muziek! Gedurende dit foute feest verzorgt een live artiest live entertainment. Onder begeleiding van een allround DJ zingt hij de leukste, foute nummers. Dit themafeest wordt een knallende party waarbij alle bekende foute hitjes langskomen. Van de Vengaboys en Jan Smit tot aan de Backstreet Boys en de Spice Girls. Een ding is zeker: de Foute party wordt een feest waarbij iedereen tot in de late uurtjes op de allerfoutste hits staat te swingen.

Tip 7: Geniet ervan

Uw feest is natuurlijk niet geslaagd als u er zelf niet van geniet! Laat alles op u afkomen en geniet van elk moment. Uiteindelijk komt alles goed en heeft u straks een geslaagd feest of evenement.

Evenses biedt zangers, zangeressen, bands, Dj’s, shows en acts voor elk soort feest. Wij hebben een breed assortiment en kunnen dan ook elk soort feestje of evenement invullen. Geef uw wensen en voorkeuren aan ons door en wij zorgen ervoor dat u zich nergens meer druk over hoeft te maken.

Tip 8: Laat de organisatie over aan een professioneel entertainmentbedrijf

Het organiseren van een groot feest kost veel tijd en zorgt ook nog eens voor een hoop stress. Dit gaat ten koste van het succes van uw feest. Wilt u er echt zeker van zijn dat uw feest volgens de planning loopt? En dat er een stand-by is als de geboekte zanger of entertainer plotseling moet afzeggen? Dan is het een aanrader om uw feest te laten organiseren door een professioneel entertainmentbureau. Evenses biedt u diverse totaalpakketten voor het organiseren van het perfecte feest, zoals een bedrijfspakket, bandpakket en bruiloftspakket. Door de organisatie uit handen te geven, heeft u ook nog eens de tijd om zelf te genieten van uw feest.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar