Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Frans Duijts
100% match

Frans Duijts

Frans Duijts begon zijn zangcarrière als André Hazes-imitator. Leuk voor een gezellig feest!
Wilt u Frans Duijts boeken voor uw feest, bruiloft of personeelsfeest? Via Evenses kunt u Frans Du...
Lees meer

5 (1 Beoordeling)
prijs op aanvraag
Frans Bauer
100% match

Frans Bauer

Frans Bauer is een gezellige volkszanger met een geweldige stem!
Wilt u Frans Bauer boeken voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of evenement? Via Evenses kunt u Frans Bauer boeken. Vraag een vrijb...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Ammar
100% match

Ammar

Boek de volkszanger met Turkse roots voor een geslaagd feestje.
Ammar Bozoglu heeft Turkse roots, maar opgegroeid in Deventer. Hij komt origineel uit de volkswijk 'Het Rode Dorp' waar Django...
Lees meer

prijs op aanvraag
Grad Damen boeken
100% match

Grad Damen boeken

De gezellige volkszanger Gred Damen zorgt voor een feest vol gezelligheid
Grad Damen trad als 17-jarige op in Café Bolle Jan, de kroeg van René Frogers vader. Grad Damen zijn serieuze doorbra...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 1595 - € 2710
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Nederlandse volkszangers

Nederlandse Volkszangers: Een viering van de Nederlandse cultuur en muziek!


Wist je dat Nederland een rijke traditie van volksmuziek heeft? Nederlandse volkszangers weten het publiek al tientallen jaren te boeien met hun soulvolle melodieën en oprechte teksten. In dit artikel verkennen we de wereld van de Nederlandse volkszangers, hun unieke kenmerken en de impact die ze hebben gehad op de Nederlandse cultuur. Dus, leun achterover en dompel jezelf onder in de betoverende wereld van de Nederlandse volksmuziek.


wooden shoes.jpeg

Wat zijn Nederlandse volkszangers?

Voordat we in de wereld van de Nederlandse volkszangers duiken, moeten we eerst begrijpen wat volksmuziek in het algemeen is. Volkszangers zijn artiesten die hun inspiratie halen uit de tradities en het erfgoed van een bepaalde streek of land. Ze gebruiken eenvoudige melodieën, vaak begeleid door akoestische instrumenten, om verhalen te vertellen over liefde, natuur en het dagelijks leven.
 
Vooral Nederlandse volkszangers hebben een eigen geluid waarmee ze zich onderscheiden. Ze verwerken vaak elementen van traditionele Nederlandse instrumenten, zoals de accordeon en de viool, in hun muziek. Dit geeft hun liedjes een unieke smaak die aanslaat bij het Nederlandse publiek en daarbuiten.
 
Door de geschiedenis heen hebben veel Nederlandse volkszangers de hitlijsten gehaald en internationale erkenning gekregen. Artiesten als André Hazes, Willy Alberti en Boudewijn de Groot zijn slechts enkele voorbeelden van getalenteerde Nederlandse volkszangers die een blijvende impact hebben gehad op de muziekscene.

De geschiedenis van Nederlandse volksmuziek

Om de Nederlandse volksmuziek echt te kunnen waarderen, moeten we ons verdiepen in haar geschiedenis. Nederlandse volksmuziek heeft zijn wortels in het rijke culturele erfgoed van Nederland. Het is beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder regionale dialecten, historische gebeurtenissen en de diverse tradities van het Nederlandse volk.
 
In de loop der jaren is de Nederlandse volksmuziek geëvolueerd en aangepast aan de veranderende tijden. Vroeger werd het voornamelijk gezongen en mondeling doorgegeven. Maar met de komst van de opnametechnologie vond de Nederlandse volksmuziek een breder publiek en won populariteit in het hele land.
 
Door de jaren heen zijn er in de Nederlandse volksmuziek verschillende trends en stijlen ontstaan. Van levendige zeemansliederen tot oprechte ballades, Nederlandse volksmuziek is altijd een weerspiegeling geweest van de Nederlandse manier van leven. Elk tijdperk bracht zijn eigen unieke geluid met zich mee, waardoor fans kunnen genieten van een gevarieerd aanbod aan muziek.

Nederlandse volkszangers.jpg

De invloed van Nederlandse volksmuziek op de Nederlandse cultuur

Nederlandse volksmuziek is altijd nauw verweven geweest met de Nederlandse cultuur. Het is veel meer dan alleen een vorm van entertainment; het is een vitaal onderdeel van de Nederlandse identiteit. De liederen vertellen vaak verhalen die diep resoneren met het Nederlandse volk, het vastleggen van hun vreugde, strijd en triomfen.

Bovendien heeft de Nederlandse volksmuziek een grote invloed gehad op andere muziekgenres in Nederland. Het heeft gediend als inspiratiebron voor artiesten in verschillende stijlen, van pop tot rock tot hiphop. Door elementen van de Nederlandse volksmuziek in hun eigen creaties te verwerken, hebben deze artiesten een eerbetoon gebracht aan de rijke traditie van de muziek van hun land.
 
Buiten de muziekscene is Nederlandse volksmuziek ingebed geraakt in het dagelijkse Nederlandse leven. Je hoort het op feesten, festivals en zelfs in de gezellige, intieme cafés die het Nederlandse landschap rijk is. Nederlandse volkszangers zijn culturele iconen geworden, hun liedjes verbinden mensen en brengen ze samen in een gedeelde waardering voor hun erfgoed.

Nederlandse volksmuziek vandaag de dag

Nederlandse volksmuziek bloeit nog steeds in het moderne tijdperk. Hoewel het genre is geëvolueerd, heeft het zijn essentie niet verloren en blijft het de harten veroveren van zowel oude als nieuwe generaties. Vandaag de dag zijn er tal van getalenteerde Nederlandse volkszangers die de traditie voortzetten en hun eigen unieke stijl naar voren brengen.
 
Namen als Frans Bauer, Guus Meeuwis en Suzan & Freek zijn synoniem geworden voor Nederlandse volksmuziek in de hedendaagse scene. Hun liedjes raken een snaar bij een publiek van alle leeftijden, wat de blijvende aantrekkingskracht van dit gekoesterde genre aantoont.
 
Vooruitkijkend is de toekomst van de Nederlandse volksmuziek rooskleurig. Met de opkomst van digitale platforms en de mogelijkheid om een wereldwijd publiek te bereiken, hebben Nederlandse volkszangers de kans om hun muziek te delen met een wereldwijd publiek. Dit laat niet alleen het ongelooflijke talent binnen het genre zien, maar laat ook een internationaal publiek kennismaken met het rijke culturele erfgoed van Nederland.

Hoe Evenses kan helpen bij het vinden van de perfecte Nederlandse volkszanger voor elk evenement.

Plan je een evenement en wil je een vleugje Nederlandse volksmuziek toevoegen? Als vooraanstaand evenementenbureau heeft Evenses een uitgebreide lijst met getalenteerde Nederlandse volkszangers die de perfecte ambiance kunnen brengen op uw evenement.
 
Veel klanten hebben al geprofiteerd van Evenses' diensten bij het vinden van de perfecte Nederlandse volkszanger voor hun evenement!Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar