Syb van der Ploeg boeken

Syb van der Ploeg is bekend als frontman van De Kast en leadzanger van The Best of Britain. Hij is nu al enige jaren actief als solist. De muzikale loopbaan van deze charismatische zanger begint halverwege de jaren '80. Syb krijgt landelijke bekendheid als frontman van De Kast, één van de populairste Nederlandstalige bands, medio jaren 90. In de tien jaar van haar bestaan sleepte de groep een dozijn gouden en platina platen in de wacht, evenals enkele TMF-awards en een Edison voor beste live-act.

Syb is ook actief als producer en in 2005 ontwikkelt Syb zich tot een musicalster: eerst in de Rockopera Nostradamus van de band Kayak en in 2006 schittert hij naast musical grootheid Henk Poort met zijn eerste grote hoofdrol als Rembrandt in de gelijknamige musical 'Rembrandt', de recensies zijn lovend. In 2007 staat Syb voor het eerst in de, mede door hemzelf geproduceerde theatershow, 'Motel Westcoast' die in 2013 voor de vierde keer zal lopen. Tevens verraste hij in 2008 Nederland met een solo-dubbelalbum waarin alle song in het Nederlands én Fries zijn te beluisteren: deze draagt de titel: Heilig Vuur | Hillich Fjoer. Met De Kast heeft Syb inmiddels een tweede album uitgebracht. Deze keer hebben de mannen van De Kast voor het eerst in hun carrière een volledig Friestalig album geschreven met de poëtische titel: 'Dreamflecht yn de tiid', dat in oktober 2012 is verschenen. 'Dreamflecht yn de tiid' is de opvolger van 'Welkom Thuis', het album wat uitkwam na hun comeback in 2010. In 2019 breng hij ook nog eens een autobiografie uit genaamd 'Leven voor muziek en sport', waarin hij beschrijft hoe muziek en sport hem als mens heeft gevormd.

Boekingen Syb van der Ploeg

Wilt u Syb van der Ploeg boeken voor uw festival, bedrijfsfeest of jubileum? Deze act is via Evenses te huren voor uw personeelsfeest en verjaardagsfeest. Vul het offerte formulier in, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan 7 dagen in de week klaar om al uw vragen te beantwoorden over het boeken van Syb van der Ploeg.