Hoe het is om bij Evenses te werken

Hoe is het om bij Evenses te werken? We vroegen het aan twee medewerkers en twee stagiaires!

Bas Geerlings
Bas Geerlings (33)
Sales & Event Manager

Wat is je achtergrond?
Ik heb een achtergrond in de Psychologie. Aan de Universiteit van Amsterdam ben ik afgestudeerd als Sociaal Psycholoog. Dat wil zeggen dat ik mij verdiept heb in hoe de omgeving invloed heeft op de mens. In deze functie pas ik dit toe op het gebied van de marketing en de sales. Daarbij heb ik meerdere jaren ervaring in sales en management opgedaan in recruitment, start-ups en een online drukwerk onderneming.

Waarom heb je voor Evenses gekozen?
Voornaamste reden is dat het een relatief kleine organisatie is met grote ambities en mogelijkheden. Ik vind het erg leuk om ondernemend bezig te zijn. Ik krijg hier veel ruimte om na te denken hoe we als organisatie kunnen groeien. Goede ideeën worden direct opgepakt en uitgevoerd. Iets mooiers kan ik mij niet bedenken! Daarnaast is de sector erg leuk om in te werken. Het is leuk om veel contact met creatieve artiesten te hebben en de klanten zijn blij om je te spreken, je helpt hen echt om een mooi feest te organiseren. De sfeer op het bedrijf is ook erg belangrijk. We werken hier met een groep relatief jonge en ambitieuze mensen. Dit was voor mij een belangrijke voorwaarde, ik ben blij dat ik dit bij Evenses gevonden heb.

Wat houdt je werk zoal in?
Ik houd mij veel bezig met klantencontact. Als potentiële klanten een aanvraag doen neem ik contact met ze op en bespreek waar hun wensen liggen. Ik koppel de juiste artiesten en producten aan de klant en probeer zoveel mogelijk klanten aan ons te binden. Verder houdt ik mij bezig met de online marketing. Hierbij ligt de focus om zoveel mogelijk mensen naar onze website te trekken en te zorgen dat zij een aanvraag bij ons indienen. Verder geef ik leiding aan een deel van het team. Tot slot houd ik mij bezig met het bedenken en implementeren van ideeën om als bedrijf te groeien. Bijvoorbeeld: hoe zorgen we ervoor dat meer potentiële klanten ook echt klant worden.

Hoe vind je de sfeer op het bedrijf?
De sfeer is erg positief en informeel. Je merkt dat iedereen het leuk vindt om hier te werken. Dit maakt het werk erg aangenaam, ik ga eigenlijk altijd met veel plezier naar mijn werk.

Wat zou je graag anders zien?
We hebben grote ambities waar een hoop werk voor verzet moet worden om dit te bereiken. Iedereen werkt hier hard aan en is niet te beroerd om hier een extra tandje voor bij te zetten. Van mij mag dit echter nog wel een stapje verder gaan.

Hoe zie je de toekomst van Evenses?
In de relatief korte toekomst zie ik Evenses als duidelijke marktleider in Nederland en België. Op de wat lange termijn zie ik Evenses ook in andere landen in Europa als serieuze speler.

Fenneke Peters
Fenneke Peters (21)
Stagiair Sales & Online Marketing

Wat is je achtergrond?
Ik studeer commerciële economie op Avans in 's-Hertogenbosch. Ik zit in het derde leerjaar en ben 21 jaar oud. Voor deze opleiding heb ik een MBO opleiding gedaan, onderwijsassistent, waarbij ik merkte dat ik later heel wat anders wil gaan doen later. Vervolgens ben ik verder gaan zoeken en uitgekomen op mijn huidige opleiding, waarbij sales en marketing de grootste lijnen zijn.

Waarom heb je voor Evenses gekozen?
Op mijn school hadden ze een dag georganiseerd waarbij mensen kwamen vertellen over hun bedrijven in de vorm van 'speeddates'. Hier kwam ik Evenses tegen, een online boekingsbureau voor entertainment, wat mij erg aansprak. Ook vind ik de combinatie van marketing en sales perfect voor mij, doordat ik de theorie van mijn opleiding op het gebied van marketing en sales beide in de praktijk kan toepassen.

Wat houdt je werk zoal in?
Momenteel ben ik voornamelijk bezig met offerteaanvragen van klanten, hiervoor bel ik klanten op om meer informatie over de aanvraag te achterhalen en vervolgens stel ik een goede offerte op die past bij de wensen van de klant. Vervolgens is het de bedoeling dat de offerte wordt omgezet in een boeking. Om dit te realiseren is het belangrijk dat het contact met de klant wordt onderhouden en je navraag doet bij de klant of de opgestelde offerte naar wens is, zo niet, zorgen dat je weet wat de klant graag anders wilt en een aangepast offerte toesturen. Daarnaast heb ik al enkele zaken met marketing gedaan, zoals het maken van product presentaties en diverse acties om onze website hoger in zoekmachines te krijgen (SEO).

Hoe vind je de sfeer op het bedrijf?
De sfeer op het bedrijf is heel relaxed. Alle collega's zijn super aardig en erg open. Wat ik heel fijn vind, is dat je hier niet behandeld wordt als een stagiaire maar echt als collega.

Wat zou je graag anders zien?
Ik ben nog niet heel lang in het bedrijf, ik heb op dit moment nog niets wat ik graag anders zou willen zien.

Hoe zie je de toekomst van Evenses?
Momenteel ben ik nog bezig met mijn studie. Wanneer ik klaar ben met mijn studie zou ik hier graag willen komen werken. Het werk vind ik leuk om te doen, de collega's zijn heel sociaal en het kantoorpand ligt op een mooie locatie in hartje Amsterdam aan de grachten.

Sander van der Meer
Sander van der Meer (42)
Sales & Event Manager

Wat is je achtergrond?
Ik ben begonnen in de Sociaal Juridische sector, hierin heb ik verschillende functies gehad bij zowel overheid als commerciële ondernemingen. Hierna heb ik een aantal jaar als professionele toerend muzikant en booking agent gewerkt. Hierbij ben ik verantwoordelijk geweest voor shows en tours over de hele wereld.

Waarom heb je voor Evenses gekozen?
Ik wilde graag na mijn jaren als muzikant mijn ervaring, kennis en kunde verder benutten in de entertainment branche. Evenses bleek hier het perfecte bedrijf voor. Wat mij tevens aantrok aan Evenses was het super leuke team, enthousiasme en de creatieve ondernemingsdrift.

Wat houdt je werk zoal in?
Mijn werk bestaat uit een aantal basis taken waarbij een groot deel weggelegd is voor de sales, adviseren van de klanten. Ook zorg ik ervoor dat het geboekte entertainment allemaal correct verloopt en houdt ik me bezig met de ontwikkeling & sales van de Duitse markt.

Hoe vind je de sfeer op het bedrijf?
Bij Evenses heerst een hele prettige en open collegiale sfeer, iedereen is welkom om ideeën aan te dragen en te ontwikkelen. Aangezien we een relatief kleine club mensen doen we het echt samen.

Wat zou je graag anders zien?
Deze vraag is lastig te beantwoorden, ik denk dat we gewoon altijd zelfbewust en kritisch naar het bedrijf moeten blijven kijken en blijven ontwikkelen, verbeteren en aanpassen.

Hoe zie je de toekomst van Evenses?
Ik denk en hoop dat we de absolute nr 1 worden, the ‘go to place’ voor alle soorten en maten entertainment, met diverse Europese landen waar wij onze diensten mogen leveren.

Tamara Semp
Tamara Semp (20)
Stagiair Sales, Communicatie & Evenementen

Wat is je achtergrond?
Ik ben 20 jaar en ik studeer hotel & eventmanagement aan de hogeschool Tio in Amsterdam. Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerstage bij Evenses en loop ik de komende 5 maanden stage.

Waarom heb je voor Evenses gekozen?
Mijn voorkeur ging naar Evenses omdat het bedrijf mij aansprak en de werkzaamheden die gedaan moesten worden. Evenementen organiseren vind ik erg leuk maar het leek mij ook interessant om nu juist de boekingen te regelen. Daarnaast sprak het mij aan dat het bedrijf niet al te veel medewerkers heeft, zo word je sneller betrokken bij alle werkzaamheden en leer je het bedrijf en iedereen sneller kennen.

Wat houdt je werk zoal in?
Mijn werkzaamheden bestaan uit het inboeken van verschillende acts voor klanten die entertainment willen voor hun evenement en het beantwoorden van vragen. Daarnaast ben ik ook bezig met het maken van verschillende SEO pages en beheer ik de Instagram pagina van Evenses.

Hoe vind je de sfeer op het bedrijf?
De sfeer onderling is heel relaxt en iedereen kan goed met elkaar opschieten. Er is altijd wel ruimte om even een praatje te maken.

Wat zou je graag anders zien?
Tot nu toe heb ik geen dingen die ik graag anders wil zien

Hoe zie je de toekomst van Evenses?
Ik verwacht hier veel te leren op het gebied van sales en online marketing. De werkzaamheden die ik uitvoer bij Evenses zijn erg verschillend van mijn vorige stage. Dit is voor mij een goede uitdaging maar ook een goede plek om nieuwe dingen te leren.

Wil je meer van Evenses te weten komen?
Bekijk hier:
- De openstaande vacatures
- De promotiefilm van Evenses
- De brochure voor onze klanten
- Onze contactgegevens

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.