Corry Konings boeken

Corry Konings is een volkszangeres die grote hits op haar naam heeft staan. Ze wordt gezien als een fenomeen van het levenslied. Corry Konings zorgt voor vrolijkheid en is nu te boeken bij Evenses. Ze is in te huren voor diverse gelegenheden: denk hierbij aan uw bedrijfsfeest, evenement, festival of feest.

Op 15-jarige leeftijd start Corry Konings haar carrière als zangeres van ‘De Mooks’. Later, in 1970, maakt ze als ‘Corryen de Rekels’ furore met het lied ‘Huilen is voor jou te laat’. Dit nummer heeft tot 27 mei 2014 (43 jaar lang) op # 1 in de Nederlandse Top 40 aller tijden gestaan. Twee jaar later startte ze een solocarrière waarin ze met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Je weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten, Je Moedertje en Adios Amor scoorde.

Het nummer Huilen is nu voor jou te laat, uit 1970, stond na het jaar 1970 op 7 in de aller tijden lijst van de Top 40. Na 2011 valt het nummer net buiten de top 10, doordat Rolling in the Deep en Happiness de top 10 in stegen. Sinds 2012 staat het nummer op 13 in de lijst en is het niet meer de grootste Nederlandstalige hit uit de lijst, dit is nu Ik neem je mee van Gers Pardoel. Konings heeft ook een kleine filmrol op haar naam staan: In 1974 speelde ze zichzelf in de film De vijf van de vierdaagse. Ze treedt op tijdens een Vierdaagsefeest waar enkele van de hoofdpersonen uit het verhaal naartoe gaan. Ze zingt het speciaal voor de film door Pierre Kartner geschreven lied "Breng mij nog eenmaal naar huis".

Boekingen Corry Konings

Wil u Corry Konings boeken voor uw bedrijfsfeest, evenement, of buurtfeest? Deze act is via Evenses te huren voor uw personeelsfeest en festival. Vul het offerteformulier in, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We staan 7 dagen in de week klaar om al uw vragen te beantwoorden over het boeken van Corry Konings.