Ismo

Ismo boeken voor uw evenement!

prijs op aanvraag
Ismo x
YvR J knLf
eMvTDdG Q
vmdHJMsnu
EwcoeSi
ZbzoyMI
EuHjXwvm
Ismo x
Controleer nu de beschikbaarheid van Ismo
Starttijd
Eindtijd
Jouw gelegenheid, goed geregeld
users Uitsluitend professioneel entertainment
thumbs up Wij kennen onze leveranciers persoonlijk
euro sign Scherpe all-in prijzen: geen verrassingen achteraf
phone square alt 24/7 bereikbaar
check Altijd back-up beschikbaar
glass cheers 10.000+ feesten ervaring
false Referenties van o.a. Red Bull, Ikea en Armani
handshake Kennismaken? Kom langs voor een persoonlijke kennismaking

Ismo

Ismail Houllich, artiestennaam Ismo, is een Marokkaans-Nederlandse rapper. In 2014 brak hij door met de single #Eenmans; zijn debuutalbum The Truth bereikte de #1 op iTunes. Verschillende YouTube-video's zijn miljoenen keren bekeken, waaronder meer dan 10 miljoen. Houllich groeide op in de Bredase wijk Heuvel. Toen hij ongeveer 13-14 jaar oud was, hoorde hij 2Pac's nummer Changes op tv. Het was het eerste lied dat hij zong; hij schreef er ook een Nederlandse passage op, wat zijn eerste geschreven lied werd. Tot zijn zeventiende hield rapmuziek hem bezig. Vijf jaar later begon hij weer te rappen. Zijn neef Achmedos nam zijn les op en zette die op YouTube. Dit gaf hem zijn eerste mening. Daarna produceerde hij ook enkele cursussen voor het Zonamo Underground YouTube-kanaal. Sommige van deze samenwerkingen met rapper Lijpe zijn miljoenen keren bekeken. Het werd gevolgd door een aantal hits.

Verdere muzikale loopbaan

Zijn flow wordt wel omschreven als "snel, kaal en hard" en ook wel als "energiek en aanstekelijk agressief". In zijn teksten richt hij zich op het leven van de straat en daarnaast ook op politieke onderwerpen. Door de rellen aan het begin van zijn loopbaan is hij inmiddels voorzichtiger in zijn woordkeuze. Ook zou hij zich beter bewust zijn dat mensen tegen hem opkijken en dat hij een voorbeeldfunctie heeft voor kinderen en jeugd. Volgens hem is de inhoud van zijn boodschap niet veranderd. Teksten inmiddels wel volwassener geworden. Anderzijds heeft het hem er ook bewust van gemaakt, dat hij met zijn boodschappen mensen aan het denken kan zetten. Vooral de Israëlisch-Palestijnse kwestie houdt hem bezig. Nadat Lange Frans hem een artikel had gestuurd over vier doodgeschoten Palestijnse kinderen, schreef hij hierover een lied dat op YouTube anderhalf miljoen maal werd bekeken. Op zijn debuutalbum De Waarheid noemt Houllich de aanslag op vlucht MH17 een "plan van de Amerikanen" en dat de Nederlandse overheid "ervan afweet".

Ook andere clips werden meer dan een miljoen maal bekeken, waarvan #Eenmans, Kan niet hangen met je (met Sevn Alias en MocroManiac) en Morocash meer dan tien miljoen maal. In 2016 bracht hij zijn tweede album uit, Nu of nooit. Net als zijn debuut met De waarheid (2015) bereikte ook dit album de hitlijsten in zowel Nederland als Vlaanderen.

Ismo boeken

Wilt u Ismo boeken? Evenses is een bekend boekingsbureau, die een breed assortiment heeft aan artiesten, bands, dj's, acts, professionele artiesten en meer. Wilt u uw feestje iets extra's geven? Dan kunnen wij dat voor u regelen. Wij informeren u graag over de kosten, het optreden en de artiest zelf. Evenses wilt namelijk niet dat jullie verrassingen komt te staan. We zijn uw erkend boekingsbureau, met een breed aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Wilt u dit direct boeken? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Bij Evenses kunt u

Repertoire Ismo

Genres

Hiphop

Vergelijkbare acts

Lassa boeken

Lassa boeken

DJ en producer La$$a boeken voor uw feest of festival!

prijs op aanvraag
Madina boeken

Madina boeken

Een nieuwe bekende artiest waar de laatste tijd veel over gesproken wordt, dat is Madina!

prijs op aanvraag
Joost Klein boeken

Joost Klein boeken

Joost Klein maar de vraag die is groot, wees er dus snel bij en boek deze artiest voor uw feest of festival!

prijs op aanvraag
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.