1 filter
Sorteer op: Relevantie
Zangeres-Pianiste Kim
100% match

Zangeres-Pianiste Kim

44 Beoordelingen

Met haar warme stem en goede pianospel zorgt Kim voor een geslaagde avond vol mooie muziek

€ 845 - € 1795
Two Delight
100% match

Two Delight

37 Beoordelingen

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo!

€ 775 - € 1475
Violist Julian
100% match

Violist Julian

Deze violist is voor iedere gelegenheid te boeken!

€ 495 - € 1155
Violiste
100% match

Violiste

12 Beoordelingen

De violiste speelt mooie klassieke viool muziek voor uw receptie, diner of ceremonie.

€ 695 - € 1530
Blues band inhuren? Ontdek hier onze ervaren blues artiesten
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Blues

De echte blues in huis halen?

Organiseren jullie iedere zoveel tijd een borrel en een feestje met vrienden uit de buurt en zijn jullie voor de volgende keer aan de beurt als organisator? Komt de verjaardag van je oom er binnenkort aan en zou je hem graag verrassen met een gezellige get-together voor wat familie en vrienden? Of ben je misschien zelf een grote fan van de blues en lijkt het je wel wat om dit genre als thema te gebruiken bij het volgende feestje? Het kan een domme vraag van ons zijn, maar heb je wel eens gedacht aan het boeken van blues muziek voor het feest of evenement dat je gaat organiseren?

In het geval dit je een beetje vaag in de oren klinkt, leggen we graag kort uit wat we bedoelen met het boeken van blues. Hiermee refereren we namelijk niet zozeer enkel aan het boeken van een blues act voor jouw feest, alhoewel we dat natuurlijk voor je kunnen doen, maar eerder aan het bieden van ondersteuning bij het opzetten en in goede banen leiden van een feestje of evenement met blues muziek of een blues thema. Aangezien iedere klant, net als ieder feestje, anders is, kan het boeken van blues bij Evenses talloze verschillende vormen aannemen.

Als je zelf nog niet zoveel ervaring hebt met het organiseren van evenementen of als je de hele voorbereiding die vooraf gaat aan een feestje gewoon niet zo geweldig vindt, dan kan je ervoor kiezen om het voorbereiden en het opzetten van het feestje aan ons over te laten. Van het opbouwen van podia en het aansluiten van licht- en geluidsinstallaties tot het zoeken van de ideale cateraar en het boeken van de perfecte live act, je kan er bij ons voor terecht. Het enige wat we daarvoor nodig hebben, zijn jouw ideeën en input.

Dat wil echter niet zeggen dat we niks voor je kunnen betekenen als je zelf graag ook dicht betrokken bent en blijft tijdens het plannen en voorbereiden van het feest dat je gaat organiseren. In tegendeel, in zulke gevallen functioneert Evenses als de perfecte assistent. Zo kan je de taken en activiteiten waar je zelf geen zin in hebt of tijd voor hebt aan ons overlaten, en meer tijd spenderen aan de dingen die je niet uit handen kan of wil geven. Heb je, bijvoorbeeld, al wel een duidelijk idee van het eten en drinken dat je op het feest wil zien, maar heb je geen zin om zelf de cateraars af te gaan? Laat dat dan aan ons over. Of organiseer je een themafeestje en zoek je nog naar wat inspiratie om het geheel af te maken? Als ervaren party planner in Nederland en België kunnen wij je daar absoluut mee helpen. Kortom, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos bij het boeken van een blues feestje.

Als resultaat van de variatie die er bestaat als we het hebben over het boeken van een blues feestje in Nederland en België kan het soms wel lastig zijn om te weten welke opties en acts nou het beste zouden passen bij jouw feest of evenement. Om die reden is het wel handig om samen te werken met een ervaren partij als Evenses wanneer je een feest met als thema de blues gaat boeken. Niet alleen beschikken wij over een uitgebreid portfolio van professionele leveranciers en live acts, maar wij hebben door de jaren heen ook al talloze boekingen voor hele uiteenlopende klanten en gelegenheden verzorgd. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte blues feestje kan boeken.

Blues band boeken.jpeg

Wat is blues precies en wat voor variaties bestaan er zoal?

Blues is één van die muziekgenres waarvan elementen in ontzettend veel andere genres voorkomen. Hierdoor zijn er sinds het begin van de twintigste eeuw, toen de blues zich in het Westerse bewustzijn aan het settelen was als een volwaardig muziekgenre, heel veel variaties van de originele blues ontstaan. Deze originele blues wordt ook wel eens klassieke blues genoemd en artiesten als Muddy Waters en Robert Johnson waren de eerste sterren van de blues.

Dit type blues is voornamelijk afkomstig uit de Amerikaanse Mississippi Delta en heeft zich van daaruit verspreid over de rest van het land, waarbij vermenging met lokale muziekstijlen onvermijdelijk was. Vandaar dat alle soorten blues specifieke karakteristieken hebben die zeker door kenners herkend zullen worden, ondanks het feit dat veel van de bestaande variaties ook heel veel overeenkomsten vertonen qua ritme, tonaliteit, en gevoel. Voor de mensen die overwegen om iets van blues te boeken voor een feestje leek het ons daarom zowel nuttig als interessant om eens een kijkje te nemen naar enkele van de meest beluisterde soorten blues.

Delta blues

De Delta blues wordt, zoals we eerder schreven, gezien als het beginpunt van het blues genre dat in de jaren twintig en dertig van de twintigste zijn hoogtijdagen kende. Het typische beeld van de Delta blues artiest is dat van de reizende man in pak met een akoestische gitaar, maar hoewel dit soort muziek voornamelijk akoestisch van natuur is, waren er ook vaak genoeg andere instrumenten als de piano en de mondharmonica in te horen. Bekende Delta blues namen zijn Robert Johnson, Son House, en Skip James, om er maar een paar te noemen.

Chicago blues

Toen veel artiesten uit de Mississippi Delta op een gegeven moment richting het noorden van het land begonnen te trekken, op zoek naar werk en een beter leven, namen ze hun muziek met zich mee. Artiesten als Muddy Waters, Otis Rush, en Buddy Guy maakten in de jaren vijftig naam met hun nieuwe, aan de grote stad Chicago aangepaste vorm van blues muziek. Wat vooral opvalt aan de Chicago blues in vergelijking met de Delta blues is het meer energieke geluid. Aangezien de muziek in Chicago vaak ook in clubs goed te horen moest zijn, ging het volume omhoog, en werden er elektrische gitaren en andere instrumenten toegevoegd.

Blues zangeres boeken .jpeg

Memphis blues

Toen de blues in Memphis, Tennessee, aankwam, trof het een hele ontwikkelde en vooral gevarieerde muziektraditie aan, bestaande uit andere genres als country, jazz, en vaudeville. Dit resulteerde in een andere vorm van blues waarop vooral de jazz veel invloed had, met als resultaat een relaxte,  gesofisticeerde vorm van blues. Als je hier een voorbeeld van wil horen, dan zit je goed met de wereldberoemd B.B. King, ook wel de Beale Street Blues Boy genoemd, naar Beale Street, het uitgaanscentrum van Memphis in die tijd. Hij was zelf afkomstig van de Delta, maar maakte pas echt naam voor zichzelf nadat hij zich permanent kon settelen in Tennessee.

Texas blues

Waar in Tennessee de jazz een grote invloed uitoefende op de blues, gold in Texas grotendeels hetzelfde voor rock en roll en de blues. Als resultaat van deze mix van genres is de Texas blues bekend komen te staan als een veel meer energieke en wildere vorm van blues. Stevie Ray Vaughan is waarschijnlijk de bekendste blues exponent uit Texas, terwijl groepen als The Fabulous Thunderbirds en Anson Funderburgh and The Rockets vandaag de dag bekend staan om hun aanstekelijke (doch iets rustigere) Texas blues.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Ga je een verjaardag, een festival, en een ander soort feest organiseren, en wil je daarvoor graag een blues act boeken? Dan ben je bij Evenses op de goede plek. Van klassieke solo zangers en zangeressen tot complete bands, met onze hulp vindt je in no time de ideale act voor jouw feest. Daarnaast kan je er met onze hulp ook nog voor zorgen dat de show wordt aangevuld ander entertainment, zoals een videoscherm of een verlichte dansvloer, om maar wat te noemen.

Zeker voor mensen die nog nooit eerder een blues artiest geboekt hebben, kan zo'n boeking wat ingewikkeld lijken. Dat is het echter niet, maar het is vaak wel verstandig om de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft wat betreft het boeken van zulke acts en diensten. Bij Evenses hebben we de afgelopen jaren talloze boekingen voor allerlei gelegenheden verzorgd en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen bij het vinden en boeken van het blues thema dat ideaal is voor jouw evenement. Op die manier sta je er niet alleen voor en kan je ook rekenen op de expertise van onze bookers en entertainment specialisten.

Swingende blues muziek inhuren op uw feest, bruiloft of bedrijfsfeest? Voor de bruiloft en het huwelijksfeest kunt u bij Evenses allerlei muziek en bands huren. De muziekstijlen zijn onder andere blues, funk, jazz en soul. Selecteer hier de band, muzikant of act van uw voorkeur.

Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan voor meer informatie of bel naar ons kantoor. Wij zijn bereikbaar en helpen u graag met het zoeken van de juiste Soul Band voor uw evenement.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.