Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Poffertjeskraam
100% match

Poffertjeskraam

Uw gasten laten genieten van vers gebakken poffertjes?
Poffertjes zijn heerlijke lekkernijen die eigenlijk op ieder moment wel gegeten kunnen worden. Via Evenses kunt u deze poffertjeskraam ...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 495 - € 1240
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Eetkraam

Eetkraam huren? Komt je verjaardag er binnenkort aan en wil je iets speciaals doen voor de mensen die je gaat uitnodigen? Ga ja deze zomer samen met wat collega's ergens in de buitenlucht een kantoorfeestje organiseren en zijn jullie nog niet over de catering uit? Of komt het jaarlijkse buurtfeest er misschien weer aan en wil, naast de traditionele barbecue, ook nog wat ander vermaak regelen de mensen? Het boeken van een eetkraampje zou wel eens het overwegen waard kunnen zijn.

Een eetkraampje, soms ook wel eetkiosk of stand genoemd, is over het algemeen een tijdelijke structuur die wordt gebruikt om etenswaren te bereiden met als doel die te verkopen aan het grote publiek. Je vindt vaak eetkraampjes terug op plekken waar zich veel mensen bevinden, zoals op kermissen, in parken, en tijdens parades. Ook in de buurt van grote stadions ten tijden van sportevenementen en concerten is de kans groot dat je meerdere eetkraampjes tegen het lijf loopt.

In Nederland en België is het eetkraampje sinds decennia een ingeburgerd fenomeen. Denk, bijvoorbeeld, maar aan de haringverkoper op de lokale wekelijkse markt of de oliebollenkraam op het plein tijdens de Kerstperiode. Ook op de vele (muziek)festivals die ieder jaar in Nederland worden georganiseerd kom je heel wat verschillened soorten eetkraampjes tegen, van churrostentjes en hotdog stands tot complete tijdelijke snackbars en vegetarische concepten. Deze groeiende populariteit heeft door de jaren heen tot heel wat variatie geleid, waardoor je nu ook voor je eigen feest of evenement heel wat keuzes hebt.

Dat is ook gelijk één van de mooie dingen aan het boeken van een eetkraampje. Wanneer je op zoek gaat naar de eetkraampjes die je eventueel zou kunnen boeken voor jouw evenement, zal je namelijk al snel ontdekken dat er ontzettend veel keuzes zijn. Vanzelfsprekend zal niet iedere kraam even goed bij het feest passen dat jij gaat organiseren, dus is het van belang dat je een eetkraampje kiest dat een aanvulling vorm op jouw idee.

Het boeken van een eenkraampje voor jouw feest of evenement hoeft niet moeilijk te zijn, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod eetkraampjes die wij al op talloze feesten en evenementen hebben neer laten zettten, vaak zelfs inclusief professionele begeleiding. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte eetkraampje kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Verder zullen we hieronder iets dieper in gaan op de verschillen tussen eetkraampjes en foodtrucks, die overigens ook via ons geboekt kunnen worden, en op wat precies de toegevoegde waarde van een leuk eetkraampje op jouw feest of evenement kan zijn.

Enkele verschillen tussen eetkraampjes en food trucks

We gaan ervan uit dat je een goed idee kan vormen bij wat een eetkraampje precies is en de kans is groot dat je ook wel eens van een foodtruck hebt gehoord. Zoniet, dan kan je ook onze selectie aan foodtrucks bekijken op onze website. Nu zal je jezelf misschien afvragen wat het verschil is tussen een eetkraampje en foodtruck, aangezien beide tijdelijke installaties voor de bereiding en verkoop van eten vertegenwoordigen. Dat is waar, maar er bestaan zeker enkele verschillen tussen deze twee vormen van catering, dus het lijstje hieronder zou jou als organisator wel eens goed van pas kunnen komen bij het regelen van de catering voor jouw feest of evenement.

Een uitgebreid aanbod

Dit is natuurlijk relatief, aangezien zowel food trucks als eetkraampjes enorm kunnen variëren qua grootte, maar over het algemeen biedt een eetkraampje meer ruimte dan een food truck. Logischerwijs biedt meer ruimte de kans op het installeren van meer apparatuur en het opslaan van meer producten, wat leidt tot een uitgebreider aanbod voor jouw gasten. Sommige eetkraampjes komen zelfs met een vergunning voor restauratie, wat zou betekenen dat je door het boeken van een eetkraampje zomaar een tijdelijk restaurant op jouw feest of evenement kan opzetten.

Zowel binnen als buiten

Ook dit is een vrij relatief punt, aangezien je een food truck ook ergens binnen kan plaatsen als je dat écht wilt, maar over het algemeen zien we food trucks toch vooral terug op gelegenheden in de buitenlucht. Eetkraampjes daarentegen, zijn, afhankelijk van de producten die ze serveren, geschikt voor plaatsing zowel binnen als buiten. Ben je wel eens naar een festival geweest waar in de zalen kraampjes stonden die dranken, hamburgers, en dat soort dingen verkochten? Dat was een eetkraampje dat, hoogstwaarschijnlijk, enkel voor de dagen van dat festival is opgezet. Tegelijkertijd is de suikerspinkraam op de Efteling ook een eetkraampje, maar een meer permanente soort. Kortom, je kan een eetkraampje boeken voor zowel binnen als buiten.

Een vertrouwder beeld

Een food truck is, zeker de laatste jaren, heel cool, maar dat imago moet wel passen bij de gelegenheid en de mensen die uitgenodigd zijn. Op een festival voor jongeren kan een originele foofd truck een schot in de roos zijn, net als op een bedrijfsfeestje met veel jongere collega's, maar bij een ouder publiek hoeft een food truck geen even groot succes te zijn. Natuurlijk hangt de perceptie van de catering op een feest af van heel veel factoren en kan een food truck op de vijftigste verjaardag van je vrouw even goed een gigantische hit zijn, maar een eetkraampje geeft sommige mensen toch een vertrouwder gevoel dan eten bestellen uit een voertuig.

De toegevoegde waarde van een eetkraampje op jouw feest of evenement

Je kan een eetkraampje boeken als aanvulling op andere vormen van catering of je kan er zelfs voor kiezen om qua catering enkel één of meerdere eetkraampjes te boeken. Deze keuze hangt voor een groot deel af van je eigen voorkeuren en van het soort evenement dat je gaat organiseren, maar waar je ook voor kiest, je kan ervan uit gaan dat de kraam in kwestie van toegevoegde waarde zal zijn. Ter illustatie zetten we hieronder enkele pluspunten van een eetkraampje op jouw feest op een rijtje.

Door een eetkraampje te boeken, kan je iets extra's toevoegen

Één van de leukste dingen aan het boeken van een eetkraampje is dat je gemakkelijk een kraampje kan boeken dat als aanvulling dient op de catering. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan een bruiloft waarop, na een heerlijk vijfgangen-diner, de hele nacht door koffie wordt geserveerd vanuit een kraam die gespecialiseerd is in versgeroosterde koffie. Dankzij de uitgebreide variatie die er bestaat op het gebied van eetkraampjes kan je op deze manier enorm creatief te werk gaan en jouw evenement voorzien van een originele touch.

Je kan een eetkraampje personaliseren

Bij het boeken van een eetkraampje is het vaak ook mogelijk om zowel de buitenkant van de kraam als de inhoud van het menu wat aan te passen aan de wensen van de klant, oftewel jij. Organiseer je een cowboy feestje voor je zoontje en wil je graag American-style hot dogs serveren? Boek het eetkraampje met het menu dat jou aanstaat en laat de buitenkant uitrusten met afbeeldingen van indianen, cactussen, en andere symbolen uit het Wilde Westen. Wil je graag een eetkraampje boeken dat op het kantoorfeest Nederlands gebak maakt? Misschien kan je wel een speciaal gebakje met de naam van je bedrijf op het menu krijgen voor de gelegenheid.

Laat het over aan professionals

Of je nou gaat voor een volledige catering met eetkraampjes of een eetkraampje als aanvulling op de rest van het feest of evenement, je kan er in ieder geval van uit gaan dat de opdracht in professionele handen is. Om die reden werken wij bij Evenses alleen samen met erkende eetkraampjes waarvan wij zeker weten dat ze perfect zullen werken op jouw feest. Dan is dat tenminste al een zorg minder voor jou als organisator.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Zoals je ondertussen wel beseft, hoeft het boeken van een eetkraampje helemaal niet moeilijk te zijn, maar is het wel nuttig om voor jezelf in ieder geval een goed idee te hebben wat voor voedsel goed zou passen bij het feest of evenement dat je gaat organiseren. Je krijgt namelijk te maken met een enorme variatie op het gebied van eetkraampjes om te boeken. Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid scala aan eetkraampjes die geschikt zijn voor installatie op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Bij het boeken van een eetkraampje is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van dergelijke vormen van catering. Evenses is zo'n partij. Wij zijn al jarenlang actief in de wereld van evenementen en part planning, en hebben door de jaren heen al talloze verschillende eetkraampjes geboekt en neergezet. Met behulp van deze korte inleiding en de zoekmachine op onze website kan je ons aanbod als eens gaan verkennen, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een eetkraampje. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou het eetkraampje boeken dat perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.Welke soorten foodtrucks zijn er?

Er zijn verschillende soorten foodtrucks te huur, zoals Mexicaanse foodtrucks, Italiaanse foodtrucks, BBQ-foodtrucks, vegetarische foodtrucks enzovoort. Het type foodtruck dat u huurt, hangt af van het soort evenement dat u organiseert en de gerechten die u wilt serveren.

Wat is inbegrepen bij de foodtruck verhuur?

Over het algemeen omvat een foodtruck verhuur de foodtruck, de kok(s), het keukengerei, de voedselvoorziening en eventueel extra opties zoals menu-ontwerp en andere keukenaccessoires.

Is de foodtruck geschikt voor mijn evenement?

Dit hangt af van uw evenement en uw wensen. Het is belangrijk om de grootte, stijl en menu-opties van de foodtruck te bekijken om te bepalen of deze past bij uw evenement. Bespreek uw wensen en behoeften met Evenses om te zien welke opties er beschikbaar zijn.

Waarom catering inhuren?

Het inhuren van catering kan u helpen om een ​​brede selectie van voedsel en dranken te bieden aan uw gasten zonder u zorgen te hoeven maken over het koken en serveren van voedsel. Het kan ook bijdragen aan een feestelijke sfeer op uw evenement.

Kan het menu aangepast worden?

Ja, het is mogelijk om het menu aan te passen aan uw wensen en voorkeuren. Bespreek uw wensen en eventuele dieetbeperkingen of allergieën met de cateraar en vraag of ze in staat zijn om deze te accommoderen.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar