Dries Roelvink boeken

Op nieuwjaarsdag 1959 werd in ‘t hartje van de Jordaan Dries Roelvink geboren, als zoon van een voetbaltrainer en een zangeres. Moeder, Alie Roelvink maakte in die tijd veel platen met o.a. Willy Alberti en Johnny Jordaan. Dries sr. was in die tijd voetbaltrainer van de Amsterdamse club Herenmarkt. Dries jr. volgde zijn vader in zijn voetsporen, en voetbalde 10 jaar in de jeugdelftallen van DWS. Op zijn achttiende jaar tekende Dries bij FC Amsterdam een drie jarig profcontract. Tijdens zijn voetbal carriere zong Dries al graag na de wedstrijden, in het spelershome, en op feesten en partijen.

Hij besloot toen mee te doen aan een talentenjacht op het Rembrandtplein, in de bekende ‘Shorts of Londen’ en kwam als winnaar uit de bus. Vanaf die dag ruilde hij zijn voetbalschoenen in voor een microfoon. Kort daarna tekende hij zijn eerste platencontract bij Phonogram. Zijn eerste hit ‘Maria Magdalena’ stond weken lang hoog in de hitparade. Bij insiders maakte Dries veel indruk met zijn ‘Oneman shows’, in respectievelijk de Kleine Komedie, het Amsterdamse Concertgebouw, het Koninklijk Theater Carre en Theater De Meervaart.  De afgelopen jaren is Dries uitgegroeid tot een TV personality, zo verscheen hij o.a. in Let’s Dance, Sterren dansen op het ijs, Sterren boksen, Jensen, Jouw vrouw mijn vrouw, Ranking the Stars, Tour du Jour, en DWD.

Daarnaast speelde hij ook de hoofdrol de speelfilm : “ I love Dries” van producent Tom Six. Tien CD albums, twee DVD’s en vierendertig single’s heeft hij tot nu toe op zijn naam staan. En als klap op de vuurpijl scoorde hij zijn eerste nummer èèn hit in 2010 met de titel “Alleen door jou”. Mede door zijn ruime stembereik, {ruim 2 octaaf} en zijn brede repertoire, is een optreden van Dries Roelvink een overweldigende gebeurtenis.

Boekingen Dries Roelvink

Wilt u Dries Roelvink boeken voor uw festival, feest of evenement? Deze act is bij Evenses te huren voor uw bedrijfsfeest en verjaardag. Vul het offerte formulier in, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We staan 7 dagen in de week klaar om al uw vragen te beantwoorden over het boeken van Dries Roelvink.