Ella Monroe is geboren in 1981 in Manchester, Groot-Brittannië. Ella Monroe is een zangeres waarbij het repertoire voornamelijk uit soul en folk bestaat. Ze treedt solo op, maar is ook in te huren in een trio formatie in de muziekstijlen Jazz / Blues / Soul / Funk. Dit muzikale trio bestaat uit professionele muzikanten waaronder zangeres Ella Monroe, een saxofonist en een gitarist. Ze kan niet alleen zingen, maar speelt ook Spaanse Gitaar en Ibanex Semi Akoestisch.

Vanaf jongs af aan was al duidelijk dat Ella Monroe iets creatiefs zou doen. Op haar negende studeerde ze aan de Rudolph Steiner School, hier kreeg ze dans-, zang- en muzieklessen. Ella Monroe is tevens geïnteresseerd in lezen, schrijven en voorlezen. Ella deed een opleiding in sociaal werk die zij in 2008 afrondde. Het hart van Ella ligt bij poëzie en muziek. Het is daarom ook niet gek dat het debuutalbum van Ella uit poëzie en muziek zal bestaan. Ella trad al op bij Surfana, Parkpop, Dream Free Festival, Haags Pop Centrum en Theater Dakota. Ella covert muziek van bekende artiesten als Bob Dylan, John Legend en Ellie Goulding, deze nummers worden ook door middel van eigen begeleiding opgevoerd. Daarnaast zingt de zangeres ook covers van onder andere Adele, Etta James en Jimmy Hugh. Verder kunt u in overleg uiteraard ook verzoeknummers aanvragen voor uw bruiloft, feest, ceremonie, receptie, huwelijk, bedrijfsfeest of evenement.

Wilt u Ella Monroe boeken voor uw bruiloft, feest of bedrijfsfeest? Deze act is via Evenses te huren voor uw diner of verjaardag. Vul het offerteformulier in, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We staan zeven dagen in de week klaar om al uw vragen te beantwoorden.