Jim Bakkum boeken

Jim speelt al sinds jongs af aan in bandjes en muscials, toch verandert zijn leven als hij in 2003 meedoet aan de eerste Nederlandse editie van de tv-talentenjacht Idols. Een recordaantal van 5,5 miljoen kijkers ziet hoe hij in de finale als tweede eindigt. Jim is vijftien en ongekend populair. Met zijn eerste twee singles komt hij, als eerste artiest in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40, direct binnen in de top 5.

Jim brengt in 2007 zijn eerste Nederlandstalige album uit, Vrij, met daarop de top 5-hit Doe Dit Doe Dat. Dat najaar doet Jim een succesvolle theatertour met zeskoppige live-band. Hij wordt vanwege het succes van Grease gevraagd voor een hoofdrol in de musical Fame en presenteert in de aanloop daar naartoe bij RTL4 het programma De Weg Naar Fame. Zijn tweede Nederlandstalige album, Nu, verschijnt in 2009. Daarop staat de top 10-hit Door Jou en daarnaast brengt Jim ook de single Dat Ben Jij uit; de titelsong van de film Suske & Wiske: De Texas Rakkers. Hij brengt later zijn EP Schouder uit, waarvoor hij alle zes de nummers zelf schreef samen met Kirsten Schneider. “Dit materiaal laat horen waar ik nu sta”, vertelt Jim. “Organische liedjes, puur en eerlijk, over zaken die mij nu bezighouden. Deze nummers zijn tijdloos en gaan bij wijze van spreken over 80 jaar nog mee.” Al hebben we in de tussentijd waarschijnlijk alweer véél meer gehoord van de creatieve duizendpoot. Een moment van stil staan na het uitbrengen van zijn EP zit er voor Jim niet bij.

Boekingen Jim Bakkum

Wilt u Jim Bakkum boeken voor uw evenement, huwelijksfeest of festival? Deze act is via Evenses te huren voor uw bedrijfsfeest en opening. Vul het offerte formulier in, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan 7 dagen in de week klaar om uw vragen te beantwoorden over het boeken van Jim Bakkum.