Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Olina Acoustic
100% match

Olina Acoustic

Maak je evenement compleet met Olina Acoustic!
Met prachtige samenzang, verfijnt gitaarspel en een grote dosis muzikale liefde speelt Olina Acoustic op uw feest of event. Tijdens hun muziek...
Lees meer

4,9 (4 Beoordelingen)
€ 895 - € 1700
The Hits of 3
100% match

The Hits of 3

Dit akoestische bandje speelt het beste uit de Top 2000 gecombineerd met recente hits!
Deze professionele en veelbelovende band bestaat uit 3 muzikanten: een zanger, gitarist en toetsenist. ...
Lees meer

4,5 (31 Beoordelingen)
€ 1875 - € 2695
The Acoustic Trio
100% match

The Acoustic Trio

The Acoustic Trio zorgt voor een perfecte sfeer op uw gelegenheid
Deze waanzinnige muzikanten draaien mee in de top van Nederland en hebben een divers repertoire van Soul & Pop. Werkelijk een...
Lees meer

4,5 (2 Beoordelingen)
€ 995 - € 1995
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Akoestische band boeken

Ontdek de magie van akoestische bands

Bent u op zoek naar een unieke, warme en persoonlijke muzikale ervaring? Zoek niet verder. Akoestische bands zijn het antwoord. Het boeken van een akoestische band kan uw evenement naar een hoger niveau tillen, of het nu gaat om een bruiloft, bedrijfsevenement of privéfeest.

Wat is een akoestische Band?

Een akoestische band onderscheidt zich door het gebruik van traditionele, niet-elektrische instrumenten. Het geluid dat door deze bands wordt geproduceerd, is puur, authentiek en warm. Ze kunnen een breed scala aan muziekgenres aan, van rock en pop tot jazz en blues, en zelfs klassieke muziek. Het boeken van een akoestische band kan de perfecte aanvulling zijn op uw evenement.

De veelzijdigheid van akoestische bands

Akoestische bands zijn ongelooflijk veelzijdig. Ze kunnen zich aanpassen aan bijna elke sfeer en stijl van evenement. Of u nu een rustige, intieme setting wilt voor een kleinere bijeenkomst, of een levendige, energieke sfeer voor een grootschalig evenement, het boeken van een akoestische band kan de juiste keuze zijn.

Ze kunnen de toon zetten voor een romantische avond, de feeststemming verhogen op een bruiloft, of een verfijnde ambiance creëren voor een zakelijke receptie. Een akoestische band boeken kan dus zowel voor formele als informele gelegenheden een uitstekende keuze zijn.

Akoestische band boeken

Waarom een akoestische band boeken?

Er zijn tal van redenen waarom u zou kunnen overwegen om een akoestische band te boeken. Allereerst brengen akoestische bands een authentieke en persoonlijke touch in de muziek die ze brengen. De live prestaties van deze bands zijn vaak diepgaand en raken het publiek op een emotioneel niveau.

Bovendien, omdat akoestische bands meestal geen uitgebreide technische setup nodig hebben, zijn ze vaak flexibeler en gemakkelijker in te passen in verschillende locaties en evenementen. Of u nu een openluchtfestival, een intiem diner of een grote conferentie organiseert, een akoestische band boeken zal zeker aan uw verwachtingen voldoen.

Een akoestische Band Boeken: Wat te overwegen?

Bij het boeken van een akoestische band, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Allereerst, het type evenement. De band moet passen bij de sfeer en stijl van het evenement. Denk na over het genre van muziek dat u wilt hebben en hoe het de stemming van het evenement zal beïnvloeden.

Daarnaast moet u rekening houden met de grootte van de band. Hoeveel bandleden wilt u? Hoeveel ruimte hebben ze nodig? Dit zijn belangrijke factoren die u moet overwegen voordat u een akoestische band boekt.

Evenses: uw partner in het boeken van akoestische Bands

Wanneer het aankomt op het boeken van een akoestische band, kan het proces soms overweldigend zijn. Met zoveel bands om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Daarom is Evenses er om u te helpen.

Bij Evenses begrijpen we hoe belangrijk muziek is voor het succes van uw evenement. Daarom hebben we een uitgebreid portfolio van professionele akoestische bands in verschillende genres en stijlen. Of u nu op zoek bent naar een jazztrio, een klassiek kwartet of een popduo, wij hebben het allemaal.

Wanneer u besluit een akoestische band te boeken bij Evenses, krijgt u een totaalpakket. We nemen de tijd om uw behoeften en wensen te begrijpen, en selecteren vervolgens de perfecte band die past bij uw evenement. We zorgen voor alle details, van de logistiek tot de technische eisen, zodat u zich kunt concentreren op het genieten van uw evenement.

Bovendien biedt Evenses niet alleen akoestische bands aan. We bieden ook een breed scala aan entertainmentopties, van DJ's en dansers tot licht- en geluidstechnici, om ervoor te zorgen dat uw evenement een onvergetelijke ervaring wordt.

Bij Evenses, zijn we toegewijd aan het creëren van bijzondere evenementen met live muziek die indruk maakt. Daarom is een akoestische band boeken via ons een keuze waar u geen spijt van zult krijgen. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons u helpen het perfecte akoestische ensemble voor uw volgende evenement te vinden. Met Evenses is het boeken van een akoestische band eenvoudig, betrouwbaar en altijd succesvol.

Bij Evenses kunt u:

Spelen akoestische bands onverstrekt?

Hoewel akoestische bands vaak geassocieerd worden met onversterkte, 'pure' muziek, is het niet ongebruikelijk dat ze enige vorm van versterking gebruiken tijdens live optredens, vooral op grotere locaties of openlucht evenementen. Dit kan betekenen dat ze microfoons gebruiken om zang en instrumenten te versterken, of dat ze lichte versterking gebruiken voor instrumenten zoals akoestische gitaren. De mate van versterking hangt vaak af van de specifieke band, de locatie, en het publiek dat ze proberen te bereiken. Het is altijd het beste om deze details te bespreken bij het boeken van een akoestische band om ervoor te zorgen dat de geluidsinstellingen aan uw verwachtingen voldoen.

Hoeveel ruimte heeft een akoestische band nodig voor hun optreden?

Dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de band. Een kleiner ensemble, zoals een duo of trio, heeft vaak minder ruimte nodig dan een volledige band. Evenses kan u helpen inschatten hoeveel ruimte nodig is voor de akoestische band die u wilt boeken.

Welke soorten muziek kunnen akoestische bands spelen?

Akoestische bands kunnen een breed scala aan muziekgenres aan. Dit omvat pop, rock, jazz, blues, folk, country, klassieke muziek, en nog veel meer. De exacte selectie van muziek hangt af van de specifieke band en hun repertoire.

Hoe lang duurt een optreden van een akoestische band?

Een typisch optreden duurt meestal tussen de 1 en 3 uur, inclusief korte pauzes. Dit kan echter worden aangepast op basis van de behoeften van uw evenement.

Kan ik verzoeken om specifieke liedjes voor de akoestische band om te spelen?

Veel akoestische bands staan open voor liedverzoeken, mits ze ruim van tevoren worden gegeven. Dit geeft de band de tijd om het nummer te leren en te repeteren indien nodig. Het is altijd het beste om deze verzoeken te bespreken bij het boeken van de band.

Welke instrumenten behoren doorgaans tot een akoestische band setting?

De instrumenten in een akoestische band kunnen sterk variëren, afhankelijk van de stijl van de band en de muziek die ze spelen. Enkele van de meest voorkomende instrumenten zijn:

 • Akoestische gitaar: Een van de meest kenmerkende instrumenten in een akoestische setting, het produceert een rijk en warm geluid dat perfect is voor vele soorten muziek.

 • Piano: Een ander populair instrument in akoestische settings, piano kan worden gebruikt om een breed scala aan muziekstijlen te spelen.

 • Contrabas: Vaak gebruikt in jazz en folk bands, de contrabas produceert een diep, resonerend geluid dat het ritme van de muziek kan dragen.

 • Percussie: Dit kan alles omvatten, van een eenvoudige cajón of handpercussie tot een volledige drumkit, afhankelijk van de behoeften van de band en de muziek.

 • Viool: Gebruikt in alles, van klassieke ensembles tot folk en country bands, de viool kan zowel melodie als begeleiding bieden.

 • Zang: De menselijke stem is vaak een cruciaal onderdeel van een akoestische band, of het nu gaat om leadzang, harmonieën of backing vocals.

Elke akoestische band zal een unieke mix van deze en andere instrumenten hebben, afhankelijk van hun stijl en het repertoire dat ze spelen.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar