1 filter
Sorteer op: Relevantie
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

5 Beoordelingen

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!

€ 1495 - € 3995
Soulin' Jazz Trio
100% match

Soulin' Jazz Trio

3 Beoordelingen

Met dit muziek trio brengt u Soul and Jazz naar al u feesten! Boek ze nu!

€ 1895 - € 3220
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

12 Beoordelingen

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!

€ 1595 - € 2993
MOVE IT NOW!
100% match

MOVE IT NOW!

1 Beoordeling

Het is feest met de mobiele band MOVE IT NOW!

€ 1300 - € 2195
Country Boeken? | Evenses Entertainment
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Country boeken

Countrymuziek is nu over de hele wereld bekend. Countrymuziek is ook de meest voorkomende in de Verenigde Staten. Muziek is over de hele wereld belangrijk omdat iedereen luistert. Er zijn verschillende genres van countrymuziek en er zijn tot op de dag van vandaag nog steeds liefhebbers van countrymuziek. Daarom kan je overal ter wereld country boeken.

Country

"Country" is een verzameling van meerdere muziekstijlen in Amerika. De muzieksoort is ontstaan op het platte land in het Zuiden. Country wordt ook gezien als volksmuziek. Het is eenvoudig met makkelijke instrumenten. Tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van Elektrische gitaar en drums, maar vroeger werd er gebruik gemaakt van steelgitaar, akoestische gitaar en viool.

Ontstaan van Country

De origine van country is niet heel specifiek terug te vinden. Het is een samensmelting van verschillende nationaliteiten in Amerika waar gezocht werd naar een plek om opnieuw te beginnen. Als emigranten naar een nieuwe plek trokken namen ze de waardevolste bezittingen mee, namelijk de instrumenten. Na hard werken was het een feest voor de mensen om samen te komen en van de muziek te genieten.

country .jpeg

Country Muziek door de jaren heen

Er wordt al jaren countrymuziek gespeeld en geboekt. Het begon in de 18e eeuw toen mensen begonnen te migreren naar andere landen. Het stelde hen ook in staat een nieuw leven te beginnen. Immigranten brachten hun muziekinstrumenten mee. In het weekend kwamen ze samen na hard werken. Dit doen ze om te ontspannen en samen muziek te maken. Hierdoor ontstonden country- en westernradiostations. Maar countrymuziek begon echt bekend te worden bij gevestigde countrymuziekartiesten zoals Jimmy Rogers. Hij kreeg een ongelooflijke hittelling. Sindsdien zijn mensen country gaan boeken Doordat mensen country boeken maken zij ook de beste tijd van hun leven mee!

Country bands

De oorsprong van countrymuziek ligt ook in het platteland, namelijk in het zuiden van de Verenigde Staten. In dit deel van de VS wonen voorouders uit Ierland en Schotland. Deze namen ook hun volksmuziek vanuit thuis. Doordat de Ierse en de Schotse voorouders hun muziek meenamen, wordt er vandaag country geboekt door vele mensen.

country boeken.jpeg

Country in Europa

Country boeken in Europa

Country is pas i het midden van de 20e eeuw naar Europa getrokken. Hier was het lange tijd minder bekend. Door de opkomst van westernfilms is de bekendheid naar Europa gekomen. Toch bleef het een muziekstijl die in Europa niet echt aansprak.

Country boeken in België

De eerste country artiest was Bobbejaan Schoepen. Hij bracht de muziekstijl naar de Vlaamse dorpen en trad op in de Country stijl. Hij was een van de eerste Europeanen die aan country deed en daar ook in optrad.

Country boeken in Nederland

Als in Nederland het woord country wordt gebruikt, is een zangeres die daar goed bij past Ilse de Lange. Zij is internationaal bekend in de stijl en heeft daar verschillende prijzen mee gewonnen. Samen met Waylon heeft ze meegedaan aan het Eurovisie Songfestival. Zij zijn hier tweede geworden.
Naast Ilse de Lange zijn er nog een aantal bands bekend in het genre Country. De band Savannah, uit Tilburg, is de vaste Europese begeleidingsband voor Nashville singer-songwriter Billy Yates.

Country boeken

Omdat er zoveel liefhebbers van countrymuziek zijn, willen mensen ook verschillende soorten countrybands of artiesten boeken. Ook kun je bij Evenses country boeken. Het is gemakkelijk omdat u gemakkelijk contact met ons kunt opnemen via ons contactformulier. Evenses is tevens uw erkend boekingskantoor, waar u altijd terecht kan. Wij zorgen ervoor dat er geen verrassingen op u wachten.

Bij Evenses kunt u:
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.