Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Banda del Sur
100% match

Banda del Sur

Laat u betoveren door de prachtige stem en gitaarspel van deze geweldige muzikanten!
Banda Del Sur bestaat uit getalenteerde muzikanten die hun opleiding aan het conservatorium in Rotterdam...
Lees meer

4,9 (13 Beoordelingen)
€ 795 - € 2795
Bossa Nova Band
100% match

Bossa Nova Band

Deze veelzijdige band verzorgt zowel de mooiste Braziliaanse muziek, als pop en jazzmuziek.
De Bossa Nova Band bestaat uit drie muzikanten, een zangeres, toetsenist en gitarist. Zij verzorge...
Lees meer

4,7 (17 Beoordelingen)
€ 945 - € 1795
Fiesta Squad
100% match

Fiesta Squad

Fiesta Squad: uw ultieme salsaparty begint hier!
Bent u op zoek naar een leuke salsa partyband om uw feest een tropisch tintje te geven? Ontdek de veelzijdigheid van Fiesta Squad, dé band die...
Lees meer

4,8 (6 Beoordelingen)
€ 1595 - € 2195
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Latijns Amerikaanse muziek

Latijns-Amerikaanse Muziek: Een diepe duik in ritmes en culturele schatten!

Latijns-Amerikaanse muziek weeft een kleurrijk tapijt van ritmes, melodieën en culturele tradities die de harten van mensen over de hele wereld hebben veroverd. Deze muziekstijlen, doordrenkt van de rijke geschiedenis en diversiteit van de regio, hebben een blijvende impact gehad op de mondiale muziekscene. Hier nemen we een betoverende reis door de invloeden van Latijns-Amerikaanse muziek.

De culturele samensmelting van klanken in Latijns-Amerikaanse muziek.

De geluiden van Latijns-Amerikaanse muziek vormen een harmonieus samenspel van culturele invloeden. Van de sierlijke Paso doble tot de gepassioneerde tango, elke melodie en elke dans vertelt een verhaal dat diep geworteld is in het verleden. De Afro-Cubaanse invloeden zijn bijvoorbeeld de basis van de opzwepende salsa, terwijl de Andesmuziek traditionele instrumenten zoals de quena en charango gebruikt om de rijke inheemse geschiedenis tot leven te brengen.

Het ritmische Leven: Van Samba tot Cumbia

In het hart van Latijns-Amerikaanse muziek liggen de onderscheidende ritmes die vreugde en beweging brengen. Neem bijvoorbeeld de Braziliaanse samba, een dans die synoniem is geworden met het bruisende carnaval in Rio de Janeiro. De pulserende ritmes van de samba vangen de levensvreugde van Latijns-Amerika in een enkele dans. Evenzo viert de cumbia, ontstaan aan de kusten van Colombia, feesten en vieringen met zijn aanstekelijke melodieën en levendige percussie.

Latijns amerikaanse muziek.jpeg

De verspreiding van Latijns-Amerikaanse muziek

Door de jaren heen hebben diverse Latijns-Amerikaanse muziekstijlen internationale bekendheid vergaard. Een duidelijk voorbeeld is reggaeton, dat zijn wortels heeft in Puerto Rico en nu wereldwijd wordt beluisterd. Met zijn unieke mix van reggae, dancehall en hiphop heeft reggaeton een herkenbaar geluid gecreëerd dat feestgangers over de hele wereld samenbrengt.

Latijns-Amerikaanse muziek heeft niet alleen de genres binnen de regio beïnvloed, maar heeft ook de wereldwijde populaire muziek verrijkt. Artiesten zoals Shakira, Ricky Martin en Jennifer Lopez hebben Latijns-Amerikaanse elementen geïntegreerd in hun muziek en dans, waardoor een naadloze mix van stijlen is ontstaan. Deze culturele versmelting heeft nieuwe creatieve horizonten geopend en heeft bijgedragen aan de wereldwijde populariteit van Latijns-Amerikaanse muziek.

De rol van Latijns-Amerikaanse muziek in sociale verandering

Naast vermaak heeft Latijns-Amerikaanse muziek ook gediend als een krachtig middel voor sociale verandering. De Nueva Canción-beweging in de jaren '60 en '70 is hier een treffend voorbeeld van. Artiesten zoals Victor Jara en Mercedes Sosa gebruikten muziek als een platform om sociale en politieke kwesties aan de kaak te stellen, waardoor bewustzijn werd gecreëerd en verandering werd aangemoedigd.

Terwijl de wereld blijft veranderen, zal de magie van Latijns-Amerikaanse muziek voortduren. Nieuwe generaties artiesten zullen blijven putten uit de rijke schat aan erfgoed en deze vermengen met moderne invloeden. De aanstekelijke ritmes, emotionele ballades en culturele identiteit die deze muziekstijlen belichamen, zullen blijven resoneren en mensen wereldwijd met elkaar verbinden.

Latijns-Amerikaanse muziek is meer dan alleen geluid; het is een uitdrukking van geschiedenis, cultuur en emotie. Van de levendige straten van Rio de Janeiro tot de majestueuze Andes, de muziek van Latijns-Amerika blijft een tijdloze melodie die de menselijke ervaring overbrugt. Laat je meeslepen door de opzwepende salsa, de hartverscheurende klanken van de tango en de feestelijke cumbia, want Latijns-Amerikaanse muziek verenigt ons allen met zijn universele taal.

Bij Evenses kunt u:Waarom een latin band boeken?

Het boeken van een Latin band is een geweldige manier om je feest een opwindende en sfeervolle sfeer te geven. Het is een perfecte keuze voor feesten en evenementen waar mensen willen dansen, lachen en genieten van de muziek en de sfeer.

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar