Ruth Jacott boeken

Ruth Jacott zit alweer 30 jaar in het vak en heeft veel grote hits op haar naam staan, zoals Hartslag, Blijf bij mij en You've got a friend. U kunt deze grote artiest nu boeken bij Evenses. Ze is in te huren voor uw pleinfeest, opening, bruiloft en festival.

Ruth Jacott werd geboren in Paramaribo, Suriname. Als negenjarige verhuist zij naar Nederland en sinds haar zeventiende is ze professioneel bezig. In 1986 wint Ruth met het VARA-team, Lisa Boray en Marielle Tromp, de eerste prijs op het Knokke Festival, en kan het grote werk beginnen. In 1987 vertolkt Ruth de hoofdrol in de musical "Cats" van “Grisabella”. Deze rol speelt ze ook nog enkele maanden in Zwitserland. In 1989 krijgt ze de rol van “Dinah” in de musical “A Night at the Cotton Club” met o.a. Humphrey Campbell en Madeline Bell. Voor haar prestaties in beiden musicals ontvangt Ruth in 1989, een “Zilveren Harp”.

In 1993 vertegenwoordigt zij Nederland op het  Eurovisie Songfestival in Ierland, met het nummer “Vrede”  behaalt zij een zesde plaats. Na het songfestival kreeg ze bekendheid bij het grote publiek. Vele CD’s met Nederlandstalig repertoire volgen de jaren daarop en bereiken de gouden, platina en dubbel platina status. In 1995 komt Ruth Jacott met haar eerste theatertournee, daarna volgen er meer. In 1996 besluit de Stichting Conamus haar te lauweren met een “Gouden Harp” vanwege haar veelzijdige kwaliteiten en vakmanschap. Het juryrapport looft met name haar spectaculaire liveshows.

Seizoen 2007/2008 staat Ruth op de planken met de vertolking van "Billie Holiday". Uitgebracht door V&V entertainment en waarvoor Ruth de ”John Kraaijkamp Musical Award.” ontving voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. In deze intieme theaterproductie liet  Ruth Jacott, bijgestaan door drie tegenspelers en een combo bestaande uit vijf muzikanten, de roerige jazztijden herleven met wereldberoemde nummers. In het verlengde van de musical Billie Holiday verschijnt in 2010 het album “A Tribute To Billie Holiday”, opgenomen met het Metropole Orkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Michael Abene. Ruth heeft in november 2011 de Edison Jazzism Publieksprijs gewonnen voor haar album ’A Tribute To Billy Holiday’. In 2011 start Ruth i.s.m. V&V Entertainment een nieuwe theaterproductie ‘Simply The Best’, ruim 70 voorstellingen zijn er in de grote theaters in Nederland gegeven.Het theater programma bestaat uit liedjes van Jacott’s muzikale heldinnen uit de soul en jazz, zoals Tina Turner, Billie Holiday, Diana Ross, Beyoncé en vele anderen. Met indrukwekkende anekdotes en herinneringen meesterlijk verteld door Ruth zelf.

2013 tourt Ruth Jacott door het land met de productie, i.s.m. Albert Verlinde Entertainment, ‘A Lady On Stage’ met wederom een live orkest. De titel is ontleend aan de prachtige moderne klassieker “Quiet please, there’s a lady on stage”. Een lied dat prachtig beschrijft hoe het is om als vrouw alleen op het  podium te staan.Haar eigen successen wisselt ze af met de muzikale parels van andere Lady’s. Geluk en verdriet, hoogtepunten  en dieptepunten, meezingers en  luistermomenten. In 2016 zit Ruth Jacott alweer 30 jaar in het vak. Dit viert ze groots. Ze gaat door Nederland touren en geeft speciaal een Greatest Hits concert in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Haar tournee zal plaatsvinden in vijf steden in Nederland.

Boekingen Ruth Jacott

Wilt u Ruth Jacott boeken voor uw bruiloft, evenement of jubileum? Ruth Jacott boeken voor uw  personeelsfeest of gala. Vul het offerte formulier in, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We staan 7 dagen in de week klaar om al uw vragen te beantwoorden over het boeken van Ruth Jacott.