1 filter
Sorteer op: Relevantie
Zanger Clay
100% match

Zanger Clay

5 Beoordelingen

Laat u betoveren door zanger Clay met zijn prachtige soulvolle stemgeluid!

€ 845 - € 1605
Soul Surprise
100% match

Soul Surprise

4 Beoordelingen

Deze gepassioneerde zangeres brengt gevoel, emotie en gezelligheid naar uw gelegenheid

€ 450 - € 1125
Patricia Foort
100% match

Patricia Foort

8 Beoordelingen

Een swingende zangeres die live heerlijke nummers zingt van soul, jazz, pop tot gospel

€ 445 - € 1115
Berget Lewis boeken
100% match

Berget Lewis boeken

4 Beoordelingen

De Lady of Soul Berget Lewis zorgt voor een geweldig optreden!

prijs op aanvraag
Gospel muzikanten huren? | Bij Evenses huren!
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Gospel muzikanten huren

Gospelmuziek is gekenmerkt door dominante zang en een sterk gebruik van harmonie met christelijke teksten. Gospelmuziek dateert terug naar het vroege begin van de 17e eeuw.
Hymnen en heilige liederen werden vaak herhaald in wat genoemd wordt als een call en response oftewel een muzikale variant van vraag en antwoord dat zijn oorsprong heeft in Afrikaanse muziek en later naast Gospelmuziek in veel verschillende muziekgenres voorkomt. Deze vorm van zingen werd tijdens de slavernij gebruikt waar een individu een zin van een hymn zong en de anderen van de groep deze in harmonie herhaalden. Decennia’s later heeft dit een grote invloed gehad op gospelmuziek.

Deze vorm werd later ook in de kerken opgenomen waar de lead zanger/zangeres een gedeelte van de hymne zingt en de rest van de leden zich aansluiten en eendrachtig meezingen.

Gospelmuziek, het genre van Afro- Amerikaanse protestant muziek, heeft zijn wortel in de religieuze revivals van de 19e eeuw met de ontwikkelingen in verschillende richtingen binnen de witte (Europees – Amerikaanse) en zwarte (Afro – Amerikaanse) gemeenschappen van de Verenigde staten van Amerika. In de loop van de decennia werden de beide tradities binnen deze gemeenschappen verspreid via liederen, concerten, opnames en radio – en televisie-uitzendingen. Gospelmuziek ontwikkelde zich in de latere 20e eeuw tot een populair commercieel genre, met artiesten die wereldwijd toeren.

Gospelmuziek 19e eeuw

De eerste publicatie van gospelmuziek verscheen in 1874, getiteld ‘Gospel Songs. A choice Collection of Hymns and Tunes’ door Phillip Paul Bliss. Deze publicatie was vooral geschreven als nieuwe kerkmuziek wat makkelijker te zingen was en beter te begrijpen.

In de begin jaren van de 19e eeuw werden gospelliederen vooral doorgegeven via de zondag schoolboeken. Het zondag school repertoire was toegewezen en uitgebreid in het dienen van de protestant revival movement, en dit vooral in de stedelijke gebieden. Zanger en componist Phillip Bliss behoorde tot de belangrijkste figuren in dit streven, evenals evangelist Dwight L. Moody en zijn muzikale medewerker Ira D. Sankey. Samen gebruikten Moody en Sankey de zondagsschoolhymnen en nieuwe gospelcomposities in hun kerkdiensten als belangrijke instrumenten van opbouw en bekering, en speelden zo een cruciale rol in de vestiging van gospelmuziek als legitiem middel van de bediening.

Gospel muzikanten huren

Organiseert u binnenkort een feest of bent u bezig met de voorbereidingen voor uw bruiloft en bent u wellicht op zoek naar gospel vocalisten die uw receptie, ceremonie of elk ander gelegenheid kan verzorgen. Bij Evenses hebben wij verschillende artiesten die dit graag voor u zouden willen verzorgen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

U kunt ons 5 dagen per week tijdens kantoor uren altijd telefonisch bereiken op het nummer 020 26 000 44 of vul het contact formulier in op onze website en een van onze specialisten zal dan spoedig contact met u opnemen!

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.