Eetkraam

Eetkraam huren? Komt je verjaardag er binnenkort aan en wil je iets speciaals doen voor de mensen die je gaat uitnodigen? Ga ja deze zomer samen met wat collega's ergens in de buitenlucht een kantoorfeestje organiseren en zijn jullie nog niet over de catering uit? Of komt het jaarlijkse buurtfeest er misschien weer aan en wil, naast de traditionele barbecue, ook nog wat ander vermaak regelen de mensen? Het boeken van een eetkraampje zou wel eens het overwegen waard kunnen zijn. Lees meer

Onze topaanbevelingen

Bekijk al onze mogelijkheden om een eetkraam te huren

 

 

Een eetkraampje, soms ook wel eetkiosk of stand genoemd, is over het algemeen een tijdelijke structuur die wordt gebruikt om etenswaren te bereiden met als doel die te verkopen aan het grote publiek. Je vindt vaak eetkraampjes terug op plekken waar zich veel mensen bevinden, zoals op kermissen, in parken, en tijdens parades. Ook in de buurt van grote stadions ten tijden van sportevenementen en concerten is de kans groot dat je meerdere eetkraampjes tegen het lijf loopt.

 

 

In Nederland en België is het eetkraampje sinds decennia een ingeburgerd fenomeen. Denk, bijvoorbeeld, maar aan de haringverkoper op de lokale wekelijkse markt of de oliebollenkraam op het plein tijdens de Kerstperiode. Ook op de vele (muziek)festivals die ieder jaar in Nederland worden georganiseerd kom je heel wat verschillened soorten eetkraampjes tegen, van churrostentjes en hotdog stands tot complete tijdelijke snackbars en vegetarische concepten. Deze groeiende populariteit heeft door de jaren heen tot heel wat variatie geleid, waardoor je nu ook voor je eigen feest of evenement heel wat keuzes hebt.

 

 

Dat is ook gelijk één van de mooie dingen aan het boeken van een eetkraampje. Wanneer je op zoek gaat naar de eetkraampjes die je eventueel zou kunnen boeken voor jouw evenement, zal je namelijk al snel ontdekken dat er ontzettend veel keuzes zijn. Vanzelfsprekend zal niet iedere kraam even goed bij het feest passen dat jij gaat organiseren, dus is het van belang dat je een eetkraampje kiest dat een aanvulling vorm op jouw idee.

 

Het boeken van een eenkraampje voor jouw feest of evenement hoeft niet moeilijk te zijn, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod eetkraampjes die wij al op talloze feesten en evenementen hebben neer laten zettten, vaak zelfs inclusief professionele begeleiding. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte eetkraampje kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

 

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Verder zullen we hieronder iets dieper in gaan op de verschillen tussen eetkraampjes en foodtrucks, die overigens ook via ons geboekt kunnen worden, en op wat precies de toegevoegde waarde van een leuk eetkraampje op jouw feest of evenement kan zijn.

 

 

Enkele verschillen tussen eetkraampjes en food trucks

We gaan ervan uit dat je een goed idee kan vormen bij wat een eetkraampje precies is en de kans is groot dat je ook wel eens van een foodtruck hebt gehoord. Zoniet, dan kan je ook onze selectie aan foodtrucks bekijken op onze website. Nu zal je jezelf misschien afvragen wat het verschil is tussen een eetkraampje en foodtruck, aangezien beide tijdelijke installaties voor de bereiding en verkoop van eten vertegenwoordigen. Dat is waar, maar er bestaan zeker enkele verschillen tussen deze twee vormen van catering, dus het lijstje hieronder zou jou als organisator wel eens goed van pas kunnen komen bij het regelen van de catering voor jouw feest of evenement.

 

 

Een uitgebreid aanbod

Dit is natuurlijk relatief, aangezien zowel food trucks als eetkraampjes enorm kunnen variëren qua grootte, maar over het algemeen biedt een eetkraampje meer ruimte dan een food truck. Logischerwijs biedt meer ruimte de kans op het installeren van meer apparatuur en het opslaan van meer producten, wat leidt tot een uitgebreider aanbod voor jouw gasten. Sommige eetkraampjes komen zelfs met een vergunning voor restauratie, wat zou betekenen dat je door het boeken van een eetkraampje zomaar een tijdelijk restaurant op jouw feest of evenement kan opzetten.

 

 

Zowel binnen als buiten

Ook dit is een vrij relatief punt, aangezien je een food truck ook ergens binnen kan plaatsen als je dat écht wilt, maar over het algemeen zien we food trucks toch vooral terug op gelegenheden in de buitenlucht. Eetkraampjes daarentegen, zijn, afhankelijk van de producten die ze serveren, geschikt voor plaatsing zowel binnen als buiten. Ben je wel eens naar een festival geweest waar in de zalen kraampjes stonden die dranken, hamburgers, en dat soort dingen verkochten? Dat was een eetkraampje dat, hoogstwaarschijnlijk, enkel voor de dagen van dat festival is opgezet. Tegelijkertijd is de suikerspinkraam op de Efteling ook een eetkraampje, maar een meer permanente soort. Kortom, je kan een eetkraampje boeken voor zowel binnen als buiten.

 

Een vertrouwder beeld

Een food truck is, zeker de laatste jaren, heel cool, maar dat imago moet wel passen bij de gelegenheid en de mensen die uitgenodigd zijn. Op een festival voor jongeren kan een originele foofd truck een schot in de roos zijn, net als op een bedrijfsfeestje met veel jongere collega's, maar bij een ouder publiek hoeft een food truck geen even groot succes te zijn. Natuurlijk hangt de perceptie van de catering op een feest af van heel veel factoren en kan een food truck op de vijftigste verjaardag van je vrouw even goed een gigantische hit zijn, maar een eetkraampje geeft sommige mensen toch een vertrouwder gevoel dan eten bestellen uit een voertuig.

 

 

De toegevoegde waarde van een eetkraampje op jouw feest of evenement

Je kan een eetkraampje boeken als aanvulling op andere vormen van catering of je kan er zelfs voor kiezen om qua catering enkel één of meerdere eetkraampjes te boeken. Deze keuze hangt voor een groot deel af van je eigen voorkeuren en van het soort evenement dat je gaat organiseren, maar waar je ook voor kiest, je kan ervan uit gaan dat de kraam in kwestie van toegevoegde waarde zal zijn. Ter illustatie zetten we hieronder enkele pluspunten van een eetkraampje op jouw feest op een rijtje.

 

 

Door een eetkraampje te boeken, kan je iets extra's toevoegen

Één van de leukste dingen aan het boeken van een eetkraampje is dat je gemakkelijk een kraampje kan boeken dat als aanvulling dient op de catering. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan een bruiloft waarop, na een heerlijk vijfgangen-diner, de hele nacht door koffie wordt geserveerd vanuit een kraam die gespecialiseerd is in versgeroosterde koffie. Dankzij de uitgebreide variatie die er bestaat op het gebied van eetkraampjes kan je op deze manier enorm creatief te werk gaan en jouw evenement voorzien van een originele touch.

 

 

Je kan een eetkraampje personaliseren

Bij het boeken van een eetkraampje is het vaak ook mogelijk om zowel de buitenkant van de kraam als de inhoud van het menu wat aan te passen aan de wensen van de klant, oftewel jij. Organiseer je een cowboy feestje voor je zoontje en wil je graag American-style hot dogs serveren? Boek het eetkraampje met het menu dat jou aanstaat en laat de buitenkant uitrusten met afbeeldingen van indianen, cactussen, en andere symbolen uit het Wilde Westen. Wil je graag een eetkraampje boeken dat op het kantoorfeest Nederlands gebak maakt? Misschien kan je wel een speciaal gebakje met de naam van je bedrijf op het menu krijgen voor de gelegenheid.

 

 

Laat het over aan professionals

Of je nou gaat voor een volledige catering met eetkraampjes of een eetkraampje als aanvulling op de rest van het feest of evenement, je kan er in ieder geval van uit gaan dat de opdracht in professionele handen is. Om die reden werken wij bij Evenses alleen samen met erkende eetkraampjes waarvan wij zeker weten dat ze perfect zullen werken op jouw feest. Dan is dat tenminste al een zorg minder voor jou als organisator.

 

 

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Zoals je ondertussen wel beseft, hoeft het boeken van een eetkraampje helemaal niet moeilijk te zijn, maar is het wel nuttig om voor jezelf in ieder geval een goed idee te hebben wat voor voedsel goed zou passen bij het feest of evenement dat je gaat organiseren. Je krijgt namelijk te maken met een enorme variatie op het gebied van eetkraampjes om te boeken. Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid scala aan eetkraampjes die geschikt zijn voor installatie op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Bij het boeken van een eetkraampje is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van dergelijke vormen van catering. Evenses is zo'n partij. Wij zijn al jarenlang actief in de wereld van evenementen en part planning, en hebben door de jaren heen al talloze verschillende eetkraampjes geboekt en neergezet. Met behulp van deze korte inleiding en de zoekmachine op onze website kan je ons aanbod als eens gaan verkennen, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een eetkraampje. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou het eetkraampje boeken dat perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

 

Vul onderstaande gegevens in en ontvang vrijblijvend een prijsopgave.
Niet nodig